Markette Trip Atan Kadın ve Diğerleri

Kendi adıma söyleyeyim kimsenin hakkını gasp etmem,trafikte olur bu ,markette olur farketmez herkese saygım vardır,bir sıra varsa çok elzem bir durum yoksa girer sıraya beklerim ,doğal olarak beni rahatsız eder kasada,trafikte,orada burada kaynak yapan insan.
Hoşgörü demissiniz,kendi durumumu anlatmışım ve sıramı güzelce beklemişim,sakince benimde iki parća ürünüm var demişim,kadının tavrı mı hoşgorülü burada,gelmiş birde dibime kadar bana trip atıyor.
Tabiki hoşgörülü olalım,ihtiyacı olana yardım edelim,iyi niyetli düşünelim ama insanı zorla çileden çıkaran durumlarda oluyor maalesef,dolayısıyla sabırlı sakin olamıyoruz her daim.

Yazdıklarımı kişisel almayın, yedi sayfaya istinaden yazdım onları. Elbette olması gerektiği gibi davranmışsınız. Kaldı ki insanız derviş sabrı yok, bizim de ters zamanımıza denk gelebilir.
Benim söylemek istediğim bu ülkeden nefret ediyoruma kadar götürmemek işi, genel olarak herkes şikayetçi o zaman kimse bir adım atmıyor demektir. Bu yüzden yazdım onları yani

Birde sadece benim sıram meselesi değilki 3 kişiyi daha bekletecek fazladan ama bir tek en öndekiyle diyalog kuruluyor. Böyle durumlarda iyi niyetli olan herkese sorar.
Zaten kanıksanmış bir durum olduğunu da anladım bu kadında zira bakmıyor bile ürünlerime,direkt ben beklemeyeyim suradan geçeyim modunda,hep yaptığı şey belliki. Zaten orada yaşlı,acelesi olan vs biri olsa söyleyiş şekli farklı olur ,sıra verilebilir ama böyle bir rahat tavır yok.
Hepimiz aynı şartlarda yaşıyoruz,ne yaşıyorsak milletçe aynı şeyin laciverti modunda. Hepimizin vakti değerli

Yok anladım,mesajınızıda beğendim zaten, ama insan biriktirir biriktirir patlar ya,o hesap benimki biraz.

Birde insanı suçlu çıkarmiyorlar mı.
Ne denir bilemedim.

Yok,en öndekinden izin isteyip geçecek,arkadakiler öndekine söylenecek. Dedim ya benimsemis her daim öne geçmeyi,izin vermeyince delirdi zaten,poğaçayi bırakmalar,tripler falan

var yaa ben kahrolurdum kahrolurdum şu ödülü benden öncekine verdiklerinde

Aynen hastanede de çok karşılaşıyorum bu durum da kimseye sıra vermiyorum zaten yaşlılar hamileler vs önceliği var onlar hariç.

Market sırası istenilip verilmesi olayına karşıyım.Arkanızda kimse yoksa verilebilir belki.
Arkada kuyruk varsa o sıra sadece sıradakinin değil arkadaki bütün müşterilerin de hakkı oluyor kimse önüne kişi alamaz. İzin alıp geçecek olan herkesten müsaade istemeli sadece sıradakinden değil.
Ama işte görgü ve nezaket herkeste bulunmuyor parayla da olmuyor.

Bunun birde pazar versiyonu var pazar yeri kalabalık olur insanlar tam yolun ortasında sohbet eder eğer ben biriyle konuşacak olsam pazarın dışına çıkarım hemen. Birgün pazarda bir adam orta yere bisikletini koymuş yanında 2 kadın ve erkek var başlamışlar sohbete gelen giden geçemiyor ama sonuçta insanların elinde pazar arabasi olan var bebek arabasi olan var. Kadının Biri bana neden yurumuyorsunuz diyor keyfimden yolun ortasına durdum sanki oysa oda gördü yolun kapatıldığını bana patliyor bisikletli adamdan geçilmiyor çoğunluk onların yol vermesini bekliyor kadına isinlananacak halim yok dedimadamin biride kızdı sohbetinizi başka yerde yapın dedi.

sırf buyuzden kalabalık ortamlara gırmıyorum bıryere gıdıceksem ya sabahın körunde yada gıdılebılecek en gec saatde gıderım
aynen dedıgın gıbı pazardada oluyor bıde hangı bırıne laf anlatıcaksın herkes yapıyor aynı seyı

sahsen ben arkamda bırı varsa yurumem hızlanır heme ordan gecerım hıc sallanarak yurumem bırıyle karsılastıysam kenara gecerım ınsanların sinirini bozmaya hakkım yok cunku

trafıkde bırbırını goren suruculere ne demelı ya ısıklarda duruyorlar arkada bırsuru arac daatt daatt camları ındırıp sohbet edıyorlar ya

Muayene olurken içeri dalıp paravanın arkasına gelen de var.

Ben artık onlara sabırsız değil saygısız diyorum. Ben hamileyim 6 kat çıkcam hastanede hoop arkamdan biri itekleyip beni saf dışı bırakıp biniyor. Diyorum herhalde benden daha müşkil zaaar çünkü kör değil karnım burnumda ayrıca asansörü çağıran benim.

