Biraz öyle oluyor maalesef.Ay iyi de anneyle inatlaşacağım diye asıl cezayı kendinize veriyorsunuz![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Biraz öyle oluyor maalesef.Ay iyi de anneyle inatlaşacağım diye asıl cezayı kendinize veriyorsunuz![]()
Valla evlilik yoluna girmeye niyeti olan, bin kez düşünüp öyle adım atsın.Evlilik masrafsız bişey değil kesinlikle ben en masrafsız şekilde halletmeye çalışırken bile iyi para harcadım zamanında öyle düşün borç anlamında biraz daha rahat çıkmak daha iyi sanki
iyi deBu dönemde evlenenlere Allah kolaylık versin
5 bilezik taksalar 100bin set met bahsetmiyorum bile
Evi en ucuzundan dizsen 100 bin
Buzdolabı olmuş 15 bin tv vs aynı
Ev almaya kalkma kısmına girmek bile istemiyorum
Parasız evlenilmez borçla olacak iş değil artık
Eskiden takıya güvenilirdi o devirde bitti çeyrek takanı bile zor bulursunuz
Nişanlanın bekleyin acele etmeyin
Bu şartlarda evlenirseniz sonra birbirinizi çok yersiniz![]()
Dimi ya.. Yani düşününce o kadar mantıklı ki. O kadar haklısınız ki.iyi de
evlenmeyenler taş mı yiyor kuru yerde mi yatıyor....
ben bunu hiç anlamadım asla da anlamayacağım herhalde
evlenmeden de ev diziliyor
evlenmeden de eşya alınıyor
evlenmeden de ev alınıyor.
bizim ülkemizde sorun insanların evlenene kadar kendilerine ait bir dünyalarının olmaması
hoş evlenince bile olmuyor sürekli aileler herşeyin içinde.
ben evli değilim kaç ülkede kaç kere ev kurdum. ev aldım. eşya aldım.
evlenecek olsam olan eşyaları kullanırım çocuk yaparsam anca o zaman ona göre 1 yatak 1 dolap vs. alırım çünkü e haliyle çocuk eşyam yok.
evlenene kadar evi eşyası olsaydı insanların onları ödemiş olsalardı bir düzenleri olsaydı mesela takıların paraı eşya borcuna gitmezdi. ayrıca bana şunu al bunu alma diyecek kayınvalideyi de paralarım yani...
bizim çok saçma sapan bir evlilik anlayışımız var ülkece....
Siz yarın boşanacağım diye ortaya çıksanız işin ciddiyetini anladığı anda tutuşur o anası, aranızı yapmaya çalışır kıyın kıyın. Kaynananız çok kurnaz, oğlunu kıymetli ediyor ki hırsınız diri kalsın, boşanıp da batakçı oğlunu başına bela etmeyin. Zaten ailece borca harca alışıklar, e ödeyecek biri de lazım değil mi, yaptıkları borç sadece kendilerine girerse tadı olmaz sonra.Biraz öyle oluyor maalesef.
Bu ciddi gülümsetti yalnız.Sebebiniz de kayinvalide mutlu olmasınmış.![]()
Ben bu kadar mutsuzluktan kurtulup boşandıktan sonra annesi gelinden kurtulduk deyip oğlunu ister pamuklara sarsın, ister başıma kaldı desin, hiç önemi yok ki. Çocuksuz mutsuz evliliklerin devam etmesi için yeni motivasyonla kaynağı : kayinvalidem mutlu olmasınBu ciddi gülümsetti yalnız.Çoğunun da ovvluşu pek kıymetli. O kıymet gelin boşayıp başlarına atınca bitiyor ama.
Valla beni anlayan biri çıktı çok şükür. Annesi kayınvalidem demiyorum çünkü bana asla kayınvalidelik yapmadı. Annelik de yapmadı. Aslına bakarsanız bana hiç bişilik yapmadı.Zorla gelinlik beğenme diye geldi yapmadığı kalmadı. Gelinliği sana satın alalım evlendikten sonra eteğini kestirip elbise diye giyersin diyecek kadar çirkefleşti. Bohça hediye hiç bişiyini ne ben ne ailem görmedik. Evlenince Kıskançlık krizleri geçirip gece yarıları oğlunu evimizden apar topar çıkarmaları, huzur vermemesi, intihar etmeye kalkması, komşularını başına toplayıp ambulans polisi kapısına getirmesi. Neler neler Allah edepsize denk getirdi mi daha önce hiç görmediğiniz, yaşamadığınız şeylere tanıklık ediyorsunuz. Boşanmış oğlu eve geri dönünce onla asla uğraşmak istemez. Zira kendisi ve kızı oğullarının kıyafet, eşyaları evlenince evden gitti diye nerdeyse zil takıp oynayacak türdeler. Bazı aileler avcı. Elin kızını gözlerine kestirip neyinden faydalansak kârdır zihniyetinde. Kızları da evli. Beni ve ailemi umut kapısı olarak gördüler. Asla da niyetlerini belli etmediler. Dilerim aynısını yaşasınlar. Bilsem kendimi ateşe atar mıydım. Düşmanım olsa akıl verir uzak dur bunlardan derdim.Siz yarın boşanacağım diye ortaya çıksanız işin ciddiyetini anladığı anda tutuşur o anası, aranızı yapmaya çalışır kıyın kıyın. Kaynananız çok kurnaz, oğlunu kıymetli ediyor ki hırsınız diri kalsın, boşanıp da batakçı oğlunu başına bela etmeyin. Zaten ailece borca harca alışıklar, e ödeyecek biri de lazım değil mi, yaptıkları borç sadece kendilerine girerse tadı olmaz sonra.
