Malım ne kıymetliymiş.

evet tek anlayan, tek zeki benim. var mı başka derdiniz?
 
bende sızın gıbı dusunuyorum.kendı aılemden de olsa ne bırının malının kazası vs sı ustume kalsın ne baskasının benım ustume kalsın.bu dusunceyle hep kötu oluyorum sıze dedıklerı gıbı.ama memnunum halımden ıcım rahat.sırf bu yuzden de ne araba alasım ne motor alasım var.kvaldemgıl yakınımda ve super sömurmeyı severler.bız ne alsak fesatlık gırla bızım elımızdekını bızden çok sahıplenmeye musaıtler.akılları sıra kurnazlık oluyormu bu kendılerıne göre o yuzden onlardan uzaklasmadan zor bıraz.
 
Ben yanlış mı anlad
lir
ben mi yanlış anladım Yoksa.Babanıza bişey olsa ruhsat sizin üzerinize ve başınız yanar.Ay cana geleceğine mala gelsin
 
Baba kızına bir bağ bağışlamış, kızı babaya bir salkım üzüm vermemiş...



Tokat ili Reşadiye İlçesi Yolüstü Beldesinde (Meğdün köyünde), Sinan isimli Temiz kalpli bir adam yaşarmiş. (Sinan Gölü) Şimdiki ismi ile Zınav gölünün kenarında bahçelerin olduğu yerde güzel bir bağı varmiş. O zamanlarda bütün o köylülerin h emen hepsi de geçimlerini bağcılıkla sağlarlarmış. Yıllardır çalışmanın sonucu üzüm bağının geliri ile zengin olmuş.Fakat zengin oluşu onu pek etkilememiş. Elinden geldiğince Yoksulları doyurur,muhtaçlara yardım edermiş. Aradan yıllar geçmiş, ihtiyarlamiş. Artık yerini yetişkin oğluna bırakma zamanının geldiğine karar vermiş ve oğlunu çağırmış.Oğluna şöyle demiş: -Bak oğul,şimdiye kadar bunca sene çalıştım.Bir çalılığı en güzel,en verimli bağ haline getirdim, şimdiye kadar da kendime kötü dedirtmedim. Sende böyle ol, para gözünü karartıp,başını döndürmesin.Elinden geldiğince iyilik yap demiş ve bağı oğluna vermiş.(yani bedelsiz Bağışlamış) Fakat oğul nedense baba gibi iyiliksever biri olamamış. Aradan belli bir zaman geçmiş, mahsül bol, dallar üzümleri tartamaz hale gelmiş. Bu durum babanın hoşuna gitmiş.Bir salkım üzüm almış ve yemeye baslamış.Bu sırada aşağıdan doğru gelen oğlu babasına bağırmaya başlamış -Hey ihtiyar bu bağ benim. Sen benden izin almadan nasıl üzüm salkımımı koparırsın? demiş. Baba önce oğlu şaka yapıyor sanmış.Fakat aynı şey tekrar edilince elindeki salkımı atmış ve: "Bağın da, sen de sele gidersin inşaallah" diyerek beddua etmiş. Bir süre sonra yağmur başlamış.Hiç durmadan günlerce yağmur yağmş.Bu sırada oğul bağına bakmaya gelmiş.Selin önünü tıkayan odunlar ve taşlar yıkılmış. Uzaktan kocasını izleyen hanımı kocasına bağırmış. "Şey geliyor, sel geliyor' demiş.Adam hiç bir şey anlayamamış. Yağmurun etkisi ile Heyelan olmuş ve derenin önünü kapatmış. Etrafına şaşkın şaşkın bakınırken yukarıdan gelen sel, bağıyla beraber alıp götürmüş ve seller kocaman bir göl oluşturmuş. İşte o göle bu adamın isminden dolayı SİNAN GÖLÜ denmiş.


