- 16 Haziran 2014
- 1.566
- 1.072
- 168
- 32
- Konu Sahibi tubaturem06
-
Canim espirimi yaptin anlamadin ama yazayim patlican alaca soyup butun halde her tarafi kizartiliyor sonra bicakla kesilip azicik aciliyor cok badit icide musakka harciyla ayni sogan kiyma domates maydanoz baharatla bukadar yani 10 dk da firinda pissin tamamo kadar gözümde büyüyo ki karnıyarıkaşkitomun en sevdiği yemek ama ben hala bilmiyorum onu o patlıcanları yarmak mesele
Kadınbudu köfte öğren.
İkramın havalı olsun:))
Neyse makul önerilere geçiyorum.
Annenle aynı evdeysen,onunla sık sık mutfağa gir birkere.
Heryemeğin yapılışında püf noktalar vardır.
Ayrıca pişirilmesinde de.
En basiti ,tarife göre dolma yaparsın ama usülünce pişiremezssen bişeye benzemez.
Saram ve dolmaları üzerine ağır bir tabak vb. basarak kısık ateşte pişirmek lazımdır.FAzla pişrirsen lapalaşmış dolmaların olacaktır.
Yine pilavı da öyle gözleyerek pişiriceksin.Baktın diri kaldı.Suyunu çekmeye yakın az sıcak su daha gezdirerek pişireceksin.Sonra üzereine fazla nemini alsın diye kağıt havlu kapatım demlenmeye bırakacaksın.
Mercimek,yayla,tarhana gibi çorbaları bilmen lazım.
Birkaç zeytinyağlı bilmen lazım.
Karnıyarık ta güzel öneri aslında.zor da değil bana göre.
Basit bir kek ve mayalı hamurdan bir pohaca bilirsen iyi olur.
Yufkadan börek yaparsın zaten en basiti o..
Ne bileyim bir patates salatası,kısır vs. misafir ağırlarken yardımcın olucaktır.
işte ben nasıl içi dolduruluyo onu bilmiyodummmCanim espirimi yaptin anlamadin ama yazayim patlican alaca soyup butun halde her tarafi kizartiliyor sonra bicakla kesilip azicik aciliyor cok badit icide musakka harciyla ayni sogan kiyma domates maydanoz baharatla bukadar yani 10 dk da firinda pissin tamam
yemeklerın hepsı bırbrıyle aynı canım ogrenırsın ınan zor degıl bende dugunume 1 sene varken baslamıstım denemelere hıc unutmam bıkere yesıl mercımeklı bulgur pılavı yapmıstım kafama gore meger mercımeklerın haslanması lazımmıs ben bulgurla pısırdım oyle oluyo sandım aksam yemek vaktı oldu esımde bızdeydı hazırladım oturduk sofraya doktum tabaga ben bıle yıyemedım mercımekler cıy kalmıs psımemısrahmetlı babam yedı ellerıne saglık kızım zamanla olur dedı 2 tabak yedı uzulmım dıye sonra sabaha kadar mıgde agrısı cektı kurban olurum ya... valla nısanlım bıle az bısey yemıstı.... evlenınce gectım mutfaga bılmedıklerımı ınternetten annemden ogrendım cok guzel oluyo yemeklerım esımın aiilesı kendı ailem herkez cok beyenıyo hep lafını edıyoalar cok guzel yemek yapıyo bulutefe dıye
sende ogrenırsın hıc sıkıntı yapma hepsı bırbırıyle aynı zatenCanmmmm ne iyi olmuş ya öğrenmiş sin sonunda :)))
