- 11 Ekim 2014
- 14.414
- 40.940
- 598
- Konu Sahibi Kardelen96
-
Ailen saglasin size bı ev , bı araba bir de nakit versinler. Alın size standartAilemin standartlarını sağlamakla mükellef değil evet ama aynı standardı sağlayacak biriyle evlenmem daha mı doğru
Kadına istedigi standartları sağlamak erkeğin görevi miAilemin standartlarını sağlamakla mükellef değil evet ama aynı standardı sağlayacak biriyle evlenmem daha mı doğru
Baskalarından ders çıkarmakta güzel bişeyben de yazdım ama ilk sayfada yaşamadan da biliniyor
Yanlış olan sizin standartlarınızı başkasından beklemeniz. Bakış açınız yanlış.Ailemin standartlarını sağlamakla mükellef değil evet ama aynı standardı sağlayacak biriyle evlenmem daha mı doğru
Seviyorum diye maddi konularda feragat etmem doğru mu ?Evet gidip aynı standarti sağlayacak birini bulun lütfen , sevgilinize çok üzüldüm
vay anam babam ya , bu soruyu sorduran sevgi mi olurmuş?Seviyorum diye maddi konularda feragat etmem doğru mu ?
Ayrılın lütfen bir de adam bir anda mi fakirlesti siz bir anda mi zenginlestiniz? Bu sosyo ekonomik kültürün uçurum olduğunu kimse düşünmüyor. Uçurum olsa tanışmamız bile zordu . Gidip koç ailesinden biri ile yolum kesismez.Seviyorum diye maddi konularda feragat etmem doğru mu ?
Evlendikten sonra hayat standardınız düştü mü ?Denklik bana göre sosyo kültürel açıdan daha önemli. Çok zengin ama görgüsüz bir aile de olabilirdi mesela.
Benim ailemle eşimin ailesi arasında da maddi uçurum çok fazla. Biri bir şehrin en lüks yerinde oturur diğeri bir kenar mahalle. Bu kadar uçurum derecesinde fark olması da çok iyi bir şey değil esasen ama o da karakterle çözülebiliyor. Ben ayağımı yorganıma göre uzatan biriyim sıkışık dönemlerimiz de oldu ama idare edebildim. Eşim de iyi bir mesleği olan çalışkan bir insan. Ailesinin düğün sürecinde katkısı olmadı fakat haklarını yiyemem hiç bir beklentileri de yok. Benim ailem de düğün sürecinde fazlaca katkı sundular ve bunu kimsenin boynuna yük etmediler. Karakter derken eşimin, ailesinin, benim ve ailemin karakterinden bahsediyorum. Ben talepkar olsaydım, yürümezdi. Eşim tembel ve yoksulluktan gelen bi cimriliği olsaydı yine yürümezdi. Ailesi devamlı maddi beklenti içinde olsaydı yine sorun olurdu. Benim ailem de başa kaksaydı çok ayıp olurdu. Şartları ne kadar tolere edebilecek bu kutuplar bunu düşünmeniz lazım fakat Bunun da rengi konudan ve cevaplardan biraz belli oluyor. Bunun için de sizi yargılamam çünkü kendinizi tanıyıp ne kadarına ne tepki vereceğinizi kestirebilmek körükörüne ilerlemekten daha realistçe.
ayni uyumu arkadasinizla yakalayamayabilirdi. ailelere de kulak vermek lazim sonrasi pufff pismanlikAklınızda böyle bir soru işareti varsa bu yola girmeniz ikiniz için de pek doğru gözükmüyor. Yalnız benzer bir durumu yakın bir arkadaşım yaşadı. Arkadaşımın durumu çok çok iyi. Erkek arkadaşının durumu ortalamaydı. Ama hem çok çalışkan bir insandı hem de gerçekten çok düzgün bir insandı. Ailesi arkadaşımın aklına girdi, "bize layık değil" diye tutturdular ve sonunda ayrıldılar. Adam 2 yıl sonra evlendi, çocuğu oldu, şimdi çok mutlu. Yani maddi denklik her şey değildir.
Evli misinizbana cok akli basinda bir soru geldi ya gercekci olmak iyidir sonradan ben böyle bilmiyordum, oluyor. sahsen bende standardimin dusmesini istemezdim
O zaman sizden üstte olan adam da sizin için standardını düşürmüş oluyor20 lerin başında aşk herşeyi halleder diye düşünüyordum. Erkek çalışkansa taşı sıkar suyunu çıkarır vs vs tarzı bilirsiniz.. Böyleydi fikrim. 32 yaşındayım hayır aşk herşeyi halletmez. Ben sosyo ekonomik olarak bana denk veya benden üst olmayan bir adamla olmam hayatın gerçekleri var. Fatura-kira-gıda alışveriş gibi zorunlu realiteleri bir kenara koyuyorum ve neden ben standardımı düşüreyim diyorum? Standartlardan kastım guccilerden dizilmiş bir dolap, her ay değişen ı phone son model marka telefon gibi uçuk kaçık şeyler de değil . Sonsuza dek bu yaşlarda kalmayacaksınız yaşınız her sene hayatın gerçek yüzüyle daha da yakınlaşacak. Ben olur göremem böyle bir birliktelikte.
Bir kadın bir erkeğe maddi standart sağlamak durumunda değildir. Ama bir erkek bir kadına maddi standart sağlamak zorundadır. Ben bir erkeğe yetecek kültürel zihinsel ve cinsel donanıma sahibim ki bence kadının bir ilişkideki merkezi bu olmalı. Bu arada bu benim fikrim sadece kimse aynı düşünmek zorunda değil. Gold digger falanda değilim . Ama yanımda denk veya + bir erkek görmek isterim hepsi bu.O zaman sizden üstte olan adam da sizin için standardını düşürmüş oluyor
bosanma yolundayim esimdeki maddi rahatligi bosandiktan sonra babamin evinde bulamayacagim mesela bazen bende bunu düşünüyorumEvli misiniz
nerden tespit ettiniz bunu ?Olumsuz yorum yapanlar neden hiç düzgün ilişkisi veya evliliği olmayan kişiler bunu da anlamaya çalışıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?