Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

arkadaşlar 4. aydan sonra trankobuskas kullanılır mı bilen ya da bugünlerde psikiyatri veya kadın doğuma gidecek arkadaşlar doktorlarınıza bi sorar mısınız ben ilçedeyim heran doktora ulaşamıyorum.

merhaba herkese

aman ne çok aradım bu sayfalarda ilaçlarla hamilelik yaşayanları sonucun nasıl olduğunu böylesi bir sayfaydı bana gerekli olan ve sonunda buldum. önce tek tek okudum sonra dayanamadım doğum zamanını aradım ve sağlıklı bebek maşallah dünyaya gelmiş kocamanda olmuş. harikasın ve iyiki varsın bu yaptığın iyilik hiçbir şeyle ölçülemez. bende hamileyim ve ilaç kullanmak zorunda kaldım şimdi doktorum bana son bir ay bırakman lazım dedi ona alışmak için geçen 2 gün bıraktım ama dayanamıyorum sn bir ay bırakabilir miyim bilemiyorum ama kullanırken sağlıklı doğum duymak mükemmel oldu benim için...benimde doğuma kısmetse 12 haftam kaldı...

Merhaba,

bendede aynı dert var,hamile kalmayı çok istiyorum ama cesaret edemiyorum.senin çok az kalmış doğuma,Allah sağlıkla kavuştursun bebişine inşallah.Benimde sana bir sorum olacak.sen hamile kaldıktan ne kadar zaman sonra ilaca başladın ve kullandığın ilaç neydi?

Arkadaşlar merhaba,
Banada ilk kez bu ayın 10/05 tarihinde aşılama yapıldı. 2 ay klomen ve ovitral kullandım. Ama sonuç malesef. Bu durum beni psikiyatriye götürdü ve yaklaşık 12. gündür cipralex 10 mg. kullanıyorum. Ama bir yandanda korkuyorum. Ya aşılama tuttuysa adet günüme 1 hafta var. Bir zararı olurmu sizce? doktor yok dedi ama benim yinede içim rahat değil. ,
Birde aşılamadan sonra ne gibi belirtiler olur bilen varmı? Kasık ağrım başladı 2 gündür regl olacakmış gibi sanırım tutmadı. Cevaplarsanız çok sevinirim. Rabbim bütün isteyen herkese sağlıklı sıhhatli çocuklar nasip etsin..

Merhaba,

arkadaşım öncelikle biran önce hamile kalırsın umarım.Bildiğim kadarıyla hamileliğin ilk 5 haftasında içilen ilaçlar bebeğe zarar vermiyor,zaten gebeliği öğreninceye kadar 4-5 hafta geçiyor.ayrıca okuduysan yazılarımızı hamileliği boyunca antidepresan kullanmak zorunda kalan arkadaşlarımız var.kalbini serin tut ..

merhaba

soru banaysa
ben nisan ortası gibi kullanmaya başladım 23.haftamda desem öyle. kadın doğum doktorum iyi bir hoca çapadan muayenehanede takip ediyor beni ve o bana pasiflora önerdi ama işe yaramayınca psikiyatra gittim oda bana 1 hafta yarım sonra 50 mg lu...al verdi. rahatladım ama kadın doğum doktorum yeterli ise yarım al gereksiz ilaç yüklemesi yapma dedi bende yarım alıyorum ki bülent hoca ilaçlar konusunda rahat bir hekimdir akşamda pasiflora yatmadan önce. plesentanın zaralı çoğu maddeyi süzdüğünü söyler. insanlar alkolik yada uyuşturucu bağımlılığı ile sağlıklı bebekler dünyaya getiriyorlar der. o nedenle daha rahatım eşimde sağolsun destekliyor benim ilaç kullanmamı çünkü öbür türlü yemez içmez uyumaz olmuştum. az kaldı ama dediklerine göre zor zamanlar kaldı. birde ben tedaviyle hamile kaldım buda beni bu ilaçlra karşı daha zayıf yapıyor. umarım en kısa zamanda bu güzel duyguyu tadarsın allah olmayan isteyen herkese nasip etsin inşallah sanada sağlıklı ve güzel bir bebiş nasip etsin. ertelemek yerine bi an önce sahip olman gerekli diye düşünüyorum .bana doktorum son bir ay bırakıcaz dedi ilacı bu konunun sahibi de ilgimi çekti ki doğuma kadar kullanmış ve maşallah gayet sağlıklı bir bebeği var umut oldu hakikaten bana.

ben birşey sormak istiyorum.gebelik süresinde Antipsikotik ilaçlar kullanılabiliyor mu? kullanımı bebek sahibi olmaya engel midir?

