Marka takıntısı!!

Maşallah herkes marka giyiniyormuş :)
Bi pantolona 400 lira israf bence. Pantolonun normal fiyatı 60dır etiketi yapıştırınca 400. Bu kadar marka delisi olmamak gerek.

İşte bu marka takıntısı olan kişiler arttırıyor bu piyasayı. Arz ve talebi besliyorlar.
Sezon başı fiyatlara bakıyorum çok uçuk çoğu zaman sinirlenip hiç bir şey almadan çıkıyorum. Ama herkes bizim gibi uyanık değil ki :)

Tshirt 80tl normal diyenler var. Hayır normal değil!
Ülkemizin ekonomisine göre değil, bir kesimin ekonomik durumuna, kendilerini pahalı ve marka alınca tatmin olmuş hissedenlere göre yazılıyor bu fiyatlar..

Şahsen bana göre marka takıntısı enayilik. Sadece tekstil değil. Yeme, içme, tatil vs. hepsini kastediyorum..

Geçen bahar Mango’dan uzun kaban aldım çok şık bir model. 90’a düşmüştü 250’den. Markaysa indirim zamanı da marka. Dün Berska’dan 15 liraya keten şort aldım. Sezonda 60 tl.

Tekstilde çalışanlar zaten bilir o pantolonun, kabanın üretene maliyetini..
Hadi üstüne işçiliği, harcanan elektriği, sevkiyatını vs. koy. Hayatta o pantolon 400tl etmez edemez.. Üstüne %500 koyuluyor..

Mağazaları gezerken diyoruz "kirayı çıkarmaya çalışıyorlar herhalde" diye.. Bir de demezler mi ama piyasa bu diye..

Benim bir arkadaş da böyle bir kere alıyor tam alıyor ama gider sezonda alır indirimde yarı fiyatına alacağı şeyi. Eğer vaktiniz varsa ve çok acil değilse indirimi bekleyin.

Aynen ben de sizin gibiyim, böyle bir şeye tüm parayı gömüp onu üstünden çıkarmayanlara şaşırıyorum, ben bir giydiğimi yıkayıp ütüleyip vs tekrar giyene kadar zaten aradan haftalar geçiyor.

Ben türlü markadan giyiniyorum, çok pahalı markaların ürünlerini çok ucuza aldığım da oluyor, markasızlar da var...Önemli olan kaliteyi ucuza almak bence. Benim annem terzi kumaş dikiş çok iyi biliyorum Allahtan...

Belli markalardan sezon sonunda belli ürünleri alırım atıyorum ipek gömlek, x-y-z de sezon sonu aşırı indirim oluyor ordan alırım çünkü sürekli giyilecek bir şey. Siyah deri ayakkabı sürekli giyiyorum her türlüsünü uygun bulunca affetmem gibi gibi...

bildiğimiz ucuzluk pazarından bi kot almıştım kendime aynı günlerde halamda benim kotumun çok benzeri bir kot almıştı ama o marka bir yerden almıştı. sonuçta ben öğrenciydim halam çalışan. neyse belli bir süre giydik halamın pantolonunun dikişleri açıldı rengi attı benimki taş gibi duruyo. geldi görünce sinir oldu aldı pantolunu aldığı yere gidip kavgaya tutuştu. ben o pantolonu tam 5 sene giydim. ve yine aynı yerden bi eşofman altı aldım 10 liraya 10 sene oldu hala giyiyom hiçmi renk atmaz hiçmi diz yazmaz hiç mi pamuklanmaz yani kısacası kalite= marka değil

Ben de nadiren alırım ama uzun süre giymeyi severim aldığım ayakkabıyı 3-4 sene filan giyerim eşiniz de öyleyse sorun yok bence

Aşırı derecede marka takıntısı olan bi insan olarak eşinizi anlıyorum. Misal orta halli bi mağazada beğendiğim bi kıyafet varsa bile alamıyorum çünkü sevdiğim bi marka değil... Hastalık gibi bi şey bu. Ama misal benim bi ev geçindirme sorumluluğum yok şu an. Sadece kendimden sorumluyum. O yüzden eşinizle muhakkak uygun bi dille konuşmalısınız. Anlayacaktır

