Mal, mülk..

Bende öyle biliyorum ama eşim inat ediyor başkasının üzerine olabilir diye anlatamıyorum

başkasının üzerine olabiliyorsa bile siz dururken annesi üzerine yapmakta neyin kafasıysa ?

altında başka bişi arardım ben valla fesatlıksa fesatlık..

İşim gereği bildiğim için söylüyorum krediyi kimin üzerine çekerseniz mal onun üzerine olur hatta şuanda konut kredilerinde tektaraflı imzayla olmuyor bu işler ipotek evraklarına kesinlikle eşinin de imzaları isteniyor haaa borç bitince annemin üzerine satış yap derse onu bilemem içiniz rahat olsun

Taşıt kredisi değilde
Bireysel ihtiyaç kredisi filan mı çek diyecek acaba
Bu kadar çakal insan o kadarı biçmiştir bence kılıfına göre

Bireysel ihtiyaç kredisini en fazla 36 ay vade ile belli bir sınır içinde kullanabilir.
Alacakları araca bağlı biraz da.

Taşıt kredinde daha uzun vade kullanılabiliyor.
Ama ucuz birşey alınacaksa dediğin gibi olabilir.

olur mu öyle şey anne ölüp miras oğluna kaldığında miras olduğundan boşansanız bunda hakkınız dahi olmuyor hele ki kardesi varsa eşinizin annesinin başına birşey gelme ihtimalini neden düşünmüyor acaba! asla ama asla istiyorsa kendi üzerine olsun eşinizin ama bir başkasının değil dünyanın binbir türlü hali var hanımefendi aman diyim

Erdim ben şu kk da
Tüketici kredisi çekeceğiz demiş
Yeter ki annesinin adına olsun, her yol mübah..

sanırım hiçbir güvencen olmasın hep ona bağımlı bir hayatın olsun Allah muhafaza yollarınızı ayırırsanızda ceza olarakda zaten herşeyini vermişsin bi hak iddia bile edinemezdin herşey garanti kv de sen bomboş çık git istiyor senin üzerinde hiçbir şey olmazsa sesinde çıkmaz kontrol eşinizde hopla derse hopla koş derse koş vs..ipler eline alacak ve sende elinde kukla .

şu erkeklerin hareketlerinden bıktım usandım kendim yaşıyormus gibi sinirim tepeme çıktı.

ben yerinde olsam çekmezdim. kavgaysa kavga huzursuzluksa huzursuzluk olsun ama kimse de seni enayi yerine koymasın..

maşallah beyfendinin kafa iyi çalışıyor inşallah hayırlı işler için kullanır her daim helevki korkulur bu tür insanlardan siz de inatlaşmadan bu işi çözün zeka iyidir ama kime silah olacağını bilemezsiniz

Erdim ben şu kk da
Ne yapacağıma karar veremediğim ve iyi niyet mi yoksa fesatlık mı düşüneyim diye karar veremediğimden sizlere sorayım dedim.

Ne yapacağıma karar veremediğim ve iyi niyet mi yoksa fesatlık mı düşüneyim diye karar veremediğimden sizlere sorayım dedim.
Peki yorumlar ve elindeki veriler doğrultusunda çıkarıdığın sonuç nedir ?

şu erkeklerin hareketlerinden bıktım usandım kendim yaşıyormus gibi sinirim tepeme çıktı.

ben yerinde olsam çekmezdim. kavgaysa kavga huzursuzluksa huzursuzluk olsun ama kimse de seni enayi yerine koymasın..
Evet bende öyle düşünüyorum. Şimdilik sadece konusu geçti. Ama iş ciddiye geldiğinde herşeyi göze alıp kesinlikle karşı çıkacağım.

Erdim ben şu kk da

Şoktayım.

Konu sahibi başka konuda aylık geliriniz 3000 olduğunu yazmışşsın. 800 kira, 550 diğer kredi.

Nerden çıktı bu araba alma isteği. Eşin kaç yaşında.
Ayranı yok içmeye vakası olduğu yetmiyormuş gibi
birde mal kaçırma planları yapıyor.

Sakın taviz verme. Sana verdiği cevaba ben buradan sinir oldum.
Sen nasıl tepkisiz kalabiliyorsun.

