Gebeliğe Hazırlık Mart 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
hevesimi kırmıcam kırmızı gelince ister istemez kaçacak hevesim. Bende D vitamini eksikliği var döllenmiş yumurtanın anne rahmine tutunma oranı da düşüyor. Sonra düşüğüm biraz bundan oldu. tutunmuş olsa bile kansızlık yüzünden gelişmiyor. Şimdi o kullandığın b vitamini bildiğim kadar sanırsam. B12 veya demir için işe yarar ise kullan canım o folikasiti.. Demirin eksikliği de kansızlığa gidiyor ondan çok önemli. Benim değerlerim iki ay önce baya düşüktü iğne kullanıyorum şimdi aylığa geçtim. D vitamini ilaçları kullanıyorum ayrı. Bitmişti tekrar aldım. Bilmiyorım olduğun yerde doktor işi nasıl ilerler en iyisi doktor tavsiyesi ile ilaç alman canım. Birde eksiklik için ne iyi geliyorsa onları çok ye işe yarıyor.

Birde merak ettiğim sabah ilk idrarla mı? Birde testleriniz hep erken gebelik testi miydi yaparken? Çok soru soruyorum ama merak ediyorm yani
Sabah ilk idrarla yaptim erken testlerle yaptim sekiz gun kalana kadar erkenler bitince normal testle yaptim normalde 5 gun kala cikti ve ilk idrar degildi

Sabah ilk idrarla yaptim erken testlerle yaptim sekiz gun kalana kadar erkenler bitince normal testle yaptim normalde 5 gun kala cikti ve ilk idrar degildi
Bende pazar yapıcam laboquick kaset testim var adetime 4 gün kalmış oluyor ondan sorayım dedim teşekkürler.

Ya sorma herkes yok düşünme yok strese girme takma gına geldi diyorum ya ben sizin kadar düşünmüyorum siz niye sürekli sorguluyorsunuz aynen öyle herşeyin normal olması ve olmaması zoruna gidiyor buda bizim sınavımız valla bende bu durumu sperm deki duruma bağlıyorum doktorlar bsy olmaz desen istediği kadar olmuo işte yani ne o zmn bilinemeyen neden nedir
Bana da infertilite dediler bende bu ay adet olursam Nisanda aşılama düşünüyoruz ama hiç içimde yaptırmak yok bir kararsızım
Ya bende çok kararsızım yani bsy yokken aşılamaya başlamak bilmiyorum extra bı stres gibime geliyor. Bu ayda tüm ay gün aşırı mi denesek diyorum da onuda denedik tam olarak ne yapıcam bilmiyorum. Henüz hasta olmadım ama olacak gibiyim kasık ağrım başladı. Yani açıkçası bugün 5 yıldır tüp bebek için uğraşan ve sürekli düşün yapan kuzenimin tüp bebek tedavisini bıraktıktan 2 ay sonra kendiliğinden hamile kaldığını öğrendim bu yüzden de biraz celiskideyim. Ama bunu düşünmeden nasıl durabilir bilmiyorum. Kafamı dağıtmak için film izliyorum kitap okuyorum çizgi roman zaten çalışıyorum ama yok sürekli aklımda sürekli kendimi araştırma yaparken buluyorum insanlar ne yapmış nasıl olmuş diye bakarken sebep ararken buluyorum.

Böyle olup aynen benimde arkadaşım 8 yıl sonra hamile olduğunu öğrendim. Çok zor bir durum benim bir düşüğüm oldu o çocuk nasıl oldu nasıl düştü anlamadım. Kaç tane doktora gittim inanın 9 doktor değiştim trabzon orduda doktor kalmayacak bu gidişle. Testler veriyorum kan hiçbir şey yok olur eve yolluyorlardı. Şimdi ki doktorum çok iyi iğneden iğliğe araştırıyor sorguluyor beni. Eşim desem 2 kere sprem testi verdi herşey normal çıktı. Şimdi ise doktorum rahim filmi çekti tek tüple kalmışsındır belki birde orayı görelim dedim yaptı temiz çıktı ilk çok ağladım filme gitmeden birşey çıksa da sonra o geçse hamile kalsam dedim ama bunu dediğime pişman oldum film günü birşey çıkmasın inşlh diyerek ağladım. Çıkmadı sevindim mi ne oldum bilemedim. 3 aydır film sonrası deniyorum dediler film sonrası artıyor gebelik ihtimali. Çok aşırı ilişkim olmadı ama günleri de ovulasyon ile değerlendirdim genelde oysaki olacaksa bir damlaya bakan şey bu kadar zorlar mı dedim. Eşim bir süre olmayacak aşılamayı ondan istyrm ayım boş geçmesin onda da aklım kalmasın yaptım olmadı demek için yapmak istyrm. Aşılama da öyle kolay süreç değil birde olmazsa o var tüp bebek deneyecek imkanım yok onu hiç istemiyor kalbim. Rahatlasam biliyorım ama çıkmıyor bu aklımdan hiç. İnfertilite de çok zor her açıdan. Böyle olup uzun süre bebeği olmayan çok kadın var sebebsiz. Çok yorgun olduğuma eminim sadece.

Kizlar catlamayi gordugumun 10. Gununde regl oldum yani illa 14 gun sonra regl olunacak diye bisey yokmus. 12 sinde hatta 14 unde bekliyordum, erken bile oldum. Sabahta gebelik testi yapmistim hey yavrum heyyy neyse bari erken geldi de onumuzdeki maclara bakicaz artik. Sinirden buraya yazdim iyi ki var burasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…