Mama kaplarına dokunmayın!

sivaz

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2014
1.223
4.240
333
İzmir
İyi akşamlar... Büyük bir dert değil ama az önce yine denk geldim sinirim bozuldu. Oturduğum sitede ağaç altına mama ve su koyuyorum. Kesinlikle görüntü kirliliği yapmayacak şekilde azami dikkat ederek. Her gün plastik kapları yenilemek zorunda kalıyordum atıldığı için. Plastik kullanımını azaltmaya çalışıyorum. Bu nedenle eski bir tenceremi buna ayırdım. Koydum ve not yazdım lütfen atmayın diye. Az önce yenilemek için gittiğimde bir baktım yine atmışlar. Çevreyi temizleyen beyefendiye de kaç kere söyledim. Her seferinde bunun yapılmasından bıktım artık. Çevreye rahatsızlık vererek hayvanseverlik yapılmasına ben de karşıyım ama bunun en azami olanına bile katlanamıyoruz. Ne yapalım biz. Bu soğukta hayvanlar aç nasıl dayansınlar. Ellerinden tüm alanları almışken,artan yemekleri bile onlardan sakınırken. Buraya yazmamın sebebi sadece burda da bunu yapan bir kaç kişi varsa onlara seslenmek içindir. Lütfen yapmayın,mama kapılarını atmayın, boş mama kaplarını bir kere de siz doldurmayı deneyin. Hadi yapmıyorsunuz yapanları da bezdirmeyin.onlara bişey olmaz açlıktan soğuktan ölmezler demeyin. Ölüyorlar yazıktır günahtır. Şimdi bir kedi evi yaptım koymaya çekiniyorum nereye koysam diye harıl harıl yer arıyorum. Koca dünyada bir ev bile yetmezken bazılarımıza, bize muhtaç canlara avuç içi kadar yerleri çok görüyoruz. Çok uzun yazdım, ama çok doluyum lütfen yapmayın.

Katılıyorum. Bin kere katılıyorum.
Yeryüzünde başka hiç bir canlı insan kadar vicdansız, kötü olamaz. Dünya sadece onların çünkü, doymadılar el kadar hayvanların yaşam hakkına girmeye. Bu hayvanların hesabını Allah sorsun.

Güya üstün özelliklerle yaratılmış insanoğlu. Hadi be. Sen "insan" olup güçsüze, muhtaç bir cana bile acıyamazken, o hayvan kadar kıymetin yok gözümde.

Öncelikle hayvanseverliğiniz için size teşekkür ediyorum. Yazıkki bunun için teşekkür eder minnet eder olduk. Aslında sizin yaptığınız normal olan. Link vermek yasak galiba özelden de mesaj olarak atabilirim bunu ama kapları belediye mi kaldırıyor komşularınız mı tam anlayamadım. Komşularınız ise eğer google a
“Komşunuz Sizi Sokak Hayvanlarını Beslediğiniz İçin Tehdit Ederse Yapmanız Gereken 6 Şey”
yazıp ilk çıkan linki inceleyin. Belediye görevlileri ise çalışma saatleri bellidir onları tespit edip şikayet edin.
Ayrıca böyle toplu olarak sokaktaki canları beslerken mamayı kapta vermek yerine yere yayarak verirseniz daha sağlıklı olur. Eğer birinde salyasından bulaşan bir hastalık varsa diğerine geçme ihtimali de azalmış olur.

Nasil insanlar bunlar bilmiyorum ki
Ben kedi,kopek hayatta elleyemem oynayamam korkarim oyle ki kopek gorsem yolumu degistiririm
Ama yemeklerden onlar icin ayiririm binanin kapisini aralik birakirim isinsin kedi iceri girip diye
O kadar korktugum halde onlari dusunurum insalarda vicdan kalmamiss

Evet genellikle kagit toplayanlar aliyolar bu kaplari
Ben de her gun camimin onune ekmek koyuyorum keyifle gelen kuşlari izliyoruz kizimla cok buyuk mutluluk hayvanlari mutlu etmek bunun farkina varsalar almazlar kaplari
Kedi kopekler icin de artan yemeklerimi posetle cop konteynirinin yanina gunduz koyuyorum aksama kadar yiyolar zaten copun yaninda oldugu icin aksam poseti cop arabasi aliyor
Keske herkes duyarli olsa

Sokak hayvanlari icin mama aliyorum, plastik kaplara koyup her kosenin basina insanlarin gecislerini engellemeyecek sekilde koyuyorum.. yarim saat sonra mama kabi bos bir sekilde atilmis buluyorum.. ya caliniyor, ya da cope atiliyor bilmiyorum takip edemedim ama benim koydugum mamalar atilirken yogurtlu yaprak sarmalarina, kapuskalara hatta etli bezelyelere dokunulmuyor bile.. hele gecen gun gordugume sok oldum, hamsinin kafalarini ve kilciklarini koymuslar hayvanlar yesin diye. Ya ciddiyim artik neye sok olacagimi sasirdim.. sokaklari pislemenin yeni adi hayvan besleme..

