Erkek İnfertilitesi Mart-Nisan - Mayıs KAAN AYDOS randevusu olanlar tedavi olacaklar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Zor bi süreç kuzum beklemek ayrı sonuç alamamak ayrı.. klomen endol sudafed kullandı eşim iki hafta endol sudafed bitene kadar demişti klomende sürekli gün aşırı
Canım daha çok başındasınız lütfen üzülmeyin önce sudefed endol deniyor , siz iğne tedavisi Bile olmamışsınız lütfen sıkmayın canınızı

Canım daha çok başındasınız lütfen üzülmeyin önce sudefed endol deniyor , siz iğne tedavisi Bile olmamışsınız lütfen sıkmayın canınızı
düzelmeye çalışıyoruz canım Allah razı olsun bizim gibi olan varmı bilmiyorum hormonlaron bu kadar yükselmesi normal mi bize fsh biraz yükselcek demişti sonradı için bişey dememişt bakalım ne diyecek inşallah hemen tese demez

Klomen yükseltmiştir Canım iğne ile tekrar düşürmeye çalışacaktır Canım öyle tahmın ediyorum yinede bi cevap geldin bakalım

Bende fshımızı merak ediyorum Nasıl çıkacak, sayıda bi değişiklik olacak mı azalmasında inş , elimizdekilerden de olmayalım inş

Vay be demek istiyorum şuan. Ben sanıyorumki bi tane de olsa spermimiz olsa her şey tamamdır. Siz binlerden bahsediyorsunuz ama bu sefer farklı durumlar ortaya çıkıyo olmayabiliyo yine demekki.... Biz de hiç sperm olmadığı için (tesede de çıkmadı) tek sorun o sanıyorum ona odaklanmışız. Ne diyim.. İnşallah sizin de bizim de burdaki herkesin de süreçleri olumlu gider ve hepimiz olumlu sonuçlar alırız inşallah...

sperm sonuclarımız şu sekilde

sperm sayısı: 1milyon
satım total: 4 milyon
ph:7.5
aglütinasyon: yok
ileri hızlı :%10
ileri hareketli :%25
yerinde hareketli :%20
hareketsiz:%45

morfoloji
normal :%75
baş:%10
boyun:%10
kuyruk:%5

mikroskobisi :h.s. 15-20 lokosit , 2-3 spermatogenez görüldü.

yorum :hipokinezi +oligospermi
konsantrasyon yöntemi ile incelenmiştir.

şimdi kızlar sperm soncumuz bu . biz yorumlayamadık çünkü 200 bin civarı cıkıyordu ve incelenmiyordu .bu sonucları nasıl degerlendşrmememiz lazım lütfen anlayan birileri cevap yazar mı

Canım pek bilemedim ama önceki durumunuza göre gelişme var gibi geldi bana. Hem sayı artmış, hem hareketli sperm var, hem de morfoloji normal olanlar fazla. İnşallah tüp bebekle olur.

gelişme var canım çokkkkkk şükürrrrrrr. ama tam anlayamadım 2-3 spermatogenez ne demek hipokenezi ne demek umarım kötü birsey değildir ...birde birsey soracagım canım sperm sayısı ile sayım total ne demek oluyor biri 1 milyon diğeri 4 milyon

Acaba total ölü spermlerle birlikte olan sayı mı ki?

Normal sperm analizi değerleri (WHO 2010):
- Volüm (hacim) 1.5 ml'den fazla olmalı
- Sperm konsantrasyonu 15 milyon/ml 'den fazla olmalı
- Total sperm sayısı 39 milyondan fazla olmalı
- Ph 7.2 'den büyük
- Total motilite: % 40'den fazla olmalı
- Progresif motilite: %32'den fazla olmalı
- Morfoloji %4 'den fazla olmalı (KRUGER STRICT)
- Morfoloji % 30 normal 'dan fazla normal (WHO)
- Lökosit 1 milyon/ml' den az olmalı
- Yuvarlak hÜcre 5 milyondan az olmalı
- Viabilite %58'den fazla olmalı
- İmmünobead aglutinasyon (MAR testi): %50'den az olmalı
- Çinko > 2.4
- Fruktoz >13

Şöyle bir şey buldum canım.

Sağol canım vallahi anlasam hiç bi bilgin yok hep binlerde olunca hiç araştırmamıştım, başka forumlarda yazaykm bakalım yorumlayanlar okur belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…