- Konu Sahibi kurabiye123
-
Şuan için ateşi yüksek,boğazları sis ,öksürüyor ,iştahsız ve halsiz demissiniz.Kediniz enfeksiyonu tam olarak atlatamamış.Antibiyotik tedavisini kesmismiydi veteriner hekiminiz? Daha etkili bir antibiyotikle devam edilmesi gerekebilir.Yada viral bir enfeksiyon varsa çok etkili olmamış olabilir.bagisikligi desteklemek için lysine kullanabilirsiniz.piyasasaki probiyoriklere alternatif olarak kefir de icirebilirsiniz ki saglikli kedilere bile ara ara verilebilir.mama olarak da proplan cn konserveyi deneyebilirsiniz.Bi sabah kalktık bi baktık birsuru kusmuş kusmaya devam ediyodu sonra veterinere götürdük kan aldı yalancı lösemi olabilir dedi emin degilim dedi veteriner buraya yatıralım dedi yatırdık 5gun boyunca antibiyotik tedavisi yapıldı serumla ağızla günden güne iyilesti kusmadı yemeğe başlayınca alabilirsiniz dedi veteriner biz de şey dedik veterinere yaş mama deneyin yer kesin yemis kuru mama da yemeğe basladi ama çok istahsiz 3doz daha eve getirdikten sonra biz damaryolundan verdik antibiyotiğini.
Ama iştahsızlığı devamı ediyodu yaş mamayla karıştırma tavuk ciğer et suyu et yedirmeye calisiyoduk 4aylik oldu 1100kg ankara cinsi bu arada kedimiz geçen gun veterinere 2. karma asisi icin götürdüğümüzde atesi 1derece yüksek boğazları da sis dedi bu arada oksuruyo istahsiz ve halsizdi genel olarak asiyi ateş-i daha da artar dite asiyi yapmadı.
Veteriner şey dedi Bi de antibiyotik tedavisi tam.ise yaşamamıs bağışıklığı düşük bagisiklikta bagirsaklardan geçtiği icin ilaç verdi ama kefir de olur dedi boz de maliyetli diye alamadık kefir veriyoruz veridgimizden beri de öksürmesi azaldı
Bi de hekimmissiniz mama önerir mısınız rica etsem
Çok özür dilerim meraktan soruyorum.Hanimefendinin o kadar anamnez vermesine rağmen ben emin olup herhangi birşey kullanın diyemedim.Siz neye dayanarak ölçü veriyosunuz ve veteriner hekimi ölçüp,biçip,tarttınız ve iyi olmadığını anladiniz merak ettim.Tabiki alabilirsiniz siz alın bana kedinin kilosunu yazarsınız ,size doz söylerim veterineriniz iyi değil yoksa kendi yönlendirirdi sizi en baştan bunlar için
Ilginiz icin cok tesekkur ederim ❤ kefir uygun demenize de çok sevindim duzeliyo artık öksürmesi geçti. Ama iştahsızlığı gecmiyo kuru mama ne onerirsiniz. Artık ilaç kullanmıyoruz kestikŞuan için ateşi yüksek,boğazları sis ,öksürüyor ,iştahsız ve halsiz demissiniz.Kediniz enfeksiyonu tam olarak atlatamamış.Antibiyotik tedavisini kesmismiydi veteriner hekiminiz? Daha etkili bir antibiyotikle devam edilmesi gerekebilir.Yada viral bir enfeksiyon varsa çok etkili olmamış olabilir.bagisikligi desteklemek için lysine kullanabilirsiniz.piyasasaki probiyoriklere alternatif olarak kefir de icirebilirsiniz ki saglikli kedilere bile ara ara verilebilir.mama olarak da proplan cn konserveyi deneyebilirsiniz.
Rica ederim .Proplan in yavru kedi mamasını verebilirsiniz.ama Ilk başta da dediğim gibi kediniz kendisini toparlayana kadar çok ısrar etmeyin mama değiştirmek için.sevdigi ev yemeklerini bile hazırlayabilirsiniz yeter ki yesin.Ilginiz icin cok tesekkur ederim ❤ kefir uygun demenize de çok sevindim duzeliyo artık öksürmesi geçti. Ama iştahsızlığı gecmiyo kuru mama ne onerirsiniz
Tamamdır çok yardımcı oludunuz sağolun tekrardan ilginizeRica ederim .Proplan in yavru kedi mamasını verebilirsiniz.ama Ilk başta da dediğim gibi kediniz kendisini toparlayana kadar çok ısrar etmeyin mama değiştirmek için.sevdigi ev yemeklerini bile hazırlayabilirsiniz yeter ki yesin.
