maddiyat

Yorumların hepsini okumadım ama bazı arkadaş,kira vereceğine,o parayla ev al taksit öde diyor da,ev almak sadece taksit ödemek değil ki.Peşin birikmiş paran olması lazım.Onu peişnata verip üzerini banka kredisi olarak ödemen lazım.

Ne kadar kazandığından ziyade,nasıl harcadığında önemli.İnsan dünyaları kazanıyordur,evi de vardır ama hesapsız kitapsızsa yine geçinemez.İkinizn maaşını birleştirerek rahat geçinebilirsiniz.

Birde kimse sunu hesaba katmiyor 750 kira verilen evler 250 milyardan basliyor. Hadi 50 milyar pesinatin var. Ama 200 milyarlik evin 10 yillik ev kredisinin aylik taksidi 2bin 3bin.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Yorumların hepsini okumadım ama bazı arkadaş,kira vereceğine,o parayla ev al taksit öde diyor da,ev almak sadece taksit ödemek değil ki.Peşin birikmiş paran olması lazım.Onu peişnata verip üzerini banka kredisi olarak ödemen lazım.

Ne kadar kazandığından ziyade,nasıl harcadığında önemli.İnsan dünyaları kazanıyordur,evi de vardır ama hesapsız kitapsızsa yine geçinemez.İkinizn maaşını birleştirerek rahat geçinebilirsiniz.

nazlidenizin yorumuna katiliyorum banada diyorlar kredi cek ev al kiraya veriyorsun o kadar para bikerem kenarda deposit yapacak param yok bu bir ikincisi ben kira oduyorum eksra giderlerim yok ev alsam evin vergisi, mecburi sigortasi, cop vergisi daha bilmedigim neler vardir :ssz:bunlari sanki al diyenler odeyecek heee:27:kimse bunlari hesaplamiyor esimle benim aldigim maasla biz cok iyi geciniyoruz arkadasimin esi bizim ikimizin maasini tek basina kazaniyor ustelik biz 3 cocuk o tek cocukla gecinemiyor cunku her aksam biryere gidiyorlar yemege icmeye hesapsiz kitapsiz harcamalar daha cokkk insan var boyle yapan ben ise bos vakitlerimde evin ekonomisini yapiyorum :27:konu sahibi arkadas ikinizin maasini birlestirerek rahat gecinirsiniz:34:

işte bende bunu anlatmak istiyorum. bu seferde paracı olmakla suçluyorlar insanı. her şer para mı diyorlar. ama borç harç derken o birbirini çok seven insanlar iki yabancıya dönüşüyor

Kadınların, para/maddiyat mevzusu hakkında konuşması nedense hep antipati uyandırıyor. Çoğu kişi hemen "samanlık seyran olur" muhabbetine dalıyor.
Bunun sebebi kadınların maddiyatı, hayatlarının merkezine koymalarıdır. Kendilerini iyi hissetmek için aslında ne düşünüyorlarsa tersini söylüyorlar. Bir kısmıda değiştiremeyecekleri maddi durumlarını kabullendikleri için savunma pozisyonunu alıyorlar.

3 bin lira parayla geçinirsiniz, buradaki kadınların çoğunun evine daha az para giriyordur muhtemelen.
Bence senin evleniceğin erkek kafana tam oturmadı, seviyorsun, kaybetmek istemiyorsun ama bi "acaba?" gözüküyor buradan.

Birde kimse sunu hesaba katmiyor 750 kira verilen evler 250 milyardan basliyor. Hadi 50 milyar pesinatin var. Ama 200 milyarlik evin 10 yillik ev kredisinin aylik taksidi 2bin 3bin.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Dogru soylemissin canim.ev alabilmek icin dedigin kadar bir pesinat lazim en az.ya aileler destek olaca pesinatta ya da epey bir sure birikim yapacak altinlarini da birlestirip pesinat yapicak.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

27 yaşında ve 30 yaşında 2 erkek kardeşim var. onlar aileme "biz burda oturmayalım anne bizim durumumuz iyi siz kendiniz geçindirin kiraya verin buraları rahat edin " diye söylerken ben evleniyorum kira almayın benden diyemem.

çok güzel anlattın ağzına sağlık canım ya. ben zaten evlenirsen bu şekilde her türlü ayakta tutarım evliliğimi. çünkü 11 yaşından beri okullar tatil olur ben 3 ay konfeksiyonda çalışırdım. hiç yaz tatili yaşamadım. lise bitti çalıştım. üniversiteyi ailemin durumu kötüleşti diye bıraktım dışarıdan devam ettim. iki kardeşimi okuttum ve şu an biri yüksek mühendis diğeri çok iyi bir firmada insan kaynakları sorumlusu oldu.ben zorluk sıkıntı ne demek çok iyi biliyorum. kocamla çocuğumla sıkıntı yaşamadan güzel bi hayat istemenin neresi kötü anlamıyorum. olaya gerçekçi bakınca ya evliliği yürütemezsin yada paragöz oluyorsun işte

ailenin durumu kötüleşince üniversiteyi bırakıp çalıştığından kardeşlerini okuttuğundan, şimdi ikisinin de iyi yerlere geldiğinden bahsetmişsin.
madem sen onlar için fedakarlık yaptın zamanında, onlar da şimdi senin için yapsınlar.. birkaç sene o evlerden birinde oturup kira parası ödemezseniz en azından ev için peşinat biriktirebilirsiniz. sonra kredi çeker evinizi alırsınız. ilerde maaşın artarsa ödemekte de fazla zorlanmazsın.

ailenin durumu kötüleşince üniversiteyi bırakıp çalıştığından kardeşlerini okuttuğundan, şimdi ikisinin de iyi yerlere geldiğinden bahsetmişsin.
madem sen onlar için fedakarlık yaptın zamanında, onlar da şimdi senin için yapsınlar.. birkaç sene o evlerden birinde oturup kira parası ödemezseniz en azından ev için peşinat biriktirebilirsiniz. sonra kredi çeker evinizi alırsınız. ilerde maaşın artarsa ödemekte de fazla zorlanmazsın.

Ya tabiki cok zorda kalirsak aileler bizi yalniz birakmaz ama kendi ayaklarimizin uzerinde durmanin daha dogru oldugunu dusunuyorum.yorumun icinde tesekkur ederim

Back
X