Markette Trip Atan Kadın ve Diğerleri

Kesinlikle insanlar çok düşüncesiz saygısız olmuşlar benim bebeğim var bebek arabasıyla merdiven cikamadigimiz için asansörle çıkalım dedik dakikalarca bekledik ve asansör geldiğinde belki içinde bir tane bebek arabası vardı çoğu normal genç sağlıklı insanlar asansöre binince 9 yaşındaki oğlum anne ne kadar çok bekledik demi diye sordu asansörde de bir tek bizde bebek arabası var gerisi arabasizdi kalabalıktı asansör de bende evet oğlum çok bekledik ama bizim bebek arabamiz olmasaydı ben asansör kullanmazdim merdiven tercih ederdim asansörü arabası olan çıkamayan insanlar kullansin diye dedim asansörde derin bir sessizlik kimseden çıt yok ama söyledim ya rahatladım

Ay evet birde daha önümdeki cıkmadan arkamdan iteleyen tipler var. Yahu önümdeki gitsin ki bende kasanın diğer yanına geçeyim. Önümdeki gider bu seferde ben cikmadan dibime gelir,şifre gireceğim gelir posun dibinde bekler,poşet açar falan. Bir gün birine dedim,buyrun siz girin şifreyi madem geldiniz buraya kadar diye.

Başta anlamadım ki o olduģunu. Dibime kadar girince dank etti bana trip attığı.

bir arkadaşım sırf bu sebepten, tüm eşyalar okutulup poşetlenene kadar parayı uzatmadığını anlattı.
önce garipsedim, işleri yavaşlatıyor diye, ama alışveriş yaptığı yerde, sürekli bir arkadaş itişme, el-kol uzatma mevcutmuş.

Bir ara benim basimada geldi onumde sıra bekleyen biri var ürünlerini geçiyor ben de kasaya koydum bir kacida elimde de tabi karismasin vs diye bekliyorum arkamda bir amca onun yanina bir kadın geldi elleri dolu tek bir ürün değil. kasiyer benim ürünleri geçirmeye başladı kadın söyleniyor kendi kendine Hayır araya girmeye çalışan kendisi zaten sıra ben de diye oysa ondan önce başkası var yine en sona kaldı.

Hayır birde o ara poşetleme yapiyorum,cüzdanım önümde duruyor,hırli mı hırsız mı nereden bileyim ben. Niye dibime giriyorsun. En doğrusunu yapıyormuş. Bende deneyeyim bunu

Sonuna kadar haklısınız! Böyle durumlar hep benim başıma geliyor ve tahammül edemedigimden tepkimi gösteriyorum ve nedense suçlu ben oluyorum..
Enson başıma gelen olaya bakin: Madam Cocoda sıradayım ve kızım çok sıkışmış acelem var iki kişi bekledim onlardan sonra biri geldi kasaya ve para butunlestirdi tam oh sıra bana geldi derken bir anne kız geldi arkamdan. anne direk kasadaka bayana: çok acelem var fatura istemiyorum bunları alabilir miyim? Ben şok pardon da ben ne oluyorum orda! Kasadakı kiz bana sordu bayanın isini alayım mi diye tabiki vermedim ve o kadın çok haklı gibi benimle tartıştı!

Bu kadar herşeye sinir olursanız yandınız şehir hayatı böyle maalesef alışmak gerekiyor bunlara eşimde araba kullanırken hemen parlıyor sinirleniyor arabanın içinden laf söylüyor kaynak yapıyorlar araya diye ama onlar duymuyor ben duyuyorum söylendiğini eee ne yapacaksın diyorum tamam kendisi yol vermiyor öndeki araba mecbur yol veriyor yoksa iyice trafik sıkışacak kenardı durursa yani oluyor bu tür şeyler yapacak bir şey yok tek yaşayan da siz değilsiniz.

Farkındayım sadece benim yaşadığım şeyler olmadığının. Ben elimden geleni yapıyorum bu kendince akıllı! geçinenlerin nemalanmaması ićin,konumda tamamen bununla alakalı. Zaten 7 sayfa boyunca bu konudan muzdarip olmayan tek bir üyeye rastlamadım,demek ki buda bir dertmiş.
Teşekkürler yinede.

Ben daha komigini yasadim. Gecenin ortasinda bebegimi acil servise goturdum hastaneye. Oyle igren bi yerde yasiyorum ki sira verme, sirasi geleni cagirma diye bisey de yok. Kim kimi ezip sira kaparsa yani..ozel hastane bile yok bu sehir bozuntusu yerde. Her neyse. Kadinin biri arkadan beni eze eze onume gecti. Benim isim acil dedi..ben şok işi acilmiş. Biz de acile hal hatir sormaya gelmistik ..

Hele acil kuyruğunu hiç sorma.Eşim bir gün rahatsızlandı acile gittik,biraz sıra vardı.Geriden bir adam geldi sedye yok mu dedi,sedyeyi alıp bir hasta getirdi.Millete açılın diyerek içeri girdi.Hasta baygın gibiydi.5 dakika sonra hasta elini kolunu sallaya sallaya çıktı,sağlam bir şekilde.Millet şok oldu.DRnin elinde sihirli değnek vardı herhalde

Bence bu kocaman bir sorun. Hemde toplumsal bir sorun.
Günlük hayatımıza bakın, kalabalık yerler, kalabalık insanlar, yetişmesi gereken bir ton is ve insanlarda giderek artan tahammülsüzlük.

