yaz bebişim bana da iyi gaz oluyor senin azmin. maşallah sen bu kez başaracaksın.
mideni küçülttün, sağlıklı gıdalara odaklandın, hareketlerini arttırdın, sporunu yapıyorsun.
herşey daha güzel olacak. yaza fıstık gibi hatunlar olacağız inşallah.
bu sabah tartıda 67,8 i gördüm. yaşasın dedim yaa 67 leri en son haziranda görmüştüm. ohh beeee.
ben diyete tam uysam biliyorum daha hızlı gidecek ama normal yeme düzenime uysun istiyorum zayıflama sürecim.
çünkü senin de korktuğun gibi diyet bi yere kadar yapılıyor. sürekli yapılınca bıkılıyor. kaçamak isteği artıyor.
ben az kaçamaklarla bol sporla vermek istiyorum. mümkünse tabüüü :111:
benim de çok kilo verdiğim söylenemez. bak hazirandan beri bir ileri bir geri. ama olsun, en azından geri almadık, karar verdik devam ediyoruz.
ben de daha hafif bir mont alamadım. dün k.validemle okul çıkışı avm ye gittik. üzerimdeki kaban, çapraz çantamdaki şemsiye ve şalım ağır geldi sanki. ensem ve başım bir ağrımaya başladı. midem de bulandı.(sabah kahvaltısıyle çıktık evden ama apar topar, sonra da sadece salep içtik) nezle olunca eklemlerin falan ağrır ya bi de üstüne reglin bacak ağrıları falan eklendi, kafeinsizlik ve açlıktan(ama hastalıktan açlığı hissetmedim bile) çok kötü oldum eve dönünce uzandım. otobüste 1 saatte gelebildik eve. çok dolaştı. (k.validem merdiven çıkamıyor diye tranvayla dönmeyip otobüs bekledik.) oğluşu almaya bile gidemedim. yazık k.validem gidip aldı. ama onun da ağrımış beli . bugün de yine yola çıktı. yarın dinlense bari.
eski kıyafetlere(aslında eskimeden kilodan dolayı giyemediğimiz kıyafetlere)girmeye başlayınca sanki yeni almış gibi oluyor di mi :)
ben 42 bedene döndüm ama hala elime alıp baktığımda çok geniş geliyor 42 bedenler
insan kendi vücuduna başını eğip bakınca zayıf görüyor güzel oldum sanıyor ama bir boy aynası karşısına geçtimiböyle oluyor.
geçen gün aynasında kendimi beğendiğim mağazanın aynasından şüpheleniyorum. zayıf gösteriyordu sanırım.
k.validem indirimleri beklersen seçilir hepsi diyor ama ben yine de bekleyeceğm. bakarsın ben de kilo veririm biraz daha.
iyi olmuş kurtardığın bebişim, düşeni tutmak sevaptır:111:
k.validem gitti 18:00 de. bugün bişey yapmayıp dinlendik evde. annem de geldi. kısır yaptım, annem de sarma getirmiş ama mercimek ve nohutla yapmış.(kendi pirinç kullanmıyor şekerden dolayı) çay yaptım yedik içtik. öncesinde de kıymalı karnabahar yapmıştım onu yedik.
bi ara oğluşu almaya 30 dk kala revani yapmak geçti aklımdan (k.validem sevmişti bi yaptığımda. portakallı revani) ama sonra vazgeçtim o da kilo vermeye çalışıyor( beli nedeniyle 2-3 kilo vermesi gerekiyor, dr öyle demiş. zaten eşini kaybettikten sonra5 kilo verdi)
ben de senin gibi yolumu uzatarak gidip geliyorum. tramvaydan uzak olan durakta iniyorum. neden 65 i göremeyecekmişsin ki?
eski düzenine göre çok değişti yeme içme şeklin. o sporlar seni 65 olmuşsun gibi gösterecek zaten vermesen bile.
no gözlemeaferin
brüksel lahanası pişirmişliğim var. ama son aldıklarımdan yaprakların arasından küçük sinekler çıkınca almaz olmuştum.
