selm canim, bu saate kadar yazamadim. dün evi temizledim dedim yaa hanii, uyandigimdan beridir temizlige devam ve bitti $ükürrrr. 5 tane temizlikci calissa evde $uanki kadar temiz olamazdi saniyorum.. her yer parliyorrrrrrrharbiden cok yoruldum amaaaaa yaaaaaaa.. uyandiktan sonra 1 fincan kahve ictim sonra giri$tim i$lere, sonra biara 1 ka$ik üzüm pekmezi yuttum enerji versin diye, daha sonra 1 tane hurma yedim ( domates $eklindeki hurmadan ) , ve $uanda kahvemi iciyorum.. saat $uanda burada 17.30 ve hala hicbirsey yemedim sayilir yanii ama $uanda ocakta pisiyor yemeklerim..
brokoli haslaniyor ve tavuk izgara.. yarim saate kadar yemeye ba$larim. aralardada bol bol su ictim tabiki ve icmeye devam ediyorum..
i$in tuhaf tarafi aclik ve halsizlikte hissetmiyorum okadar enerji sarfetmeme ragmen bugün :44:
yemegimi yiyince du$ yapacam, birazcikta süsleneyimm, bugün benimki Türkiyeden dönüyor, bu halde yakalanmak istemem
kizz senin kaynana baya bir biliyor o halde bursayi, tek basina cikabildigine göre disari.. en güzel terapi ona insanlarla görüsmek olacaktir, kacmasinn.. annemde babami kaybettikten sonra üzüntülerinden arkadas cevresiyle tekrar görüsmeye baslayarak kurtulmustu..
Ay imrendim arkada$ina yaaaa, bendee anne olmak istiyorummm, gecen gördügüm bir rüya annelik duygularimi depre$tirdiiAllah güzel kader yazsin arkadasinin bebeginede in$allah canim.
Banada sanki bu sefer basaracakmi$im gibi geliyor canim yaaa, in$alllahhh bu azim devam ederrr, yaza incecik girmek istiyorummmmmm. tartimi kaldirdim dün temizlik yaparken, kilo verince gevsiyorum veremeyincede saliyorum kendimi gidiyor. o yüzden 2 haftada bir tartilirimm.. ama üzerime daracik olan hatta bacak arasi bile yapisan e$ofmanim bol gelmeye ba$ladiiyilbasina kadar 65 olurmu ki dersin :26:
in$allah hepimizin yili olsun canim, icimde tuhaf huzurlar var, cok mutlu hissediyorum kendimi, bisürü seyden umudum var ve ben hayati ba$aracam in$allah Allah saglik verdigi sürece.. Yüce Rabbim hepimize saglik huzur ve helal riziklar kazandigimiz mutlu kaderler yazsin, özelliklede kalbi hain olmayan, icinde fesatlik olmayan yüregi temiz insanlara insallahhhh .. Aminnnnnnnnnnnnnnnn
Rüyami yaziyorum özelden hemen)
65 olursun bebişim. az ve öz yiyorsun. sporu arttırdın. çok hareketlendin.inşallah 65 i görürsün yılbaşında canım.
amin bebişim. ne güzel dua etmişsin. AAAMİİİİİNNNNNNN
selamm canimm, nasilsinnn, dün yazamadim, sadece bir özel mesaji yazip cikmak zorunda kaldimm. bugünde girdim biara tam yazacaktim ablam görüsmek istedi, mecburen cikmak zorunda kaldim yazmadan
Dün bütün yediklerim : 1 kase tarcinli yogurt, 1,5 tane yagsiz tavuk budu, 1 corba ka$igi üzüm pekmezi, 1 tane mandalina, 1 tane domates seklindeki hurmadan, 200 gram kefir.
bugün daha bütün yemek istediklerimi yemedim ama yediklerimi ve aksam en gec yiyeceklerimide yemi$ gibi yazayim ben yinede)
1 bardak pekmezli süt, zeytinyagi ve bol limonlu brokoli, limonlu ton baligi, 1 kase yogurt, 200 gram kefir, 1 hurma ( domates gibi olandan ) ,1 tane portakal
henüz spor yapmadim bugün
sen neler yaptin canimm, kayinvalideyle zaman nasil akiyorr ? bu arada beli rahatsizmi$, Allah iyilik versin..oglu$unuda senide kocaman öpüyorumm
haaaapşuuuuuoff ya ben tam iyileştim derken yine nezleyim ooooffff
sabah oğluşu bıraktıktan sonra okul çevresindeki markete uğrayıp eve tranvayla döndüm.
