Kız kardeşine nişan yapılmıştı.Üstelik bide kendi evlerinde yapıldı. Salon masrafı olmadı fakat bende oradaydım inanın yiyicek içicek ikramlıklar deve yükü kadardı. Sırf karşı taraf misafirler memnun kalsın diye. Onca masraf bedava olmadı. Yatak odası takımı aldılar kızlarına. Geri kalan masrafı bilmiyorum. Bi ara laf arasında 30bin TL rakamı dönüp durdu. Benim abim evlendi. Sağolsun gelin hanıma ailesi belki 5bintl bile masraf yapmadı. Bütün çeyiz banyo paspasına kadar herşeyi kına nişan düğün bize maledildi. Hadi düğün bize ait anladık da herşeyi bizden bekleyip mecbur zorunlu tuttular. Bizde aile yapısı olarak herşeye evet diyen insanlarız.Kız kardeşinin kocası durumu ailesi iyi olan insanlar.O kadar borç neye nasıl yapıldı bilmiyorum. Tek bildiğim ablasının borçlarının ödendiği. Daha bilmediğim ne borçlar var kim bilir.Benim maddi durumum gayet iyi. Kendisini borç içine sokacak biri değilim. En azından aileme çevreme karşı bi erkek olarak sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyorum. Şimdilik ne yazık ki sağolsun borçlar içinde yüzdüğü için pek yerine getiricek imkanı yok. Sık boğaz edecek halim de yok. Zamanla yükü azalır feraha çıkar diye umut edip bekliyorum.Bakalım hayırlısı.bi akrabamiz evlenirken orta sinif kendi yaginda kavrulan insanlar bunlar, kiz tarafi zengin diye gurur yapti adam. kiz hic yokluk gormemis bir dedigi iki olmamis, ailesi de herseyi bol keseden yapiyo altinlar kizimizda kalacak diyo falan. bizim amca da oglunu evlendircek ama altta kalmamak icin kredi cekti varini yogunu dugune harcadi. kiz tarafi uc harcadiysa bu bes harcadi. emekli oldu ikramiye yetmedi, taksiye cikti yetnedi sonra kalp krizi gecirip birakti isi. borç mahfetti ama onu
sirf kiz tarafi zengin altta kalmayalim diye gereksiz seyler....
belki erkek arkadasjniz ve ailesi de oyle yapmistir, atiyorum 3 binlik ceyiz paketi dururken 10 15 binlik tabak canak tencere almislardir, kinada organizasyon sirketi tutulmustur gibi...
su durumda kardesine layik gorulen sey size gorulmemis oluyo otomatikmen, sonucta ogretmenmis kendi eksigini kendi alabilirdi. bakin evlenseniz bile yarin obur gun gorumcenim varlik icindeki hayatina yagdirilirken, siz borctan bunalinca bisey olmaz deyip kenara cekilebilir ailesi. ben olsam kaldiramam bunu siz de tartip bicin öyle tamam deyin
Biz daha o aşamalara Gelemedik.Borç yükünden kurtulunca fiyat etiket takibi yapıcaz bizde.arçe....ik blender alacaktım evdeki bozuldu 300 tl idi 2 ay once fırsatım olmadı alamadım geçen hafta 460 olmuş görünce şaşırdım gordı..onda bu seferde pahalı dıye alamadım .ee kaliteyı duşurup sii..... bo markaya mı geçeyım şimdi çok şukur bin şükür deyıp
Kız kardeşine nişan yapılmıştı.Üstelik bide kendi evlerinde yapıldı. Salon masrafı olmadı fakat bende oradaydım inanın yiyicek içicek ikramlıklar deve yükü kadardı. Sırf karşı taraf misafirler memnun kalsın diye. Onca masraf bedava olmadı. Yatak odası takımı aldılar kızlarına. Geri kalan masrafı bilmiyorum. Bi ara laf arasında 30bin TL rakamı dönüp durdu. Benim abim evlendi. Sağolsun gelin hanıma ailesi belki 5bintl bile masraf yapmadı. Bütün çeyiz banyo paspasına kadar herşeyi kına nişan düğün bize maledildi. Hadi düğün bize ait anladık da herşeyi bizden bekleyip mecbur zorunlu tuttular. Bizde aile yapısı olarak herşeye evet diyen insanlarız.Kız kardeşinin kocası durumu ailesi iyi olan insanlar.O kadar borç neye nasıl yapıldı bilmiyorum. Tek bildiğim ablasının borçlarının ödendiği. Daha bilmediğim ne borçlar var kim bilir.Benim maddi durumum gayet iyi. Kendisini borç içine sokacak biri değilim. En azından aileme çevreme karşı bi erkek olarak sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyorum. Şimdilik ne yazık ki sağolsun borçlar içinde yüzdüğü için pek yerine getiricek imkanı yok. Sık boğaz edecek halim de yok. Zamanla yükü azalır feraha çıkar diye umut edip bekliyorum.Bakalım hayırlısı.