Yani bu tip insanlar hepimize denk gelebilir. Hatta başka konularda farketmeden bizde bu tip tavırlar sergileyebiliriz. Çünkü hayat koşulları bizi sabırsız, aceleci, saygısız olmaya doğru resmen itiyor.

İnsanlar birbirilerine saygı duymadığı için karşıda ki kişinin önüne geçebilme, onun elinden hakkını alabilme haddine sahip olduğunu sanıyor.
Empati en cok kalabalık ortamlarda gerekiyor. Bir önceki veya bir sonraki kişinin de acelesi olabilir. Ödenecek ürünün az sayıda olmaması bir digerinin acelesi olmadığı anlamına gelmiyor.

Gün geçtikçe sorunlu bir toplum haline geliyoruz ve kimse bunu düzeltmek için bir sey yapmıyor.
Hatta kimse kendini düzeltmek için de bir sey yapmıyor.
Ülkecek değişik bir yapıya sahibiz

Konuyla benzer olarak sen olsan ne yapardin programinda ki su bölüm aklıma geldi

Yedi sayfaya üstün körü göz attım, amann herkes nasıl dertli! Bir dokun bin ah işit olmuş.Yalnız hepimiz dertliyiz hanımlar bu yaşananlardan da bu insanlar nereden geliyor peki? Uzaydan mı? Sanırsın hepimiz kraliyet ailesi mensubuyuz :)

Metropol hayatı ve teknoloji insanları sabırsızlaştırıyor.Günümüzde herkes bir şekilde stress altında.
Böyle tepkileri hepimiz hayatımızın bir döneminde bir yerlerde gösteriyoruz.

Burada bile bazen o kadar kötü ve eleştirel yorumlara rastlıyorum ki,çok üzülüyorum. Ben de bazen eski yorumlarıma bakıp hangi kafa bunu yapmışım diyorum. Gandhi'nin sevdiğim bir sözü var, "dünyayı değiştirmek istiyorsan önce kendinden başla" diyerek..
Bu toplumda biz yaşıyoruz, elbetteki onu değiştirecek olan bizleriz. Birbirimizi görmedik hiç, belki bahsettiğimiz o kaba kadının biri de başka bir kaba kadından dert yanıyordur şimdi burda? :) Bilemeyiz. Bence dilimiz sevgi dili bakış açımız hoşgörü den yana olmalı. Sürekli negatif konuşmak, negatif değerlendirmeler insanı olumsuz etkiliyor.
Maalesef günümüzün handikabı bu sevgisizlik... Fakat ben değiştirebileceğimize hemde bunu biz kadınların yapacağına inanıyorum. Çünkü yeni nesil bizim eserimiz

Pek sevdiğim güzel bir Gülten Akın sözüyle son vereyim mektubuma :)

"Ah kimselerin vakti yok, durup ince şeyleri anlamaya..."

Aynı şeyleri yazmışız

İyi de senin arkanda 3 kişi daha varmış. Sadece senden değil toplamda 4 kişiden izin alması gerekiyor sosyal özürlünün. Yazık kimse çekmiyorsa nazını demek ki. Prenses sendromu mu oluyor bu acaba bu?

Ben de acelem varmış gibi hızlı hareket ederim mesela. Kaldırımda önümde biri yavaş yürüyorsa yola iner yürürüm ama kimsenin üstüne çullanmam da hakkını yemem de..

Bir de bunların markette tartı sırasına kaynayanları var ki bir gün elimde ne kadar soğan patates varsa geçireceğim diye korkuyorum.

Bahsettiğiniz konu aslında herkesin sıkıntısı o kişiler çok tanıdık siz biz.... birbaşkası değil toplum olarak böyleyiz malesef.bende çok rahatsız oluyorum böyle kişilerden... bazen bakıyorum bende öleyim aslında.hayat şartları işler güçler hep birşeylere koşturma telaşı.Orhan Veliden aklıma geldi,,,
ve bir telaştır gidiyor… öyle bir telaş ki, bırakın ılık bahar rüzgarında saçlarımıza dans ettirmeyi sevdiğimizle doyasıya bir sohbet bile edemiyoruz çünkü vaktimiz yok. gözümüz hep saatte.. farkındasızlığımızın da farkında olmadan yarışır gibi yaşıyoruz hayatımızı. hep yetişilecek bir yerler, aranacak kişiler ve yapacak işlerimiz var… hep ertelemekteyiz yaşamı. yapmaya çalıştığımız günlük hırslara boğulan hayatlarımızı papatyalar gibi koparıp vazoda yaşatmaya çalışmaktır aslında. gizli bahçemizde açan çiçekleri tek tek yolup, dökülen saçlarımızın yanına koyarız. hep daha iyi bir zaman ve başka günlere bırakırız, yaşanacak ne varsa.

cok haklısın
artık toplum olarak cok kotu oluyoruz
gecen gun hastanedeyım kızım cok hasta ve ınanılmaz aglıyor 47 gunluk
derdım bı an once hastaneden cıkıp emzırmek susturmak
korıdorun tam ortasında 2 kadın sohbet edıyor uzun suredır gorusememıstık gıbılerınden
musade edermısınız dedım hala sohbet edıyorlar
esım bu kez ızın verırsenız gecıcez burası hastane dedı
kadın bı bagırdı esıme tamam be gecıcez sankı kök mu saldık adama bak sabırsız mı ne dedı
aa terbıyesız dedım
yuruyoruz hala arkamızdan bagırıyor ne var nolmus gecerdık bıraz bekleseydınız nolmus kı sankı dıyor

bırı bana gecermısınız dese pardon der yol verırım
kadın carladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…