(sabah nerdeyse şapkamı unutuyordum, unutsam kesin daha beter üşütürdüm)
dönüşte standart kahvaltımı yaptım. (bugünlerde sabahları kuşburnu marmelatı ve bal yiyorum, ona rağmen nasıl hasta oluyorum??? )
öğlen etli kuru fasülye ve az bulgur pilavı yedim. üstüne nescafe içip çıktım evden.
k.validemin bir banka işini ben halledeceğimden bankalar kapanmadan yetişeyim diye tranvaya bindim.
ama bankanın yerini kestiremediğim için fazla fazla yürümüş oldum, uzak durakta inmişim çünkü.
herhalde bu hızlı tempo yürüyüşlerde sırtımın çok terlemesinden üşütüyorum.
akşam azcık fasülye+pilav yedim.(oğlumun yarım tabağına az ekleme yapıp öyle yedim)
oğluma yeni aldığım kurabiye kalıplarını (veya oyun hamuru kalıplarını) kullanmak için kurabiye yaptım.
2 tane yedim.
sonra regl oldum. 1 rezene, 1 adaçayı içtim. C vitamini attım ağzıma. bi de daha önce multi vitamin ve mineral çocuk vitamini atmıştım jelibon şeklinde.
şimdi de yeşilçay içiyorum. tarçın ve zencefilli.
bi taraftan da oğluşun yeni aldığım ama beli bol gelen eşofman altlarına lastik geçiriyorum.
gözlerim kapanıyor artık çaylardan. dışardan da cama vuran yağmurun sesi geliyor
hadi ben uyuyayım artık.
öptüüümmm
.
kıııızzzz yediklerini ne güzel seçiyorsun. kefir, limonlu ton balığı, Trabzon hurması, portakal, pekmezli süt
bense çaklıt yiyom durmadan. ama regl olacağımdan yiyomuşum
amin bebişim, inşallah hep iyi olur beli de kendi de. birsürü ilaç alıyor her öğün.
Banyodan ciktiginda umarim saclarini iyice kurutuyorsundur canimm, oda hasta yapar..bende terlersem eger soguk havada hemen hasta olurum. eskiden cok daha fazla hasta oluyordum, cok vitaminsiz besleniyordummmm. simdi cok az yiyorum ama vitaminli seyler cogu, birde eskiden gercekten hic su icmiyordum, bolca su icmekte bircok mikrobu kolayca di$ari attiriyor diye düsünüyorum :26:
sende ama cok faydali seyler yiyosunnn herzamanhatta benden daha faydali seylerrr... cünkü benim yiyip ictiklerim hep ayni ama sen cesitlerde sürekli farklilik yapiyorsun. kefir icmeni öneriyorum canim günde 1 bardak, tadini sevmeyebilirsin ama ac internetten oku faydalarini, kesinlikle iversin ozamannnn...... ben son birkac aydir probiyotik aliyordum diye kefiri icmedim ama simdi kefir iciyorum günde 1 bardak.. Lütfen bo$ bir vaktinde internetten kefirin yararlarini oku derimmm..........bütün marketlerde satiliyorr. litrelik olanlarindan alsan sana 4 gün yeter..
sen regl olunca bende tIrsmaya ba$liyorum kizzzzz, anliyorum ki sen bitecen ben birkac gün sonra olacamm :18: gecmi$ olsun, ilk günü atlatinca gerisi daha kolay geciyor gerci ama bende özellikle ki$ aylarinda sanki gaz sancisi gibi bir sanci oluyor, bilmiyorum herkeste oluyormu ama aci veriyor yahuuuuki$in ayri dertttt, yazin ayrii derttt........
bir tane cicekli berede ben alayimmm ayyy, aslinda yaki$iyor ama takamiyorummmm, ali$mayinca tuhaf geliyor, sanki kafami biri sIkIyor gibiicok soguk havadada takmadan yürüdümmü kulaklarim felc oluyor sanki ayyyyy, oyyyyyyyy :18
Vallahiii ben hasretimmm etli kuru fasulyeyeeeeee, elim kirik sankii, kizim yapta yesene 1 tabakkkkk.. cok severim pilavla.... afiyet olsun sana..kurabiyelerde tabii)
kizzz sormaaaa, ma$allah sanki kafama birsey dü$tüüü, hirs yaptim bu seferrrrr iyice. ben bugüne kadar cok hirs yaptim ama hep sonunu getiremedimm yada yanlislar yaptimmm.