uyuz olup bütün yapraklarını açmıştım üşenmeyip
oğluşum hala tam iyileşmedi. arada bir öksürük yokluyor ama en azından geceleri uyuyabiliyoruz. bi de üstünü açıp durmasa
çocuklar çok şekerlerdi yaa, o kadar masum ve saflar ki. çok konuşkanlar. çok eğlendik. tekrar gitmeyi iple çekiyorum. sıra ne zaman gelir acep :)))
oyyy mis gibi olmuştu o. en üste peynirler yavaşça eriyip yayılmışlardır. (iyileştim galiba ben iştahım açılıyor)
bi ara ben de yaparım. ama üşenirim onları doğramaya beyaaabi ara da çılbır yapıcam inşallah :)
okudum okudum bitti ya laaa
konserve fasülye varsa üşenmediğin başka bir gün yaparsın bebişim. fasülye çok faydalı bağırsaklara. ve de kansere(evlerden ırak) karşı koruyucu imiş.
haftada 2 gün bakliyat
2 gün balık
2 gün sebze
1 gün de et veya çorba ile geçse işlem tamam di mi :)
soğuk havalarda vücut ısınmak için daha çok kalori yakıyor. bolca yürüyüş yapmak gerek dışarda. ama terleyip üşütmeden.
bir de şunu farkettim ben oğluşu uyutmak için gidip uyuyup kalıyorum. böylece 23:00 suları uyumuş oluyorum. veeeee sindirim sistemim dinlenmiş oluyor ( 23:00-15:00 arası onun saati) onun da zayıflamaya etkisi büyük. metabolizma düzene giriyor.
oğluşun sesi geldi mutfaktan satamp sataampp diye. oysa stamp diyor şarkıda :)))) ayağını yere vur diyor.:))))
kısır yedim çayla, şimdi pişmanım:18:
sen nerlerdesin bacım?
oğluşu aldım geldim. ona mantı yaptım. karnabahar yemediği için. azcık kendim de mantı yedim.
bu sabah marketten kefir de aldım. yazmayı unutmuşum. tadı çok güzel. sodalı koyu kıvamlı ayran gibi
kısırı çıkarayım dolaptan da ılısın, bu akşam bitirmeliyiz. bol taze soğanlı çünkü.
sen naptın bakem Sedefcim? nerlerdesin?
ben de bi dinleneyim daha doğrusu iyileşeyim, evde twister da dönücem. yanlarımı eriticem.
merhaba canım,
oğluşu bıraktıktan sonra yine markete uğrayıp tranvayla eve döndüm.
sabah evden çıkmadan önce 1 makine nevresim attıydım. gelince onları astım önce.
sonra çay suyu koydum. 1 posta daha attım nevresim. sonra kahvaltımı yaptım. sonra yine 1 posta daha attım nevresim.
(hep nezle olduğumuzdan nevresimleri sIk sIk değiştiriyorum ki geri bulaşmasın diye, bi de oğluş bi gece yatağa yaptı çişini)
kurutmalıklar yetmedi. yoksa daha yıkanacak 3 makinalık çamaşır var.
hiç dizi izleyememiştim oturup, şimdi muhteşem yüzyılı izliyorum (2 aylık deneme tİvibu aldık, ordan izliyorum)
eşim öğle yemeğine geldi gitti. ben de iyice yoruldum, hala nezleyim. uyuyabilsem uzanıcam da sanmıyorum.
hee bu arada bu sabah 68,2 çıktım. çünkü regl olurken bağırsaklarım tam boşalıyor. ama şimdi 3. günüm ya yavaşladı tekrar.
bi de kısırın şişliği olabilir.
montunu ve atkını güle güle kullan canım. bere almadın mı?
ya sen 38 beden mont giyebilip nasıl 69 kilo oluyon ki hala çözemedim. bana bir ara boydan fotonu çekip özel mesaj ile atsana.
bana 42 beden cuk oluyor. bolluk kalmadan.????
burnum tıkalı nefes tam alamıyorum gibi. bi geçse şu nezle ben de kent meydanında hiç gitmediğim büyük bir avm var oraya gidip bakıcam mont kaban vs.
sabah tranvay simiti aldım( tranvay duraklarında satılan simite çalışırken biz kızlar öyle derdik, çok güzel oluyor, gevrek gevrek)
oğluşun yarım tostunu yedim bi de. bi de peynir ve kuşburnu marmelatı. ve çay.
