- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
-
Ay evet birde daha önümdeki cıkmadan arkamdan iteleyen tipler var. Yahu önümdeki gitsin ki bende kasanın diğer yanına geçeyim. Önümdeki gider bu seferde ben cikmadan dibime gelir,şifre gireceğim gelir posun dibinde bekler,poşet açar falan. Bir gün birine dedim,buyrun siz girin şifreyi madem geldiniz buraya kadar diye.Marketteki bayan şahaneydi ya :)
Ay lütfen al hatırım kalır deseydiniz keşke
Bende dün yaşadım genç bir çocuk geldi kaynak yaptı.hemen koydu elindekileri sıramı neden alıyorsun ben müsaade ettim mi dedim.2 parça zaten diyor ne olursa olsun bende bekliyorum geç sırana dedim.kızıl bozul geçti.
En çok tartışmayı markette yaşıyorum .
Hatta bir defa kavga ettim.
Kadının biri geçerken oğlumu itti sendeledi.ne yapıyorsun diye bağırdım kes sesini dedi.zaten o ara onun üstüne doğru gitmiştim oğluma bakıp çekil şurdan hayvan oğlu hayvan dedi beni itti. O kadar hiddetlendim ki çantamı sepete attım bir hamle bende ittim bunu.Geri geldi yine itti. çıldırdım o an saçını mı yolsam itsem mi derken öyle bir iteledim ki raflar patır kütür.çok güzel yere serildi.zaten beni itmese bile o lafı delirtti .çalışanlar geldi onlara saldırdı iki bayan geldi beni çekti.yine ittim kollarını sıkarak.çocuklarımda var hem oruçluydum birde yaşlıda yani rahat 50 vardır.Bana saygısı olmayanın benimde olamaz.
Çalışanlara bir küfür kıyamet onlarda tartıştı.
Yalnız bu bayan burdaki bayanların birinin kv olabilir.markete girerken yanındakine anlatıyordu nevresim almış gelin beğenmemiş anasıgilden onu mu görmüşte vs. Hırsını benden alacak.
Başta anlamadım ki o olduģunu. Dibime kadar girince dank etti bana trip attığı.Marketteki bayan şahaneydi ya :)
Ay lütfen al hatırım kalır deseydiniz keşke
Bende dün yaşadım genç bir çocuk geldi kaynak yaptı.hemen koydu elindekileri sıramı neden alıyorsun ben müsaade ettim mi dedim.2 parça zaten diyor ne olursa olsun bende bekliyorum geç sırana dedim.kızıl bozul geçti.
En çok tartışmayı markette yaşıyorum .
Hatta bir defa kavga ettim.
Kadının biri geçerken oğlumu itti sendeledi.ne yapıyorsun diye bağırdım kes sesini dedi.zaten o ara onun üstüne doğru gitmiştim oğluma bakıp çekil şurdan hayvan oğlu hayvan dedi beni itti. O kadar hiddetlendim ki çantamı sepete attım bir hamle bende ittim bunu.Geri geldi yine itti. çıldırdım o an saçını mı yolsam itsem mi derken öyle bir iteledim ki raflar patır kütür.çok güzel yere serildi.zaten beni itmese bile o lafı delirtti .çalışanlar geldi onlara saldırdı iki bayan geldi beni çekti.yine ittim kollarını sıkarak.çocuklarımda var hem oruçluydum birde yaşlıda yani rahat 50 vardır.Bana saygısı olmayanın benimde olamaz.
Çalışanlara bir küfür kıyamet onlarda tartıştı.
Yalnız bu bayan burdaki bayanların birinin kv olabilir.markete girerken yanındakine anlatıyordu nevresim almış gelin beğenmemiş anasıgilden onu mu görmüşte vs. Hırsını benden alacak.
Ay evet birde daha önümdeki cıkmadan arkamdan iteleyen tipler var. Yahu önümdeki gitsin ki bende kasanın diğer yanına geçeyim. Önümdeki gider bu seferde ben cikmadan dibime gelir,şifre gireceğim gelir posun dibinde bekler,poşet açar falan. Bir gün birine dedim,buyrun siz girin şifreyi madem geldiniz buraya kadar diye.
