- 25 Temmuz 2019
- 9.310
- 16.214
- 198
- 35
Allah mutlu mesut etsin canım...Evet 1 buçuk yıl olucak
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah mutlu mesut etsin canım...Evet 1 buçuk yıl olucak
Borçları bitirmeden evlenmeyin. Bal yiyen baldan usanir diye laf var evleniriz oderiz diyip eve tikili kalip bunalima giriyor ciftler. Ayrica, biraz rahat gibi sanki. Ben olsam bunca Borç varken cesaret edemezdim biraz da sana güveniyorum sanirim. Kadinin parasina biraz dahi olsa güvenen erkeklerle evlenmemek lazim diye dusunuyorum.Kızlar uzun zamandır birlikte olduğum biriyle artık ciddi adımlar atmak istiyoruz. Fakat gelin görün ki 2-3yıl sonunda anca bitecek olan borçlara sahip kendisi. Yeni iş kurdu, krediler çekti, ablasının düğün masrafları vs. Yaşlarımız 33.Geç kalmak istemiyorum fakat borçlar için de birde üstüne borçlarla dolu bi evliliğe de adım atmak istemiyorum. Söz de bi iki ay için de aileler tanışacaktı.Mantıklı düşününce de biraz daha beklemenin doğru karar olacağını zanneder oldum.Elim kolum bağlı. Halbu ki ne kadar da çok hazır etmiştim kendimi. Üzüntü, hayal kırıklığı çok karışık duygularım. Kendisine bunlardan söz ettim. Bunca borcunun içinde bizim evlilik durumumuzun olamayacağını dile getirdim. Bana söylediği,evlenen herkesin parasının olmadığı. Abim evlendi yakın zaman da kuzenlerim evlendi. Kızlar Allah aşkına evlilik masrafsız bi olay mı? Ben mi yanlış biliyor, yanlış düşünüyorum. (Benim maddi durumum kendisinden çok daha iyi)
Lütfen fikirlerinizi bekliyorum.
İnşallah Çok teşekkür ederimAllah mutlu mesut etsin canım...
Uzun süren bi ilişk bizimki aşk sevgi biz bunları çoktan aştık. Huzur meselemiz var bizim 3.şahıslar tarafından. Evet en başta maddiyat gibi görünsede maneviyatla çok büyük sınandım ben. Rabbim huzur bozanlara fırsat vermesin. Hikayenizin mutlu sonla bitmesi güzel. Allah herkese güzel kapılar açsın. Bana açılan kapıda güzeldi gölgelendi. Zaman gösterecek herşeyi.Evlenirken ben buyuk bir risk aldım. Çünkü güvendim. Hislerime kendime inandım . Aslinda büyük bir kumarmiş ve kazandım. Ama o yaşımda ki cesaret şimdi olmazdı sanırım. Ve denemeden son bulurdu, bu güzel yuvama sahip olamazdım. Iyiki cesaret etmişim.
Kuru kuruya değil gördüğün ve yaşadığın kadar ile güven saygı sevgi sadakat varsa risk almak lazım sanki. Çünkü kimsenin garantisi yok. Durumu son derece iyi olan ama eşlerine zırnık vermeyen takılarina kadar bankaya kendi adına koyan eşler okuduk bu forumda. Belki olmuyor insanlar.
Hicbirseyin garantisi yok aslında. Evet 20 li yaşlardaki bu cesaret 30 larda olmuyor. Garanti istiyor insan fakat garanti hiçbirinde yok.
Siz iyisimi ilişkinizi uzaktan değerlendirin aşk dolu gözlerle değil güven sadakat sevgi saygı ne kadar var . Değer mi?
Evlilik borçsuz olmuyor maalesef. Bu zamanda da hersey ateş pahası. ALLAH evlen3cek herkese yardım etsin .