Valla görümcenin hiç bi katkısı olmayacak bize. Adım gibi eminim.Kendisi öğretmen yaşlı ana babasının evine gelipte bi işin ucundan dahi tutmuşluğu yok. Evlenip gitti gideli doğru düzgün bekar evine gitmişliği yok. Öğretmen diye hep bunun ardına sığınıyor. Kaldı ki bana bi hayrı olcak. Valla yük olmasın da hayrı kendine kalsın. Evet varlık içinde biriyim. Kıt kanaat geçinicek bi hayata adım atamam. Ne kadar.çok sevsemde... Bu kendini düşünmenin de ötesinde yaşın verdiği mantık. Sevgilim ailesini düşündüğü kadar yaptığı borçları bizi beni geleceğimizi düşünerek yapabilirdi. Kız kardeşi bekarken 3çantaya 700-800tl öderken, kimse ona evin borçlarını ödetmedi. Çok tuhaf bi aile.Anlamaya çözmeye çalışıyorum ama borçtan başka bişiler göremiyorum. Bide elimde olan yaşanmış 5yılım var.esimin ailesi evlenin dugununuz yapalim diye baski yapinca atanmadan evlenmeyi kabul ettim, kendi evimde ders calisir dersaneye giderim dedim. esimin ailesinden gizli borcu varmis, bide uzerine paramiz yok dugunu siz yapin dediler mi
aileme desem is orda bitcek, esimle benim ne sucumuz var. biraz parayi idare edemeyerek, biraz yol gosterilmediginden iyice borca girdik. oturma odasi yapmicam diyorum gelen nerde yatcak diye tartisiyolar benle, yahu diyorum hepimiz ayni sehirdeyiz kim gelip kalacak lazim olursa aliriz... velhasil cok buyuk sıkıntıyla tek maasla evlendik, uc sene borc odedik dugun borcu, takilar borca gitti, elimize gecen butun paralar borca gitti
su an kiradayiz ve ev kredisi ödüyoruz, ücretsiz izindeyim yine tek maas
bide varlik icinden geldiyseniz belki asabiniz daha cok bozulur haksizliklar karşısında
deve yukuyle ikram yapana kadar bi bilezik de kenara konsaydi bi buzdolabi alinirdi
kizini dusunen oglunu da dusunecek, abisi ona kredi cekti ama bakalim gorumce ne kadar yardimci olcak maddi ya da manevi
sizin nisan elbiseniz gorumcenizin sizin nisaninizda giydiginden daha ucuz da olabilir, iki gonul bir olunca samanlik seyran olur diyemicem,aile bi tuhaf bence
yiyip icip gezip erkek arkadasinizi sponsor yapiyolar gibi, kimse sponsoru geri ceken gelin istemez
Valla görümcenin hiç bi katkısı olmayacak bize. Adım gibi eminim.Kendisi öğretmen yaşlı ana babasının evine gelipte bi işin ucundan dahi tutmuşluğu yok. Evlenip gitti gideli doğru düzgün bekar evine gitmişliği yok. Öğretmen diye hep bunun ardına sığınıyor. Kaldı ki bana bi hayrı olcak. Valla yük olmasın da hayrı kendine kalsın. Evet varlık içinde biriyim. Kıt kanaat geçinicek bi hayata adım atamam. Ne kadar.çok sevsemde... Bu kendini düşünmenin de ötesinde yaşın verdiği mantık. Sevgilim ailesini düşündüğü kadar yaptığı borçları bizi beni geleceğimizi düşünerek yapabilirdi. Kız kardeşi bekarken 3çantaya 700-800tl öderken, kimse ona evin borçlarını ödetmedi. Çok tuhaf bi aile.Anlamaya çözmeye çalışıyorum ama borçtan başka bişiler göremiyorum. Bide elimde olan yaşanmış 5yılım var.
