- 19 Kasım 2013
- 18.874
- 34.075
- 798
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
-
Kendi adıma söyleyeyim kimsenin hakkını gasp etmem,trafikte olur bu ,markette olur farketmez herkese saygım vardır,bir sıra varsa çok elzem bir durum yoksa girer sıraya beklerim ,doğal olarak beni rahatsız eder kasada,trafikte,orada burada kaynak yapan insan.Yedi sayfaya üstün körü göz attım, amann herkes nasıl dertli! Bir dokun bin ah işit olmuş.Yalnız hepimiz dertliyiz hanımlar bu yaşananlardan da bu insanlar nereden geliyor peki? Uzaydan mı? Sanırsın hepimiz kraliyet ailesi mensubuyuz :)
Metropol hayatı ve teknoloji insanları sabırsızlaştırıyor.Günümüzde herkes bir şekilde stress altında.
Böyle tepkileri hepimiz hayatımızın bir döneminde bir yerlerde gösteriyoruz.
Burada bile bazen o kadar kötü ve eleştirel yorumlara rastlıyorum ki,çok üzülüyorum. Ben de bazen eski yorumlarıma bakıp hangi kafa bunu yapmışım diyorum. Gandhi'nin sevdiğim bir sözü var, "dünyayı değiştirmek istiyorsan önce kendinden başla" diyerek..
Bu toplumda biz yaşıyoruz, elbetteki onu değiştirecek olan bizleriz. Birbirimizi görmedik hiç, belki bahsettiğimiz o kaba kadının biri de başka bir kaba kadından dert yanıyordur şimdi burda? :) Bilemeyiz. Bence dilimiz sevgi dili bakış açımız hoşgörü den yana olmalı. Sürekli negatif konuşmak, negatif değerlendirmeler insanı olumsuz etkiliyor.
Maalesef günümüzün handikabı bu sevgisizlik... Fakat ben değiştirebileceğimize hemde bunu biz kadınların yapacağına inanıyorum. Çünkü yeni nesil bizim eserimiz
Pek sevdiğim güzel bir Gülten Akın sözüyle son vereyim mektubuma :)
"Ah kimselerin vakti yok, durup ince şeyleri anlamaya..."
Kendi adıma söyleyeyim kimsenin hakkını gasp etmem,trafikte olur bu ,markette olur farketmez herkese saygım vardır,bir sıra varsa çok elzem bir durum yoksa girer sıraya beklerim ,doğal olarak beni rahatsız eder kasada,trafikte,orada burada kaynak yapan insan.
Hoşgörü demissiniz,kendi durumumu anlatmışım ve sıramı güzelce beklemişim,sakince benimde iki parća ürünüm var demişim,kadının tavrı mı hoşgorülü burada,gelmiş birde dibime kadar bana trip atıyor.
Tabiki hoşgörülü olalım,ihtiyacı olana yardım edelim,iyi niyetli düşünelim ama insanı zorla çileden çıkaran durumlarda oluyor maalesef,dolayısıyla sabırlı sakin olamıyoruz her daim.
Birde sadece benim sıram meselesi değilki 3 kişiyi daha bekletecek fazladan ama bir tek en öndekiyle diyalog kuruluyor. Böyle durumlarda iyi niyetli olan herkese sorar.Bence bu kocaman bir sorun. Hemde toplumsal bir sorun.
Günlük hayatımıza bakın, kalabalık yerler, kalabalık insanlar, yetişmesi gereken bir ton is ve insanlarda giderek artan tahammülsüzlük.
Yani bu tip insanlar hepimize denk gelebilir. Hatta başka konularda farketmeden bizde bu tip tavırlar sergileyebiliriz. Çünkü hayat koşulları bizi sabırsız, aceleci, saygısız olmaya doğru resmen itiyor.
İnsanlar birbirilerine saygı duymadığı için karşıda ki kişinin önüne geçebilme, onun elinden hakkını alabilme haddine sahip olduğunu sanıyor.
Empati en cok kalabalık ortamlarda gerekiyor. Bir önceki veya bir sonraki kişinin de acelesi olabilir. Ödenecek ürünün az sayıda olmaması bir digerinin acelesi olmadığı anlamına gelmiyor.
Gün geçtikçe sorunlu bir toplum haline geliyoruz ve kimse bunu düzeltmek için bir sey yapmıyor.
Hatta kimse kendini düzeltmek için de bir sey yapmıyor.
Ülkecek değişik bir yapıya sahibiz
Konuyla benzer olarak sen olsan ne yapardin programinda ki su bölüm aklıma geldi
Yok anladım,mesajınızıda beğendim zaten, ama insan biriktirir biriktirir patlar ya,o hesap benimki biraz.Yazdıklarımı kişisel almayın, yedi sayfaya istinaden yazdım onları. Elbette olması gerektiği gibi davranmışsınız. Kaldı ki insanız derviş sabrı yok, bizim de ters zamanımıza denk gelebilir.
