Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

arkadaşlar bende sizden cesaret alıp paxil kullanmaya başladım. 10 mg ama hiç etki etmedi bugün 1 hafta oldu. hemen etki etmez biliyorum ama acaba 20 mg a çıkarsam mı? şiddetli boyun kas ağrısı var ve uykusuzluk hat safhada. bunlar için ayrı ayrı ilaç içmektense paxili artırmak mantıklı geliyor. 10. haftadayım hamilelelikte. düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim. doktora sor demeyin çünkü onlar 10 mg a bile sıcak bakmıyor özellikle BAHARGÜNAY adlı arkadaştan cevap bekliyorum. bi de Bahar sen hangi ilaçları kullanmıştın 4 tane kullandım demişin. hamileleliğin başlangıcından itibaren mi yoksa 3 aydan sonra mı kullandın? Şimdiden Teşekkür ederim iyi ki varsınız.

Canım bende hamileliğe karar vermeden önce belki 10 kere döndüm döndüm okudum yazılanları..
Herkese, her doktora sordum..
Tekrar, tekrar..
Sadece sen değilsin böyle olan merak etme..
Valla şu an ilaç kullandığım aklıma bile gelmiyor benim..
Çok doğal birşeymiş gibi,
sanki vitamin hapıymış gibi alıyorum ilaçlarımı..

Canım ben geçen yıl paxili bıraktım 10 mg. kullanıyordum yarıma düşürdüm derken kestim.. Tabi 1-1,5 ay sonra başladım bozulmaya ve kullanma ihtiyacı duydum.. Tekrardan başladım ilaca önce 10 mg. ın yarısını içmeye başladım 1 hafta sonra 10 mg a çıktım, 1 ya da 2 hafta geçti yok ben iyi olamıyorum tekrar gittim psikiyatra doz az geliyo 20 yapçaz, neyse 20 mg a başladık, sen misin başlayan bir yan etki bir yan etki, kullanmadığımdan önceki halimden daha kötü oldum, huzursuzluk , sıkıntı, daha fazla kaygı daha fazla takıntı ve uykusuzluk , kız 10 gün uyuyamadığımı biliyorum, neyse sonradan vücut ilaca alışınca ki bu 1 1,5 ayı bulabiliyo yavaş yavaş kendine geliyosun.. Yani diyeceğim sabret bitanem geçicek Allah' ımızın izniyle.. Ben yaşadığım tecrübeden yola çıkarak yazıyorum dozu yükselttiğin zaman yan etkiler artacak.. Sen sabret ilaç bi alışsın vücuduna sonra iyileştirici etkisini gösterecek Allah' ın izniyle.. Bir de daha çok yeni başlamışsın kız daha 1 hafta olmuş, hemen bişey bekleme...

Canım, ben ilaçlarımı hamileliğim boyunca tamamen kesemedim sadece 1 tanesini yani Cipram'ı yarım içtim, onun dışında 1 adet Tegretol CR 400mg. 1 adet Atarax, 2 damla Clopixol damla içtim. Yani hakikaten deli cesaretiydi benim yaptığım. Ama doktor kontrolünde içtim tabiiki, mecburdum, yapacak birşey yoktu. İlk 3 ay içinde de içtim mecburen. Ama ilaçlar 10 günden önce etki etmiyor tatlım, bence dozu artırmadan önce 1 hafta daha bkl derim ben. Hiçbir doktor risk almamak için bu dönemde dozu artırmaz, benim dişimi bile çekmediler, hastane kapısının merdivenlerinde hüngür hüngür ağladığımı bilirim ağrıdan. Bence ilaçların 1 hafta içinde etki edecek v sn artırmaya gerek duymayacaksın.

canım ya çok teşekkür ederim verdiğin bilgi için. Hakikaten çok zor bi hamilelikten sonra oğluşunun sağ salim kucağında olması Allahın büyük bi hediyesi. Rabbim istemezse hiçbirşey olmuyo demek ki. Senin adına çok seviniyorum. inşallah bizlerde sağ salim bebklerimizi kucaklarımıza alırız. seni dinlicem bi süre daha 10 mg la idare etmeye çalışıcam inşallah etki eder. bana dua et ne olur

ilacı artırınca yan etkileri de arttı deyince korktum valla :) sabredelim bakalım ne gösterecek zaman. sağol canım cevap için.