Maalesef çoktan evlendik. Evet biraz değil fazla rahatlık var. Bana aileme güvenildi.Borçları bitirmeden evlenmeyin. Bal yiyen baldan usanir diye laf var evleniriz oderiz diyip eve tikili kalip bunalima giriyor ciftler. Ayrica, biraz rahat gibi sanki. Ben olsam bunca Borç varken cesaret edemezdim biraz da sana güveniyorum sanirim. Kadinin parasina biraz dahi olsa güvenen erkeklerle evlenmemek lazim diye dusunuyorum.
Ah keske cok once gorseydim konunuzu dikkat edemedim ben tarihi filan...Maalesef çoktan evlendik. Evet biraz değil fazla rahatlık var. Bana aileme güvenildi.
Ailemi dinlemedim olan oldu. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallahAh keske cok once gorseydim konunuzu dikkat edemedim ben tarihi filan...
Belki beni dinlerdin ve uzaklasirdin... boyleleri cok var çevremizde çünkü Allah yardimcin olsun...
Ülkenin durumu malum
Ülkenin hali hal değil.
Su yorumlari gordukce elim ayagim buz tutuyorpara isinden anlamayam bir adamla da omur gecirmek cok zor bu ulke kosullarinda
Neredeyse eminim sizin odeyeceginizi düşünüyor.Zaten ikimizde düğün isteyen insanlar değiliz. Dediğiniz çok doğru sıfırdan bi ev kurmak bedava olmasa gerek. Kendisi o kadar rahat ki, tüm eşyaları taksitle alacağımızı yani evlenirken de borçlarla evleneceğimizi söylüyor. Ben kredi kartı kullanan biri değilim. Bu borç taksik işleri nereye varacak onu merak ediyorum
O zaman kac bu adamdan. Ablasini dusunecegine senelerdir beklettigi sizi dusunseymis. Gunahini almak istemem adamın belki mecburdu vs ama içime hic sinmedi. Zaten ailecek borc yapmislarSanırım
Benim maddi durumumda eşimden iyiydi. Uzun süreli bir birlikteliğimiz vardı. Artık beklemeyelim dedik. Her iki ailede yardım etmedi borç harç evlendik. Bir şekilde oluyor arkadaşım borçlar da ödeniyor. Ama bazen insan eski hayat standartlarını özlüyor. Artılarını eksilerini koy bir kenara düşün. Aza kanaat edemem hayat standartlarimdan feragat edemem dersen bekle. Tabi bekleyince her şey düzelecekse...Kızlar uzun zamandır birlikte olduğum biriyle artık ciddi adımlar atmak istiyoruz. Fakat gelin görün ki 2-3yıl sonunda anca bitecek olan borçlara sahip kendisi. Yeni iş kurdu, krediler çekti, ablasının düğün masrafları vs. Yaşlarımız 33.Geç kalmak istemiyorum fakat borçlar için de birde üstüne borçlarla dolu bi evliliğe de adım atmak istemiyorum. Söz de bi iki ay için de aileler tanışacaktı.Mantıklı düşününce de biraz daha beklemenin doğru karar olacağını zanneder oldum.Elim kolum bağlı. Halbu ki ne kadar da çok hazır etmiştim kendimi. Üzüntü, hayal kırıklığı çok karışık duygularım. Kendisine bunlardan söz ettim. Bunca borcunun içinde bizim evlilik durumumuzun olamayacağını dile getirdim. Bana söylediği,evlenen herkesin parasının olmadığı. Abim evlendi yakın zaman da kuzenlerim evlendi. Kızlar Allah aşkına evlilik masrafsız bi olay mı? Ben mi yanlış biliyor, yanlış düşünüyorum. (Benim maddi durumum kendisinden çok daha iyi)
Eşimin sürekli yaptığı yaptığı borç çektiği krediler yüzünden boşanmak da bana mantıklı gelmiyor. Sonuç olarak çalışan da ödeyen de kendisi.ya yanlış anlamayaın ama kaşç kez keşke evlenmeseydim mutsuzum yazmışsınız..
Boşanmak da bir seçenek tamam bekara boşamak kolay diyebilirsiniz ama hayat kısa ve bazı şeyler tercih. Tamam yanlış tercihler yapabiliriz ama bu tercihe tüm hayatımızı harcamak ne derece mantıklı ?