Piyasadaki evcil hayvanlar için hazırlanan probiyotik ve prebiyotikler , kefire göre çok daha etkilidir.yanlış anlaşılma olmasin.elinizde yoksa alternatif olarak kefiri kullanabilirsiniz probiyotik olarak faydalı olur.
Veterinerimizin söylediğine göre; Bonacibo ile beslenen, çok sayıda böbrek hastası kedi hastası varmış.Önüne kuru mamayı koyun azıcık suyla nemlendirin.
Mamanın markasını değiştirebilirsiniz
Royal canin kitten seviyorlar genelde
Bonacibo tavuklu yavru kedi maması yemişti benimki bir süre. Kuzulu somonlu pek sevmiyor.
Kediye hiç sebze falan da vermedim. Kuru mama ve arada yaş mama ile hindi füme den başka tek bir şey yemiyor benimki. Peynir, et vb ne versem yemedi. 4.5 yıldır böyle.
Veterinerimizin söylediğine göre; Bonacibo ile beslenen, çok sayıda böbrek hastası kedi hastası varmış.
Benim veterinerim, kefir verilebileceğini söyledi.Teşekkür ederim siz de çok.tatlisinizgec cevap yazdim üyeligim pasif edilmiş 2gun ya konuyu evcil hayvanlara açmadığım icin ey.allahım neyse veteriner dedi ki bize bağışıklığı düşük dedi ilaç tedavisi tam etki göstermediği icin bağışıklığın büyük kısmı da bagirsaklardadir dedi (insanda da öyleya karatay da diyo.hatta) prebiyotik verdi 80tl lik toz şeklinde mamaya koyun dedi zaten mama da yemiyo ki pek bi de bir hafta veterinere yatırdığınız icin maddi olarak uygun değildik kefir olur dedi. Kefir verdigimiz den beri de öksürmesi geciyo. Siz de sorup bana yazarsanız kefiri cok memnun olurum. (Aynı seyleri yazdıysam da kb yın iki gun giremeyince unuttum kime ne yazdigimi)
Anca fırsat bulabildim yazmak için. Benim veterinerim kefir verilebileceğini söyledi. Ama ticari toz olarak satılanlara göre etkinliği tabii ki daha az. Fortiflora çok önerilen bir probiyotik ama 1 şase 8-10 TL arası değişiyor. Çok pahalı. Benim kedimde acil durum olduğu için 5 tane kullandım. Bunun yanısıra tıbbi ilaçlar da kullandığım için probiyotiğin etkisi konusunda çok kesin bir şey diyemiyorum. Ancak kedimin iştahı daha iyi, kusma ve ishal durdu. Devamı için, Fortiflora yerine benim veterinerim insanların kullandığı bir marka önerdi. Ondan aldım. Böylece 1 doz 2 TL'e geliyor ve 40 gün için 80 TL vermiş oldum.Teşekkür ederim siz de çok.tatlisinizgec cevap yazdim üyeligim pasif edilmiş 2gun ya konuyu evcil hayvanlara açmadığım icin ey.allahım neyse veteriner dedi ki bize bağışıklığı düşük dedi ilaç tedavisi tam etki göstermediği icin bağışıklığın büyük kısmı da bagirsaklardadir dedi (insanda da öyleya karatay da diyo.hatta) prebiyotik verdi 80tl lik toz şeklinde mamaya koyun dedi zaten mama da yemiyo ki pek bi de bir hafta veterinere yatırdığınız icin maddi olarak uygun değildik kefir olur dedi. Kefir verdigimiz den beri de öksürmesi geciyo. Siz de sorup bana yazarsanız kefiri cok memnun olurum. (Aynı seyleri yazdıysam da kb yın iki gun giremeyince unuttum kime ne yazdigimi)
Elbette..yarın yazacağım. İyi geceler:)
Merhaba. Kedilerim ve köpeğime ev yemeği yaptığım ilk zamanlarda, içine pek çok malzeme koyuyordum. (Kabak, çok çok iyi yıkanmış ıspanak, pirinç, bezelye, yeşil fasulye, kırmızı mercimek, yumurta, balkabağı , havuç, bulgur, buğday ruşeymi, yulaf kepeği, tavuk/hindi/kırmızı et/balık gibi) Ama fazla malzemeyle yapınca pek beğenmedi benimkiler. Sonuçta sadeleştirdim. Şimdilerde, sebze olarak en çok yeşil fasulye, sonra da ıspanak tercih ediyorum. İyi yıkayamayabilirim diye dondurulmuş, yıkanmış ıspanak alıyorum. Kabak ve havuç artık kullanmıyorum, hiç sevmiyorlar. Şöyle özetleyeyim;Elbette..yarın yazacağım. İyi geceler:)
Anlayamadım dediginiziVeterinerimizin söylediğine göre; Bonacibo ile beslenen, çok sayıda böbrek hastası kedi hastası varmış.