selam nilcim nasılsın doktorda nasıl geçti? neler yaptın? ben herzaman internette takılamıyorum daha çok uzanarak geçirdiğim için gülüm. senin nasıl geçiyor bakalım? bulantıların varmı ? inşallah zamanla hepimiz rahatlarız ve iyi rahat hamilelik geçiririz. benim bugün 15nci haftam bitiyor. allahın izniyle haftaya 16 biticek yani 4 ayı tamamlamış olucam varya inan her geçen günün her dolan haftanın ardından çok mutlu oluyorum bi gün daha bi gün daha geçti diye . çünkü zor günler geçiriyorum allah büyük geç,cek hepsi diyorum. bende aynı senin gibikendimi mutlu özel hissetmekk istiyorum. mağazalara gidip heyecan duymak istiyorum ama şimdilik mümkün değil kapı dışarı çıkar çıkmaz korkularım tavan yapıyor ya hastalanırsam diye ve hemen eve dönüyorum maalesef ama dediğim gibi biliyorum geçicek ve o günleri heyecanla bekliyorum. zaten cinsiyetimizde belli değil teyzesi ne alıcağımız da belli değil diye dışarı çıkma konusunda şimdilik problem yok. bizimki bi miskin bi miskin sorma teyzesi. kontrollerde hep ayakları karnında toplu yatıyor yada yüzü koyun yatıp tepiniyor ultrasonlarda. bakalım yeğenimiz yani seninki nasıl olucak ooo ben yerim senin benim ve bahar bebişini eeee nehissediyormusun bakalım bişeyler gülüm :) herşeyin güzel geçmesi dileğimle tatlım dularım sizinle

baharcııım inin 41 kere maşallah oğluşumuza yaa çok çok şeker yaa zaten seniin bebişn resimlerine bakmak beni bebişime daha çok bağlıyor daha çok hayal kuruyorum bebğimle ilgili acaba nasıl olcak sağlığı yerindemi olucak banamı eşime benzicek v.s. diye. gerçekten iyiki varsın tatlım ilk cesaretimi güvenimi senden alıp doğum kontrol ilacımı bıraktım ve şuan 15nci haftamı bitirdim 16ncı haftama başladım. bu 4ncü ayımı doldurmak üzereyi demek teyzesi dua et benim bebeğimde oğluşun gigi sağlıklı olsun diye. nilde hamile onun içinde çok seviniyorum ikinizin sayaesinde heyecanım artıyor . canım ikili tarama temiz çıktı 17nci haftam da ayrıntılı ultrasonum var bu ultrasonmu belirlicek amniyosenteze gerek olup olmadığını? bebişin kaç kiloyo geldi şimdi kontrolleriniz nasıl geçiyor bakalım? allahım hayırlı yazılar yazsın oğlumuza ve size bağışlasın evladını gülüm bebişini koklayarak öpüyorum senide taabii bebişimize iyi bak annesi sizi allha emanet ediyorum görüşmek üzere canım

Canım benim sağol..İyi değilim aslında..
Hastanede yattım 2 gün.. Hiçbirşey yiyememe ve kesintisiz mide bulantısı yüzünden.. Bebek ve ben sususz ve vitaminsiz kalmışız.. Aslında dr. daha yatıracaktı ama, ben yalvara yakara çıktım hastaneden.. Çünkü orada kaldığım süre içinde gözümü kırpmadım.. Uyuyamadım.. Çıldıracaktım.. Eve geldim, 14 saat uyumuşum..
BUlantım çok fazla.. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.. Hiçbir ilaç etki etmiyor.. Hayatımda böyle birşey görmedim.. Oğlumda da hamileliğim zor geçmişti ama bu tam bir felaket.. Saniye rahat nefes alamıyorum.. Her an bulantı, her an öğürtü.. Bakalım, inşaAlah uzun sürmez..
Sen nasılsın, rahatladın mı artık? Hep uzanıyorum demişsin.. Sende de mi halsizlik fazla? onun içinmi uzanman? Yoksa tedbir amaçlı mı?
Rabb'im hepimize yardım etsin.. Darda zorda koymasın hiçbirimizi.. Tek duam budur..
Çok öpüyorum seni.. Bende yarın tekrar dr. a gideceğim.. Tahlillerim falan yapılacak.. Bakalım ne çıkacak.. Bende merakla bekliyorum..
Dualarınızda benide unutmayın olur mu?

