Madem çalışmıyorsun niye okudun

Sahmerann

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2019
267
233
18
İyi akşamlar hanımlar. Uzun zamandır kafama taktığım bir konuyu açacağım. Kuzenimle aramız iyidir çocukluğumuzdan beri samimiyiz sürekli görüşürüz. Evlendi. Evine gittim bir kaç kere... eşi benim çok sinirimi bozuyor ben ne zaman gitsem ilk cümlesi: eee sen niye okudun, çalışmıyor musun, bizim orda üni okuyan biri var benle aynı maaşı alıyor bende o yüzden okumadım diyor gülüyor. Dalga geçer bir şekilde konuşuyor benle hep sürekli bunu diyor. Bense bugünden bugüne bir kere bile bu mevzuları açmam saçmalık. Kendisi okumamış, güvenlik görevlisi. Kuzenim de çalışmıyor. Bir kere bile ağzımdan kötü bir cümle çıkmamıştır böyle şeylere dikkat ederim. Cevap versem bir dert vermesem bir dert genellikle vermiyorum zaten ne desem kötü olacağım afedersiniz sidik yarıştırır gibi muhabbetler bana çok uzak ama cevap vermediğim zaman sonra içim içimi yiyor çok üzülüyorum kendimi kötü hissediyorum. Kuzenim de o arada sanane falan diyor eşine ama ben sustukça o üstüme geliyor. Kuzenim olmasa evine gitmem görüşmem ama mecbur insan muhattap olmak zorunda kalıyor dediğim gibi çok yakınız... kuzenimede bu konuyla ilgili bişey desem iyi olur mu bilmiyorum ne yapıyım sizce ? Benim yerimde siz olsaydınız ne yapardınız ?

Kendi okumayip esinin bolumunu kucumseyem bi hoduk taniyorum.Sonra bi yerini yirtti gitti onun okudugu fakulteden bi bolume girdi.Kesinlikle asagilik komplleksi

Aynen kompleks olduğunun farkındayım bu durumda ne desem diye düşünüyorum cevap versem seviyesizleşeceğim vermesem bir dert

Cahile laf anlatmak...

Asla böyle düşüncedeki birine ne alınırım ne laf yetiştiririm. Halinden mutluysa bana ne ki olsaydı diline dert etmezdi bunu.
(Buradaki cahille kastım tamamen atasözünün kalıbından dolayıdır)

Doğru ama kendisi bunu öyle keyifle yapıyor ki beni ezdiğini zannederek benimde zoruma gidiyor

Kuzeninize anlatın. Rahatsız oluyorum deyin konussun eşiyle. Baktınız hala ayni (bazısı anlamaz) kocası yokken görüşün.

Ha bir de insan sadece çalışmak için değil kendini geliştirmek için de okur deyin. Bu kadarı yeter ona.

• Beğen
Reactions: 000
Insan sadece çalışmak için okumaz kendini geliştirmek,yeni şeyler öğrenmek,nerde kiminle nasıl ne konuşulması gerektiğini öğrenmek, farklı bakış açısı görmek içinde okur deyin hem çalışmıyor olmam çalışmayacağım anlamina gelmiyor, kolumda altın bileziğim var istediğim zaman çalışırım diye tersleyin.asagilik kompleksi var gören de ne olmuş sanır.sinir oluyorum böyle cahil cahil konuşan seviyesiz insanlara.
İyi akşamlar hanımlar. Uzun zamandır kafama taktığım bir konuyu açacağım. Kuzenimle aramız iyidir çocukluğumuzdan beri samimiyiz sürekli görüşürüz. Evlendi. Evine gittim bir kaç kere... eşi benim çok sinirimi bozuyor ben ne zaman gitsem ilk cümlesi: eee sen niye okudun, çalışmıyor musun, bizim orda üni okuyan biri var benle aynı maaşı alıyor bende o yüzden okumadım diyor gülüyor. Dalga geçer bir şekilde konuşuyor benle hep sürekli bunu diyor. Bense bugünden bugüne bir kere bile bu mevzuları açmam saçmalık. Kendisi okumamış, güvenlik görevlisi. Kuzenim de çalışmıyor. Bir kere bile ağzımdan kötü bir cümle çıkmamıştır böyle şeylere dikkat ederim. Cevap versem bir dert vermesem bir dert genellikle vermiyorum zaten ne desem kötü olacağım afedersiniz sidik yarıştırır gibi muhabbetler bana çok uzak ama cevap vermediğim zaman sonra içim içimi yiyor çok üzülüyorum kendimi kötü hissediyorum. Kuzenim de o arada sanane falan diyor eşine ama ben sustukça o üstüme geliyor. Kuzenim olmasa evine gitmem görüşmem ama mecbur insan muhattap olmak zorunda kalıyor dediğim gibi çok yakınız... kuzenimede bu konuyla ilgili bişey desem iyi olur mu bilmiyorum ne yapıyım sizce ? Benim yerimde siz olsaydınız ne yapardınız ?

Aynı şeyi birebir yıllarca şakaya vurma adı altında dinledim hoş gördüm. Cevap verdim ama şaka yollu verdim anlamadı.
Bir gün eğitimin önemiyle ilgili çok hararetli bi konuşma esnasında söyledi.

Öyle sinirlendim ki, benim orda kazandığım tecrübe,bilgi birikimi, özgürlüğün ve aynı zamanda sorumluluğun tadı, veya tek başına kendime oluşturduğum dünyayı kimsenin maaşı satın alamaz. Ben tek başına bi ülkeye dil dahi bilmeden gitsem paşalar gibi geçinecek güçteyim bunun sayesinde. Dedim.

Ama asla gülme veya yükselme olmadan dümdüz.
Bir daha duymadım ☺️
Kimse benim emeğimi aşağılayamaz. Kimse eğitimi aşağılayamaz.

‘sen ben cokta onemli degiliz eniste bey, cocuklarimiza guzel gelecekler hazirlamak gerek. ona kafa yoruyorum ben daha cok’ gibi biseyle gecmis degilde gelecek odakli oldugunu goster mesela.

Seni gıcık etmek için çalışmıyorum deyin.:lülülü:
Gereksiz işler başkanı herhalde kendisi.. :işsiz:

Back
X