Tesekkur ederim sorduğunuz icin icim rahatladı. Biz kefir verdigimizden beridir günden güne iyilesti öksürmesi kesildi :). Sizin kedinizin iyileşmesine de çok sevindim. Önceden veterinerde yatırdığınız icin cok masraf yaptıkBenim veterinerim, kefir verilebileceğini söyledi.
Anca fırsat bulabildim yazmak için. Benim veterinerim kefir verilebileceğini söyledi. Ama ticari toz olarak satılanlara göre etkinliği tabii ki daha az. Fortiflora çok önerilen bir probiyotik ama 1 şase 8-10 TL arası değişiyor. Çok pahalı. Benim kedimde acil durum olduğu için 5 tane kullandım. Bunun yanısıra tıbbi ilaçlar da kullandığım için probiyotiğin etkisi konusunda çok kesin bir şey diyemiyorum. Ancak kedimin iştahı daha iyi, kusma ve ishal durdu. Devamı için, Fortiflora yerine benim veterinerim insanların kullandığı bir marka önerdi. Ondan aldım. Böylece 1 doz 2 TL'e geliyor ve 40 gün için 80 TL vermiş oldum.
Teşekkür ederim payladiminiz icin çorba gibi yapınca da yiyolar mi bi sorun oluyo muMerhaba. Kedilerim ve köpeğime ev yemeği yaptığım ilk zamanlarda, içine pek çok malzeme koyuyordum. (Kabak, çok çok iyi yıkanmış ıspanak, pirinç, bezelye, yeşil fasulye, kırmızı mercimek, yumurta, balkabağı , havuç, bulgur, buğday ruşeymi, yulaf kepeği, tavuk/hindi/kırmızı et/balık gibi) Ama fazla malzemeyle yapınca pek beğenmedi benimkiler. Sonuçta sadeleştirdim. Şimdilerde, sebze olarak en çok yeşil fasulye, sonra da ıspanak tercih ediyorum. İyi yıkayamayabilirim diye dondurulmuş, yıkanmış ıspanak alıyorum. Kabak ve havuç artık kullanmıyorum, hiç sevmiyorlar. Şöyle özetleyeyim;
- 500 gr az yağlı kırmızı et+1 avuç tavuk/hindi+nadiren çok çok az balık (benimkiler balık sevmez) +4-5 yemek kaşığı haşlanmış püre balkabağı+1 yumurta+1/2 su bardağı bulgur veya pirinç+1 yemek k. k.mercimek+15-20 civarında yeşil fasulye veya bu miktar kadar ıspanak. Ayrıca bunlar haşlandıktan sonra 1'er tatlı kaşığı yulaf, ruşeym koyabilirsiniz. Bir de çekici olsun diye 2 dilim salam. En son olarak blender'la çorba haline getiriyorum. Tavuğun, hindinin yağ ve deri kısımlarının çoğunu kesip atıyorum. Bunların yağı gerekli ama fazlası ishal yapabilir. Etlerin haşlama suyunu yeterince fazla tutuyorum ki sonradan sade su ilave etmek istemiyorum.
Et ve yumurta hariç, malzemeleri çok miktarda ve ayrı ayrı haşlayıp 500 gr et için kullanacağım ölçülerde küçük küçük poşetleyip dondurucuya koyuyorum. Yemeği yapacağım zaman da sadece etleri ve yumurtayı haşladıktan sonra diğerlerini de dondurucudan alıp ilave ediyorum.