benim cocugum yok diye alisverisimi kendime göre ayarlayabiliyorum canim, cocugu olan yada sürekli evde yemek yapmak zorunda olanlarin bu $ansi yok. mesela markete giriyorum son bir kac haftadir, sadece alacaklarima programliyorum kendimiii, gözüm sadece onlari görüyorrr, elimi birkere bir$eye atsam devami gelir diye korkup almiyorum..
inankii yalansiz ve abartisizzzzz, aldiklarim sadece : ton baligi, tavuk, brokoli, domates, salatalik, limon, meyve cesitleri, yogurt, süt, kefir, yumurta..Ba$ka hicbir $eye odaklanmiyorummmm, direk bunlari alip cikiyorumm, evde ba$ka birsey olmayincada zaten yemek gibi bir $ansin olmuyor. birde migdem iyice kücültüüü ekmegi kestigimden beridirrrrrr. yani bir kücük kutu ton baligini acip yedimmii doyuyorum hatta zorlaniyorum bitirmekte. yada 1 tane mandalina yedimmii canim ikinciyi istemez oldu.bu aldiklarimin haricinde evde bal ve pekmezde var.. sütüme 1 tatli kasigi bal karistiriyorum genelde ve hergün olmasada haftanin 3-4 günü 1 kasik pekmez yutuyorum.. bunun haricinde mutlaka hergün 1 tane balik yagi hapi yutuyorum ve bolca su iciyorum..son 1 haftadir felan kalori olarak cok yetersiz besleniyor gibi görünsemde vücudumun ihtiyac duyabilecegi herseyi yiyorum aslinda.. tamamen kestigim tek $eyy ekmek, makarna, patates ve zaten seker kullanmiyordum ama suanda sekerlide hicbirseyi agzima sürmüyorum. pekmezden, baldan ve yedigim meyveden seker ihtiyacimida gideriyorumm..ve inanmayacaksin ama bacimmmm $imdilikkk canim hicbir$ey istemiyorummmmmmm, vücudum ihtiyac duysa isterdi dimi ama :26:
$imdiiii bu kizz niye bunlariii böyle ballandira ballandira anlatiyor diyeceksinnnnnnn ??????Birkac gün icinde kaynanan gidiyor ve sende yaza benimle beraber hazirlanmak icin kendini gaza getir diyeeee anlatiyorum bacimmm
mesela kurabiye yaptinn yaaa, 2 tane yemee, 1 tane ye birakkk. sen cok kolay veriyosun aslinda, benim bu yaptiklarimi yapsan benden cok daha hizli incelirsinn eminimkii.. bak ben son dönemde kendimi yirtiyorum ve resmen gram gram gidiyorr yaaaaa, haksizlik gibi degilmiiböyle devam edebilirsem eger, gram gram da olsa yaza kadar damlaya damlaya göl olur saniyorumm ama korkum ne biliyormusun bacimmmmmm, herzamanki gibi devamini getiremeyip en ba$a dönmek
ama bu sefer BA $A RA CA GIZZZZZZ !!!!!! yok ba$ka bir secenekkk....
$öyle bir yukariya baktimda destanlari döktürmü$üm yine uzun uzun
neyseee, gelelim bugüneee, daha benim bugünüm ba$lamadii sayilir, kahvemi iciyorum, yataktan bile cikmadim. kahvem bitince tirnaklarimi silip du$a girecem. sonra hazirlanip cikmaliyim ama belli bir saati yok, aksama dogruda ciksam olur. ugramam gereken bir yer var aksam 7 den önce. hala kendime keyfime göre diz üstü bir palto bulamadim. dün bir magaya girdim vitrinde gördügüm birseyi begenince, bamba$ka bisey alip ciktim. daha önce girmedigim bir iki magazaya daha girip bakarim palto icin hazir cikmi$ken.Üzerime kiyafet almamaya calisiyorum, cünkü az da olsa kilo verince daracik olupta giyemediklerimi giyinmeye ba$ladim, bo$una para vermek istemiyorum.........birde yilbasi gecince magazalarda birazda olsa fiyatlar dü$er saniyorum.
Bugün ne yiyecegim yine belliii : limonlu ton baligi, limonlu ve zeytin yagli brokoli, 1 bardak süt ( 1 tatli ka$igi balli ) , 1 kase tarcinli yogurt, 200 gram kefir, 2 tane meyve. 1 tane balik yagi hapi..
bütün bu yediklerimi teker teker belli araliklarla tüketiyorum tabii
Dün spor yapamadim di$arida yürüdügümün haricinde, bugün in4allah yapacam, yapincada yazarim ne kadar yaptigimi canim..