Ah bide bizim halimizi görün. Herşey lüks oldu artık. Market çarşı mağaza pazar ateş pahası.Orta sınıf eridi bitti. Allah yardımcınız olsun inşallah.Su yorumlari gordukce elim ayagim buz tutuyor
Cok uzuluyorum gercekten
Forumda yurt disinda gitmek istiyorum doktorum hakkimi almiyorum ulkenin sonu kotu yorumlarini okuyunca panik oluyorum
Yurtdisinda yasiyorum buna ragmen korkuyorum Turkiye adina ya![]()
Ben takılarımı feda ettim zaten.Neredeyse eminim sizin odeyeceginizi düşünüyor.
Kaçmak için çok geç artık. Bi buçuk yıl olucak nerdeyse evleneli. Evet borça krediye çok çok alışıklar. Orta sınıf böyle diyorlar. Valla bende alıştım nerdeyse. Arkadaş olduğumuz dönem boyunca benim aklımdan hiç evlilik geçmedi. Kendisi diretti. Bende buraya o yüzden konj açmıştım Zaten. Nasıl bi yol izlicem zaten borcu var bide borçla evlilik olur mu diye. Valla oldu. Ailecek bana aileme güvendiler. Elimizden geleninde fazlasını yaptık. Takılarımı bile feda ettim. Alışkanlık olmuş borç kredi. Ben evlenince borçlar canımı sıkar diye düşünürken annesinden bin beter canım yandı. Hiçte aklıma gelmezdi böyle bişi. Aklıma gelen başıma geldi. Şimdi ki aklım olsa asla evlenmeye ikna olmazdım. Annesi mutlu olsun amacına ulaşsın diye de boşanmak istemiyorum. Eşim borçlarıyla gayet mesut. Bende alıştım. Annesi rahat dursun yeter. Allah herkesi iyi yürekli vicdanlı insanlarla karşılaştırsın. Kötülerede hiç bi zaman fırsat vermesin inşallah.O zaman kac bu adamdan. Ablasini dusunecegine senelerdir beklettigi sizi dusunseymis. Gunahini almak istemem adamın belki mecburdu vs ama içime hic sinmedi. Zaten ailecek borc yapmislar
Ay iyi de anneyle inatlaşacağım diye asıl cezayı kendinize veriyorsunuzBunun sadece annesinin işine geleceğini anlayınca, amacına ulaşacağını görünce bende mutsuzda olsam eşimin borçlarına kredilerine alıştım
Evlilik masrafsız bişey değil kesinlikle ben en masrafsız şekilde halletmeye çalışırken bile iyi para harcadım zamanında öyle düşün borç anlamında biraz daha rahat çıkmak daha iyi sankiKızlar uzun zamandır birlikte olduğum biriyle artık ciddi adımlar atmak istiyoruz. Fakat gelin görün ki 2-3yıl sonunda anca bitecek olan borçlara sahip kendisi. Yeni iş kurdu, krediler çekti, ablasının düğün masrafları vs. Yaşlarımız 33.Geç kalmak istemiyorum fakat borçlar için de birde üstüne borçlarla dolu bi evliliğe de adım atmak istemiyorum. Söz de bi iki ay için de aileler tanışacaktı.Mantıklı düşününce de biraz daha beklemenin doğru karar olacağını zanneder oldum.Elim kolum bağlı. Halbu ki ne kadar da çok hazır etmiştim kendimi. Üzüntü, hayal kırıklığı çok karışık duygularım. Kendisine bunlardan söz ettim. Bunca borcunun içinde bizim evlilik durumumuzun olamayacağını dile getirdim. Bana söylediği,evlenen herkesin parasının olmadığı. Abim evlendi yakın zaman da kuzenlerim evlendi. Kızlar Allah aşkına evlilik masrafsız bi olay mı? Ben mi yanlış biliyor, yanlış düşünüyorum. (Benim maddi durumum kendisinden çok daha iyi)