kiyamamm yaaaa canimmm gecmedi birtürlü öksürügü, en gicik oldugum $eydir öksürükkk, insani uyutmuyor bile bi yapi$timii, sinirrrrrrrrrrrr:18: gecmi$ olsun canim..
Bugün ayaklarim daha iyi baciimmmmm, o aciyla bile yaptim, iyikide yapmi$im cünkü bugün uyaninca rahatca basabildim yere, spor bitince zaten direk du$ alirim ben her seferinde, cünkü sac diplerime kadar vicik vicik ter oluyor, hayatta oturamam öyleee
Evim Sensin güzelmiymi$ baree ayyy, tiyo versinde bana bo$una gitmiyim i$e yaramazsaeskiden cok giderdim sinemaya ama son 1-2 senedir pek gitmedim, ancak cok patlayan bir film olurda ses getirirse gittim arada.
$aka bir yanadaaaa bu maya takvimi ya tutarsaaaa :18:harbi harbi olacak diye inananlar varr, ben yinede korkmuyorum, nasil olsa er yada gec olmayacakmiiii, fakat kafama bi$ey takildikiii acaba diyorum $imdi biz bo$unami ac uyuyoruzzz, bo$unami okadar kan ter icinde spor yapip zahmete giriyoruzz , sadece daha güzel bir ölü olabilmek icin mi
Yinede cok almaa canimmmmmm, fazla alisveris yaparsak ozaman üzerimize rahatlikla gecirip cikacak seylerin bollugundan kilo vermeye daha az ihtiyac duyarizzz, yeter simdilik baya aldin zaten son birkac haftadir, ucuzluklar ba$layana kadarda belki 1 beden daha incelirsinnnben senin yerinde olsam 2-3 ay di$imi sIkarim kizzzz, sen ma$allah cok güzel kilo veriyosunnn, gösterdigin cabanin karsiligini kolaylikla aliyorsun en azindan.. baksana ben cabaliyorum cabaliyorum yol katedemiyorumm ama yinede pes etmicemmmmmm, azimle i$iyen beton delermi$
kahvemi iciyorum $uanda, bitince hazirlanip cikacamm, azicik carsida dolanayim, markete de ugrarim.
dün tv izlerken laptoptan leslie nin kisa videolarini acip arada bir kalkip 5 dakikalik ve 15 dakikalik yürüyü$lerini yaptim, tabiki bunlari yaparken terlemiyorsun bile, 15 dakikalik olani tam isinirken bitiyor zaten ama spor olsun diye degilde yerimden kalkmi$ olmak icin yaptim onlari.. 3 mil olani bu hafta icin cok iyi, 45 dakika sürüyor ve baya terletiyor, haftaya kaslarim acilinca 1 saate cikarmayi planliyorum. elimde dambillarla yapiyorum sporu. bitincede doktorun bana üst kollar, sirt ve gögüsler icin verdigi hareketleri yapiyorum, haftayada yarim mekik cekmeye baslasam iyi olacak.
sporu yaparken laptopu televizyonla ayni hizaya koyuyorum, leslie denen hatunun sesini kisiyorum, cünkü kulaklarimda cinliyor ve sürekli ayni seyi duymakta sIkIcII, tv seyrediyorum, onlarinda yaptiklarini yapiyorum, cok cabuk geciyor zaman.. kaynanan gidince yürüyemedigin günlerde bir dene canim istersen.. en cok korktugum birakmakkkk, keske hep böyle devam edebilsemmmmmm
Ayyy bu aradaaaa saba tümerde dün 5 tane kadin vardiii, 75 kilo verenler felan.. kadinin bir tanesi 140 kiloyken 75 kilo zayiflamis, incecikkk bir görsenn, insan okadar kilo veripte sarkmazmiiiii, hic sarkmami$$.. ayyy masallahhh millette ne azimm kizzzzzzzz, biz 10 kilo veremedikkkkkkkkk
bir$eyi daha yazacamda hep unutuyorummmmm, aciktigimda kücük bir tabaga 2-3 tane kuru kayisi, 2 hurma, 1 yada iki tane kuru incir koyuyuorum, yemeye baslamadan önce bir bardak su iciyorum, 1 bardak su da yanima aliyorum, yerken yudumluyorum, 1 haftadir felan bagirsak sorunum kalmadi böylelikle, her sabah kahvemi icince cok rahatlikla tuvalete cikabiliyorummm.. düzenli bir sekilde yaparim artik. ohhh beaaaaaaaa dünyaaa varmi$$birde hic canim tatli seyler istemiyorr böylelikle, bu ayki regl i bile sadece 1 kere 1 dilim ekmege nutella sürerek atlatabildim..
