- 24 Eylül 2014
- 5.247
- 3.452
- 198
- Konu Sahibi tubaturem06
-
ben evlendim annem her seferinde sorar evlerimiz yakın tabi kızım şunu yaptım getiriyim mi kızım bunu yaptım gönderiyim mi anne bak gönderme öğrenemem sen böyle yaparsan öyle öyle alıştım onun her seferinde getirceğini bilerek yararlansaydım hiç öğrenemezdimBen evlendim dogum gunumdu annemler gelecek bisey bilmiyorum annemi aradim kisir nasil yapilir anlatamadi yaptim islak kisir oldu yufkalarim elim kadardi bi pogaca yapardim elim kadar atsam kafani kirardi zaten ilk guzel pogacami oglum 8 aylikken yaptim bana kurabiye kek pogaca yapmayi bakicim ogretti yemekleri esim elestirdi ben millete sordum ogrendim 3 yillim bitti evlilikte hala mukemmel degilim ama tek basima tarhana yaptim recel yaptim konserve yaptim her srne asure yaparim herseu ogreniliyor istersen cok guzel tarifler var benim bu kadar sikintim annem de bilmiyordu onemsemiyordu o el gibi pogaca borekleri ondan ogrenmistim icli kofte kadar sarma yapar abartmiyorum sarma yapmayi ogrenmem oyuzden zor oldu
yok ya cok kolay patlicani kizart irtasini yar malzemesini doldur sosunu yap fırna sür ben haftada bir gün yaparım ev yağlanyo ama.deyiyo nefissss oluyo :)karnıyarık bana çok zor geliyo valla heralde hiç beceremem gerçi hiç denemedimİlk yemek yaptığım zaman herkezi delirtmiştim altı üstü patates çorbası yapacaktım sanki kombe açıyorum Önce yörenize ait yemekleri öğrenin bi yemek kitabı alın kafanıza göre yapın herşeyi deneyin
El pratiği yap kendine. Sadece yemek yapmakta değil, derleyip toplamakta toz almakta falan. Yemek kısmında ise, soğan doğramayı bilirsen her yemeği yaparsın derdi annem. Benim evde yemeğim yoksada mutlaka çorbam olur, çorbanın yanına hiç olmadı buzluktan köfte çıkartırım, yanına patates kızartırım al sana yemek. Tarhana çorbası, kırmızı mercimek vs çok kolay şeyler. Sonra pilavı tutturmayı bil. Ana tema hepsinde aynı. Mesela pirinç pilavı, pişirirken sebze eklersen garnitürlü pilav olur, yağı koyup şehriye eklersen şehriyeli pilav olur vs vs. Sonra sebze yemekleri çoğu aynı, özel olanlar var. Mesela bamyaya limon falan sıkılıyor. Patlıcan ete kıymaya çok yakışıyor. Dolma yapmayı öğrenebilirsin. Kıymalıda iç aynı hazırlanıyor dışı değişiyor (biber, kabak vs). Zeytinyağlısı biraz daha farklı. Tatlı ise, irmik helvası kolay bana göre, cicibebeli pudingli pasta kolay. Çok yapmam zaten, 2 kişi olunca uğraştığıma değimiyor. Misafir gelincede irmik+dondurma ikram ediyorum. Çok yüklenme kendine, zamanla hepsini öğrenirsin.
Gerçekten de nefis vallayok ya cok kolay patlicani kizart irtasini yar malzemesini doldur sosunu yap fırna sür ben haftada bir gün yaparım ev yağlanyo ama.deyiyo nefissss oluyo :)
Bamya yemeği tarifinizi alabilir miyim? Eşim çok seviyor ama limon tuzu bulamadığımızdan yapamamıştım limonla da oluyor demek.
Hiç güzel zamanını buna harcama evlenince açıp bakıyorsun neti aşçı oluyorsun:))Evett kendimi kampa alıyoruum
Evlenmeden önce öğrenmem gereken belli başli yemeklerin tatlıların hepisiinii öğrenmek istyrm :) En hgüzelini yapmak istiyorum :))
(iki sene var ama yavas yavaş başlamak istiyorum )
Benim derdim de bu simcik :)
Soyler misiniz hangi yemekler onemli daha cok?
neleri ogreneyim :)
bu sürecte nelere dikkat edeyim :)
hepinizi.cok optum :)
Baya uzun vadeli bir plan 2 yıl içinde yemek yapmayı öğrenmek,2 yıl içinde kendini neye odaklarsan onu son derece başarılı bir şekilde yapabilirsin. Kendini buna odaklamaktan ziyade olabildiğince çok mutfağa girmeye çalış. Bence bunun başka çaresi yok.Evett kendimi kampa alıyoruum
Evlenmeden önce öğrenmem gereken belli başli yemeklerin tatlıların hepisiinii öğrenmek istyrm :) En hgüzelini yapmak istiyorum :))
Marifetli kız olmak günümüzde kimsenin önem vermediği bir konudur..daha ziyade yaptığı iş kazandığı para ne kadar bakımlı olduğu fiziğı bindiģi araba kimin kıźı olduğu konuları revaştadır 80 ler 90 lar çok geride kalmıştırEvett kendimi kampa alıyoruum
Evett kendimi kampa alıyoruum
Tabi ki :)
Taze bamya için anlatıyorum.
Sıvı yağ tencereye koy, soğanları doğra onlarıda koy, kavur, sonra kıyma koy (ben kıymalı yapıyorum) kavur, biraz salça ekle biraz daha kavrulsun. (Normal yeşil fasulya falan yapar gibi buraya kadarı). Sonra bunların üstüne yarım limon sık. Mesela 1 kilo bamyaya 1 limon gibi. Tam ayarını bilmiyorum ama yarım kilodan az da olsa yarım limon sıkıyorum ben. Limondan sonra bamyaları tencereye koy, karıştır. İstersen üstüne domates doğra, yoksa doğrama. Üstünü biraz geçecek şekilde su koy, tuzunu at, kısık ateşte pişsin. (Bamyaların tepelerini ayıklayacağız tabiki, hatta bir kere aldığımızda bamyalar kocaman kocamandı, doğrayarak koydum, güzelde pişmişti)
Afiyet olsun.
Evett kendimi kampa alıyoruum
bence hiç bir şey yapmayı öğrenme yapınca herkes aa o yapar eli çok hızlıdır yok şöyledir yok böyledir diye yardım etmiyor çocuğun oluyor aman o yapar yardıma gerek yok yada işe gidiyorsun kocan evde aman onun eli hızlı gelince yapar o gelince beraber yaparız gibi cümleler duyarsın kocanla beraber öğren bir şey istediğinde aç interneti bak beraber yapın
Bol bol püf noktası öğrenin. Mesela, temizlik sırasında önce üstteki dolaplardan başlamak gibi.Şunu öğren Tubaaa şu çok lazim olur deyin banaaaa lütfen :))
Dene dene ben yemek türü nü güzel yaparm ama pasta börek beceremem yapmam anca misafir gelirse yaparm denemek lazımGerçekten de nefis valladeniyecem bi gün canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?