Marifetli kız olmak :)

OUETE="fudelya, post: 38086760, member: 623535"]Sen ogremciykenn miii evlendiiiinnnnnn[/QUOTE]

ay yok bekarım ben hala öğrenciyken evlenmiş olsaydık şimdiye ikimizde açlıktan ölmş olurduk sayemde nasipse önümüzdeki sonbahar düşünüyoruz[/QUOTE]
Karistrdm demek yaaa senle baskasini biri oyle dedi de azonce

o kadar gözümde büyüyo ki karnıyarık aşkitomun en sevdiği yemek ama ben hala bilmiyorum onu o patlıcanları yarmak mesele
Canim espirimi yaptin anlamadin ama yazayim patlican alaca soyup butun halde her tarafi kizartiliyor sonra bicakla kesilip azicik aciliyor cok badit icide musakka harciyla ayni sogan kiyma domates maydanoz baharatla bukadar yani 10 dk da firinda pissin tamam

Ayy coookk tesekkurr ederim canmm yaaa :)

yemeklerın hepsı bırbrıyle aynı canım ogrenırsın ınan zor degıl bende dugunume 1 sene varken baslamıstım denemelere hıc unutmam bıkere yesıl mercımeklı bulgur pılavı yapmıstım kafama gore meger mercımeklerın haslanması lazımmıs ben bulgurla pısırdım oyle oluyo sandım aksam yemek vaktı oldu esımde bızdeydı hazırladım oturduk sofraya doktum tabaga ben bıle yıyemedım mercımekler cıy kalmıs psımemıs rahmetlı babam yedı ellerıne saglık kızım zamanla olur dedı 2 tabak yedı uzulmım dıye sonra sabaha kadar mıgde agrısı cektı kurban olurum ya... valla nısanlım bıle az bısey yemıstı.... evlenınce gectım mutfaga bılmedıklerımı ınternetten annemden ogrendım cok guzel oluyo yemeklerım esımın aiilesı kendı ailem herkez cok beyenıyo hep lafını edıyoalar cok guzel yemek yapıyo bulutefe dıye

işte ben nasıl içi dolduruluyo onu bilmiyodummm teşk. kızlar

Canmmmm ne iyi olmuş ya öğrenmiş sin sonunda :)))

kiz bosver evlenince nasil olsa jet hiziyla ogreniyorsun hic yemek yapmadan evlenen ben birgun kvdem nohut islamis bi yere gitti aksamdan senin duduklu tencerende yapariz dedi nasil aklimda kaldiysa ona supriz olsun diye attim dudukluye nohutu bekledim bekledim duduk calmiyo bozuk bu yaaa diye atesden indirdim esim tek gozu acik tek gozu kapali ne yapiyorsun demeye kalmadan kapagini pat diye acdim amanin cok sansliymisim ki birsey olmadibenim cogu yemekleri esim yapmisdir yeni evliyken sisssttt aramizda anasinada yutturduk birgun yine yapmis annesi biryerdeyken tam masada yiyoruz kvdem demezmi aman sende oglum gibi birsey bilmiyon ne var ne yok birbirine katmissin zaten oglu yapmisti yazik anlamamis garibim bence corbadan basla salcali yemekleri ogrendinmi gerisi couk kolayyyy

Ayy ama koca bu kadar iyi cikacak olsa ben de ogrenmem:)
ablam bayagi sorun yasadi ya enistem bagiririr cagirirdi :/
ben de korktum ogreneyim diyorm :)

Ben evlendim dogum gunumdu annemler gelecek bisey bilmiyorum annemi aradim kisir nasil yapilir anlatamadi yaptim islak kisir oldu yufkalarim elim kadardi bi pogaca yapardim elim kadar atsam kafani kirardi zaten ilk guzel pogacami oglum 8 aylikken yaptim bana kurabiye kek pogaca yapmayi bakicim ogretti yemekleri esim elestirdi ben millete sordum ogrendim 3 yillim bitti evlilikte hala mukemmel degilim ama tek basima tarhana yaptim recel yaptim konserve yaptim her srne asure yaparim herseu ogreniliyor istersen cok guzel tarifler var benim bu kadar sikintim annem de bilmiyordu onemsemiyordu o el gibi pogaca borekleri ondan ogrenmistim icli kofte kadar sarma yapar abartmiyorum sarma yapmayi ogrenmem oyuzden zor oldu

Benm annem bilir ama cesit cok az mesela tek çeşit corba bilirdi.ben evde ezogelin yayla falan deneyip öğrenene kadar düşün yani :)
Yöresel şeylerle geçiştirirdi hep bizi :)

Çalışan kadın mutfağa girince ve pratik mutfak sanatı kitaplarından birer tane edinip mutfağınızın baş köşesine koyuyorsunuz. Bu kadar basit. Gerisi deneme yanılma...

Ayy ama koca bu kadar iyi cikacak olsa ben de ogrenmem:)
ablam bayagi sorun yasadi ya enistem bagiririr cagirirdi :/
ben de korktum ogreneyim diyorm :)
korkma kuzum yaa esin anlayisli cikar insaallah benimki cok anlayisliydi sagolsun bide benim tecrube etttigim birseydir internetten ne yapmak istiyorsan o yemegi ac en cok yorum almis olani mutlaka yap ben oyle yaptim bakdim yorumlarda oooo cok guzel oldu sagol canimlar bende denedim muhtesem oldu yazilanlari denedim hic yaniltmadi beni tavsiye ederim

Insallah yaaa :)

El pratiği yap kendine. Sadece yemek yapmakta değil, derleyip toplamakta toz almakta falan. Yemek kısmında ise, soğan doğramayı bilirsen her yemeği yaparsın derdi annem. Benim evde yemeğim yoksada mutlaka çorbam olur, çorbanın yanına hiç olmadı buzluktan köfte çıkartırım, yanına patates kızartırım al sana yemek. Tarhana çorbası, kırmızı mercimek vs çok kolay şeyler. Sonra pilavı tutturmayı bil. Ana tema hepsinde aynı. Mesela pirinç pilavı, pişirirken sebze eklersen garnitürlü pilav olur, yağı koyup şehriye eklersen şehriyeli pilav olur vs vs. Sonra sebze yemekleri çoğu aynı, özel olanlar var. Mesela bamyaya limon falan sıkılıyor. Patlıcan ete kıymaya çok yakışıyor. Dolma yapmayı öğrenebilirsin. Kıymalıda iç aynı hazırlanıyor dışı değişiyor (biber, kabak vs). Zeytinyağlısı biraz daha farklı. Tatlı ise, irmik helvası kolay bana göre, cicibebeli pudingli pasta kolay. Çok yapmam zaten, 2 kişi olunca uğraştığıma değimiyor. Misafir gelincede irmik+dondurma ikram ediyorum. Çok yüklenme kendine, zamanla hepsini öğrenirsin.

Aşağı yukarı hepsi salça ve soğana bakıyor.
Ben evlenemden önce sadece makarna bilirdim, mağrifetli olmak için pek uğraşmadım, zamanla püf noktalarını öğreniliyor.
Senin hevesin varsa ayrı tabi ama evlenince illaki öğrenirsin, internet sağolsun

Mesela eti buzluktan çıkarmayı unutmayacaksın sonra akşama ne yapacağım diye kara kara düşünürsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…