canım öncelikle çok çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm yaa mide bulantın bi süre daha devam edip kesilicek biliyorsun biraz daha sabret gülüm bu günlerde geri kalıcak çok güzel günler allahın izniyle bizimle olucak. ben biraz biraz iyiyim 3 haftadır yeni yeni yemek yiyorum artık 5 kilo oldum veriyorum hamile kaldığımdan buyana. cuma günü ultrasonumda doktorum bebeğin iyi olduğunu söyledi %75 erkek dedi.hayırlısı bakalım. benim kilo vermem doktorun hoşuna gitmşyor inşallah bundan sonra alırım artık. 2 hafta sonra dörtlü tarama testim var inşallah temiz çıkarda amniosenteze gerek kalmaz. bu testte belli olucakmış karından su alınıp alınmamasına. panik atak panik atak allah allah yaa yok böyle bi illet. benim uzanmam 2 ay önceki kanamam olmasındandı. ama çok şükür şimdi yok bişeyim tek sıkıntım panik atağım okadar. szbırsızlıkla bekliyorum artık ilaçların etkisini göstermesini. sen naptın doktor ne dedi canım sana şimdi nasılsın? umarım daha iyisindir. rabbim herzaman benişlerimizin ve bizlerin yanında olsun kendine çok dikkat et gülüm çok öpüyorum seni iyi geceler

Ah be birtanem.. Rahatlamadın mı hala? Bayağı da oldu ilaca başlayalı.. Hala panik rahatsız ediyor mu seni?
Ben hamdolsun panik yönünden iyiyim.. Bulantım fena.. Her an.. Her saniye.. Ama panik olmasında.. İnsan bu
kadar yoğun bulantılara da razı oluyor.. Rabb'im sana da rahatlık versin.. Rahat nefes aldırsın.. Çok harika,
an be an zevkine vara vara yaşayacağın bir hamilelik nasip etsin sana.. Hepimize inşaAllah...
Ben geçen hafta doktordaydım.. Bebişimin kalp atışlarını duyduk.. 1 hafta geriden gidiyor bebiş..
Bakalım sonradan arayı kapatır mıu bilmem..
Doktor benide 1 ay sonra ikili teste çağırdı ama, ben yaptırmayacağım sanırım.. Neticede sonuç kötü çıkarsa
aldırmayacağım.. Kendimi mahvetmeme gerek yok.. Yanlış sonuç ihtimali de var.. Ne bileyim ben.. Benim
psikolojim bu testi yaptırmayı bile kaldırmaz açıkçası.. ;nşaAllah senin testler güzel çıkar bebişim yaa..
Madem yaptıracaksın, inşaAllah için huzurlu olur.. Rabb'ime emanet bebişlerimiz.. Allah'ım tüm kötülüklerden, tüm can sıkıcı bunaltıcı şeylerden korusun hepimizi..
Ayy demek 2. oğluş geliyor ha? Ee oğlun sevinmiştir bu duruma.. Benimki ille oğlan olsun diyor..
Güya oynayacak ya onunla.. Seninki istiyor mu erkek olmasını?
Amaann..ç Sağlıklı, hayırlı olsunda, kız erkek gerçekten çok ta önemli değil aslında.. Rabb'im hakkımızda
en hayırlısını versimn... Çook öpüyorum seni.. Oyy oy minik oğluşunudaa...

ben de bipolar 2 hastasiyim teshisim yeni konuldu ama ben hic mani atagi gecirmedim cogunlukla sinir ataklariydi benimkiler.bimiyorum iste kendimi alistirmaya, kabullenmeye calisiyorum bu hastaliga en zoru bu olsa gerek..birde ben bu hastaliga bebek sahibi olmaya calisirken yakalandim ,hormon tedavisi mi tetikledi onuda bilmiyorum ama tedaviyi yarim birakmak zorunda kaldim ve ne zaman baslayacagimi da bilmiyorum en az 1 sene beklemem gerecek gibi gorunuyor.sadece cok uzgunum bu olanlara iste elimde degil maalesef.

