- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.671
- 498
Her şey bir yana babanızın izinsiz alması zaten hoş degil.Taniyor ama rahatsizlik duymustum sonradan ve konusma geregi hissettim uzuldum yinede.
Her şey bir yana babanızın izinsiz alması zaten hoş degil.
Benim kizin/ oğlanın diye istedikleri gibi davranamaz ki ebeveynler.
Nezaketen de olsa sorulmalı.
Madem ki biz ayrı bireyleriz diyoruz gereği de ona göre olmali.
"Oğlumun evi" diyen kv ile farkı yok aslında bu konunun.
Neyse halletmiş olmanıza sevindim.
Bakış açıları o kadar işte, gülüp geçmek lazım. :)Cevap vermeyecektim ama alintilayabildigimi alintiladim. Sıktınız artik drama kraliceleri, iyiki bisey danistik be!
Sacmalayip duruyorsunuz. " Allah korusun kendine bisey olur" diyorum orayi es gecip ruhsat muhsat kismini alip habire onun uzerinden yuruyorsunuz.
Yok babasi bag bagislamis yok uzumu vermemis bilmem ne yapmis. Adami karda kista disari attik sanki.
Ben babamin hicbiseyini kacirmadim bugune kadar. Benim motorum yokken kendiside bana motorunu vermezdi basimiza is acacaksin diye. Babam bana bağda bagislamadi şuanki motorumuda bağışlamadi.
Adami ihtiyacta veya zor durumda biraktigim yok. Istese rahat rahat motor alacak maddi gücü var, ulasim icin altinda arabasida var. Istegi tamamen keyfi bir istekti.
Biri hikaye yazar biri, hayirsiz evlat nidalari atar, öteki hakaret bu ne be? Kendinize gelin.
daha öncede motoru olduğuna göre sizden iyi kullandığı kesin bence satıncada özlemiştir motor kullanmayı he tabiki kaza yapıcak diye korkarım bişey olur diye babama ki bu sadece motor kullananlara da geçerli olmaz korkum onun haricinde başka bişey düşenmem ben bende olsam alınırım açıkcası.bende başkasından araba falan istemem kaza olur diye korkarım ama bu babam için geçerli olamaz kıramam ben kendi adıma.Bayram dolayisiyla aileme geldik. Ilk kez kendi motorumuda getirdim. Anahtari oturma odasinda unutmusum tabiki babamin sabahin körunde kalkip motoru kaciracagi aklima gelmezdi. Uyandim filan derken bir bakayim dedim motor yok.
Aradim babami, gezmeye cikmis neyse birsey demedim cok gecmeden getirdi. Bugunde diyor motoru iki uc gun ben sureyim surda işim var filan diye israr etti. Kendisinin arabasi var buarada, dedim madem binceksin neden kendininkini sattin. Olmaz dedim. Babamda "Malinda ne kiymetli" dedi.
Arkadaslar motor araba degil ki riskli, emanet motor mu verilir Allah askina. Malimi sakinmam ama ne kimsenin motorunu alirim ne veririm. Esim emanet araba dahi kullanmaz mumkunse. Yanlis miydi yaptigim? Allah korusun kendisine bisey olabilir, kaza yapar, birine vurur ruhsat sahibi benim. Ben nasil diyim al anahtari takil 2-3 gun diye okadar rahat bi insan degilim beni yanlis anliyor Bozuldu biraz ama ne yapayim ki.
Canım evet danışmışsın fikir almak için ama %90 herkes aynı şeyi demiş hemen hemen.Demekki yaptığın yanlış ki söylemişler sen sorduğun içinCevap vermeyecektim ama alintilayabildigimi alintiladim. Sıktınız artik drama kraliceleri, iyiki bisey danistik be!
Sacmalayip duruyorsunuz. " Allah korusun kendine bisey olur" diyorum orayi es gecip ruhsat muhsat kismini alip habire onun uzerinden yuruyorsunuz.
Yok babasi bag bagislamis yok uzumu vermemis bilmem ne yapmis. Adami karda kista disari attik sanki.
Ben babamin hicbiseyini kacirmadim bugune kadar. Benim motorum yokken kendiside bana motorunu vermezdi basimiza is acacaksin diye. Babam bana bağda bagislamadi şuanki motorumuda bağışlamadi.
Adami ihtiyacta veya zor durumda biraktigim yok. Istese rahat rahat motor alacak maddi gücü var, ulasim icin altinda arabasida var. Istegi tamamen keyfi bir istekti.
Biri hikaye yazar biri, hayirsiz evlat nidalari atar, öteki hakaret bu ne be? Kendinize gelin.
