- 16 Mayıs 2014
- 4.519
- 4.897
- 133
- Konu Sahibi Amazing family
-
abartmayalım aynı mal olması mümkün değil kaşmir kazak pazarda satılmıyor nihayetinde. Polyester yani leş gibi ter kokan 10 tane naylon elbisem olacağına 1 tane düzgün pamuklu kumaştan elbisem olmasını tercih ederim. Ama plajda vs giydiğim elbiseleri ucuz yerlerden alırım nasılsa deforme oluyor.
diğer mesajlarımı okusanız aynı şeyleri söylediğimi görürdünüz , aynı kalitede kötü kumaş bir şeyi pahalı mağazadan alcak kadar zengin değilim. Kötünün ucuzunu da pahalısını da almam. Piyasadan gayet haberim var.Polyester giysi demedik bizde herhalde ya da kaşmir kazak, ne alaka? Piyasadan yeterince haberiniz yok sanırım, alışmışsınız aynen de üstüne basa basa diyorum "aynı kalitedeki" giysilere marka diye fazla fazla ödeyip söğüşlenmeye, aksi belirtilincede garibinize gidiyor...
300den 50ye çok iyi denk gelmişÖyle tabi. Kozmetikte bile 100 lira olan bi palet indirimde 30a düşüyor çok uçurum farklar. Pahalı diye almadığım kabanı 50tlye aldım 300den düşmüş.
Bende hangi marka iyi onu anlamıyorum.bazı markaların tarzını seviyorum.hafif bir marka t akintim da var ama ipekyol pantolon aldım tuylendi beymen mont aldım astarı yırtılmış.hangi markalar kaliteli burdan veya ozel den yaz ana cok tesekkur edeceğim.konuya gelirsek şirket gibi bir yerde çalışıyorsa bir erkek kaliteli gitmeli.çünkü kadın makyajla sacla kurtarıyor ama erkek kahvehanede oturuyor gibi oluyor.
İpekyol pantolonlar tüyleniyor, ama kazaklarıyla gömleklerini /bluzlarını öneririm. Beymen'in indirimde kesinlikle ipek gömleklerini öneririm evladiyelik hepsi annemden kalanları giyiyorum ben hala
Markadan çok içeriğe bakıyorum ben kumaş ve ipliğe. Gidip İpekyol akrilik ürüne 300 tl bayılmam mesela.
Eğer çalışma hayatındaysanız Yargıcı'nın tarzı çok sofistike bence, bohem ama şık üstelik takıları da çok güzel. Beymen indirimlerinde büyük markaların paltoları kendi skalasında indirime giriyor armani vs, 15 senedir anneminki sıfır görünümde mesela aldığı bir kaban üstelik demode olmayan her dönemde geçerli klasik modeller genelde. İnternetten pek almıyorum malum hepsi naylon satıyor , paramı çöpe atmış gibi hissediyorum. Network,que bunlar da güzel markalar. Karaca'nın trikoları gerçek yün gibi gibi...
Sizde aslında benzer birşeyi yazmışsınız. Önemli olan içeriği. Çok pahalı markaların tüm elbiseleri zaten pamuk değil olması da imkansız, çeşitli kumaşlar var. Polyesterden polyestere de kalite oluyor. Beymendeki birçok ceket içi bluz pamuk değil ama yine kaliteli. Nasıl ki lüks markaların pamuk/yün dışında kumaşları varsa orta halli markaların da tüm ürünleri polyester değil. Mesela sementa diye bir marka var, seri sonunda eşime 15 20 tl gibi bir fiyata %100 yün kazak almıştım. Neden bu kadar ucuz, kalitesiz olduğu için değil, sezon değişiyor ellerindeki ürünleri elden çıkarmak istiyorlar. O zaman aldım klasik 3 4 tane kazak senelerdir ilk günkü gibi. Bunun gibi denk gelince güzel oluyor.
Ama birde sırf markanın adı olsun diye dediğiniz gibi alıp giyiyorlar polyester kazak leş gibi yanlarında durulmuyor. Sorsan marka aldım der.
kumaşı elleyip mi anlıyorsunuz yoksa içindeki bilgiye bakıp mı alıyosunuz kumaşıİpekyol pantolonlar tüyleniyor, ama kazaklarıyla gömleklerini /bluzlarını öneririm. Beymen'in indirimde kesinlikle ipek gömleklerini öneririm evladiyelik hepsi annemden kalanları giyiyorum ben hala
Markadan çok içeriğe bakıyorum ben kumaş ve ipliğe. Gidip İpekyol akrilik ürüne 300 tl bayılmam mesela.
naylon /petrol işleme kumaşlar az çok anlaşılıyor zaten. Etikete de bakıyorum. %100 yün ,pamuk çooook fahiş fiyat olsa da en azından yarı yarıya karışımları almaya özen gösteriyorum. Yün paltolarda tüy topluyorsa mesela ordan da anlaşılıyor olumsuz gözükse de aslında olumlu top top pamuk olmasıkumaşı elleyip mi anlıyorsunuz yoksa içindeki bilgiye bakıp mı alıyosunuz kumaşı
Ayakkabı, teknolojik aletler ve gıda ürünleri hariç, hele ki kıyafetteki marka takıntısını hiçbir zaman anlamadım, anlayamıyorum.
Katılıyorum ama klasik kıyafeti ayrı tutmak gerekiyor. Ütü tutmayan gömlek alacağıma gerekirse 500 tl veririm gömleğe yeter ki beni uğraştırmasın
I-ıh 500 lira fabrikasyon gömleğe vermem Goha, üzerinde altın sicimli el işi nakış filan olmadığı sürece :)
Spor kıyafetler/aksesuarlardaki marka takıntısına da bir şey diyemem bak, onu da anlıyorum. Hadi üste ucuz bi tşört çekersin makineye atar atar yırtılana kadar yıkarsın filan ama salt spor için kullanacağın tayt- eşofman takım- ayakkabı vb şeylerde marka aranabilir. Hele sporcuysan yani.
Klasik kıyafetler de diktirilir, kumaşını seçer, diktirirsin. 500 lira etmez yani makineden çıkan bi gömlek. (Annem terzi bak onun etkisi bunlar :) )
Zaten oradan olduğu belli.
Şöyle ki bazen bu para etmez dediğim şeyi bile alabiliyorum ben. Neden? Çünkü o dediğin diktirme olayı en az 2 provadan bir ay sürüyor, ki kumaşı seçmesi alması ayrı dert. Bir de çarşıda aynı kalitede ucuzu vardır dediğinde bile çariıya gittin çocukları bıraktın ettin derken of yoruldum düşünürken. Zaman her şeyden önemli malum. Zevkime hitap eden mağazaya girip yarım saatte kombini ayarlayıp çıkıyorum son 2 yıldır. Zaten 2 kombin yetiyor bana, kalan zamanda tayt tişört spor ayakkabı
Yuh aynı gezegende yaşamıyoruz sanırım nerdeymiş 200den başlayan pantolon? Pantolonlar 40-50den başlıyor yahu taş çatlasın 70-80 tlden başlar. Normalde t-shirtlerin de 20-30 tlden başladığını düşünecek olursak 80 tl bir t-shirt için evet pahalı.Eşim marka giyinirse benim çok hoşuma gider şahsen, gidiyorda. ..
80 lira pahalı mi bi t-shirt için. ?
pantolonlar zaten 200 den başlıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?