Bir ara benim basimada geldi onumde sıra bekleyen biri var ürünlerini geçiyor ben de kasaya koydum bir kacida elimde de tabi karismasin vs diye bekliyorum arkamda bir amca onun yanina bir kadın geldi elleri dolu tek bir ürün değil. kasiyer benim ürünleri geçirmeye başladı kadın söyleniyor kendi kendine Hayır araya girmeye çalışan kendisi zaten sıra ben de diye oysa ondan önce başkası var yine en sona kaldı.Aynen öyle. Genceciksin,gezmeye gelmişsin bebek arabası yürüyen merdivene binemeyeceģine göre müsade et,tekerlekli sandalye kullananda binemez dolayısıyla haline şükret ki ayağın var,iki adım yürü merdivenle çık ama nerde.
Birde sabah trip atan kadın bakmadı bile banda ne kadar ürün var diye o kadar benimsemiş ki öne geçmeyi,araya kaynamayı. Resmen şansını deniyor.
Ben sinir oluyorum cidden ya.
Hayır birde o ara poşetleme yapiyorum,cüzdanım önümde duruyor,hırli mı hırsız mı nereden bileyim ben. Niye dibime giriyorsun. En doğrusunu yapıyormuş. Bende deneyeyim bunubir arkadaşım sırf bu sebepten, tüm eşyalar okutulup poşetlenene kadar parayı uzatmadığını anlattı.
önce garipsedim, işleri yavaşlatıyor diye, ama alışveriş yaptığı yerde, sürekli bir arkadaş itişme, el-kol uzatma mevcutmuş.
Farkındayım sadece benim yaşadığım şeyler olmadığının. Ben elimden geleni yapıyorum bu kendince akıllı! geçinenlerin nemalanmaması ićin,konumda tamamen bununla alakalı. Zaten 7 sayfa boyunca bu konudan muzdarip olmayan tek bir üyeye rastlamadım,demek ki buda bir dertmiş.Bu kadar herşeye sinir olursanız yandınız şehir hayatı böyle maalesef alışmak gerekiyor bunlara eşimde araba kullanırken hemen parlıyor sinirleniyor arabanın içinden laf söylüyor kaynak yapıyorlar araya diye ama onlar duymuyor ben duyuyorum söylendiğini eee ne yapacaksın diyorum tamam kendisi yol vermiyor öndeki araba mecbur yol veriyor yoksa iyice trafik sıkışacak kenardı durursa yani oluyor bu tür şeyler yapacak bir şey yok tek yaşayan da siz değilsiniz.
Ben daha komigini yasadim. Gecenin ortasinda bebegimi acil servise goturdum hastaneye. Oyle igren bi yerde yasiyorum ki sira verme, sirasi geleni cagirma diye bisey de yok. Kim kimi ezip sira kaparsa yani..ozel hastane bile yok bu sehir bozuntusu yerde. Her neyse. Kadinin biri arkadan beni eze eze onume gecti. Benim isim acil dedi..ben şok işi acilmiş. Biz de acile hal hatir sormaya gelmistik ..Market yine neyse de hastanedelerde sıran sana gelmiş,hoop biri geliyor,bir şey sorup çıkacağım diyor.Dakikalarca çıkmıyor,senin hakkını gaspediyor.O birşey sorup çıkanların yüzünden elimden bir gün bir kaza çıkacak.
Hele acil kuyruğunu hiç sorma.Eşim bir gün rahatsızlandı acile gittik,biraz sıra vardı.Geriden bir adam geldi sedye yok mu dedi,sedyeyi alıp bir hasta getirdi.Millete açılın diyerek içeri girdi.Hasta baygın gibiydi.5 dakika sonra hasta elini kolunu sallaya sallaya çıktı,sağlam bir şekilde.Millet şok oldu.Ben daha komigini yasadim. Gecenin ortasinda bebegimi acil servise goturdum hastaneye. Oyle igren bi yerde yasiyorum ki sira verme, sirasi geleni cagirma diye bisey de yok. Kim kimi ezip sira kaparsa yani..ozel hastane bile yok bu sehir bozuntusu yerde. Her neyse. Kadinin biri arkadan beni eze eze onume gecti. Benim isim acil dedi..ben şok işi acilmiş. Biz de acile hal hatir sormaya gelmistik ..
Merhaba,
Kadınlar gününüz kutlu olsun.
Sorunum sabırsız insanlar ve maalesef heryerdeler.