Merhaba arkadaşlar...
24hafta 4 günlük anne adayıyım... Yaklaşık 1 yıldır da panik atak ile mücadele etmeye çalışıyorum... İlaçlarımı kullanmaya başladıktan 1.5 ay sonra hamile kaldım ve öğrendiğim an ilaçları bıraktım...böylelikle içtiğim ilaçların bir faydasını göremeden tedaviyi kesmiş oldum...psikoloğum, kullandığım ilacın dozunu azaltarak hamileliğim boyunca kullanabileceğimi, birçok hastasının hamilelik boyunca ilaç kullanarak sağlıklı bebekler doğurduklarını söylemişti fakat kadın doğum doktorum ''iyi ki hemen bırakmışsın, hamileliğin boyunca ilaç kullanmayacaksın'' gibi kesin bir cümle kurdu...Psikoloğumun söylediklerini anlatınca da kesin bir dille reddetti...Kendim için kullanacağım herhangi bir ilacın bebeğimi hasta etmesi olasılığını bile düşününce suçluluk duygusundan uykuları kaçan ben, doğal olarak büyük bir çıkmazın içine girdim...Çok zorlandığım zamanlar oldu ama bebeğim için hep dayanmaya çalıştım... Taa ki geçen haftaya kadar... Daha çok mevsim geçişlerinde ve geceleri beni yoklayan bu illet, 1 hafta boyunca beni ne uyuttu, ne nefes aldırdı ne de yemek yedirtti... Nette, kullanabileceğim zararsız bir ilaç ismi ararken sevgili ''bahargunay'' ve ''Ceren' arkadaşlarımızın yazdıkları içimi o kadar rahatlattı ki... Sevgili bahargunay, Allah bebeğini sağlıkla, mutlulukla huzurla analı babalı büyütmek nasip etsin, isteyen herkese de Allah bebek sahibi olmayı nasip etsin, yazdıklarınızı baştan sona okuyup da gerçekten yapılabilecek birşeyler olduğunu anladığımda çok rahatladım...Hemen başka bir psikologdan randevu alıp başımdan geçenleri anlattım...şimdi kendisi kadın doğum uzmanımla görüşecek ve bana uygun bir ilaç verecek...
Burada paylaştıklarınız herkes için umut oluyor, yalnız olmadığını bilmek büyük mutluluk...Destekleriniz için binlerce teşekkürler....

Teşekkür ederim arkadaşım. İnsanın yalnız olmadığını bilmek çok güzel. Şimdi bende acaip bir stres var tuttumu tutmadımı diye. Allahım ne verirse hayırlısını versin.

Teşekkür ederim arkadaşım. İnsanın yalnız olmadığını bilmek çok güzel. Şimdi bende acaip bir stres var tuttumu tutmadımı diye. Allahım ne verirse hayırlısını versin.

canım stres yapma iyi değil bu işlerde stres Allah en iyisini versi onun için dua et... bende senin için dua edicem içini ferah tutmaya çalış....

tüm arkadaşlarımın kandillerini kutluyorum rabbim herkesin dua ve dileklerini kabul etsin bu mübarek gecede , hepinizi öpüyorum

Arkadaşlar yarın psikiyatriste gideceğim.İlacı 2 ye düşür gel demişti.hamilelikte ilaç kullanabilirmiyim diye konuşacağız.bakalım ne diyecek.kullanabilirsin derse 2.bebeğimi düşünmeye başlayacağım.inşallah iyi haberler ile dönerim...

niiiil nerelerdesin canım kaç gündür bakıyorum tek bir mesajın yok umarım sende bebişte iyisinizdir. mesajlara göz atarsan cavap yazmayı ihmal etme. ben iyiyim şükür beterin beteri var ilaçsız duramıyorum işte ama olsun sağlık olsun herşeyde bi hayır vardır. geçen hafta dört boyutlu usg çekildim şükür rabbime bi sıkıntı yok herşey yolunda inşallah sonuna kadar böyle gider oğluşumda iyimiş teyzesi seni kocaman öpüyorum tatlım allaha emanet olun gülüm

