mona rosa, böyle insan arada bir umutsuzluğa kapılıyor ama kısa süre içinde hemen kendini telkin etmeli o durumdan sıyrılmalısın.
bir de erkek infertilitesi daha kolay aşılabilir bir durum sonuçta milyonlarca sperm içinden işinize yarar en fazla 20 sperme ihtiyacınız olacak neden hala morfolojiye taktın ki?
eşine de ki, "biz çocuk isiyoruz, sorunun kimde olduğunun hiçbir önemi yok sonuçta sorun ikimizin sorunu. ama kadından kaynaklı sorunların çözülmesi daha zor. bu yüzden halimize şükretmeliyiz. " bunu aşacağız." aksi taktirde kendine güvenini kaybeder ki bunu hiç bir kadın istemez.
ayrıca neden "ilk denemede olmazsa bittik biz" diye düşünüyorsunuz ki? olmayabilir. bir şey ters gidebilir. buna hazırlıklı olmalısın. ben öyleydim ilkinde olmamasının normal olduğuna kendimi o kadar inandırdım ki tutunca şok oldum. ama kimyasal gebelik oldu ve ben bunu da söylediğim gibi hazırlıklı olduğum için hemen kabullendim.
yapabileceğin tek şey dua etmek. sakin olmak. hayatta ne büyük dertler var. ne acılı insanlar var. buna da şükür.