carsiya gittim, birkac tane magazaya girdim, bir tane pantolon begendim denedim, fiyatida uygundu, neysee giyindimmm oldu ama yakistiramadim kendime, bir tane kirmizi ta$li yüzük ve 3 tanede küpe seti gördüm yine kirmizi ta$li ama 3 üde farkli $ekil ve boylarda küpelerin. cok begendim alip döndüm, 1 tanede tayt aldim evde giyinmek icin. ksadaki kizlara baktim dal gibiler, ya$larida 20-22 civari, o ya$taki halim aklima geldii, yemin ederimm yolda gelirken aglamamak icin kendimi cok zor tuttum, her gittigimde, özelliklede üzerime bi$eyler denemeye kalktigimda moralim bozulupta dönüyorum
ne yapmi$im ben kendime böyle diye icimden söyleene söylene yürüdümm, gecenlerde aldigim dolgun topuklu ayakkabiyi giyinmi$tim ilk kez giderken, oda canimi acitti daha ayagim ali$madigi icin, onu bahane edipte hüngür hüngür aglayasim geldii inankii, Allah immm cok kilolu olan inanlarinda yardimcisi olsunn, gercekten cok cok zorrrrrr, ben 10-15 kilo veremiyorummmm, sabah izledigim kadinlar benim agirligimdan fazla kilolar vermi$lerdi dü$ünseneee.. Rabbim beterinden korusunn, onlari dü$ününcee $ükrediyor insan ama yaaaaa tembellikk yapmaya degermiydi kizim bugüne kadar diye kiziyorum kendime, özgürce giyinip hafif bir $ekilde rahat rahat giyinip ku$anip özgürce gezip dolasabilmenin zevgi hazzI bamba$kaaaa.. yapmicam birdaha kendime bu eziyetiii, yemin ediyorummmmmmmm, kesinlikleee bundan sonra sürekli hareketli olup ü$enmicem hicbir$eye
eve dönerken marketede ugradim, ne aldiysam hep light olanini aldim.. evde kilo yapacak hicbirsey yok aslinda.. yememde icmemde sorunda yok ama bundan 4 gün öncesine kadarki tembelligim ve hep ba$layip sonunu getiremedigim sporlarrr
KENDiME BU HAKSIZLIKLARI YAPMiCAM BiRDAHAA.. YEMiN EDiYORUMMM, KENDiMi DAHA MUTLU VE ÖZGÜR HiSSETMEM BUNA BAGLI CÜNKÜÜÜ .. ALLAH IM YARDIM ETTTNedense kendimi yarali hissettim yaaa bir ali$veri$e gidip geldimmm
selammm canimm, nasil gidiyorr, oglu$un öksürügü daha iyimii ? doktor ilac vermi$tir kesin ama senin oglu$ icmiyorkiii, icmesede zorla biraz aglasa bile kiyacan azicik artik, ilaclari icmedigi icinde aslinda öksürügü iyilesememi$ olabilirkiyamam yawru ku$lara hicccc, anne degilim ama annelik duygusunu yogun yasabilen biriyim aslinda burcumdan ötürü, yengecler anac ruhludurlar, bende istiyorum bir bebekkk aslinda yaaaa, böyle giderse artik zor gibi sanki, ya$ 33 bir kizim olsun isterdim, tabii herseyden önce hayirli ve saglikli olsun.. Allah hayirlisini versin, belki böyle daha hayirlidirr
Dün ayakkabi ayagimi yara etmi$, o yüzden bugün disari cikamicam, pazartesi önemli islerim var, o yüzden iyilesmesi lazim pazartesiye kadar.