Ayy ama koca bu kadar iyi cikacak olsa ben de ogrenmem:)kiz bosver evlenince nasil olsa jet hiziyla ogreniyorsun hic yemek yapmadan evlenen ben birgun kvdem nohut islamis bi yere gitti aksamdan senin duduklu tencerende yapariz dedi nasil aklimda kaldiysa ona supriz olsun diye attim dudukluye nohutu bekledim bekledim duduk calmiyo bozuk bu yaaa diye atesden indirdim esim tek gozu acik tek gozu kapali ne yapiyorsun demeye kalmadan kapagini pat diye acdim amanin cok sansliymisim ki birsey olmadibenim cogu yemekleri esim yapmisdir yeni evliyken sisssttt aramizda anasinada yutturduk birgun yine yapmis annesi biryerdeyken tam masada yiyoruz kvdem demezmi aman sende oglum gibi birsey bilmiyon ne var ne yok birbirine katmissin zaten oglu yapmisti yazik anlamamis garibim bence corbadan basla salcali yemekleri ogrendinmi gerisi couk kolayyyy
Ben evlendim dogum gunumdu annemler gelecek bisey bilmiyorum annemi aradim kisir nasil yapilir anlatamadi yaptim islak kisir oldu yufkalarim elim kadardi bi pogaca yapardim elim kadar atsam kafani kirardi zaten ilk guzel pogacami oglum 8 aylikken yaptim bana kurabiye kek pogaca yapmayi bakicim ogretti yemekleri esim elestirdi ben millete sordum ogrendim 3 yillim bitti evlilikte hala mukemmel degilim ama tek basima tarhana yaptim recel yaptim konserve yaptim her srne asure yaparim herseu ogreniliyor istersen cok guzel tarifler var benim bu kadar sikintim annem de bilmiyordu onemsemiyordu o el gibi pogaca borekleri ondan ogrenmistim icli kofte kadar sarma yapar abartmiyorum sarma yapmayi ogrenmem oyuzden zor oldu
Çalışan kadın mutfağa girince ve pratik mutfak sanatı kitaplarından birer tane edinip mutfağınızın baş köşesine koyuyorsunuz. Bu kadar basit. Gerisi deneme yanılma...Evett kendimi kampa alıyoruum
Evlenmeden önce öğrenmem gereken belli başli yemeklerin tatlıların hepisiinii öğrenmek istyrm :) En hgüzelini yapmak istiyorum :))
(iki sene var ama yavas yavaş başlamak istiyorum )
Benim derdim de bu simcik :)
Soyler misiniz hangi yemekler onemli daha cok?
neleri ogreneyim :)
bu sürecte nelere dikkat edeyim :)
hepinizi.cok optum :)
korkma kuzum yaa esin anlayisli cikar insaallah benimki cok anlayisliydi sagolsun bide benim tecrube etttigim birseydir internetten ne yapmak istiyorsan o yemegi ac en cok yorum almis olani mutlaka yap ben oyle yaptim bakdim yorumlarda oooo cok guzel oldu sagol canimlar bende denedim muhtesem oldu yazilanlari denedim hic yaniltmadi beni tavsiye ederimAyy ama koca bu kadar iyi cikacak olsa ben de ogrenmem:)
ablam bayagi sorun yasadi ya enistem bagiririr cagirirdi :/
ben de korktum ogreneyim diyorm :)
korkma kuzum yaa esin anlayisli cikar insaallah benimki cok anlayisliydi sagolsun bide benim tecrube etttigim birseydir internetten ne yapmak istiyorsan o yemegi ac en cok yorum almis olani mutlaka yap ben oyle yaptim bakdim yorumlarda oooo cok guzel oldu sagol canimlar bende denedim muhtesem oldu yazilanlari denedim hic yaniltmadi beni tavsiye ederim
Ooo supeemis alayim hemennn ben onlari :)Çalışan kadın mutfağa girince ve pratik mutfak sanatı kitaplarından birer tane edinip mutfağınızın baş köşesine koyuyorsunuz. Bu kadar basit. Gerisi deneme yanılma...
Bu konuda ben de çok şanslıyımdır.Her türlü yemeği bilir açardım tarif verirdi yapardım bilmediği yemek yoktur sevgilitomun maşallah diim de huyu değişmesinInsallah yaaa :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?