Maddiyat Farkı

Konu sahibi ben sizi biraz maddiyatçı buldum.Şunu deseydiniz anlardım;aileler arasında çok kültür farkı var,farklı hayat görüşlerine sahipler.Anlaşacaklarına inanmıyorum.O zaman sizi haklı bulurdum.Hani ultra zengin olursunuz da gece konduya gelin gidersiniz o fark uçurumdur da ,üç aşağı beş yukarı aileler de öyle büyük farklar olmaz yani.Siz çalışmayacak mısınız?Kendi imkanlarınızı kendiniz de yaratabilirsiniz.Bakın çevrenize deprem oldu.Zenginken insanlar sokakta kaldı.Güvenme güzelliğine bir sivilce yeter,güvenme malına bir kıvılcım yeter demişler.

Burada babanız ev versin,araba versin diyenler olmuş ama onda da ev var,ev var.Bir gecekondu ile bir yalı bir mi?Durumu kime göre iyi,neye göre iyi?Konu sahibi,aileler denk değil,uyum sağlarmıyız gibi bir konu açsaydınız bu kadar linçlenmezdiniz.Direkt maddiyattan girince böyle bir tepki aldınız.Bu da görgü meselesi.

Ailemin standartlarını sağlamakla mükellef değil evet ama aynı standardı sağlayacak biriyle evlenmem daha mı doğru
Yanlış olan sizin standartlarınızı başkasından beklemeniz. Bakış açınız yanlış.

Doğru olan kendi standartlarınızı sağlayıp başkasına bel bağlamamanız.

Seviyorum diye maddi konularda feragat etmem doğru mu ?
vay anam babam ya , bu soruyu sorduran sevgi mi olurmuş?
Herhalde bir ben gerizekaliyim ya.
hayır bide adamın şartları korkunçta değil çalışıyor yani

ben en son aşık olduğumda ki kendisi 7 yıl öyle böyle sürmüş bir ilişkidir adamın ailesi köyde yaşıyordu , kendisi de köy sevdalisi biri idi.
bir sürü kardesi vardı o bakıyordu vs.
ben de hayatında köy görmemiş bildiğin kapitalist sistemin urunuyum , tek bir kardeşim var anam babaminda ciddi bir mal varlığı var.
değil köyde yaşamak böcek yılan vs hikayelerinden ötürü köy evinde uyuyamam bile.
ama nasıl aşığım öyle böyle değil.
çok uzun süre de geçmedi bu sevdam, eğer isteseydi sanırım 748384 kere evlenirdim onunla
iyiki istememiş evlenmemisim diyorum da nedeni yine anası babası parası değil
karaktersiz , durussuz bir adam olmasi neticesi ile.

Seviyorum diye maddi konularda feragat etmem doğru mu ?
Ayrılın lütfen bir de adam bir anda mi fakirlesti siz bir anda mi zenginlestiniz? Bu sosyo ekonomik kültürün uçurum olduğunu kimse düşünmüyor. Uçurum olsa tanışmamız bile zordu . Gidip koç ailesinden biri ile yolum kesismez.
Ben önerimi sundum aileniz versin size arabalar , evler , milyonlar sorun çözülür

Denklik bana göre sosyo kültürel açıdan daha önemli. Çok zengin ama görgüsüz bir aile de olabilirdi mesela.
Benim ailemle eşimin ailesi arasında da maddi uçurum çok fazla. Biri bir şehrin en lüks yerinde oturur diğeri bir kenar mahalle. Bu kadar uçurum derecesinde fark olması da çok iyi bir şey değil esasen ama o da karakterle çözülebiliyor. Ben ayağımı yorganıma göre uzatan biriyim sıkışık dönemlerimiz de oldu ama idare edebildim. Eşim de iyi bir mesleği olan çalışkan bir insan. Ailesinin düğün sürecinde katkısı olmadı fakat haklarını yiyemem hiç bir beklentileri de yok. Benim ailem de düğün sürecinde fazlaca katkı sundular ve bunu kimsenin boynuna yük etmediler. Karakter derken eşimin, ailesinin, benim ve ailemin karakterinden bahsediyorum. Ben talepkar olsaydım, yürümezdi. Eşim tembel ve yoksulluktan gelen bi cimriliği olsaydı yine yürümezdi. Ailesi devamlı maddi beklenti içinde olsaydı yine sorun olurdu. Benim ailem de başa kaksaydı çok ayıp olurdu. Şartları ne kadar tolere edebilecek bu kutuplar bunu düşünmeniz lazım fakat Bunun da rengi konudan ve cevaplardan biraz belli oluyor. Bunun için de sizi yargılamam çünkü kendinizi tanıyıp ne kadarına ne tepki vereceğinizi kestirebilmek körükörüne ilerlemekten daha realistçe.

Evlendikten sonra hayat standardınız düştü mü ?

ayni uyumu arkadasinizla yakalayamayabilirdi. ailelere de kulak vermek lazim sonrasi pufff pismanlik

20 lerin başında aşk herşeyi halleder diye düşünüyordum. Erkek çalışkansa taşı sıkar suyunu çıkarır vs vs tarzı bilirsiniz.. Böyleydi fikrim. 32 yaşındayım hayır aşk herşeyi halletmez. Ben sosyo ekonomik olarak bana denk veya benden üst olmayan bir adamla olmam hayatın gerçekleri var. Fatura-kira-gıda alışveriş gibi zorunlu realiteleri bir kenara koyuyorum ve neden ben standardımı düşüreyim diyorum? Standartlardan kastım guccilerden dizilmiş bir dolap, her ay değişen ı phone son model marka telefon gibi uçuk kaçık şeyler de değil . Sonsuza dek bu yaşlarda kalmayacaksınız yaşınız her sene hayatın gerçek yüzüyle daha da yakınlaşacak. Ben olur göremem böyle bir birliktelikte.

O zaman sizden üstte olan adam da sizin için standardını düşürmüş oluyor

O zaman sizden üstte olan adam da sizin için standardını düşürmüş oluyor
Bir kadın bir erkeğe maddi standart sağlamak durumunda değildir. Ama bir erkek bir kadına maddi standart sağlamak zorundadır. Ben bir erkeğe yetecek kültürel zihinsel ve cinsel donanıma sahibim ki bence kadının bir ilişkideki merkezi bu olmalı. Bu arada bu benim fikrim sadece kimse aynı düşünmek zorunda değil. Gold digger falanda değilim . Ama yanımda denk veya + bir erkek görmek isterim hepsi bu.

Olumsuz yorum yapanlar neden hiç düzgün ilişkisi veya evliliği olmayan kişiler bunu da anlamaya çalışıyorum
nerden tespit ettiniz bunu ?
çokta doğru düzgün ilisikilerim oldu biri, çok uzun surenlerde oldu ayrica evli olup* yazanlarda var.
siz sadece işinize gelen yorumlara cevap yazıyorsunuz sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…