- 27 Aralık 2009
- 644
- 942
- 303
Motoru vermeme sebebim
1. Alkol alan bi insan, hala alkollu arabada kullanir. Gecmiste motorla yaptigi kazalari var. Motor arabaya göre daha riskli. Kendisinede birsey olabilir.
2.Alkollu yakalanabilir bu durumda benimde basim agrir. Yahut alkol olmasa bile birine carpabilir, kazaya karisabilir.
3. Özenli kullanmaz. Anahtari ic rahatligiyla verilebilcek biri degil. Ve bunun gibi sebebler acikliyorum iki saattir.
Ihtiyac durumunda bunlar belki göze alinabilir ancak keyfi istegi icin ben bunlari göze alamadim diyorum. Daha nasil anlatcam ben size? Yettiniz canima bir konuda üzüm bağ diye diye, ben acikladikca devam ediyorsunuz.
Bayram dolayisiyla aileme geldik. Ilk kez kendi motorumuda getirdim. Anahtari oturma odasinda unutmusum tabiki babamin sabahin körunde kalkip motoru kaciracagi aklima gelmezdi. Uyandim filan derken bir bakayim dedim motor yok.
Aradim babami, gezmeye cikmis neyse birsey demedim cok gecmeden getirdi. Bugunde diyor motoru iki uc gun ben sureyim surda işim var filan diye israr etti. Kendisinin arabasi var buarada, dedim madem binceksin neden kendininkini sattin. Olmaz dedim. Babamda "Malinda ne kiymetli" dedi.
Arkadaslar motor araba degil ki riskli, emanet motor mu verilir Allah askina. Malimi sakinmam ama ne kimsenin motorunu alirim ne veririm. Esim emanet araba dahi kullanmaz mumkunse. Yanlis miydi yaptigim? Allah korusun kendisine bisey olabilir, kaza yapar, birine vurur ruhsat sahibi benim. Ben nasil diyim al anahtari takil 2-3 gun diye okadar rahat bi insan degilim beni yanlis anliyor Bozuldu biraz ama ne yapayim ki.
Babanız alkol alıyordu ve kazaya karışmıştı demek. İlk yorumumda "Bir şeyler saklıyor ondan malını sakınıyor gibi hissetmem"den kaynaklı net cevap verememiştim durumunuza.Bence tavrınız yanlış değil bu durumda.(Tabi biraz kibar dile getirseniz babanıza daha iyi olurdu sanki) Bir şekilde gönlünü alın babanızın hassaslığınızı dile getirin kapansın mevzu. İnsanlar başta sakınma sebeplerinizi net izah etmediğiniz için abarttılar. Özellikle şu üzüm bağı olayına bittim.Allah iyiliğini versin yazanın emi...
Bunlar mazeret değil. Alkollü yakalansa sizi hiç bağlamaz bir kere. Özenli kullanmazsa da kullanmasın. Yine değmez babayı kırmaya. Ayrıca kırk kere konuşuldu bu, buraya derdim var diye konu açıyosan cevaplara da tahammül etmek durumundasın. Hepimiz seni iyi yapmışsın diye pohpohlamak zorunda değiliz! Günah çıkarma duvarı da değil burası... ne diye millete derdini anlatıyosun o zaman? Gider günlük tutarsın...Motoru vermeme sebebim
1. Alkol alan bi insan, hala alkollu arabada kullanir. Gecmiste motorla yaptigi kazalari var. Motor arabaya göre daha riskli. Kendisinede birsey olabilir.
2.Alkollu yakalanabilir bu durumda benimde basim agrir. Yahut alkol olmasa bile birine carpabilir, kazaya karisabilir.
3. Özenli kullanmaz. Anahtari ic rahatligiyla verilebilcek biri degil. Ve bunun gibi sebebler acikliyorum iki saattir.
Ihtiyac durumunda bunlar belki göze alinabilir ancak keyfi istegi icin ben bunlari göze alamadim diyorum. Daha nasil anlatcam ben size? Yettiniz canima bir konuda üzüm bağ diye diye, ben acikladikca devam ediyorsunuz.
Kendi motoruyla kaza yapsa daha mı az üzülürdünüz? Baba bu,,, malın ne kıymeti var babanın yanında,,,, ben değişiklik olsun diye bizim arabamızı kullanması için bile yalvarıyorum bazen yahu.. motor nedir ki? Bozulmakla kaldıysa iyi,, ben olsam günlerce konuşmam. Çok enteresan.. boşuna dememişler baba oğula bağ vermiş de oğul babadan bi salkım üzümü esirgemiş diye...
E aklın yolu bir işte.. herkes aynı cevabı vermiş demek :) asabiyet yapmana lüzum yok dicem ama genel halin böyle demek ki... motorunla mutluluklar hayatta öyleyse :)))Hayy ağ bahce yere batsin ya taktiniz bu lafa. Motoru annem bu kazalardan dolayi zor bela sattirdi zaten. Kendi motoru olsa bineyimmi diye sormaz bana zaten soz hakkim olmaz uzulsemde ne yapabilirim? Ama elimle verirsem benim sorumlulugum oluyor herturlu.Motorumda kiymetli evet ama babamda guvenilir biri degil
Bunlar mazeret değil. Alkollü yakalansa sizi hiç bağlamaz bir kere. Özenli kullanmazsa da kullanmasın. Yine değmez babayı kırmaya. Ayrıca kırk kere konuşuldu bu, buraya derdim var diye konu açıyosan cevaplara da tahammül etmek durumundasın. Hepimiz seni iyi yapmışsın diye pohpohlamak zorunda değiliz! Günah çıkarma duvarı da değil burası... ne diye millete derdini anlatıyosun o zaman? Gider günlük tutarsın...