Günaydin canimm..Anammmmm baktimmm bizim konu ikinci sayfalara dü$mü$$, hemen kurtarayim dedimmmNasilsin Gülcümm, nasil gidiyor kaynanayla son günlerr?az önce uyandim daha, bir kahve icip kendime gelmem lazim..
Dün leslie yapmadim cünkü disarida yürümeye gidip geldim hürrem ba$lamadan, döndügümde cok yorgundum cünkü gündüzde disarida yürümü$tüm.bugün hem disarida i$lerim var hemde evde spor yaparim saniyorum. ciktigimda artik sadece gidip gelmiyorum 2-3 tur atipta dönüyorum ama bukadar az yemeye ve hareketlenmeme ragmen sanki yilbasina kadar 65 i göremeyecekmi$im gibi geliyor, olsunn diyip kendimi avutuyorum.. bende sevgililer gününe kadar varrim ozamann1 gramda veremesek uzun süre yinede pes etmicem.
dün carsidayken bizim bir tanidigin pastanesinin önünden gectim, sahibi Türk, hem alman usulü hemde Türklere özgü unlu mamüllerin yapildigi güzel bir yer. orada gözlemeci bir kadin var, siparis verdiginde direk sicak sicak yapiyor, önünden gecerkennnnn canim nasil istediii anlatamammm, gözlerim döndü resmen :111: ama almadimmm, hizlica uzakla$tim oradan hemennnnbugün ya tavuk pi$irip yerim yada konserve kuru fasulye ve nohut var, onu ku$ba$i etle yapar yerim. Dün markette brokoli bulamadim bugün icin alacaktim, bende brüksel lahanasi aldim, bugünde brüksel lahanasini zeytin yagli limonlu yapar yerim. ( bilirmisin brüksel lahanasini, tek lokmalik lahanalar ufak ufak )
Senin oglu$ napiyor, coraptan kuklalari becerebildilermi baree
sabah kahvaltisindan önce 1 fincan sütlü kahve ictim, 600 ml su..
kahvalti niyetinede 2 yumurta, 2 kücük domates, 3 dilim peynir, 3 tane sivri biber ve bolcada kirmizi pul biberli bir omlet mi dersin artik menemen mii ? i$te ondan yedimmmm, üzerine yine büyük bardak su.. cok lezzetli oluyor ama tavsiye ederim, haftada 2-3 gün kahvaltida böyle yapip yiyorum.. simdi cikip iki tur atip dönecem ama önce hazirlanmam lazim cünkü cikmi$ken ugramam gerekn bir yer var..
aksam yemegim icinde tavuk cikardim yine izgara yapip yicem.. aslinda gecen sen dediginde kuru fasulye istemisti canim, hazir konserve haslanmi$ fasulyede varken yapayim dedim ama üsendim) bugün ve yarin tavuk yemek yemek zorundayim artik buzluktan cikarmi$ oldum, bir gün yapip iki gün yiyorum. fasulyeyide cumartesi yapar, cumartesi- pazar yerim artik kismetse..
ilk girdiginde oku oku bitiremeeee diye yazip duruyorummmmm, oh canim deysinnnnnnnn
bugün markette düşündüm durdum ne alacaktım diye. bi türlü gelmedi aklıma kefirbu yaşta not defteri ile dolaşcam yaa.
banyodan sonra asla ıslak saçla durmuyorum. hemen kuruturum. hatta banyo yaptığım akşamlar yatarken tülbent takarım :)
terlemekten oluyor benim üşütmelerim. çok hızlı yürüyorum. bi de kabanım kalın. k.validem ince bişey alçaktı bana trençkot gibi, izin vermedim. emekli kadın, birsürü sağlık sorunu var. parasını böyle şeylere harcamasın.
geçenlerde activa meyveli yoğurt yedim. probiyotikli. karnımı ağrıttı beyaa(oğluşa ilaç içirme seçeneği olarak almıştı eşim)
ayaklarını üşütme reglin yaklaşırken. gaz sancısına rezene çok iyi geliyor. içimi de kolay. bence bulundur evde.
burda havalar kuru soğuk oldu iyice. kar soğuğu gibi.. bugün kırtasiyeye girdim bozuk para vericem elimi hareket ettiremiyorum üşümekten.
siz alın dedim avcumu uzatıp :))) ben de eldiven kullanamam. şapkaya alıştım iyice, takmayınca çok üşüyor kafam:)
kuru fasulyeye evet ama pilava haaayııırrrr. ben bulgur pilavı yapmıştım ama en çok pirinç pilavı yakışıyor ve de turşuuuu ayy ağzım sulandı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?