Çok teşekkür ederimYaş mama verecekseniz, tahılsız ve şekersiz olanları tercih edin. Proplan, Royal Canin yaş mamalarından ziyade Schesir, N&D, Brit (Ve ismini pek hatırlayamadığım Nutri gibi bir marka daha var) yaş mamalarını tavsiye ederim. Fiyatları pahalıca ama sağlıklı. Kusma eğilimi varsa, balıklı olanlardan kaçının, daha çok kusabilir. Proplan Gurme püre şeklindeki yaş mamaya bayılırlar ama ben nadiren ve kedim hiç bir şey yemiyorsa, sadece kısa bir süre için tercih ederim. Yaş mamalarda püre şeklinde olanı daha iyi yerler veya taneli (pate) aldıysanız, çatalla ezerek verin.
Yine hiç yemediği zamanlarda veterinerlerde satılan Hill's prescription yaş mamasını (K/D yaş mama diyesim var ama hiç emin değilim. Durumu anlatırsanız veteriner bilir zaten) alabilirsiniz. Böyle dönemler için hazırlanmış, püre şeklinde ve içeriği güçlendirilmiş bir yaş mamadır. Kendisi yemiyorsa biraz sulandırıp enjektöre çekip kendiniz kedinizin ağzına sıkabilirsiniz)
Gerek yaş, gerekse kuru mamaların etiketlerini okumayı öğrenmekte çok fayda var. Bu etiketleri okuyup anlayarak, o mamanın gerçekte ne gibi bir şey olduğunu ancak etiketi okuyarak anlayabilirsiniz. (Mama etiketlerini anlayabilmekle ilgili internette anlatımlar var) O etiketlerde yazılan mama içeriğinde öyle numaralar dönüyor ki şaşar kalırsınız. Çok basit bir örnek vereyim; mesela mama paketinin üzerinde tavuklu yazıyordur ama etiketi okursanız orada tavuğun kendisini bulamayabilirsiniz. Bunun yerine tavuğun, aslında atık olması gereken gagası, kanadı vs vs gibi şeyleri koyup sonra da paketin üzerine tavuklu yazarlar. Buna karşılık iyi mamalarda sadece chicken/fresh meat yazar. Bir başka örnek; etikette içerik sıralaması çok önemlidir. Mesela ilk olarak pirinç, buğday ve sonradan tavuk yan ürünleri yazıyorsa o mamada bol bol tahıl vardır. Ayrıca tavuğun da atık sayılabilecek yan ürünleri vardır. Yani hayvanın karnı doyar ama bir kaç yıl sonra hastalığıyla, tedavisiyle, masrafıyla ceremesini çekme ihtimaliniz çok yüksektir.
Bizim ülkemizde çok bilinen Proplan, Royal Canin gibi bazı mamaların dünya sıralamalarında yeri bile yok.
Son olarak, mama sektörü, dev bir sektör. Çokca spekülasyon, çokca yanlış yönlendirme var. Kimisi, evcil hayvanınız sadece kuru mama yemeli, der. Kimisi sadece yaş mama yemeli, der. Kimisi evde özel olarak hazırlanmış yemek yiyebilir, der ve bu tartışmalar böylece uzar gider. Tartışmaların çoğunun arkasında da büyük mama üreticileri, sponsoru oldukları bazı kuruluşlar, destekledikleri bazı veterinerler, vs var.
Düşünün ki, kediniz su içmeyi pek sevmiyor. Ama diyelim ki, birilerinden aldığınız tavsiyeye göre, siz ısrarla sadece kuru mama veriyorsunuz. Uygun miktarda yaş mamayla desteklemezseniz, kediniz susuzluğa bağlı hastalıklar edinir.
Sonuç olarak, dikkatli ve uyanık olmak gerek.
Veterinerin dediğine göre, Bonacibo, Micho kedilerin böbreklerine ciddi zarar veriyormuş.Anlayamadım dediginizi
Hayır, hiç bir sorun olmuyor benimkilerde. İlave yağ koymayın. Tu, zaten asla koymayacaksınız. Et oranını %50 üzerinde ayarlayın. Çok sulu olmasın. Az miktar yapıp deneyin.Teşekkür ederim payladiminiz icin çorba gibi yapınca da yiyolar mi bi sorun oluyo mu
Ha bunlar mama markasiydi di miVeterinerin dediğine göre, Bonacibo, Micho kedilerin böbreklerine ciddi zarar veriyormuş.
Evet, öyle. Kötü markalar.Ha bunlar mama markasiydi di mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?