Sonraları Zınav Gölü diye adlandırılmıştır. Rivayete göre o zamana kadar bağcılıkla geçinen köyde bir daha bağcılık yapılmamış. Yine rivayete göre "BABA OĞULA BİR BAĞ BAĞIŞLAMIŞ , OĞUL BABAYA BİR SALKIM ÜZÜMÜ VERMEMİŞ" atasözü buradan gelmektedir.
 
Ayy cok sasirdimm resmen motoru babanizdan kiskanmissinz aman allahim.motoru kacirdi falan diyorsunuz birde koca adama alkol fln bahane sonra kafaniza dank etmis bahane bulmussunuz.umarim sizin gibi evladim olmaz

Motoru vermediğin kişi üvey baban olmalı çünkü öz babadan esigenecek bir kıymti yok motorun.
Keşke babam yaşasaydı da istediği motor olsaydı.
Yazıklar olsun sizin gibi evlatlara..

ama dogruuuu maliniz kiymetliymis.. bosuna dememisler baba ogluna bir bag bagislaldi ama evlat bir salkim uzumu cok gordu. sizin hesap.

Sen zamaninda babanin arabasini kacirdiysan o da senin motoru kacirir boyle :)
Eger motosiklet ehliyeti varsa birak alsin ruhsat sende diye bisey olmaz. Sen de onun arabayi alirsin. Adam ozlemis demek


Aklıma"
Baba oğluna bir bağ bağışlamış, oğul babaya bir salkım üzüm vermemiş" atasözünü getirdi.
Başımıza gelecek varsa yaya olarak da gelir.

Motor daha kiymetli babanizdan galiba hata yapmissiniz.

Motora baba dersin artık...
İnsan hiç 3 kuruşluk motoru babasından sakinir mı?
Babam yaşasaydı da tüm motorları önüne serseydim keşke

Baba çocuğuna bir BAĞ üzüm vermiş,çocuk babaya bir DAL üzüm vermemiş.....

Cevap vermeyecektim ama alintilayabildigimi alintiladim. Sıktınız artik drama kraliceleri, iyiki bisey danistik be!
Sacmalayip duruyorsunuz. " Allah korusun kendine bisey olur" diyorum orayi es gecip ruhsat muhsat kismini alip habire onun uzerinden yuruyorsunuz.
Yok babasi bag bagislamis yok uzumu vermemis bilmem ne yapmis. Adami karda kista disari attik sanki.

Ben babamin hicbiseyini kacirmadim bugune kadar. Benim motorum yokken kendiside bana motorunu vermezdi basimiza is acacaksin diye. Babam bana bağda bagislamadi şuanki motorumuda bağışlamadi.

Adami ihtiyacta veya zor durumda biraktigim yok. Istese rahat rahat motor alacak maddi gücü var, ulasim icin altinda arabasida var. Istegi tamamen keyfi bir istekti.

Biri hikaye yazar biri, hayirsiz evlat nidalari atar, öteki hakaret bu ne be? Kendinize gelin.
 
destur bacim sen kime dayilaniyorsun ? babana sadece ''keyfi bir istek '' oldugu icin motorunu vermeyisinin nedenini aciklayarak yine kendini gostermissin.
 
destur bacim sen kime dayilaniyorsun ? babana sadece ''keyfi bir istek '' oldugu icin motorunu vermeyisinin nedenini aciklayarak yine kendini gostermissin.

Motoru vermeme sebebim
1. Alkol alan bi insan, hala alkollu arabada kullanir. Gecmiste motorla yaptigi kazalari var. Motor arabaya göre daha riskli. Kendisinede birsey olabilir.

2.Alkollu yakalanabilir bu durumda benimde basim agrir. Yahut alkol olmasa bile birine carpabilir, kazaya karisabilir.

3. Özenli kullanmaz. Anahtari ic rahatligiyla verilebilcek biri degil. Ve bunun gibi sebebler acikliyorum iki saattir.

Ihtiyac durumunda bunlar belki göze alinabilir ancak keyfi istegi icin ben bunlari göze alamadim diyorum. Daha nasil anlatcam ben size? Yettiniz canima bir konuda üzüm bağ diye diye, ben acikladikca devam ediyorsunuz.
 