Benim söylemek istediğim bu ülkeden nefret ediyoruma kadar götürmemek işi, genel olarak herkes şikayetçi o zaman kimse bir adım atmıyor demektir. Bu yüzden yazdım onları yani
Birde insanı suçlu çıkarmiyorlar mı.cok haklısın
artık toplum olarak cok kotu oluyoruz
gecen gun hastanedeyım kızım cok hasta ve ınanılmaz aglıyor 47 gunluk
derdım bı an once hastaneden cıkıp emzırmek susturmak
korıdorun tam ortasında 2 kadın sohbet edıyor uzun suredır gorusememıstık gıbılerınden
musade edermısınız dedım hala sohbet edıyorlar
esım bu kez ızın verırsenız gecıcez burası hastane dedı
kadın bı bagırdı esımetamam be gecıcez sankı kök mu saldık adama bak sabırsız mı ne dedı
aa terbıyesız dedım
yuruyoruz hala arkamızdan bagırıyor ne var nolmus gecerdık bıraz bekleseydınız nolmus kı sankı dıyor
bırı bana gecermısınız dese pardon der yol verırım
kadın carladı
Yok,en öndekinden izin isteyip geçecek,arkadakiler öndekine söylenecek. Dedim ya benimsemis her daim öne geçmeyi,izin vermeyince delirdi zaten,poğaçayi bırakmalar,tripler falanİyi de senin arkanda 3 kişi daha varmış. Sadece senden değil toplamda 4 kişiden izin alması gerekiyor sosyal özürlünün. Yazık kimse çekmiyorsa nazını demek ki. Prenses sendromu mu oluyor bu acaba bu?
Ben de acelem varmış gibi hızlı hareket ederim mesela. Kaldırımda önümde biri yavaş yürüyorsa yola iner yürürüm ama kimsenin üstüne çullanmam da hakkını yemem de..
Bir de bunların markette tartı sırasına kaynayanları var ki bir gün elimde ne kadar soğan patates varsa geçireceğim diye korkuyorum.
Bence bu kocaman bir sorun. Hemde toplumsal bir sorun.
Günlük hayatımıza bakın, kalabalık yerler, kalabalık insanlar, yetişmesi gereken bir ton is ve insanlarda giderek artan tahammülsüzlük.
Yani bu tip insanlar hepimize denk gelebilir. Hatta başka konularda farketmeden bizde bu tip tavırlar sergileyebiliriz. Çünkü hayat koşulları bizi sabırsız, aceleci, saygısız olmaya doğru resmen itiyor.
İnsanlar birbirilerine saygı duymadığı için karşıda ki kişinin önüne geçebilme, onun elinden hakkını alabilme haddine sahip olduğunu sanıyor.
Empati en cok kalabalık ortamlarda gerekiyor. Bir önceki veya bir sonraki kişinin de acelesi olabilir. Ödenecek ürünün az sayıda olmaması bir digerinin acelesi olmadığı anlamına gelmiyor.
Gün geçtikçe sorunlu bir toplum haline geliyoruz ve kimse bunu düzeltmek için bir sey yapmıyor.
Hatta kimse kendini düzeltmek için de bir sey yapmıyor.
Ülkecek değişik bir yapıya sahibiz
Konuyla benzer olarak sen olsan ne yapardin programinda ki su bölüm aklıma geldi
Aynen hastanede de çok karşılaşıyorum bu durum da kimseye sıra vermiyorum zaten yaşlılar hamileler vs önceliği var onlar hariç.Ben daha komigini yasadim. Gecenin ortasinda bebegimi acil servise goturdum hastaneye. Oyle igren bi yerde yasiyorum ki sira verme, sirasi geleni cagirma diye bisey de yok. Kim kimi ezip sira kaparsa yani..ozel hastane bile yok bu sehir bozuntusu yerde. Her neyse. Kadinin biri arkadan beni eze eze onume gecti. Benim isim acil dedi..ben şok işi acilmiş. Biz de acile hal hatir sormaya gelmistik ..