İşte, kaynana biliyor işini.Ben bu kadar mutsuzluktan kurtulup boşandıktan sonra annesi gelinden kurtulduk deyip oğlunu ister pamuklara sarsın, ister başıma kaldı desin, hiç önemi yok ki. Çocuksuz mutsuz evliliklerin devam etmesi için yeni motivasyonla kaynağı : kayinvalidem mutlu olmasınbuna ancak gülerim ben, konu sahibi kusura bakmasın.
Kendimi doldurmaktan alıkoyamıyorum çünkü yaşananlar hiç hoş şeyler değil. Evet eşim çalışmamı sorun etmiyordu taki Kapalı kapılar ardında fiskos yapılmadan önce. Artık çok büyük bi sorun çalışmamam. İş bakıyorum mesleğim muhasebe. Pişmanım dert yanıyorum çünkü evlenince gördüm insanların gerçek yüzlerini,niyetlerini.Eşim ailesi bana güvenip evlilik diye tutturdu. Takılarımın hepsini verdim daha ne yapabilirim. Mobilyayı evi ben dizdim bi nevi.Sizin tavrıniz da normal gelmedi bana.
Sürekli dert yandığınız, keşke evlenmeseydim çok pişmanım deyip mutlu olmadığınız evlilige devam etmek zorunda değilsiniz.
Sebebiniz de kayinvalide mutlu olmasınmış.Kaç yaşına gelmiş kadınsınız, bunun için evlilik mi yürütülür?
Eşinizin size güvenip evlendigini de düşünmüyorum ben açıkçası. Bir süredir işsizmişsiniz, bir şekilde sorumluluk eşinizde maddi olarak. İş arıyor gibi de gelmediniz bana yorumlarınızdan anladığım kadarıyla. Bu kadar size güvenen adam çalışmamanizı ciddi sorun haline getirirdi
Ailesiyle ne yaşadınız bilmiyorum ama madem evlilik devam edecek kendinizi eşiniz konusunda doldurup durmayın.
Bide tam tersi sevgiliyken yanınızda arayan annesi için, telefonu açmayıp sonra dönerim diyorlar. Evlenince anne bi arayışta elinde kaynar çayda olsa cevap verip annecim annem diyenler var.Bu ciddi gülümsetti yalnız.Çoğunun da ovvluşu pek kıymetli. O kıymet gelin boşayıp başlarına atınca bitiyor ama.
İstediğiniz kadar gülün problem değil benim için. Bende kayınvalidelerin kıskançlıktan neleri daha yapabileceği karşısında gülüp duruyorum.Ben bu kadar mutsuzluktan kurtulup boşandıktan sonra annesi gelinden kurtulduk deyip oğlunu ister pamuklara sarsın, ister başıma kaldı desin, hiç önemi yok ki. Çocuksuz mutsuz evliliklerin devam etmesi için yeni motivasyonla kaynağı : kayinvalidem mutlu olmasınbuna ancak gülerim ben, konu sahibi kusura bakmasın.
Benim kaynana da az delilerden değil, ama geri dönüp baktığımda ondan nefret bile etmiyorum. Bunu da en çok eşime borçluyum, kimsenin önüne atmadı, kimse ile yüzgöz etmedi. Sorunun nerde olduğunu siz de biliyorsunuz, ama hırs sağlıklı düşünmenizi engelliyor.Valla beni anlayan biri çıktı çok şükür. Annesi kayınvalidem demiyorum çünkü bana asla kayınvalidelik yapmadı. Annelik de yapmadı. Aslına bakarsanız bana hiç bişilik yapmadı.Zorla gelinlik beğenme diye geldi yapmadığı kalmadı. Gelinliği sana satın alalım evlendikten sonra eteğini kestirip elbise diye giyersin diyecek kadar çirkefleşti. Bohça hediye hiç bişiyini ne ben ne ailem görmedik. Evlenince Kıskançlık krizleri geçirip gece yarıları oğlunu evimizden apar topar çıkarmaları, huzur vermemesi, intihar etmeye kalkması, komşularını başına toplayıp ambulans polisi kapısına getirmesi. Neler neler Allah edepsize denk getirdi mi daha önce hiç görmediğiniz, yaşamadığınız şeylere tanıklık ediyorsunuz. Boşanmış oğlu eve geri dönünce onla asla uğraşmak istemez. Zira kendisi ve kızı oğullarının kıyafet, eşyaları evlenince evden gitti diye nerdeyse zil takıp oynayacak türdeler. Bazı aileler avcı. Elin kızını gözlerine kestirip neyinden faydalansak kârdır zihniyetinde. Kızları da evli. Beni ve ailemi umut kapısı olarak gördüler. Asla da niyetlerini belli etmediler. Dilerim aynısını yaşasınlar. Bilsem kendimi ateşe atar mıydım. Düşmanım olsa akıl verir uzak dur bunlardan derdim.