Canım benim.. Bu aylarda hamilelere birşeyler oluyor herhalde yaa.. Sıkıntılarım var.. Kendimi çok mutsuz hissediyorum.. Hep hastayım sanki.. Hemen yoruluyorum.. Birde hergün çarpıntılarım geliyor, zorlanıyorum ya, moralim çok bozuldu.. Benim ruh halim tamamen çarpıntılarıma bağlı ya.. Bunu anladım.. 2-3 gün oldu ya.. Bende psikoloji falan gitti.. Bu bozuk halimle yazıpta milletin sinirlerini de bozmak istemedim..Ondan yazmadım bayağıdır..
Bu arada bende 2 gün önce doktordaydım.. Bende de bir PİPİCAN varmıış.. Oğluşum olacakmış gene.. Furkan o kadar sevindi ki anlatamam.. Muayenehanede havalara zıpladı durdu.. O hep erkek kardeşi: olsun istiyordu.. SAnırım onun duaları kabul oldu.
Ben dokotr erkek diyince bir an o kadar hayal kırıklığı yşadım ki, uzun bir süre kendime gelemedim.. Kıza nasıl adapte etmişim kendimi şaşırdım kaldım.. Ama sonra utandım kendimden.. Önemli olan sağlıklı ve hayırlı olmaladı değil mi..
Bu aradaa cerenim.. Ben bu hafta sonu anneme gidiyorum.. Memleketimeee.. Senede 1 gidiyorum zaten.. 1 ay kalacağız Allah'ın izniyle.. Gerçi doktorda beni biraz korkuttu ama.. Kese rahim duvarına tam yapışmamış, biraz ayrıklık var dedi.. Uçakla gidin falan dedi.. Sonra da yavaş yavaş giderseniz kendi arabanızla da gidebilirsiniz dedi.. Ne bileyim yaa.. Korkuttu beni öyle biraz.. Ama Allah'ıma emanetiz artık.. Birde yol stresi eklendi bu sayede.. Hayırlısı olsun artık..
1 ay yokum yaani.. Beni unutmayın hee.. Annemde neti daha yeni kapattırdı.. Sık sık giremesemde, fırsat buldukça biryerlerden girip bakarım size.. Rabb'ime emanet olun hepiniz.. Güzel haberler alayım sizlerden döndüğümde, tamam mı.. Çok seviyorum sizi.
Cerenim.. Özellikle senii.. Sana olan sevgimi ve yakınlığımı Rabb'im biliyor.. İnşaAllah Allah'ım senin gibi yakın bir dost gönderir bana.. Bu yalnızlığımı giderir bu gurbette.. Çok öptüm senii.. Kızlarına da, oğluşuna da, kendine de, e hadi bari kocana da iyi bak.. Rabb'im mutluluğunu artırsın...

ay canıııım yaa :18: inan çok üzüldüm şimdi. ben daha iyisindir diye düşünüyordum bulantılar sıkıntılar hafiflemiştir diyordum ama sıkıntıların varmış . ama üzülme canım memlekette annenin yanında kafan dağılır zaman daha çabuk gider yalnız kalmassın emin ol çok iyi gelicektir sana annenlerin oraya gitmek. demek benim oğluma arkadaş getiriyorsun valla çok sevindim yaa hayırlı ve sağlıklı olsun inşallah. furkanada gün doğmuş ne güzel arkadaş gibi olucak kardeşiyle. aynı sıkıntalar bendede devam ediyor ama öyle böyle allah yardım ediyor be gülüm günler geçiyor. allah nerde varsa hepimizin yardımcısı olsun. benimde önümüzdeki hafta kaynımın düğünü var ankarada ben izmirdeyim napıcam nasıl gidicem diye çok sıkıntı yaptım hala bilmiyorum nasıl yapıcağımı neydse o gün bi gelsin bakalım. oralarda kendine furkan vee bebişe eğer gelicekse eşinede çok iyi bak. hiç bir şeyi sıkıntı yapma kendine . hep iyi düşün iyi olsun hayırlısıyla yolculukta bişey olmaz tatlım kalbini bozma sen. sana şimdiden iyi tatiller diliyorım yolun açık olsun kazasız belasız gidip gelin inşallah canım. kalbim ve dualarım seninle seni çok seven bi arkadaşın olduğunu unutma olurmu seni seviyorum canım iyi haberlerini almak dileğimle iyi geceler...

allah hayırlısını versin canım inşallah iyi haberler alırsın ...

slm arkadaşlar nasılsınız? bende 6+3 oldum. ilaç kullanmıyorum bırakmıştım hamile kalmadan. bende şöyle bi durum var sabah uyandığımda bi çarpıntıyla uyanıyorum yemek yedikten sonra daha da hızlanıyor yani 95 i buluyor. normalde böyle olmazdı hamilelikten sonra başladı doktorum olabilir diyo anlamadım. çok kendimi kasıyorum rahatlamak için ancak uzanmam gerekiyor. Allahım hepimize şifa versin dermansız dert vermesin ama ömrümüzü bununla geçirmeyelim rabbim ya. artık isyan etmek istemiyorum başa gelen çekilir ama şu bebeklerimizi kucağımıza alsak sağlıkla rahatlıcam.

sevgili bahar hayırlı olsun çok tatlı maşallah.
nil ceren hayırlı olsun
diyer arkadaşlar sizlere de merhaba
kızlar ben yeniden hamileyim sanırım 4 hflık korkuyorum ilaç maksimum dozda kullanıyordum azalltık salı değiştirecek doktor herşeyin hayırlısı bana dua edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…