Mama yemeyen kedimiz

Tamam dediginiz mamadan az bisey alalım Insallah sever vitamininde danışalım veterinere yanlis bisey yapmayalım bi de evet ya kedi harika bisey sırf mama yesin diye neler yapıyoruz suan bile birlikte uyuyoruz

Enfeksiyon varsa, ateşi de vardır. Bu haldeyken kolay kolay kuru veya yaş mama yemez. Umarım veteriner kan tahlili yapmıştır.
Kefir vermenize şaşırdım. Kefir beni perişan etmişti. Bağırsak gazı, ishal, vs. Ağır bir içecektir kefir. Süt ürünlerini yarıyarıya sulandırarak verin ama sık sık da vermeyin.
Kakasının orta sertlikte ve şekilli olması gerek. Kakasını sık sık kontrol edin.
Herhalde iç parazit sıkıntısı yoktur diye düşünüyorum.
Yaş mamaların şekersiz ve tahılsız olanlarını tercih edin lütfen.
Yaş mama- kuru mama konusu dünya çapında çok tartışmalı bir konu. Kimisi sadece yaş mama, kimisi ise sadece kuru mamayı önerir. Yaş mamanın büyük kısmı su olduğu için besleyici değerinin az olduğu ama kediler pek su içmeyi sevmediği için, böbrekleri için yaş mama yemesi gerektiği yazılıp çizilir. Ben de böyle düşünüyorum. Yaş mamaların taneli olanlarından ziyade püre şeklinde olanlarını daha çok yiyorlar. Propaln Gourmet'e bayılırlar ama bunu da tavsiye etmem. Yaş mamaların, balıklı olanlarının kediyi kusturma ihtimali biraz fazlaca.
Ben kedilerime hem kuru, hem de yaş mama veriyorum. Ama haftada 2-3 kez ve her bir kediye en fazla 50 gr kadar. Kuru mamaları zaten sürekli önlerinde duruyor. Ayrıca her akşam haşlanmış tavuk veya hindi veriyorum. Makasla minik minik doğruyorum . Bunun dışında dana eti, yeşil fasulye/ıspanak yumurta, balkabağı, pirinç ile çorba yapıyorum ve bunu da her akşam önlerine koyuyorum. Benimkiler havuçtan hoşlanmıyor. (Bu arada havuç da tartışılan bir yiyecek) Sebze miktarını fazla tutmayın. Mesela, yarım kg dana etine bir avuç yeşil fasulye gibi bir ölçü yeterli.
Ya kediler için macun veya tablet şeklinde multi vitamin alabilirsiniz (Veda firmasının çok iyi bağışıklık için destek ürünleri var) ya da Supradyn, Immuneks (Beşeri) kullanabilirsiniz.
Royal Canin iyi bir mama değildir. (Royal Canin'in Exigent kuru mamasına bayılırlar ama pek tavsiye etmem) Whiskas'a bayılırlar ama Whiskas tam bir zehirdir. Hill's alıyorsanız, eh işte bir mama, bu mamayı pek sevmezler, zor yerler. Proplan de, eh işte diyeceğim bir mama. Micho türü şeyleri sakın vermeyin. Acana ve Orijen iyidir ama benim kediler sevmiyorlar. Köpeğim de sevmedi. N&D'nin yavru tavuklu narlısına ve tavuklu+narlı+balkabaklısına, hem kedilerim hem köpeğim bayılıyor. 1-2 ayda bir marka değişikliği yapın, çünkü aynı mamadan bıkıyorlar. Acana, Orijen ve N&D mama içeriklerinde uygun miktarda sebzeler de vardır.

Bir de şu aklıma geldi; bağışıklığı düşükse, veterinelerde satılan Recuperation ve Reinforces vardır. Bunlar bir çeşit güçlü takviyeler. Ayrıca Lysine, güçlü bir bağışıklık arttırıcı destek. Lysine'in hem beşeri formu hem de evcil hayvanlar için olanları var. Benim FIV olan bir kedime Lysine iyi geliyor.

Biz kedimize sabah akşam günde 2 Sefer yaş mama veriyoruz kuru mamayı çerez niyetine yiyor.Bizde kuru mamaya geçmeyi denedik olmadı yaş mamayı günde tek sefere indirmeye çalıştık oda olmadı Muhtemelen boğazları şiştiği için yiyemez bizimkide bir ara diş çıkarırken çok az yemişti.Birde mama değişikliği yapınca beğenmediği zaman aç olsa bile yemedi

Siz veteriner mısınız ? Ic parazit sorunu yok evet kan tahlili yapıldı büyük hastalık geçirdi veterinerde yattı bu iyileşmiş hastalığından.kalan hali. Sutu suyla karıştırıyoruz ama çok nadir veriyoruz sırf cok seviyo diye kefiri veteriner cok önerdi kakasi da iyi temizlerken görüyorum mamada da baya bi aydinlattiniz tavsiyelerinize uyucam sağolun

Ya veteriner bi probiyotik verdi 80 tl alamazsanız kefir de olur dedi hastalığından sebep cok harcama yaptıkta bi de siz yazınca hatırladım mamalardan biri proplan

Çok güzel anlatmışsınız.Ben çok araştırdım ama biri faydalı yazarken diğeri zararlı yazmış.Sizin tariflerden deneyeceğim hatta başka tarifleriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim

Ahh bu nazlı kediler bizden çok yemek seciyolar

Çok tatlısınız.. hayır, veteriner değilim:))
Sadece çok uzun yıllardır kedi ve köpeklerim var. Bir de onlara çok düşkünüm.
Kefir verilebileceğini bilmiyordum. Yarın benim veterinere kefiri soracağım. Bende de bağışıklığını bir türlü yükseltemediğimiz FIV'li (kedi AIDS'i denen bela bir hastalık) bir kedi var. Aaaa bir de bağışıklık için doping etkisi yapan Zyleksis var. Enjeksiyon şeklinde. Fiyatı ne yazık ki pahalı. (1 dozuna ben burada 120 tl veriyorum ve 3'li kür uygulanıyor ama 1-2 gün içinde etkisini gösteren bir ilaç)

Biz de sizin dediginiz gibi yapıyoduk veteriner kontrolune gittik bugün oyle yapmayın kuru verin mecbur ali-şir dedi ama yemiyo iste kac gün kuru mama da versek yemiyo en son dayanamayıp bir hafta sonra yaş mama veriyoruz
Bende veteriner hekimim.Dedigim yöntemle yavaş yavaş alıştırmalısınız kedinizi.önce birkaç tane yaş mamanın içine, daha sonra arttırarak. Ömür boyu yaş mama yediremezsiniz.

Kediniz hastaymış benorayı atlamışım.Hasta ve istahsizsa ne yiyorsa onu verin.Su an için yaş mamadan kuru mamaya geçmeye çalışmayın yeter ki yesin.proplan in CN yaş maması var özellikle hasta kedilerde kullandığımız onlardan alın.yada seviyorsa tavuk haşlayın etini suyunu neresini severse yeterki yesin.iylestiginde kuru mamaya geçersiniz.
Miço almayın kedinize iyi bir mama değil.veteriner seri mamalarını kullanmaya çalışın.besin değerlerini kontrol edin mutlaka.
Vitaminleri de hekiminize danışmadan kullanmayın.
Şuan antibiyotik kullanıyorsanız bağırsak florasını düzenlemek için reinforce kullanabilirsiniz.

Önüne kuru mamayı koyun azıcık suyla nemlendirin.
Mamanın markasını değiştirebilirsiniz
Royal canin kitten seviyorlar genelde

Bonacibo tavuklu yavru kedi maması yemişti benimki bir süre. Kuzulu somonlu pek sevmiyor.

Kediye hiç sebze falan da vermedim. Kuru mama ve arada yaş mama ile hindi füme den başka tek bir şey yemiyor benimki. Peynir, et vb ne versem yemedi. 4.5 yıldır böyle.

Kefir önerecegine dogru durust bir besin takviyesi onerseymis keske veteriner. Ben basit bir istahsizlik diye dusunmustum. Viyo besin takviyesini bir arastirin isterseniz. Bagisiklik icin ve amiyat sonrasi gibi durumlarda tavsiye ediliyor iyi geliyor. Tadi da kedilere hitap ediyor galiba benim kedim severek içti.

Haa şimdi anladım veteriner hic söylemedi boyle seyler ya bizkendimiz eczaneden alabilir miyiz veterinere sormadan
Tabiki alabilirsiniz siz alın bana kedinin kilosunu yazarsınız ,size doz söylerim veterineriniz iyi değil yoksa kendi yönlendirirdi sizi en baştan bunlar için

Teşekkür ederim siz de çok.tatlisiniz gec cevap yazdim üyeligim pasif edilmiş 2gun ya konuyu evcil hayvanlara açmadığım icin ey.allahım neyse veteriner dedi ki bize bağışıklığı düşük dedi ilaç tedavisi tam etki göstermediği icin bağışıklığın büyük kısmı da bagirsaklardadir dedi (insanda da öyleya karatay da diyo.hatta) prebiyotik verdi 80tl lik toz şeklinde mamaya koyun dedi zaten mama da yemiyo ki pek bi de bir hafta veterinere yatırdığınız icin maddi olarak uygun değildik kefir olur dedi. Kefir verdigimiz den beri de öksürmesi geciyo. Siz de sorup bana yazarsanız kefiri cok memnun olurum. (Aynı seyleri yazdıysam da kb yın iki gun giremeyince unuttum kime ne yazdigimi)

Bi sabah kalktık bi baktık birsuru kusmuş kusmaya devam ediyodu sonra veterinere götürdük kan aldı yalancı lösemi olabilir dedi emin degilim dedi veteriner buraya yatıralım dedi yatırdık 5gun boyunca antibiyotik tedavisi yapıldı serumla ağızla günden güne iyilesti kusmadı yemeğe başlayınca alabilirsiniz dedi veteriner biz de şey dedik veterinere yaş mama deneyin yer kesin yemis kuru mama da yemeğe basladi ama çok istahsiz 3doz daha eve getirdikten sonra biz damaryolundan verdik antibiyotiğini.

Ama iştahsızlığı devamı ediyodu yaş mamayla karıştırma tavuk ciğer et suyu et yedirmeye calisiyoduk 4aylik oldu 1100kg ankara cinsi bu arada kedimiz geçen gun veterinere 2. karma asisi icin götürdüğümüzde atesi 1derece yüksek boğazları da sis dedi bu arada oksuruyo istahsiz ve halsizdi genel olarak asiyi ateş-i daha da artar dite asiyi yapmadı.
Veteriner şey dedi Bi de antibiyotik tedavisi tam.ise yaşamamıs bağışıklığı düşük bagisiklikta bagirsaklardan geçtiği icin ilaç verdi ama kefir de olur dedi boz de maliyetli diye alamadık kefir veriyoruz veridgimizden beri de öksürmesi azaldı
Bi de hekimmissiniz mama önerir mısınız rica etsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…