Mama kaplarına dokunmayın!

Fotoğrafı internetten aldım. Bu tarz bir mama kutusu yapabilirsiniz. Çok büyük miktarlarda almıyorsanız mamayı daha küçük ince bidonlardan da yapılabiliyor. Herhalde bundan da rahatsız olmazlar. Neyinden rahatsız olunacaksa gerçi...
Ayrıca arasıra kuru mama dışında beslenmeleri için ev yemeği vermek yerine tavuk ciğeri, tavuk göğsü vs uygun fiyatlı kedilerin yiyeceği et alıp bunları pişirip rondodan geçirebilirsiniz. İçine de ayrıca haşlanmış brokoli, balkabağı (kedilerin yiyebileceği sebzeler) eklerseniz bayılıyorlar. Yapmadı yarım saatinizi almaz ve bir sürü poşet çıkıyor.

Bunu bile isteye yapan insana insan demem hayvan hiç demem hayvana hakaret olur . Siz bezmeyin onlardan daha ısrarcı olun. Ucuz kağıt su geçirmez kaplar var onlardan alın gerekirse uygun fiyata .

Çok güzel fikirmiş. Ama son mama zamlarındam sonra hiç böyle bol mama almadım. Daha küçüpünden yapılabilir. Dediğiniz ev yapımı mamaları da kedim hiç yemediği için çoktandır yapmamıştım. Geçen aklıma geldi sokaktakiler için alıp onlar kesin yer diye. İlk market ziyaretinde alıp yapayım. Onları da kaplara koymak şart zemine yayılmaz tabi. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bunu bile isteye yapan insana insan demem hayvan hiç demem hayvana hakaret olur . Siz bezmeyin onlardan daha ısrarcı olun. Ucuz kağıt su geçirmez kaplar var onlardan alın gerekirse uygun fiyata .
Yok bezmem teşekkürler. O kaplardan arıyorum zaten tüm marketlerde plastik var nedense. Yine de tek kullanımlık şeylerden de uzak durmaya çalıştığım zamanlardayım. İşte bez poşet falan kullanıyorum, evde plastik kabım yok mesela. Sırf canlar için alıyorum. Çare yok gibi gözüküyor zaten. Sağolun

Konunuz çok büyük dert çok büyük sorun o densizlerden vicdansızlardan maalesef her yerde var binanın önü dağ gibi çöp pislik ondan rahatsız olmuyorlar iki küçük temiz kaptan rahatsız oluyorlar.allah belalarını versin rabbim onlarıda açlıkla susuzlukla evsizlikle sınasın.canları beslemek içinde sağa sola yemek artıklarını atanlar kalanları toplamayıp öylece bırakanlar yapmayın sizin gibiler yüzünden de insanlar tepki gösteriyor bu duruma bende karşıyım

Sokağın delisine çıktı adım çünkü benim de mama su kaplarım sürekli çöpe atılıyordu. Artık gözüm döndü sokakta avazım çıktığı kadar bağırdım kim bu kapları alıyorsa 24 saat nöbet tutucam yakaladığım an kaynar su ile haslıycam hadi bakalım alında göreyim dedim 1 sene oldu kimse dokunmuyor

Allah onları bir kAP yemeğe muhtaç etsin. Ben hergün koyuyorum kedilerime ama köpeklere koyamıyorum burda herkesin köpeği var sokak köpekleri için koyduğum mamaları yedirdiklerini gördüm o yüzden dağda bayirdakileri besliorm sadece. Burdada hayvan sevmeyenler var yazınız yerinde olmuş

Bir insanın insanlığı hayvanlara davranış biçiminden belli olur der çekilirim.

Allahım çok şükür. Hala iyi insanlar var. Allah razı olsun sizden. Bende ayni sıkıntıyı yasıyorum ama çare bulamadım. Konu komşudan plastik kap vs. Dileniyorum. Allahım sokaktaki butun canlara yardım etsin

burda beledıyelerın yere sabıt demırdökum mama ve su kapları var
ıcınde cop dolu ızmarıt dolu
kurban olsunlar hayvanlara o ınsan taklıtı yapan 2 ayaklı canlılar

mama kabı hıc bır sekılde goruntu kırlılıgı yapmaz
ben şöyle bırsey gormustum bunu mu denesenız

Tenezzul etmisler yani.. evde birde köpekleri var. Ne pis insanlar varya

Konuya hüngür hüngür ağlıcam dayanamıyorum çünkü artık hele de kedi..
Kedi Allah'a şükrediyor. Az bir yemek yiyip köşeye çekiliyor. Acgozlu bir hayvan degil..Baskasinin yemeğine tenezzül bile etmiyor o kadar ki asil. Oof oooffff

Bizim sokakta böyle şeyler olmuyor Allahtan şaşırtıcı ama 3,4 tane mama kabı 2 tane su kabı yavrular için karton da olsa bir kedi evimiz var ki hep aynı yerde durur bunlar orası kedilerin yeridir battaniyeler falan onların bölgesi orası keşke her sokak böyle olsa

İyi örneklere de ihtiyacımız var bu kadar acımasız insan arasında bizim sokak belki okuyanlara iyi gelir diye yazmak istedim iyi örneklerin çoğalması dileğiyle

Ben senin yerinde olsam yemekleri sitenin muhtelif yerlerine dökerdim. Bir de bu şekilde görsünler. Temizlik yapan adam mı atıyor acaba yoksa takıntılı bir manyak mı var?

Valla sokakta kedi problemini hangi şehir çözmüş merak ettim. Sokak kedilerle güzel diyorsunuz ya malesef onlar açısından öyle değil. Sokakta bir kedinin ortalama ömrü 3 yıl civarı oluyor.

bende kopekler için çöp kenarına leğenım kırılmıştı onu koydum .içinede ekmek koydum bırkatım atmışlar .zekaları yetmıyor.anlamıyolar.

Ben senin yerinde olsam yemekleri sitenin muhtelif yerlerine dökerdim. Bir de bu şekilde görsünler. Temizlik yapan adam mı atıyor acaba yoksa takıntılı bir manyak mı var?
Onu yaparsam bu sefer kedileri site dışına atıp dururlar, kapıma kadar gelip şikayet ederler diye korkıyrm. onu da istemiyorum. Başka bir binada besleme yapan bir bey gördüm. Zaten kuru mama olduğu zaman gördüğüm yerde veriyorum kap olmadan. Ama su kabını ve daima bir mama kabını belli yere koyuyorum. Aslında sitenin kedileri bakımlı besililer. Kötü davranan yok gördüğüm kadarıyla. Bu davranışlar değişsin istemiyorum. Ben yine gördüğüm yerde uyarıcam. Kedi evi için de güvenlikle konuşucam. İzin verirlerse onların kulubesine yakın koyucam. Bakalım. Dediğim gibi burdan yazmamın amacı bir kaç kişi bunu yapmaktan vazgeçsen kardır. Hayvanlara karşı neden böyleyiz. bırakın mama vermeyi artık şiddet, tecavüz gırla gidiyor. O yüzden herşey yumuşak olsun istiyorum. Teşekkürler yine de. Kuru mamaları zaten dediğim gibi gördüğüm yerde veriyrm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…