Konu sahibi sen buralarda pek sevilmiyorsun galibayoksa bu kadar ustune gelinmesinin baska aciklamasi olamaz
Ne hayirsizligin kaldi ne utanmazligin
Bireyselligin yeterince oturmadigi toplumlarda normal sanirim bu tepkiler
Herkes uber anlayissiz olmus
Canım evet danışmışsın fikir almak için ama %90 herkes aynı şeyi demiş hemen hemen.Demekki yaptığın yanlış ki söylemişler sen sorduğun için
Daha once de yazmistim ben size hak verdim :)Tabiki sevilmiyorum.Sevilen uyelerden biri konu acsa ve haksiz olsa dahi burada yumos yumos davraniliyor. Onuda gorduk biliyoruz. Ben kimsenin beni sevmesini istemiyorum sadece objektiflik bekledim okadar.
Kendileri canlarini verebilirler, ben daha mantiksal dusunen bir insanim. Eger motoruma cidden ihtiyaci olsaydi belki verirdim. Ama keyfi gezmek icin saydigim okadar riski almak anlamsiz.
Ayriyetten emanetciligi sevmem bana anahtar uzatildiginda da geri cevirmisligim coktur. Tecrubeli olup olmamak mesele degil burada. Birinin biseyine zarar versem uzulurum.
Şu ifadeden ben bile rahatsız oldum vallahi.hala üste çıkma çalışmaları kendinizi aklama çalışmaları bence konuşmayın konuştukça batıyorsunuz çünkü. Düşündüğünüz kişi çocuk değil koca adam. SiZde vicdanen rahatsız olmuşsunuz ki bu kadar tepki veriyorsunuz. Sizin yerinizde olsam kırıp bacağımı otururum
Tabiki sevilmiyorum.Sevilen uyelerden biri konu acsa ve haksiz olsa dahi burada yumos yumos davraniliyor. Onuda gorduk biliyoruz. Ben kimsenin beni sevmesini istemiyorum sadece objektiflik bekledim okadar.
Kendileri canlarini verebilirler, ben daha mantiksal dusunen bir insanim. Eger motoruma cidden ihtiyaci olsaydi belki verirdim. Ama keyfi gezmek icin saydigim okadar riski almak anlamsiz.
Ayriyetten emanetciligi sevmem bana anahtar uzatildiginda da geri cevirmisligim coktur. Tecrubeli olup olmamak mesele degil burada. Birinin biseyine zarar versem uzulurum.
hala üste çıkma çalışmaları kendinizi aklama çalışmaları bence konuşmayın konuştukça batıyorsunuz çünkü. Düşündüğünüz kişi çocuk değil koca adam. SiZde vicdanen rahatsız olmuşsunuz ki bu kadar tepki veriyorsunuz. Sizin yerinizde olsam kırıp bacağımı otururum
Daha once de yazmistim ben size hak verdim :)
Belki direkt "Olmaz" demek yerine, daha nazik bir ret cevabı verebilirdiniz.
Bunun haricinde; konu çok abartılmış, nerelere kadar gelmiş; herkesin baba-kız ilişkisi aynı değil ki.
Benim de babamla aramda teklif dahi olmaz, hatta babam bizim arabayı, motoru tek sefer istememiş biri, kendisi ise, eşim arabayı aldığında "Kızım işin varsa, annenin ya da benim arabayı al, çekinme" diyen biri. Ama konu içinde geçen baba alkollü iken araç kullanabilen, izinsiz, çocuğunun malını "Amaan nolcek?!" diye alabilen (ki alsın elbet de izin istemek bi incelik, ayrı bir önem verdiği mesajıdır), vakti zamanında kendi arabasını, motorunu kızı istediğinde vermeyen biri. Üstelik konu sahibi motor tutkunu birisi, bunun altını çizmiş, herkesin anlayabileceği bir şey değil bu; çocuğu gibidir ona motoru. Yani şu şartlarda çok da haksız değil konu sahibi. Ama maşallah hayırsız evlat ilan edilmiş, neler neler söylenmiş, ya sanki babasını sokakta bırakmış gibi, ne bu öfke?
Kadın yazmış yani bir de "Kendine de bir şey olabilir" filan diye; millet ruhsattan girmiş, malından çıkmış, e kendi almış, kendi ödüyor sigortasını vizesini, kendisi kaza yapmamak adına dikkatli kullanırken, dikkatsiz kullanan babası niye gelsin de durduk yere keyfi için pert etsin canım motoru?
Konu çok acayip bir yöne doğru evrilmiş, babası için bile bu kadar olay olmamıştır herhalde şu mevzu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?