Atsanız gıymatlı oğlunu önüne, al hayrını gör deseniz ne yapabilir?İstediğiniz kadar gülün problem değil benim için. Bende kayınvalidelerin kıskançlıktan neleri daha yapabileceği karşısında gülüp duruyorum.
Eşim beni istemediğim halde maalesef ki zorla çok bi araya getirdi. Sözde birbirimize ısınma kaynaşma çabasına girdi. Çok yüz göz olduk. Şimdi asla görüşmüyorum. Kafam rahat muhatap olmadıkça. Yapılanlar aklıma geldikçe ne yazık ki hırslanmanın önüne geçemiyorum.Benim kaynana da az delilerden değil, ama geri dönüp baktığımda ondan nefret bile etmiyorum. Bunu da en çok eşime borçluyum, kimsenin önüne atmadı, kimse ile yüzgöz etmedi. Sorunun nerde olduğunu siz de biliyorsunuz, ama hırs sağlıklı düşünmenizi engelliyor.
Valla ellerime ayaklarıma kapanır. Kadın bildiğin oğlunu uzakta olursa seviyor. İkisi yanyana gelse aynı evde birbirini yiyor.Atsanız gıymatlı oğlunu önüne, al hayrını gör deseniz ne yapabilir?
Kaynanaya hırs yapana kadar eşinize ayar çekin. Her şeyin sorumlusu o. O yüzü eşinizden buluyorlar, onun izin verdiği kadar hayatınızın içindeler, onun meydan verdiği kadar zarar veriyorlar. Bunun öylesi böylesi yok. Boşanmaya niyetiniz yok anlıyorum, ama bu yuva yıkılırsa kim zararlı çıkacak en çok, o daha fazla emek sarfetmeli.Eşim beni istemediğim halde maalesef ki zorla çok bi araya getirdi. Sözde birbirimize ısınma kaynaşma çabasına girdi. Çok yüz göz olduk. Şimdi asla görüşmüyorum. Kafam rahat muhatap olmadıkça. Yapılanlar aklıma geldikçe ne yazık ki hırslanmanın önüne geçemiyorum.
Aman ne güzel, neyin ne olduğunu biliyorsunuz zaten. Böyle minik tatlı şeker manipülasyonlara gelmeyin o zaman, ne zaman bik bik ederlerse, '' E çekileyim bi ömür aradan, kavuşun birbirinize, koyun koyuna yaşayın. '' deyin, bi pısar onlar.Valla ellerime ayaklarıma kapanır. Kadın bildiğin oğlunu uzakta olursa seviyor. İkisi yanyana gelse aynı evde birbirini yiyor.
Üzüldüm, peki böyle noolcak devam edip çocuk vs olacak mı bu mu yani2021 de 2022 den farklı değildi. Evet maalesef hiç bişi yolunda gitmedi.Bin pişman oldum hala daha bin pişmanım. iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Yani duruma göre değişir . İsteklere göredeKızlar uzun zamandır birlikte olduğum biriyle artık ciddi adımlar atmak istiyoruz. Fakat gelin görün ki 2-3yıl sonunda anca bitecek olan borçlara sahip kendisi. Yeni iş kurdu, krediler çekti, ablasının düğün masrafları vs. Yaşlarımız 33.Geç kalmak istemiyorum fakat borçlar için de birde üstüne borçlarla dolu bi evliliğe de adım atmak istemiyorum. Söz de bi iki ay için de aileler tanışacaktı.Mantıklı düşününce de biraz daha beklemenin doğru karar olacağını zanneder oldum.Elim kolum bağlı. Halbu ki ne kadar da çok hazır etmiştim kendimi. Üzüntü, hayal kırıklığı çok karışık duygularım. Kendisine bunlardan söz ettim. Bunca borcunun içinde bizim evlilik durumumuzun olamayacağını dile getirdim. Bana söylediği,evlenen herkesin parasının olmadığı. Abim evlendi yakın zaman da kuzenlerim evlendi. Kızlar Allah aşkına evlilik masrafsız bi olay mı? Ben mi yanlış biliyor, yanlış düşünüyorum. (Benim maddi durumum kendisinden çok daha iyi)
Lütfen fikirlerinizi bekliyorum.