7
kusura bakma ama burdan okuyunca hayırsız evlat gibi görünüyorsun napabiliriz yani????
Madem fikrin vardı konu açmasaydın.madem motoru vermeyeceksin bize niye soruyorsun?
Motorun ne kiymetliymiş arkadaş
 
Ilk paragrafina istinaden yaziyorum; her ne kadar babam kaza yababilir iciyor o yuzden vs oyle dedim desen de;baban kazayi araba kullanirken de yapar "motoru kacirmis" , " bineceksen kendininkini niye sattin" demenden anladigim tek sey cidden malinin kiymetli oldugu cunku ilk aklina gelen ve sinirlendigin motorunu senden izinsiz kullanmasi. Bunu ona soylersen bozulur tabi, kim olsa bozulur ama yasli insanlar daha cabuk aliniyorlar.

Cidden bazilarinin da mali kiymetlidir bunda da sorun yok;etrafinizdakilerin bunu bilmesi lazim ve ona gore davranmalari lazim. Bir daha yapmaz herhalde baban bu olaydan sonra sen aciklamani da yaptiysan anlamistir seni.
 
Keske kaza falan yaparsin riskli deseydin korkarim deseydin guzelce izah etseydin
 
Cemkirmeden once alintiladigin msjlara dikkat et te bi anla.
Cogu msja tepkine hak vermeme ragmen "Ayh ben ne kacirmisim babamdan beea"diyebilmek ve diger hakaretleri de araya giydirmek icin bu sekilde cvp verdigin bir msja benimkisi gibi iyi niyetli bi msji da ekleyemezsin. Esas sen kendine gel.
Hayatinizda iki konusma yapmaktan, bi problemi cozumlemekten acizsiniz ama kk da ne hikmetse hatunlar aslan parcasi kesiliyorlar
Ne halin varsa gir be ota boka konu acin anca
 

Böyle yazdın ve etrafta bir anda havai fişekler patladı...

Aslan parçası mübarek...
Hey Heeeey...
Kim tutar seni...
Hayırlı evlat
 
7
kusura bakma ama burdan okuyunca hayırsız evlat gibi görünüyorsun napabiliriz yani????
Madem fikrin vardı konu açmasaydın.madem motoru vermeyeceksin bize niye soruyorsun?
Motorun ne kiymetliymiş arkadaş

Kiymetliysede kiymetli size ne arkadas size ne? Ben kiymetli mi yada versemiydim diye sormadim zaten. Ilk verdigim tepkiye alindi diye pisman oldum nasil yapsam tekrar konusup gonlunu alsam diye konu actim. Babamlada konustum zaten. Okudugunuzu anlamak istemiyorsaniz benim yapabilecegim bisey yok.
 
Ben anlamiyorum.
Bazı insanın mali kıymetlidir. Olabilir. Bu kötü bir şey degil. Bazısı paylaşmayı tercih etmez. Bu da yargılanacak bir şey degil.
Buradaki tek hata belki ifade ediş biçiminizdir.
 
Ben anlamiyorum.
Bazı insanın mali kıymetlidir. Olabilir. Bu kötü bir şey degil. Bazısı paylaşmayı tercih etmez. Bu da yargılanacak bir şey degil.
Buradaki tek hata belki ifade ediş biçiminizdir.

Zaten benim pisman oldugum seyde babama ilk verdigim tepkiydi sadece. Yanlis ifade ettim diye gonlunu nasil alsam diye ama konu bağ bahce üzümden öte gecemedi.
 
Zaten benim pisman oldugum seyde babama ilk verdigim tepkiydi sadece. Yanlis ifade ettim diye gonlunu nasil alsam diye ama konu bağ bahce üzümden öte gecemedi.
Babanızın da sizi tanıdığını düşünürsek öfke anındaki tepkilere çok alınacağını sanmiyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…