May-girls Grubunun Birlikte Zayıflama Deneyimleri

canım adım Gül.
senin bir yazında hulahop yapan ikonu gördüm. aklıma wii de hulahop yapınca nasıl zorlandığım geldi. sanal hulahop yani.
ben ona başlayım bari. reglim diye saldım kendimi. dün spor yapmadım. ondan önceki gün de.
70,9 u görmüşken bugün 71,1 oldum. olmazzzz olamaaazzzz :))) şaka tabi. buna da şükür.

kalori hesabı yapmak gerekiyor galiba. meğer ben kaç kalori alıyormuşum. bi de diyet yapıyom sanıyom kendümü peeehhh

Selam kizlar,
Telden yaziyorum. Esim kalkarsa pcden gelcem sohbete. Gulcum hesapladim sabah 400, ogle450-500,aksam yine 450-500 civari. 2 kasik makarna yagsiz sossuz 80, yagli soslu 100dur. Ayrintiyi pcden yazatim birazdan insallah.

çok tşk ederim canım. baya iyi besleniyormuşum kih kih kih :111:
düz hesap 1500 alıyorum yani. hımmm 1 badem eksik yiyim bari :)))))) yok yok sporu arttırayım

geçmiş olsun canım yaa. alerjik mi bünyen? çok mu kullandın deterjanı. şu reklamlardaki silintbeng :) mi nedir onlardan kullansaydın, ovmadan çıkarıyormuş ya hani.

abooowww halı da mı yıkıycaktın? anaaam kendümü çok tembel hissettim. 2 haftada bir temizliğim yapılır ama yine ertesi gün aynı olur heryer. süpürge de açamıyorum oğluşum çok korkuyor.
faraş gırgır vileda kullanıyorum onun yerine. aslında buharlı el aletlerinden almalı. kendimizi haşlamadan yapabilirsek tabi.

ben de nefret ediyorum temizlik yapmaktan ama yaptıktan sonra oturup izlemek güzel oluyor.(içimdeki başak çıkıyor galiba ortaya o anlarda)

Esracım sen 1100-1300 arası alıyorsun ya hani, nasıl belirledin kaç kalori alman gerektiğini?
ben normal almam gerekeni buldum da diyette almam gereken ne acaba ciddi ciddi?

alıntı bir yazı ekliyorum;

2-Günde kaç kalori almalıyım?: Öncelikle, dengeli bir beslenme programı uygulayarak vücudunuzdaki her yarım kilo için 10 kalori almalısınız. Buna, günlük aktivite durumunuza göre, 400-700 kalori daha eklemelisiniz. Sözgelimi 65 kiloda aktif bir kadının günlük alması gerekli kalori miktarı 2000 civarındadır ve bu kişinin, haftada bir kilo vermek istediğinde, günlük kalori miktarından 500 kalori daha az beslenmesi yeterlidir. Eğer siz daha kalıcı çözümler istiyorsanız, diyetiniz boyunca günlük kalori miktarından 250 kalori indirin ve 250 kaloriyi yaktıracak kadar da egzersiz yapın.

bu alıntı da Sedef için
13-Metabolizmayı özellikle güçlendiren yiyecekler var mı?: Diyetisyenlerin bu soruya yanıtı, hayır. Söylenildiğinin aksine, balarısı polenleri ve greyfurt da böyle bir etkide bulunmuyor. Bazı baharatlı yiyeceklerin metabolizmayı hızlandırdığı doğru olsa da, bunun vücut üzerindeki etkileri oldukça zayıf. Eğer metabolizmanızı güçlendirmek istiyorsanız, ağırlık kaldırma egzersizleri sizin için çok yararlı olacaktır. Kaslarınızı zorlayarak kaldırdığınız her yarım kilo için günde 35 kalori yakabilirsiniz.

demek ben uzak marketlerden alışveriş poşetleri taşıyarak, oğluşu da kucakta merdiven çıkararak metabolizmamı hızlandırmış olabilirim. 2 günde

sabah: 10:00 ; 1 haşlanmış yumurta, 2 dilim ekmek, biraz beyaz peynir, 1 kocaman domates, 2 salatalık, 2 biber

yeşilçay içiyom şimdi de :126:

Bu kız bi de sirkeli su içerse hiçbir şey yiyemez, engel olmalıyız

Tatlım o rakam çok normal. Kasıklardaki kaslar sürekli kasılıp duruyor işlevini yerine getirmek için. Bu da ister istemez gaz ve ödem oluşturuyor. Yaptığımız şeyler bunları yok edemiyor azaltıyor ancak. İçin rahat olsun. Aldığın kalori de çok güzel, onu konuşcaz dur.

çok tşk ederim canım. baya iyi besleniyormuşum kih kih kih :111:
düz hesap 1500 alıyorum yani. hımmm 1 badem eksik yiyim bari :)))))) yok yok sporu arttırayım

Canım evet 1500 civarı diyelim ortalama. Ama önemli olan kalori kadar yediklerimizin glisemik indeksinin de diyete uygun olması. Senin yediğin her şey kana uzun sürede karışan, çoğunlukla lifli şeyler. Zaten aldığın şeylerin enerjisinin bir kısmı yediğin lifli şeyler yüzünden bağırsaklarda emilemeden dışarı atılıyor. Kesinlikle yeme tarzını değiştirme ve kalorini azaltma bence, spor konusunda istediğini yapabilirsin tabi. Bu arada 1 saatten fazla spor da önerilmiyor vücudun psikolojik dengesini bozduğu için.

