- Konu Sahibi busra_tuna
-
Hayir haram degildir,hangi kitapta böyle birsey yaziyor?
canım kendı adıma boyle bırsey soyledım ben arastırmalarım sonucu haram oldugunu dusunuyorum fazla aşırıya kaçınca...
İslam hukukunun aşırı mastürbasyonun doğuracağı kötülükleri nazara alarak koyduğu hükümlere gelince, aşağıdaki deliller bunu yansıtmaktadır:
a) Allah (c.c.) buyuruyor:
"Onlar ki namus ve iffetlerini (haramdan ve şüpheden) korurlar. Ancak eşlerine ve sahip oldukları cariyelerine karşı (cinsel arzu duyarlar da) bu yüzden kınanmazlar. Artık kimler bu meşru sınırı geçerse, işte onlar haddi aşanlardır." (Kur'an-ı Kerim, Mü'minun: 6-7)
Bu ayetin genel mana ve hükmüne giren şudur: "Artık kim bu meşru sınırı aşar veya geçerse, işte onlar haddi aşanlardır."
O halde evlilik yolundan başka bir yolda şehveti boşaltmak, zina, livata, el ile mastürbasyon gibi, ölçüsüzlük ve aşırılık haddi aşmak demektir.
Şimdi alıntı yaptıqım kadarıyla '' Kadın için veya erkek için zina tehlikesi varsa, o zaman mastürbasyon vacibdir, yani orgazma ulaşıp o sıkıntıdan kurtulmalıdır. '' deninmiştir....
sadace şunu demek istiyorum.
orqazm demek '' vucudun uyarılması sonucunda aldıqın zevkin tepkisidir'' ve sonrası ise rahatlamadır.
yani orqazım olurken, vucut olarak uyarılıyor ve ardından zevk alıyoruz sonrası dediqim qibi rahatlıyoruz. Şimdi bu sırada haram ve caiz olanıda birlikte yapmıyor muyuz?
kendimizi tatmin etmek arasındaki rahatlama ve içerisinde zevk sonrası orqazım ise,,, bunun açıklamasınıda yaparmısınız bana arkadaşım...
Bu daha cok erkekler icin olan bir durum yani ihtiyacin vardir ve zina tehlikesine dusmussundur bu durumda masturbasyon yapmak vacip oluyo bunun nesi anlasilir degil anlamadimfisfisfis
bana saçma qeldi canım. zevk için yanlış rahatmalak için serbest qeçiş ve erkekler için ... kadınlar zevk için yada rahatlamak yoluyla deqil.. ben sana zevkle rahatlama arasından qeçen yine zevki anlattım..
herkesin düşüncesi kendine tabiki,kimseyi düşüncesinden dolayı yargılamak kimseye düşmez.Ama,masturbasyon fizyolojik bir olaydır,aslında her kadınında ihtiyacı vardır.Bana görede bunu herkes yapar şu yada bu şekilde,şekli önemli değildir önemli olan kadına verdiği rahatlama duygusudur.Bu duyguyuda herkes yaşamalıdır.Karşı çıkanlar ya saklıyor yada henüz kebdi bedenini tanıyamamış,çözememiş,yaşamamıştır.
Düşünsenize neyin ne olduğunu bilmeyen bebeklerde bile görülüyor,cinsel organlarını keşfediyorlar.Bilinçsizce bir şekilde cinsel organlarına dokunuyorlar.Dr. a danışan aileleri duyuyoruz,okuyoruz.Onların cavabıda açık ve net.Üzerine gitmeyin,baskı yapmayın ama kontrol edin.
Yani bebeklerde bile bu güdü istemsiz bir şekilde ortaya çıkıyorken,yetişkin bir kadının ,bekarda olsa bunu düşünmemesi bana saçma geliyor.Bunu bir tabu olarak,tu kaka olarak,ayıp yada yasak olarak düşünmemek gerekir.Abartılı olmadan,aşırıya kaçmadan bir kadın neden kendi vücudundan zevk almasınki.Bunu sadece erkeklere has bir olay gibi düşünmeyin.Bence masturbasyonu yaşamamış kadınlar evlendiklerinde cinsel hayatlarında sorunlarla karşılaşabiliyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?