Marka takıntısı!!

Polyester giysi demedik bizde herhalde ya da kaşmir kazak, ne alaka? Piyasadan yeterince haberiniz yok sanırım, alışmışsınız aynen de üstüne basa basa diyorum "aynı kalitedeki" giysilere marka diye fazla fazla ödeyip söğüşlenmeye, aksi belirtilincede garibinize gidiyor...

diğer mesajlarımı okusanız aynı şeyleri söylediğimi görürdünüz , aynı kalitede kötü kumaş bir şeyi pahalı mağazadan alcak kadar zengin değilim. Kötünün ucuzunu da pahalısını da almam. Piyasadan gayet haberim var.

Canım, her marka başlıbaşına kalite değildir, her markanın kaliteli ve daha az kaliteli ürünleri var, polyester ürün de var ipek de mesela Beymende gibi gibi. Biraz kumaş bilgisi edinmen faydana olur alışveriş yaparken.

Mesela eşim hiç bilmezdi, eskiden alırmış önüne ne verirlerse hemde fahiş fiyatlara. Öğrettim şimdi direkt kumaşa bakıyor yün olmayan takım elbiseye bu parayı vermem diyor

Hah tam da demin yazdığım yorum, çok güzel demişsiniz, İpekyol ve Beymen in ipek gömlekleri harika, geçen 60 TL ye Beymen ipek gömlek aldım sezon fiyatı 350 tl, kendi sitesinde 110 tl, indirim sitesinde 60 tl :)

Ben de bazı markaların ürünü bazlı alışveriş yapıyorum, atıyorum Benetton un çok güzel yün kaşmir kazak hırkaları var triko alacağımda direkt oraya bakarım.

Sementa çok eski bir markadır annemden hatırlıyorum nereden buldunuz mağazası falan var mı?

kumaşı elleyip mi anlıyorsunuz yoksa içindeki bilgiye bakıp mı alıyosunuz kumaşı

kumaşı elleyip mi anlıyorsunuz yoksa içindeki bilgiye bakıp mı alıyosunuz kumaşı
naylon /petrol işleme kumaşlar az çok anlaşılıyor zaten. Etikete de bakıyorum. %100 yün ,pamuk çooook fahiş fiyat olsa da en azından yarı yarıya karışımları almaya özen gösteriyorum. Yün paltolarda tüy topluyorsa mesela ordan da anlaşılıyor olumsuz gözükse de aslında olumlu top top pamuk olması

Eşiniz kaç yaşında kaç yıldır çalışıyor bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim. Öğrencilik dönemi ve iş bulma dönemlerinde insan tutumlu hareket ediyor, her istediğini alamiyorsun. Sonra ise girip para kazanmaya başlayınca biraz böyle aşırıya ve lukse kaçma durumu olabilir. Belki de çocukkken ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için güzel giyinememisse içinde ukte kalmıştır.

Böyle insanlara borcla birşeyler aldırmak lazım, ev araba gibi. O zaman düzelir diye düşünüyorum

Ayakkabı, teknolojik aletler ve gıda ürünleri hariç, hele ki kıyafetteki marka takıntısını hiçbir zaman anlamadım, anlayamıyorum.

Katılıyorum ama klasik kıyafeti ayrı tutmak gerekiyor. Ütü tutmayan gömlek alacağıma gerekirse 500 tl veririm gömleğe yeter ki beni uğraştırmasın

Katılıyorum ama klasik kıyafeti ayrı tutmak gerekiyor. Ütü tutmayan gömlek alacağıma gerekirse 500 tl veririm gömleğe yeter ki beni uğraştırmasın

I-ıh 500 lira fabrikasyon gömleğe vermem Goha, üzerinde altın sicimli el işi nakış filan olmadığı sürece :)
Spor kıyafetler/aksesuarlardaki marka takıntısına da bir şey diyemem bak, onu da anlıyorum. Hadi üste ucuz bi tşört çekersin makineye atar atar yırtılana kadar yıkarsın filan ama salt spor için kullanacağın tayt- eşofman takım- ayakkabı vb şeylerde marka aranabilir. Hele sporcuysan yani.

Klasik kıyafetler de diktirilir, kumaşını seçer, diktirirsin. 500 lira etmez makineden çıkan bi gömlek. (Annem terzi bak onun etkisi bunlar :) )

Zaten oradan olduğu belli.
Şöyle ki bazen bu para etmez dediğim şeyi bile alabiliyorum ben. Neden? Çünkü o dediğin diktirme olayı en az 2 provadan bir ay sürüyor, ki kumaşı seçmesi alması ayrı dert. Bir de çarşıda aynı kalitede ucuzu vardır dediğinde bile çariıya gittin çocukları bıraktın ettin derken of yoruldum düşünürken. Zaman her şeyden önemli malum. Zevkime hitap eden mağazaya girip yarım saatte kombini ayarlayıp çıkıyorum son 2 yıldır. Zaten 2 kombin yetiyor bana, kalan zamanda tayt tişört spor ayakkabı

Yani vakitten kazanmak için belki marka takıntısı, "Alış-verişte güvenli alan" algısını da kapsıyordur, olabilir.Ama o paraları kazanmak için vaktimizden verip çalışıyorsak, iki parça kıyafete de gömesim gelmez. Değmediğini düşündüğüm şey için salt marka adına para basıp geçemem.

Bir de alış-verişi sevmekle de ilgili Goha, beni hafakanlar basar bir avm içinde saatten fazla duracak olsam, giy çıkar giy çıkar onda da ayrı fenalıklar gelir. Alışkanlıklar diyelim özetle, benim de maks bir haftada teslim alabildiğim terziler var. O daha kolay geliyor.

Bazı insanlar kullanamaz Markasız ya da ismi olmayan şeyleri eşiniz de bunlardan biri sanırım . Ayda yılda bir alıyorsa alsın Ams hergün gidip 400 TL ye pantolon alıyorsa o zaman buna bir dur deyin . Marka alma demeyin de yeter heryer pantolon oldu deyin mesela

İhtiyaci dogrultusunda aliyorsa, surekli alisveris uapmiyorsa, en onemlisi bir pantolona 400 lira verebilecek kadar kazaniyorsa birak alsin bence takman gereken bir durum yok :)

Eşim marka giyinirse benim çok hoşuma gider şahsen, gidiyorda. ..
80 lira pahalı mi bi t-shirt için. ?
pantolonlar zaten 200 den başlıyor.
Yuh aynı gezegende yaşamıyoruz sanırım nerdeymiş 200den başlayan pantolon? Pantolonlar 40-50den başlıyor yahu taş çatlasın 70-80 tlden başlar. Normalde t-shirtlerin de 20-30 tlden başladığını düşünecek olursak 80 tl bir t-shirt için evet pahalı.

benim eşimde bişey alırsa pahalı alır. hatta belli markaları vardır dışına çıkmaz. benim hoşuma gidiyor. kalite kendini belli ediyor. bende alıştım sayesinde.

çalışıyorsanız fikrinizi söyleyebilirsiniz dinler yada dinlemez ama çalışmıyorsanız hiiiiiiiç karışmayın bence. komik olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…