E aklın yolu bir işte.. herkes aynı cevabı vermiş demek :) asabiyet yapmana lüzum yok dicem ama genel halin böyle demek ki... motorunla mutluluklar hayatta öyleyse :)))
Babanızla aranızdaki sorun çözülmüş, bence konuyu kapattırın yoksa daha on yüz milyon kere salkımlı bağlı hikayeyi okuyacağız burada. Bu konunun burada çok abartıldığını düşünüyorum. Genelde ilk yorumlar doğrultusunda ilerliyor konular zaten.
Hakaret içeren cümleyi de söylersen?? Ben baya baktım da göremedim kendi yorumumda herhangi bi hakaret :)) aksine siz hiçkimsesiniz siz kimsiniz modunda olan sensin. Mesela ben sana şimdi "çok ergence tepkiler veriyosun" diyeceğim ki TDK'ya göre bu da hakaret değilBeni pohpohlayin diyen mi var ? Sen benim hayatimda hickimsesin sen pohpohlasan nolur? BENI SEVIN POHPOHLAYIN DIYEN YOK. Objektif bAkin aksi fikriniz varsada uslubunca belirtin. Siz gidin caninizi verin babaniza banane. konu actik diye hakaret mi dinlicem? Konu actim diye her uslubumu kullanabileceksiniz? Tabiki kendimi savuncam.
Yok o tamamen fantastik bişey. Öyle bişey yok yani :)Motorla kaza olunca ruhsat sahibine mi kaliyor ihale? Ciddi soruyorum. Cunku konunuzdan boyle anladim. Hic de yakinimda motor sahibi yok bilemedim
Bunlar mazeret değil. Alkollü yakalansa sizi hiç bağlamaz bir kere. Özenli kullanmazsa da kullanmasın. Yine değmez babayı kırmaya. Ayrıca kırk kere konuşuldu bu, buraya derdim var diye konu açıyosan cevaplara da tahammül etmek durumundasın. Hepimiz seni iyi yapmışsın diye pohpohlamak zorunda değiliz! Günah çıkarma duvarı da değil burası... ne diye millete derdini anlatıyosun o zaman? Gider günlük tutarsın...
Hakaret içeren cümleyi de söylersen?? Ben baya baktım da göremedim kendi yorumumda herhangi bi hakaret :)) aksine siz hiçkimsesiniz siz kimsiniz modunda olan sensin. Mesela ben sana şimdi "çok ergence tepkiler veriyosun" diyeceğim ki TDK'ya göre bu da hakaret değil
Ne demek mazaret değil. Babanın aldığı alkolün ölçüsünü nerden biliyorsunuz ayrıca ? Siz hiç alkollü bir babayla yaşadınız mı hanımefendi? Benim kendi babam annem bana hamile iken o alkol yüzünden kaza yapıp az kalsın ölümümüze neden oluyordu? Aynı baba kullandığı 2 arabayı pert etti. Aynı babaya trafikte bisikletli iken araç çarptı. Kırık kol bacaklarla 3 ay yattı. Sadece alkolden bakın. Konu sahibinin diğer açıklamalarını unutun. Alkol ciddi bir sorundur ailede..ve yaşayan bilir. Sizin babanız trafikten dönerken kaygıyla "bugün ne olacak" diye beklemediğinizden konuya uzak kalmışsınız. Uzaktan davul sesi hoş mu bu arada ? Bir konuya yaşamadan böyle balıklama dalmak son derece anlayışsız bir davranış... Şurda alkol açıklamasını görmek bile malını vermemeyi 100 kez haklı çıkarır!
Yok o tamamen fantastik bişey. Öyle bişey yok yani :)
Aynen, birine de vursa sizi bağlamaz.Ne cok biliyorsun sen ya.
Ruhsat sahibi aracin isletenidir. Ölümlü vs kaza oldugu da bak bakalim kenari cekilebiliyor musun oyle. Alkol alip birine vursa ne olacak? Benden cikacak mi is?
Konu ilgi görsün de öyle ilave yapayım diye düşüneceğine bu kadar mühim bir detayı başta verirdi asıl derdi o olsa. Zaten baba hali hazırda araba kullanıyor. Ayrıca ilk yorumda şöyle yazmış "satmasaydın motorunu dedim." Yani kendi arabasıyla motoruyla naparsa yapsın diyor özetle.. Bakın sizin babanıza bakış açınızla arada çok büyük fark var. Siz baba yolu beklemişsiniz, motor yahut araba değil... benim babam iş için haftada en az bir iki kez İstanbuldan Denizliye gitti geldi mesela yıllarca. Bazen döner biz göremeden akşam tekrar giderdi... Alkol vs kullanmadığı halde ben cep telefonu vs de daha çıkmadığı için vardım diye arayana kadar uyumazdım o zamanlar. Sonra derste uyurdum, öğretmenlerim bile anlar laf etmezdi. İkisi aynı şey değil... konu sahibini kendinizle bir tutmak size de haksızlık olur bence.
Aynen, birine de vursa sizi bağlamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?