Benim de bir ton emek verip yaptığım kedi evini bir haftaya kalmadan yok ediyorlar.
Geçen sene peşine düştüm (mahallenin çocuklarıyla aram çok iyi) gerizekalinin teki kedi evini görünce yasli bir kadının evine götürmüş, kadınin baktığı hamile sokak kedisi doğum yapmış diye.
İyi de arkadaşım, üstüne kol kadar büyük harflerle yazmışım: kedi evidir, almayın, atmayın, yuva yıkanın yuvasi olmaz diye.
Kadına da kızamadım. Zaten yaşlı. Görünce sevinmiş,bilememiştir diye..
Kedi evimi yine görebileceğim bir yere koydum, birkaç gün sonra yerinde yeller esiyor! Ya alt tarafı sunta. Onu toplasan satsan beş kuruş etmez, yaksan seni on dakika isitmaz
Şimdi yine almam/yapmam lazım, kış geldi. Ama zerre hevesim yok
Bu sefer bir delik acip bisikletimin zinciriyle zemin katın demirliklerine bağlamayı düşünüyorum.. ama insanlar o kadar andavallar ki, zevkine kırarlar kesin bu sefer de
Size de tencereye delik açıp zincir geçirmeyi ve ağaca bağlamayı önerebilirim.

Rica ederim hepimizin görevi aslında. Tam olarak kimin kaldırdığını maalesef göremedim. Kapıya bir kaç kere uyarı asıldı apartman çevresinde kedi beslemeyin diye. Ben de kimse ses etmesin diye çimenlikte ağaç altına koymaya başladım. Toprak ve Çim olunca bazen de sulanınca erimesin diye kaplarda koydum. Sokakta yolda gördüklerime zaten yayarak, zemine koyarak veriyorum. Hadi mamayı yine öyle yapsam erimesi pahasına dicem ama bu sefer de su kabını atıyorlar. Bazen mamam bitiyor, evde de kedim var yetişmiyor çünkü, makarna haşlayıp üzerine yoğurtlayıp veriyorum. Mamada daha çok seviyorlar onu kapta vermek zorundayım. Hemen de kontrol ediyordum, bitince alıyordum kimse rahatsız olmasın diye.site içinde belediye görevlisi de hiç görmedim. Çözümü yok aslında biliyorum sadece içimi dökmek istedim. Eşim bile bazen abarttığımı düşünüyor ama inanın öyle değil. Sadece çok fazla duyarsız olmuşuz, iki mama koyunca kaçıkmışız gibi bakıyorlar:) o yüzden olay çıkmasın diye dikkat çekmeyen, gözükmeyen yerlere koyuyorum ama nafile. Verdiğiniz başlığa da bakıcam. Teşekkür ederim. Hayvan sevmeyebilir insanlar.,anlamasam da karışamam, ama görüyoruz tekmelerle devirip bozuyorlar beslenme alanlarını. Bunlar olmasa biz zaten halledicez.BElki biri okur da bu davranışından vazgeçer dedim. Yoksa ben de vazgeçmicem yaptıklarımdan.

Gerçekten şiddetin kötü olduğunu hiç bir insana bunu yapmamız gerektiğini bilsemde bu ağzı var dili yok yavrucaklara bunu yapanları öldüresiye dövmek istiyorum

Yaşadığım yer dolayısıyla şanslıyım sokağımızda adım başı mama dolu. Kediler hangisinin markasını beğenirse artık damak tatlarına göre kümeleşiyorlar. Belediyeden alınan ve kendi yaptığımız kedi evleri var. Köpeği olanlar tasmasız salmıyor. (Bir tane komşununki bahçede de olsa onun yüzünden de sürekli tetikteyiz vukuatlı bir köpek ama onun sınırlarına müdehale etmek yerine kedilerimizi koruyoruz)
Apartmanın bahçesinde kedi beslemek yasaktır tarzında uyarı asamazlar dinlemeyin onları. Bir gün fareler bassa da ortalığı muhtaç olsalar diyorum bazen.
Sevgisiz bir nesil büyümekte... aslında her insan evinde evcil hayvan beslemeli özellikle çocuk gelişimine katkısı çok büyük ama “bazı sebeplerden” dolayı yanaşmıyorlar ve sevgisiz büyüyen bir nesil çıkıyor ortaya sonra ne yaptıklarını görüyoruz tvden, gazeteden.
Hatta birazdan buraya polemikçi biri var o da gelir görürsünüz.