Başıma gelende en basit örneği;
Sabah yürüyüşümü yaptım eve giderken markete uğradım,hemen çıkmak istiyorum zira yürümüşüm ,bir an önce eve gidip duşa atmak istiyorum kendimi,neyse 2 parça birşey aldım ve kasaya geçtim. Sıra var,tek kasa çalışıyor,önümdeki 2 kişinin işlemi bitti ve tam sıra bana gelmişken hoooop elinde poğaçası ile bir hanımefendi hiç beklemeden geldi ve en nefret ettiğim cümleyi kurdu"benim tek parça geçebilirmiyim" bende "benimde iki parça zaten" dedim. Kasiyer ürünlerimi geçirmeye başladı,kadin ne yapsa beğenirsiniz poğaçayı bıraktı kenara giderkende bana trip attı "çok naziksiniz "diyerek. Sanki marketin sahibi benim ve o poğaçayı almazsa batacağım. Banane yahu banane,almazsan alma.
Ben mecburmuyum sıramı sana vermeye? Bir sepet ürün almış olsam zaten arkamdakine ben teklif ederim"buyrun geçin"diye ama benim önümde 2 parça ürün var yahu ,bu mudur sana benim önüme geçme hakkını tanıyan. Ayrıca arkamda bekleyen 3 kişiyide gayet hiçe sayıyorsun,onlarda bekliyor.
Genel anlamda bu duruma sinir oluyorum ben. Herkesin acelesi var.
Trafikte sola döneceksin ,atıyorum ışıklarda sol şeritte sıranı bekliyorsun,orta şeritteki kaynak yapıyor,araya girmeye çalışıyor.
Yoğun trafikte önünde 1 araçlık boşluk olsun ,kazara o an yürüme, hemen araya kaynayıp,sonra o şerit tıkanınca yine kendi şeridine geçen. Yahu akmıyor ki trafik. Gidemiyoruz işte hiçbirimiz,sen istersen her şeridi dene ak-mı-yor.
Avm'de bebek arabasıyla asansör çağırırsın,eli kolu tutan,sapasağlam,gencecik insan senden önce biner ,sen kalakalırsın. Tekerlekli sandalyesi ile bekleyene müsade etmeyen gördü bu gözler. Bırakın önce o binsin,yürüyen merdivenle çıkıverin ne olacak,ama yok,herkesin acelesi var yada incileri dökülüyor bekleyince yada yürüyen merdivene binince.
Otoparkta engelli,hamile otoparkına utanmadan parkeden adam gördüm geçen gün ,yanimdakine duyacağı şekilde "zihinsel engelli herhalde "dedim adam utanmadı,bırak utanmayı bozulmadı dahi. Utanması olsa zaten yapmaz.
Bu ve bunun gibi birçok örnek sayabilirim,artık tahammül edemiyorum insanların bu sabırsız hallerine.
Hep mi acelesi var bu insanların?
Nedir bu sabırsızlık?
Akıllı mı oluyorlar başkasının önüne geçince,uyanık mı oluyorlar? Kar mı sayıyorlar?
Ben cidden insanları anlamıyorum.
Bence bu kocaman bir sorun. Hemde toplumsal bir sorun.
Günlük hayatımıza bakın, kalabalık yerler, kalabalık insanlar, yetişmesi gereken bir ton is ve insanlarda giderek artan tahammülsüzlük.
Yani bu tip insanlar hepimize denk gelebilir. Hatta başka konularda farketmeden bizde bu tip tavırlar sergileyebiliriz. Çünkü hayat koşulları bizi sabırsız, aceleci, saygısız olmaya doğru resmen itiyor.
İnsanlar birbirilerine saygı duymadığı için karşıda ki kişinin önüne geçebilme, onun elinden hakkını alabilme haddine sahip olduğunu sanıyor.
Empati en cok kalabalık ortamlarda gerekiyor. Bir önceki veya bir sonraki kişinin de acelesi olabilir. Ödenecek ürünün az sayıda olmaması bir digerinin acelesi olmadığı anlamına gelmiyor.
Gün geçtikçe sorunlu bir toplum haline geliyoruz ve kimse bunu düzeltmek için bir sey yapmıyor.
Hatta kimse kendini düzeltmek için de bir sey yapmıyor.
Ülkecek değişik bir yapıya sahibiz
Konuyla benzer olarak sen olsan ne yapardin programinda ki su bölüm aklıma geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?