Kendisi ısrarla beni evliliğe ikna etti. Peki tamam dedim. Bide işin içine girince ne göreyim borç batağı.Çok düşündüm geliri var Öder biter borçlar dedim. Gün geçiyor yeni bi borç. Gün geçiyor başka başka borç. Hayır geleceğimize yapılan bi kuruş borç yok. Eğer yapılsaydı bende elimi taşın altına koyar ikimize yapılan borç der yükünü bende omuzlardım.Çile çekmeyi göze alacak yaşta ve akılda biri değilim.aynen öyle
evlenmeye ikna edilmeye calisilarak gecirilen bi bes yil bu hem de, hani siz evlenelim dediniz de o mu borc var olmaz dedi tam aksine
evlenmeyi gozu kesiyosa yeni yetme degil yani insan utanir biraz, borç ustune borc eklemeye benimle cile cekmeye var misin diyo resmen
23 yasinda evlendim 27 yasindayim. o zamanki aklimla yaptiklarim yapilanlar borclar normal gibi gelmisti, simdi bi bakiyorum katlandiklarimin %1 ine katlanmam sahsen. gayet mantikli makul dusunuyosunuz, onlar firsat duskunu
Kendisi ısrarla beni evliliğe ikna etti. Peki tamam dedim. Bide işin içine girince ne göreyim borç batağı.Çok düşündüm geliri var Öder biter borçlar dedim. Gün geçiyor yeni bi borç. Gün geçiyor başka başka borç. Hayır geleceğimize yapılan bi kuruş borç yok. Eğer yapılsaydı bende elimi taşın altına koyar ikimize yapılan borç der yükünü bende omuzlardım.Çile çekmeyi göze alacak yaşta ve akılda biri değilim.
Siz de daha fazla fedakarlık yapmayın. Nedir canım Allah Allah. Kendi kız kardeşleri neyin fedakarlığına katlandı acaba. Aileyi borç içince bıraktı gitti Dönüp bi zahmet arkaya bakmıyor. Benim için borç yapılsa, dişimi tırnağıma takar öderim. Ne rahat insanlar var. Anne babamız bizi böyle yetiştirmedi.Hoş kişiliğimizde de vurdum duymazlık yok ya.
Evlilik masraflı da kendi kendini geçindiremeyecek sürekli ailenin üzerine abanacak bu kadar para vampiri olup sonra yok kv böyle diyor yok kp böyle diyor yok eşimin hattına kv ile şu kadar sene yaşadım diyenlerin evlenmemesi gerektiğini düşünüyorum.Kızlar uzun zamandır birlikte olduğum biriyle artık ciddi adımlar atmak istiyoruz. Fakat gelin görün ki 2-3yıl sonunda anca bitecek olan borçlara sahip kendisi. Yeni iş kurdu, krediler çekti, ablasının düğün masrafları vs. Yaşlarımız 33.Geç kalmak istemiyorum fakat borçlar için de birde üstüne borçlarla dolu bi evliliğe de adım atmak istemiyorum. Söz de bi iki ay için de aileler tanışacaktı.Mantıklı düşününce de biraz daha beklemenin doğru karar olacağını zanneder oldum.Elim kolum bağlı. Halbu ki ne kadar da çok hazır etmiştim kendimi. Üzüntü, hayal kırıklığı çok karışık duygularım. Kendisine bunlardan söz ettim. Bunca borcunun içinde bizim evlilik durumumuzun olamayacağını dile getirdim. Bana söylediği,evlenen herkesin parasının olmadığı. Abim evlendi yakın zaman da kuzenlerim evlendi. Kızlar Allah aşkına evlilik masrafsız bi olay mı? Ben mi yanlış biliyor, yanlış düşünüyorum. (Benim maddi durumum kendisinden çok daha iyi)
Lütfen fikirlerinizi bekliyorum.
Hiç kusura bakmasın benim maddiyatım aileden geliyor. Benim neyim varsa ailem sayesinde.Sana tek bise dicem; senin maddiyatina guvenip evlenmek isteyen bi adamla olma.. cunku evliliktede bu bole surup gidecek
Hah iste cevabi kendin verdin, bak inanki sen yillarim geciyo deyip adami kocan yapcano da seni kullanacak.. ve inan senden alip ailesine yedirdiginde canin cok yanip pisman olacaksin.Hiç kusura bakmasın benim maddiyatım aileden geliyor. Benim neyim varsa ailem sayesinde.