eşim geldiğinde onunla bi kase tarhana çorbası içtim. 2 kaşık kuru fasülye yedim.
hala çay ve kahveden tat alamıyorum. gidip c vitamini atayım ağzıma.
televizyon bile zevk vermiyor. çok sesli gibi daha doğrusu gürültü gibi geliyor. dün eşimle oturup işler güçler izleyecektik. sarmadı kapattık.
zaten oğluşu erken uyutcam diye(sabahları uyanmıyor da) gidip ailecek yattık ama ne gezer, eşim uyudu oğluş ayakta. deli oldum. mutfakta 10 dklık işim kalmıştı. bi de yeşil çayım:)
onu yapmak için uyumasını bekliyorum uyumuyor bi türlü. bıraktım yatakta sinir olup, geçtim mutfağa, makineyi boşalttım. bulaşıkları yerleştirirken bi baktım yanıma geldi tıpış tıpış. 2 kitap okudum. geri gidip yattık beraber. yine saat 12:00 yi buldu. pöffff
ayyy gidip uzanayım üzerimde garip bir ağırlık, sinirlilik gibi, bişey var. dün kahveden sonra sanki çarpıntım oldu gibi geldiydi.
Günaydın Sedefcim, nasılsın? inşallah daha iyisindir.
okudum ama hatırlayamıyom hepsini.
yarın da devlet dairelerinde işin var anladığım. kolay gelsin şimdiden.
güzel bir akşam geçirmişsin arkadaşlarınla. gitar ve şarkılar. canlı müzik.
spor salonuna gitmeyi ben de düşünüyorum. omuzlarım için bi de basenlerim
kıyafet bakarken yukardan bir askıyı alıp 2 sn uzanmak bile omzumu ağrıtıyor.
dün erkek kardeşim geldi. uzun bir yemek hazırlama ve yemek faslı oldu.
oğluşa patates kızattım. ama nicer dicer ile incecik cips gibi kestim patatesleri ve kızartmam da uzun sürdü.
bi de evdeki patates yetmez diye hem eşime hem kardeşime sipariş verdim gelirken alsınlar diye (eşim gecikince ben de kardeşime dedim)
öyle upuzun bir akşam yemeği faslı geçti. köftesi, salatası, biberi derken. çok yoruldum niyeyse. sanırım hala nezlemsi olduğumdan.
kefiri dolaba koydum içemiyorumben yazın bile dolaptan su içmem nerdeyse. o nedenle dolaba meyve yoğurt ayran koyunca unutuyorum onları içine sıcak su koyup mu içsem. bekleyemem ılımasını.
2 bardak ince bulgurdan yaptığım kısır hala bitmedi. bi ben yiyom zaten. o da ılısın diye dışarı çıkarıp kalorifer üstüne koymaktan bozulacak yakında.
dün kardeşim tatlı da almış, ama sütlü tatlı. yedim gitti valla. ama erken saatte. 19:00 du 2.yi yediğimde
gece oğluşum öksürmekten uyumadı ve uyutmadı. ilaç içmediği gibi sırtına viks sürüp kağıt koymamıza da karşı velet
ayaklarının altına sürüp çorap giydirdim. ama sürekli üstünü açtığından fayda etmedi. uyuyamadım. ama o öksürüp öksürüp uyumaya devam etti. eşim de gelmiş uyuyan çocuğun burnuna sprey sIkacakmış. dedim sana yapılsa hoşuna gitmez di mi ?:))
sabah kahvaltıda eşim omlet yaptı ama az yedim. çünkü ben en çok rafadan yumurta seviyorum. ağır geldi omlet.
az önce de activa yedim çilekli. bitsin diye.
oğluş salonda yerde üşüyor diye (alt komşu salonda oturmuyor, d.gaz parası çok gelmesin diye) biz de mi oturma odasına (şu an eşimin yatak odası) geçsek diyoruz??? 2 aylık d.gaz faturası geldi 400 küsür. oysa daha 1 aydır kombi yakıyoruz.. geçen seneki gibi maaş d.gaza gidecek yine bu sene de.
orda d.gaz fiyatları nasıl bacım?
ahaaaaa yakaladimmmm))))))))
napiyosunn bacimmmmmmmmmmmm
eyvah sobelendim :)))))
iyiyim bacım napam :) sen napan?
tıkınıyom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?