bu arada dün di$arida yürüdüm ve haricindede 1 kere 1 mil ( 15 dk ) leslie yaptim, birde 3 mil (45 dk) leslie yaptim. ama i$in ilginc tarafiiii vücudum $i$tii canimm yaaa spor yapmaya ba$ladigimdan beridirrr, kaslarim mi $i$iyor ki acabaaa, neysee bunu bahane edipte birakmicam tabiki, devammmmmmmmmbugün 5. gün, insalllaaahh 5 ay sonrada bugün 5. ay diyebilirimmmmm bikmadan usanmadan caymadan devam ediptee
Dün hic ekmek yemedim, sabah 2 tane yumurta haslayip üzerine kimyon ve pul biber döküp yedim, biara yogurta kuru kayisi, kuru üzüm ve kuru incirle, hurmayi kücük kücük dograyip karistirip yedim ( bagirsaklari cok cok iyi calistiriyorrrr ), 1 tane mandalina, 4 tane mor erik yedim gün boyunca araliklarla, iki avuc kabak cekirdegi ve birde hazir konserve corba vardi dü$ük kalorili, onu isitip yedim .... cok mu yemi$im naapmi$immm :26:
bugün disari cikmicam, baree evde temizlik yapayim, son zamanlarda hic ncanim istemez olduuuuu, offf yaaaaaaaa
senin kaynana daha ne kadar kalacak bellimi ?
Neyseee, öpüyorum kocaman görüsürüzz canim
a benim anaç yengecim, ablam 36 yaşında doğurdu oğluşunu. ilk ve tek bebeği. benimkinden 3 ay küçük. yani sağlıklı olduğun sürece yaşın geçmiş değil. Allah inşallah sana da nasip eder. sen yeterki vücuduna iyi bak, hep doğru beslen. fazla kilolarını da veriyorsun zaten.
sporunun 5. ayını da görürüz inşallah bebişim. bak dışarı çıkmasan bile pes etmeyip evde telafi etmişsin. maşallah
yediklerin çok değil. çünkü meyve ağırlıklı hep. ve yoğurt var yanında. güzel bence.
bi ara çılbırı da dene canım. kaynamış suya yumurta kırılıyor, sonra da sarımsaklı yoğurt, pul biberle yeniyor.
k. validem ocak ayına kadar burda sanırım. evim sensin'i beğenmiş bu arada.
haftaya eşim Almanya'ya gidiyor, 4 gün yok. havalar soğuk di mi iyice oralarda?
geldim. oğluşa pilav yapıyordum da saat kurmuştum 5 dk. ama daha olmamış.
pilava antibiyotik ezip koyucam.
doktora gittik. bronşiyolit olmuş oğlum. yani artık ciğerlerine inmiş.
3 tane ilaç verdi. şurup içmediğinden antibiyotiği büyüklere göre olan düşük dozlu antibiyotikten yazdı. sabah akşam 1/2 hap ezip vermeye çalışıyorum.
ama bizim kerata her defasında anlıyor. tahin pekmeze kattım dün, bi kaşıklık yapıp. ama acı olmuş. bu sabah da 2 kaşıklık yapayım da tadı acı olmasın dedim ama yine acı olmuş. şimdi de pilava katıcam toz yapıp. inşallah anlamadan yer bu kez.
40 günü geçti öksürüğü başlayalı yaa. ne uyuyor ne uyutuyor.
cuma okula gitmeyince yürüyüşlerim de iptal oldu.
akşam yayla çorbası ve 1 tabak kabune yedim dün.
bugün de sabah yumurta, sucuk (eşim Karacabey den almış, %80 dana,%20 manda etli, sucuğu çok ender alırız ama güzeldi) peynir bal yedim tam buğday ekmeğiyle
akşam yemeğini 17:00 gibi yedik. kebapçıda ortaya karışık söyledik. öncesinde yarım yuvalama çorbası içtim. bana kebaplar çok tuzlu ve yağlı geldi o nedenle ben çiiğ köfteyi bitirdimm
ama sanki acıktım yine şimdi yaa
günaydın canım, nerdesin bakem dünden beri?
seni rüyamda gördüm. üzerinde uçuk pembe miydi krem rengi mi hatırlayamadım dar pantolon vardı ve hiç fazlalığın yoktu.
bu sabah k.validem bize hamur açtı sIkma yaptı. (yapma yorulursun, belin ağrır dedik ama yine de yaptı)
kahvaltıda 2,5 sIkma yedim. hamuru un tuz ve su ile yoğurup bezeler yapıp açıyorsun oklavayla. sonra teflonda arkalı önlü pişirip
arasına tereyağ sürüp karışık peynir rendeleri ve taze soğan+maydonoz koyup içine rulo yapıp yiyorsun.