Ayyy bende ck sınır olyorm hastanede hele. bişi srcam deyıp gryr işini halledıp cıkıyr ya nasıl vıcdan var bekleyen herkes hasta agrısı var acısı var nıye haklarını yıyrsun dktrda ses cıkarmyr ayıp valla gecen yengem anlatyrdu uyanıklık yaptım beklemedım hahah falan dedı bende bzdum yengemıde severım hanı ama yaptgı ters dedımkı bu uyanıklık degıl kul hakkı sankı nereye yetısecektın gele gele eve gelceksn cluk yol cock yok ne dıye acele ettın hayret ya

Çok geçmiş olsun cidden insanın sinirlerini zıplatıyorlar. Benim de bu ara en büyük derdim bu.
Atamayla bir şehire geldik ki aman Allah yani.
Kimse ses etmeye etmeye tepelerine çıkarmışlar bu tip arsızları.
Kaldırımlarımız komple araba dolu gece gündüz can tehlikesinde yürüyoruz, çünkü sitenin ortasında bomboş duran otoparka koyarlarsa beş dakika kaybeder, üç adım fazladan atarlar. Apartmandan çıkıp hemen binmeliler! Maazallah üç adım bahçeye yürürler incileri dökülür!
Geçende yayaya yeşil yandı karşıya geçecektim adam üstüme sürdü ben yeşil ışığı gösterince arabadan inecek gibi yapıp ne oluyor falan dedi, sindirecek aklınca. Polisi aradım plakayı verdim ama sanmıyorum bir şey yapılsın.
Marketler de hele her girişim de hemen hemen bir mevzu oluyor. Buranın mı insanı tuhaf ben mi tuhafım çözemedim. Geçen markete gittim, üç beş elimde malzeme var yaşlıca bir kadına siz geçin isterseniz dedim kadın bana bir çemkirdi, tabii geçeceğim bir tane soda için seni mi bekleyecektim bir de sanki lütfetti dedi. Ağzım açık kaldı gerçekten kimseye iyilik de yaramıyor dedim. Ki ben normalde kasa kuyruğu varsa kimseye öne geç demem. Sıra beklemek istemeyen gitsin bakkala, markete giren sırayı göze alacak, elaleme güvenmeyecek hele bana öne geçeyim mi diyenlere asla evet demiyorum. Ona rağmen kırk yılın başı bir iyilik edelim dedik kadın bağırdı, dedim en doğru kararmış kimseye de iyilik etmeyecekmişsin aynen devam edeceğim artık.
Şu yol ortasındaki arabalara da sticker bastırıp camlarına yapıştırmayı düşünüyorum üstüne de "çek arabanı kaldırım yayanındır" yazacağım çok eskiden İstanbulda yapıyorlardı ben de deneyeceğim burada.
Çünkü sınırımdayım ben artık kendi adıma insanların hep bana'cılığından, bencilliğinden. Kendisinin olan bir şey için her tür bencilliği yapmalarından sıkıldım

Bu tur yazilari okuyunca halime sukrediyorum. ABD'de yasiyorum ve bu tur kabaliklarla cok nadir karsilasiyorum. Hic diyemem, ama nadir yani. Halk icinde de kabul edilen, alisilan davranislar degil zaten, biri saygisizlik yapsa hemen sivriliyor toplumda. Birkac hafta once bir yerde ayinin biri onune bakmadan ustume yurudu, geri kacmasam uzerime basip gececek deve. Ne bir pardon, ne bir ozur. Amerikali olsa 10 kere ozur diler, izin ister. Sonra konusmasindan anladik ki Amerikali degil yabanciymis zaten. Orada onu rezil etmedigime yaniyorum halen. Yabanci mabanci, kendi ulkesinden buraya geldiyse medeniyet ogrensin. Neyse, bu da boyle bir animdir.
Ben Turkiye'ye geldigimde bu kadar numunelik insanlara rastlamasam da, buradaki hayatimda alisik olmadigim bir suru kabaliga sahit oluyorum. Bana gore de ulkemiz toplum icinde saygi ve medeniyet olarak cok geriden geliyor. Maesef. Analar "pasa"lar, "prenses"ler dogurmaya devam ettigi surece bunun degismesine ihtimal vermiyorum bile.

Ohoo bir de bunların özel kasa açtıran versiyonları var.Kuyruk olan kasanın en sonundan seslenip "kasa açın" derler,sonra da utanmadan hemen yeni kasaya koşarlar.Prenses ya,ona özel kasa açılıyor.Herkes bekleyecek,O beklemeyecek.
Market arabasını kasa yolunda önünüze bırakıp çıkanlar ayrı bir terbiyesizlik örneği.Git arabanı kenara bırak,sıradaki mecbur mu senin bıraktığını toplamaya ?
Yürüyen merdivenden sözetmişken Allah aşkına arada bir basamak boş bırakın,insanların dibine girmeyin.Bazen eşimle merdivende aramıza birisi atlıyor veya tam yanımda bir yabancı beliriyor şaşırıp kalıyorum.Samimiyet dizboyu lakin samimi değiliz,ayıptır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…