Hıııı demek öyle, öğrendiğim iyi oldu *

Çok mu çok sakinsinnn anlamadım seniii :)

ben sizi çok iyi niyetli gördüm ama at gözlüklerinizi çıkarıp olaya birazda objektif bakın derim.
1. borç varken sırf ikinciye mal almak için ister ev ister araba yeniden kredi çekmek lüzumsuz, ki zaten üzerinizde yüklü miktarda borç varsa belli bir miktarın üzerini banka vermez.
2. ev kredilerinde tapuda krediyi çekenin üzerine olur, araba için prosedürü bilmiyorum. yani kv deniz üstüne tapuyu geçirmek gibi bir şey söz konusu olamaz ( ev için kastım)
3. diyelim ki bir şekilde evin tapusu , arabanın ruhsatı kv denın uzerine yapıldı vergi açısından bir kazancınız olmaz çünkü vergiler yıllık belli oranlara göre belirlenir mesela evin değerinin yüzde bilmem kaçı, arabanın vergisi arabanın motor hacmıne yılına modelıne göre belirlenir....
4.en kötüsü evliliğiniz bitti diyelim hiçbir mal üzerinde hak iddaa edemezsiniz.. bankanın muattabı sizsinizdir ve borç size kalır.
5. evlilik birliği içerisinde edinilen mallar ortaktır, boşanma halinde % 50 si kanunen sizindir ama bunun için tapunun yada arac ruhsatının sizin ya da esinizn adına olması gerekir.
6. eşiniz bu kadar meraklı ise mal sahibi olmaya kendi çeksin kredi, sizin zaten borcunuz varmış birazda kendi eline soksun taşın altına.

Bir çok mantık ve teknik hata var.
Mesela araç alacaksınız alacağınız krediyi taşıt kredisi olarak aldığınızdan taşıt, kredi çeken üstüne olmak zorunda.
Yaşlıya vergi indirimi falan yok, özürlü oranı belli bir rakkamın üerinde olanda ötv indirimi var.
Madem mal sahibi olmak isyiorsunuz ve bunu borçlanarak yapacaksınız neden 0 km, 2. el alın
Otomobil artık olmazsa olmaz bişeyken, evde kirada oturmak daha büyük bi yanlış.

Aylık gelirinizi toplayın. Giderleri düşün kalan rakam kadar takside girin.

ŞU Bİ GERÇEK Kİ, BEN BU DURUMU HİÇ BEĞENMEDİM. KARIKOCA İSTERSE 1 TRİLYON BORCA GİRSİN. AMA ANEMIN ÜZERİNE OLSUN. YOK 0 KM OLSUN PEK BEĞENMEDİM

Sen hala iyi niyet mi kötü niyet mi diyorsun herşey ortada herkez yazmış zaten
Sen eşine deki ihtiyaç kredisinin oranları çok yüksek geri ödemesi 36 ay
ama taşıt kredisinin faiz oranı daha düşük geri ödeme süresi daha uzun
bakalım ne diyecek

Hayır aslında çok sakin değilim ama içimde biriktirip biriktirip patlıyorum

benim saf olduğum gerçeği :)
Tek bunu çıkardıysan kusura bakma ama öylesin
Eşinin tüketici kredisi talep etmesi, tam bi çakal olduğunun asla güvenmemen gerektiğinin ispatı oysa
Çünkü taşıt kredisi çeksen, kredi çekenin üstüne olur araba..

Zaten borcunuz varken 0 km araba almak icin kredi cekmek ancak turkiye gidi ayrani yok icmeye ... kafasindaki bir toplumun yiyecegi nanedir. Araba dediginiz bir yatirim araci degildir, vergisi bakimi km arttikca dusen degeri kasgosu, herhangi bir ufak yada buyuk capli kazada aracin yasina kullanimina temizligine bakilmaksizin degerinin kimi zaman yariya kimi zaman 3/4 u ne dusebilme ihtimali de cabasidir. Esinizin bu dusuncesi tipik hirsli gozunu neyin burudugu belli olmayan turk erkegi dusuncesidir.
Ustelik bu banka kredileri ve yapilan sigortalara ben guvenmiyorum, yarin birgun size esinize birsey olsa odeyemeyecek duruma gelseniz tum sulalenize haciz gelir. Bir araba icin girilecek risk mi. Ustelik baskasinin ustune yapma fikri hic mantikli degil yarin o anne yada baba olse yasal olarak nasil kanitlayacaksiniz ki sizin oldugunu ? Kardesler de dahil herkese pay duser yasal anlamda.
Cok sacma ve riskli buldum ben. Bu arada esiniz baya kafaya takmis bu para pul islerini bu islere bu sekilde vergisini dusunecek kadar kafa takmak iyi degildir, dikkat edinde basiniza bir is acmasin bu para hirsiyla.

Zaten paşamız ölçmüş biçmiş
Yeter ki araba karımın üstüne olmasın sadece borç onun adına olsun diye
Taşıt kredisi değil tüketici kredisi alacağız demiş
Şöyle sert bi kayaya da denk gelmediğinden, konu sahibi kibar kibar dinlemiş gelmiş konu açmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…