Bunun birde pazar versiyonu varcok haklısın
artık toplum olarak cok kotu oluyoruz
gecen gun hastanedeyım kızım cok hasta ve ınanılmaz aglıyor 47 gunluk
derdım bı an once hastaneden cıkıp emzırmek susturmak
korıdorun tam ortasında 2 kadın sohbet edıyor uzun suredır gorusememıstık gıbılerınden
musade edermısınız dedım hala sohbet edıyorlar
esım bu kez ızın verırsenız gecıcez burası hastane dedı
kadın bı bagırdı esımetamam be gecıcez sankı kök mu saldık adama bak sabırsız mı ne dedı
aa terbıyesız dedım
yuruyoruz hala arkamızdan bagırıyor ne var nolmus gecerdık bıraz bekleseydınız nolmus kı sankı dıyor
bırı bana gecermısınız dese pardon der yol verırım
kadın carladı
Bunun birde pazar versiyonu var :Spazar yeri kalabalık olur insanlar tam yolun ortasında sohbet eder eğer ben biriyle konuşacak olsam pazarın dışına çıkarım hemen. Birgün pazarda bir adam orta yere bisikletini koymuş yanında 2 kadın ve erkek var başlamışlar sohbete gelen giden geçemiyor ama sonuçta insanların elinde pazar arabasi olan var bebek arabasi olan var. Kadının Biri bana neden yurumuyorsunuz diyor bisikletli adamdan geçilmiyor çoğunluk onların yol vermesini bekliyor kadına isinlananacak halim yok dedimadamin biride kızdı sohbetinizi başka yerde yapın dedi.
Market yine neyse de hastanedelerde sıran sana gelmiş,hoop biri geliyor,bir şey sorup çıkacağım diyor.Dakikalarca çıkmıyor,senin hakkını gaspediyor.O birşey sorup çıkanların yüzünden elimden bir gün bir kaza çıkacak.
Ben artık onlara sabırsız değil saygısız diyorum. Ben hamileyim 6 kat çıkcam hastanede hoop arkamdan biri itekleyip beni saf dışı bırakıp biniyor. Diyorum herhalde benden daha müşkil zaaar çünkü kör değil karnım burnumda ayrıca asansörü çağıran benim.Merhaba,
Kadınlar gününüz kutlu olsun.
Sorunum sabırsız insanlar ve maalesef heryerdeler.
Başıma gelende en basit örneği;
Sabah yürüyüşümü yaptım eve giderken markete uğradım,hemen çıkmak istiyorum zira yürümüşüm ,bir an önce eve gidip duşa atmak istiyorum kendimi,neyse 2 parça birşey aldım ve kasaya geçtim. Sıra var,tek kasa çalışıyor,önümdeki 2 kişinin işlemi bitti ve tam sıra bana gelmişken hoooop elinde poğaçası ile bir hanımefendi hiç beklemeden geldi ve en nefret ettiğim cümleyi kurdu"benim tek parça geçebilirmiyim" bende "benimde iki parça zaten" dedim. Kasiyer ürünlerimi geçirmeye başladı,kadin ne yapsa beğenirsiniz poğaçayı bıraktı kenara giderkende bana trip attı "çok naziksiniz "diyerek. Sanki marketin sahibi benim ve o poğaçayı almazsa batacağım. Banane yahu banane,almazsan alma.
Ben mecburmuyum sıramı sana vermeye? Bir sepet ürün almış olsam zaten arkamdakine ben teklif ederim"buyrun geçin"diye ama benim önümde 2 parça ürün var yahu ,bu mudur sana benim önüme geçme hakkını tanıyan. Ayrıca arkamda bekleyen 3 kişiyide gayet hiçe sayıyorsun,onlarda bekliyor.
Genel anlamda bu duruma sinir oluyorum ben. Herkesin acelesi var.
Trafikte sola döneceksin ,atıyorum ışıklarda sol şeritte sıranı bekliyorsun,orta şeritteki kaynak yapıyor,araya girmeye çalışıyor.
Yoğun trafikte önünde 1 araçlık boşluk olsun ,kazara o an yürüme, hemen araya kaynayıp,sonra o şerit tıkanınca yine kendi şeridine geçen. Yahu akmıyor ki trafik. Gidemiyoruz işte hiçbirimiz,sen istersen her şeridi dene ak-mı-yor.
Avm'de bebek arabasıyla asansör çağırırsın,eli kolu tutan,sapasağlam,gencecik insan senden önce biner ,sen kalakalırsın. Tekerlekli sandalyesi ile bekleyene müsade etmeyen gördü bu gözler. Bırakın önce o binsin,yürüyen merdivenle çıkıverin ne olacak,ama yok,herkesin acelesi var yada incileri dökülüyor bekleyince yada yürüyen merdivene binince.
Otoparkta engelli,hamile otoparkına utanmadan parkeden adam gördüm geçen gün ,yanimdakine duyacağı şekilde "zihinsel engelli herhalde "dedim adam utanmadı,bırak utanmayı bozulmadı dahi. Utanması olsa zaten yapmaz.
Bu ve bunun gibi birçok örnek sayabilirim,artık tahammül edemiyorum insanların bu sabırsız hallerine.
Hep mi acelesi var bu insanların?
Nedir bu sabırsızlık?
Akıllı mı oluyorlar başkasının önüne geçince,uyanık mı oluyorlar? Kar mı sayıyorlar?
Ben cidden insanları anlamıyorum.
var yaa ben kahrolurdum kahrolurdum şu ödülü benden öncekine verdiklerinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?