Allah'tan evde beyaz un az kalmıştı, yarısından çoğu kepekli undan oldu hamurun :)
iyi hafta sonları bebişim.
muhtemelen evde dinleniyorsun veya spor yapıyorsun. (ayakkabı ayağını vurdu ya dışarı çıkmamışındır sanırım)
pişşşşşştttt nerdesin bacım??????
akşam azcık nohutlu yayla çorbası içtim bi tabak da kabune yedimm.
3 makine çamaşır yıkadım , az sonra da ütü yapıcam oğluşa.
sen ne yaptın bakem bugün?
mrb canım, görüşmen olumlu geçmiştir inşallah.
oğluşum 2 akşamdır rahat uyuyor. ilacı 1 kez içirebildik. internette kadir tuğcu diye bir doktor var. anne olunca anladım sitesinde.
bronşiolite antibiyotik verilmez diyor yazılarında. k.validem ise daha ilerlemesin verin diyor.
ben ise hiç ilaç vermek istemiyorum. zaten keratam da içmiyor versekte. yoğurda karıştırıp 1 kez içirebildik.sonra uyandı tabi ne yoğurt ne puding ikisinde de ağzından geri çıkarıyor.
bugün okul dönüşü yarı yolu yürüdüm marketten alışveriş yapınca elimdekiler ağır diye taksiye bindim.
kar yağıyor hee, burası da günlük güneşlik valla. çamaşırlığı balkona çıkardım kurusunlar diye.
rüyamı hatırlamıyorum tam ama galiba sahil kasabasındaydık.
zumbalaları da yapmışsın ohhh beeeaaaa yarasın
oğluşu almaya çıkıyorum. öptüm ve kaçtım
o pastayı 24 saat içinde eritirsen zararı olmaz. kilo olarak dönmez.
hadi bakalım leslie yi 2 katına çıkar bu gece.
veya yarın çok hafif şeyler ye canım.
öperim ve kaçarım canım.
not: dal gibi olup, obez gibi yiyenlere haaayııırrrrrr :111:
selam canım,
yatmadan önce bir girip bakayım dedim.
benim oğluşun uyuma faslı tam 1,5 saat sürüyor. her defasında bi sıcak çay içemeden bayatlıyor koca demlik.
kendime adaçayı yaptım. onu içip yatıcam hemen ben de.
sabah ;1 yumurta ve tereyağlı ballı ekmek yedim biraz da peynir, domates, salatalık, tam buğday ekmeği
öğlen : şu haşladığım nohut ve buğdaydan yoğurtlu sıcak çorba yaptım bu kezüstüne tereyağ+pulbiber eritip dökünce keşkek tadına yaklaştı.
akşam: yarım nar, bi tabak tatar (sarımsaklı yoğurt makarna kıyma sos)
oğluşu almaya giderken tranvaya bindim. uzak olan durakta indim. markete gidip el kremi aldım. havalar birden çok soğudu. pazar günü 20 dereceleri gördük ama bugün 4 derece hava. buzz gibi. (yine de şükür tabi oralara göre)
koşuşturduğun işlemler epey uzun işmiş. herbirine ayrı başvurman gerekiyor. Allah kolaylık versin. ama bi taraftan da evden çıkıp yürümek için bahane olmuş ne güzel. (belki de soğuk diye çıkmayacaktın di mi )
k.validem bakımlı kadındır. kızları ona çok güzel kaliteli ciciler alır hep. kendi de çok titizdir. saç boyaması mecburiyetten . saçı ve kaşı beyazlamış durumda. k.pederimden sonra çok çöktü. yüzü hala eski haline dönmedi. zaten son 2 yılda k.pederimin hastalığı nedeniyle çok yıprandı, yoruldu.
Allahım kimsenin başına genç yaşta kayıp vermesin ya rabbim. çok zor. annen güçlü kadınmış. 5 kardeştiniz diye hatırlıyorum. 39 yaşında 5 çocukla çok zor olmuştur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?