Cif krem kullanmıştım canım, ovmadan çıkmaz benim kirim :))) O gözümde alerji var sanırım ya. LEns kullanırken de sürekli çapaklanıyordu, gözlüğe geçmiştim o yüzden.

Haftaya kayınvalidemler geliyo ya. Benim salonumdaki halı da eçık renk. Ve biz eşimle üzerine sürekli çay kahve döküp damlatıyoruz. Diğerleriyle yıkamaya vercem de önce kendim bi yıkayayım diyorum. Ama deterjan konusunda kararsızım. Var mı bi önerin acaba?

Esracım sen 1100-1300 arası alıyorsun ya hani, nasıl belirledin kaç kalori alman gerektiğini?
ben normal almam gerekeni buldum da diyette almam gereken ne acaba ciddi ciddi?

Canım açıkçası bu senle ilgili. Ben 2600 kalori alsam bu kilomu korurum bu hesaba göre ama o kadar alınca kilo alıyorum. 1500 alınca vermem lazım ama veremeyiyorum istediğim ivmede. Ama sen bu aldığın kaloriyle çok rahat veriyorsun. Hesap konusuna gelince günlük kalori ihtiyacını yukarıdaki araçlar menüsünden hesaplayabilirsin. Ama zayıflamak için ne kadar alman gerektiğini sen belirliyorsun.

ben de bir formül ekleyeyim dur.

30-35 yaşında bir kadın için günlük kalori hesabı:
İdeal kilo x 25 = Zayıflarsınız
İdeal kilo x 30 = Kilonuzu korursunuz
İdeal kilo x 35 = Kilo almaya başlarsınız

Ama bunlar tabi ki bünyeden bünyeye değişiyor. Muhtemelen senin kas yapın çok iyi ve metabolizman hızlı. 1500 kaloriyle bu kadar kilo vermek gerçekten güzel. Kalorini azaltırsan metabolizman yavaşlayabilir canım.

sabah: 10:00 ; 1 haşlanmış yumurta, 2 dilim ekmek, biraz beyaz peynir, 1 kocaman domates, 2 salatalık, 2 biber

yeşilçay içiyom şimdi de :126:

Afiyet olsun, yumurta 75-80, 2 dilim ekmek 100, peynir de ortalama 100 olsa, domates 30, salatalık 18-20, biber 10. Toplam 330 şimdilik sanki. Hani kuruyemişlerin :)))

oleeyyy dünden az çıkmış kahvaltım. evet bu sabah kuruyemiş yemedim. karpuz da yemedim. doydum ama. çavdar ekmeği tok tutuyor galiba. dilimlerimde öyle kare tost ekmekleri gibi değil.
yuvarlak ekmeğin dilimlerinden. bi de ben onları az ısıtıyorum tavada gevriyorlar.

Taş çatlasın 30 40 kalori fazla olur o zaman. Tok tutar hakikaten çavdar ekmeği.

öğle yemeğimi 15:00 de yiycem. dayanamazsam 14:30 da.
dünkü yemeklerim duruyor. başka bişi yapmıycam.

şu kargo bir an önce gelse de pilatese başlasam. oğlumun doğum gününe kadar biraz inceleyim. 17 gün var.

Gülcüm,

Benim de aklıma en çok bulaşık deterjanı yatmıştı. Onunla yapayım doğru.

"ideal kilom 62 olsa (boy 172 cm kilo 62 ideal derler ya) 62*25 = 1550 ile zayıflarmışım. oleeeyyy ama yaşım 36
kaslarımdan emin değilim. omuzlarımda hep kulunç vardır kollarımı yukarı kaldırıp nevresim falan takarken bile çok ağrır. karnımda kas yok, olsa mekik çekerken belime yüklenmezdim herhalde o nedenle yapmıyorum. bacaklarımda varsa vardır kas. metabolizmamı da çok yememdir hızlandıran sanırım."

Tatlım O kafa kağıdındaki yaşın. Biyolojik yaşın daha genç demek ki. 1500 ile veriyosun zaten sen kilo, hiç bozma keyfini. Belki duraklarsa proteini arttırırsın. Sen anlamasan da kesin çok güçlü kas yapın, öyle dışardan anlaşılmadığına bakma :)))

BEnim de yazılar kırmızılaştı

ya ben forum kurallarını bilmiyorum. nasıl kullanılacağını da.

Aynur'un fotoğrafına bakayım dedim beceremedim.
önce arkadaş olarak mı kayıtlı olmalıyım onda.

sizi arkadaş listeme eklemeyi deniycem bakalım yapabilcem mi:)

Pilatese başlamadan vücut ölçülerini alsana tatlım. Bizim için de güzel bir ölçüm olur. Gaza geliriz :)

Aynurun profil sayfasının sol kısmının altlarına doğru albümü var. Ordan bakabilirsin canım. Ben de 5 dakika çamaşır asıp geleyim. Sedef gelmiş :))))

aaa çok severim istatistikleri :) tabi ölçerim.
bi ara bisiklet+akupunktur ile zayıflarken sabah öğle akşam, yemekten önce yemekten sonra hep tartılıp not almıştım. hatta o verilerden excel de tablo yapmıştım.

kağıda bir vücut şekli çizip üstüne ölçüleri not etmiştim diyete başlamadan önceydi sanırım ya da başında. bu h.sonu bi daha ölçeyim.

benim sağ basenim sol basenimden 4 cm kalın çıkmıştı. kaç defa ölçmüştüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…