En iyisini yapmışsınız. Helal olsun. Ailesine ne para harcarsa harcasın beni ilgilendirmez, anne babası sonuçta Amaaaaa bana, evime yuvamıza yansıtırsa işte orda işin rengi bambaşka bi hale gelir. Bana tek laf edenin alnını karışlarım. Herkes önce yaptıklarına içinde olduğu duruma bakacak. Kendimi riske elbette atmam.ben atandim baska ile tasindik, evliligimiz kurtuldu resmen. aramiz duzeldi, duzenimizi kurduk, yatirimlik bi ev aldik cok şükür iyiyiz. ücretsiz izini sonuna kadar kullanmak disinda bi derdim yok su an.
ama ne ailesinin derdi bitiyodu, ne borc, ne para muhabbeti...
cok da iyi dusunuyosun ya kimse erkek arkadasini dusunmuyo, ama yarin evlenseniz niye sen benim aileme verdigime karisiyosun, ailemle arami bozuyosun, paragozsun, elini tasin altina koymuyosun, fedakarlik yapmiyosun.... tabi bide bunun ailesinin konustugu cesitleri de var. neden riske atacaksin kendini
bence degmez
Kimse kimseyi kullanamaz yok öyle bi durum. Benden gelen ailemden geliyor. Otomatikman kendime harcarım.Hah iste cevabi kendin verdin, bak inanki sen yillarim geciyo deyip adami kocan yapcano da seni kullanacak.. ve inan senden alip ailesine yedirdiginde canin cok yanip pisman olacaksin.
Bak simdi bekarsin ya konusmasi coookkk kolay:)) basina geldiginde huzursuxluk oluyo.. ayrica dusun ikinizde calisiyonuz adam parasini ailesinin borclarina yatiriyo.. ee bu ev neyle donecek? Senin maasla.. ee ne anladim bu isten? Senin parani yememis mi oluyo o zaman:))Kimse kimseyi kullanamaz yok öyle bi durum. Benden gelen ailemden geliyor. Otomatikman kendime harcarım.
En iyisini yapmışsınız. Helal olsun. Ailesine ne para harcarsa harcasın beni ilgilendirmez, anne babası sonuçta Amaaaaa bana, evime yuvamıza yansıtırsa işte orda işin rengi bambaşka bi hale gelir. Bana tek laf edenin alnını karışlarım. Herkes önce yaptıklarına içinde olduğu duruma bakacak. Kendimi riske elbette atmam.
Evlenince şirkette çalışmayacağımı biliyor kendisi. Bu konuları çok konuştuk. Kendisi de çalışmamamı istiyor.Bekarım ama inanın evli bi bayan kafasıyla düşünüyorum herşeyi. Buraya da konu açtım herkes de benle hem fikir.Bak simdi bekarsin ya konusmasi coookkk kolay:)) basina geldiginde huzursuxluk oluyo.. ayrica dusun ikinizde calisiyonuz adam parasini ailesinin borclarina yatiriyo.. ee bu ev neyle donecek? Senin maasla.. ee ne anladim bu isten? Senin parani yememis mi oluyo o zaman:))
Calismamak daha kotu bence ama.. tabiiki kendi secimiz olur genede.Evlenince şirkette çalışmayacağımı biliyor kendisi. Bu konuları çok konuştuk. Kendisi de çalışmamamı istiyor.Bekarım ama inanın evli bi bayan kafasıyla düşünüyorum herşeyi. Buraya da konu açtım herkes de benle hem fikir.
Amin hepimiz için hayırlısı. Teşekkür ederim canım. Elbette nasibimde varsa evlenirim bu insanla. Bu kadar borç hem kendi işi, hem ailesi için. Çok tuhaf bi aile. Bu adamın hiç mi geleceği olmayacak. Ne anne babalar var. Kendi ailemin kıymetini biliyordum.Artık bin kez daha kıymetlerini anlıyor biliyorum. Ömrümde borç bilmezdim.Sayelerinde çeşitlerini de öğrendim.hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
bu isler nasip biraz da bes yil verirsiniz, bes ay tanidiginiz bi adamla cok mutlu bi hayat yasarsiniz. kimse bulunmaz hint kumasi degil
karismayacak aile oglunu abisini bu kadar yemez, borc icindicinde birakmaz. evlenceksin dikkat et der sirtina yuklemez.
eve yansitmayacak adam da hepsini ben oderim diye delikanlilik yapacagina kendi yuvasi icin uc bes bisey koyar bisey yapar
Kendi gelirim var. Çalışmamayı bu nedenle tercih ettim.Calismamak daha kotu bence ama.. tabiiki kendi secimiz olur genede.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?