Benimki ara ara da almıyor
Eşimden yola çıkarak tecrübe ettim ki erkekler alışverişi kadınlardan daha çok seviyorlar
Kadınlarla yaptıkları alışverişten nefret ediyor bir bölümü sadece
Eşimin marka takıntısıyla birlikte sık sık etikete bakmadan alma huyu var
Yani fiyatına bakmak ona göre en son şey
Ara ara alsa yada ihtiyacı olanı alsa neyse
Fakat daha geçen gğn bir deri cekete 900 lira bayılıp bir kere giymişliği yok
Kızdığım bu

Bizde eşimle kaliteli marka giyinmeyi severiz
Ama bi pantolona 400 vermem sezon sonunda fiyatlar yarıya iniyor zaten
Her zaman indirimdeykeb alırım
Mesela Pierre cardinde pantolon beğendik eşime 250 idi şuan sezon sonu 90 a inmiş aldık hemen
En kaliteli kumaşın bile fiyatı o kadar etmez

Marka alanı anlarım da markanın çakmasını alanı anlayamam.
Paran vardır alıyorsundur taksitle falan olabilir.
Ama arkadaş 1-2 bin lira çakma ürüne para vermek nedir Allah aşkına?
Bir ara herkesin kolunda da louis vuitton vardı.
Ben utanırım ya alamadığım şeyin çakmasını takmaya :)
Hani sadece model taklit edilse neyse,başlıbaşına çakma yaw.

Alsın marka bişey olmaz

Okuduğum bazı yorumlara çok çok güldüm :)
Allah aşkına deli misiniz bu nasıl bir tüketim çılgınlığı, kapitalizm bu işte...
Yani ben öğrenciyim özel bir üniversitede okuyorum..
40 50 tlye pantolonlar, 30 40 tlye kazaklar, tişörtler, en fazla 200 tllik de kabanlar ceketler giyerim.
Tarzım beğenilir aldığım şeyler hep sorulur.
Tekrar ediyorum özel üniversitede okuyorum, bir öğlen yemeğim 30 tl gibi bir rakam..
Yine de anlamıyorum bu kıyafete milyarlar dökenleri.
Siyah bir jean'e ben 50 tl veriyorum.. 8 9 tane pantolonum var faklı farklı giyiyorum.. 5 yıl 6 yıl giyerim yanii...
Bu 400 tl verenler o siyah jean de nasıl bir fark var yani içinde klima mı var, bacakları mı ince gösteriyor nesi var yani
Ve bu 400 tl verdiğiniz pantolonu kaç yıl giyiyorsunuz?
Ayda 300 tl ye bir öğrenci okutulur bence ciddi anlamda oturup düşünmelisiniz. Herkesin parası evet ama Türkiye cumhuriyeti sınırları içinde aç gezen, 400 tl gıda parasına muhtaç olan, çocuklarını okula gönderemeyen insanlar varken, bu bencilliği ülkemin onurlu kadınlarına yakıştıramıyorum.

Ayakkabı iyi olacak. Artık hangi markadan istiyorsa, o paraya acımam yani. Kaç tane marka ayakkabın var derseniz tabi 1 tane var e durumlar, durumlar.. Diğer ayakkabılarım 50-60 liraya alınmış ayakkabılar. Ama iyi seçerimm :)

400 liraya bir kazak alsam herhalde giymem ben onu :/ geçerken selam veririmm ayıp olmasın 400 lira çoook fazla.. Kazağın işinin bitmesi bir köşeye takılmasına bakar. Ben şahsen eşime izin vermezdim. Bir aylık market masrafı :/

Yorumlara cok sasirdim, ucuz mal alacak kadar zengin olmayanlarin hepsi gercekten kaliteli mal alacak kadar da zengin mi?
Zira kaliteli diyebilecegimiz tasarim urunlerin basit bir tisortu 400 liradan pantolonu 1000 liradan falan acilis yapiyor.
Yoksa 80 liralik tisortle 20 liralik tisort, ya da 400 liralik pantolonla 40 liralik pantolon ayni fason atolyesinde ayni kumasla ayni uretim bandindan cikiyor tek farki kalibi ve etiketi oluyor, bu sektoru bilenler cok iyi bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…