Bende bu sene mama almaya basladim bilmiyorum ne sebep oldu ama degisik bir farkindalik olustu. Ara ara aliyorum. Bizim belediyenin kendi yeri var oraya birakiyorum yada esim varsa o karsimiza cikan kopege veriyor
Ozellikle evlerin onune birakmiyorum. Orta kaldirim da bile verdik ama evlerin onunden kaciyorum.

Ne kadar şanslı bir yermiş orası. İnsanları da güzel, hayvanları da. Bundan önce yaşadığım şehirde sokakta kedi görmedim. Çok şaşırmıştım bu şehrin kedileri niye yok diye. Köpekleri de genelde sahipliydi. Bir şehir kedisiyle, köpeğiyle, ağacıyla bütündür aslında. Onlarla güzeldir keşke anlayabilsek. Ben de evladıma onu aşılamaya çalışıyorum. Mamayı ben alıyorsam suyu da ona veriyorum çıkıyoruz dışarı. Öğrensin zarar vermesin. Sinekleri yakalayıp bacaklarını koparmasın, kedilerin kuyruğuna, köpeklerin boynuna ip dolayıp eziyet etmesin diye. Dilerim canlıya cansıza saygılı merhametli bir birey olur. Maalesef apartman yönetimine pek sesimi çıkarmadım. Canlara zarar verirler diye. Sadece daha uzak bölgeye koymaya devam ettim. Geçenlerde bir kedi apartman içine pislemiş sanırım. Her yere yine astılar bu tip yazılar. Ne diyim sürekli asansöre işeyen bir çocuğumuz vardı afedersiniz. Hani bunlar tolere edilebilir şeyler hayatın içinden şeyler diye düşünüyorum. Ben görsem zaten alırdım. Ama çok soğuk gecelerde apartman içine girmek için çırpınan kediye de kapıyı kapatamıyorum gördüğüm zaman. Ama mesela bu olay bir kere oldu. Çok spesifik şeyler üzerinden böyle tepkiler veriliyor maalesef. Öncesinde de vardı zaten yazılar. Ama kıyıya köşeye gördüğüm bir kap bile alınınca artık şartallerim atıyor. Dilerim bir gün olması gereken olgunluğa ulaşırız.

Bu arada hayvanlara temas edemiyorum ayrica sahipli bir kopek bahceden atlayip ustumuze saldirdi sahibi oylece bakti biz akilsiz insanlar olsak kopekten kurtulmak icin farkli yollara kayabilirdik ayakkabilari parcaliyordu ama vicdan ve merhamet ayri bsy

Evet dokunmayın
Burda hayvan sevmeyen insanlar okuyorsa bu mesajları konu açtığıniz iyi olmuş
Dünyadaki tek canlı insan değil

Önriniz çok güzel aslında ama dediğim gibi çok tepki çekmeden devam etmek istiyorum. Kedilere zarar vermelerinden korkuyorum. Çünkü biz maalesef komşuya kızıp beslediği hayvana zarar veren insanlara da sahibiz. Ben de bugün yaptım bir kedi evi. Bir mobilya firması kampanya yapmış, kargoyla geldi malzemeleri, belki duymuşsunuzdur şu an evle bakışıyoruz çok severek de çaktım suntalarını. Nereye koysam da kimse almasa amacına uygun faydalanılsa diye ama daha bulamadım yer.

Evet. Bu reklama girmiyor, yazalım da başkalarına da fikir olsun
Adore mobilya sadece on lira kargo parasına gönderiyor
Ben de ondan alıyorum iki yıldır,öncesinde kendim yapıyordum... Ama hepsinin sonu maalesef havalar ısınmadan çöpü boyamak ama bu sefer kararliyim zincirle bağlayacağim... Size de tavsiye ederim çünkü o kadar emek veriyorsunuz. Ertesi güne göremeyince insan bisikleti çalınmış gibi hissediyor,içine öküz oturuyor hayal kırıklığına ugramani istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…