Merhaba arkadaşlar, Bizde 1 yıldır deniyoruz ama henüz nasip olmadı bebiş. Doktora gittim 2 ay klomen ve ovitral verdi ama yine nasip olması. Bu durum benim psikolojimi acaip bozdu.Sinirli biri oldum çıktım hayattan zevk alamıyorum huzursuzum. Doktora gidip ilaç kullanmakta istemiyorum ama sanırım başka çarem yok çünkü gittikçe daha kötü oluyorum nefes alamıyorum gibi oluoo. Yazılarınızı okuyunca içim azda olsa rahatladı.Çünkü bende hayırlısı ile anne olmak istediğim için ilaç kullanmak istemiorum zaten bu durum beni bu hale soktu eminim. Rabbim bu mübarek günde tüm isteyenlere hayırlı evlatlar versin olanlarada inşallah.

kızlar yarın 3. ayım doluyor Allahın izniyle. 4 haftadır yarım paxil içiyordum. % 5 lik bi etkisi oldu sayılır. artık ilacın dozunu artırsam mı sizce? yorumlarınız benim için çok önemli ve değerli.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Yarım paxil derken? 10 mg. mi kullanıyordun, 5 mg. mı?
Canım benim sen zaten şanslısın.. Çünkü 3. aydan sonra başladın. Zaten bebk oluşumunu tamamlamıştı.. Neden bu kadar panik yaptın ki.. Bak, bizler en başından beri kullanmak zorunda kaldık ilacı.. Hepimizin bebeişleri Rabb'ime emanet.. Zaten 4. ayay girmişsin.. Ben senin yerinde olsam rahatlamak için biraz daha artırırdım.. Çünkü senin sağlığında önemli bebek için, biliyorsun.. Ama seni etkilemek istemem.. Ben şahsi fikrimi belirttim sadece..

canım nerdesiniz ya o kadar yanlız kaldım ki uzun süredir kimseler yok burda. İnşallah bi sorun yokturdur. canım ben paxile 2. aydan sonra 10 mg ile başladım. dün doktora gittim yine bütün moralimi altüst etti. düz duvara tırmansan yine de içmiceksin dedi yıkıldım kaldım. 10 mg pek etki etmedi. dün 3 ayı bitirdik. güya 20 mg içeyim diyorum ama hiç destek veren doktor yok burda. dün senin doktoruna m. irfan Çoşkuna mail attım o da cevap yazmadı. telefon ile de ulaşamadım. çaresiz ve yanlız kaldım. bebekte de şimdsilik çok şükür bi sıkıntı yok gayet normal. senin doktorun 3 aydan sonra artırabilirsin demiş miydi? arayı uzatmayın ne olur sık sık girin nete. sizi görmeden seviyorum ve Rabbime her zaman sağlığımıza kavuşmak için dua ediyorum.

canım uzun zamandır giremiyorum nete yoğun geçiyor günlerim. annem bende 1q haftadır yarın gidicek şükür daha rahattım annem vardı diye sonra yine kimse olmucak benim oğlum yoktu. sen biliyorsun sandım ama demek erce 41 arkadaştı bilen . benim 2 kızım var (özel durumumu paylaşmakta seninle sıkıntı yapmıyorum) evliliğim 11 yıl sonra bitti. ikinci evliliğm yaptım allahım bozmasın ve şaşırtmasın çok çok iyi eşim var allah razı olsun eşimden bi dediğimizi iki etmiyor gözlerime bakıyor mutlu olayım diye. çocuğu yok eşimin ve çocukları çok seviyor. bende eşimi çok sevdiğim için onu mutlu etmk istiyorum 5 yıldır hep korundum panik ataktan dolayı. sonra bi gün çarşıda gördüğü bi bebeğe bakışını gördüm o an karar verdim korunmayı bırakmayı çünkü rabbim işlerimi yoluna koyupyüzümü güldürmezdi kendi mutluluğmu düşünüp onun mutluluğunu düşünmeseydim. ben böyle düşündüm ve sonra bu sayfada sana ve bahara rastkadım allah sizden ve diğer arkadaşlardan razı olsun sizlerin sayenizde cesaretlendim ve moral buldum hamilelik konusunda ve derken bu gündeyim işte çok şükür 4,5 aylık oldum bile bugün ilk tatanoz aşısı dozumu vuruldum yarında kan vericem dörtlü tarama testi için. kendim ve sizin için hep dua ediyorum hayırlı ve sağlıklı evlatlarımız olsun diye. panik atağım galiba birazda kendi evhamımdan tam geçmiyor ama geçicek elbet allahın izniyle. artık bebeğin hareketlerini hisssediyorum teyzesi ara sıra buda beni çok mutlu ediyor. sen nasılsın bulantıların hafifledimi? ee sen yaptırmıcanmı gülüm testlrini? herşeyin hayırlısı inşallah yakında gittinmi doktora kendine çok iyi bak bebişide tabiii çok öpüyorum görüşmek üzere canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…