May-girls Grubunun Birlikte Zayıflama Deneyimleri

Birdy hoş geldin. umarım azimle devam edersin kiloe verme serüvenine.

Gülcüm benim de dünya kadar işim var ama hiç içimden gelmiyor. çok yorgun hissediyorum niyeyse. zaten kalktım sular kesilmiş... benim de vileda balkonda duruyor içi su dolu. sular gelirse süpürüp sileyim.

ben de bu sabah itibariyle ekim başı kiloma döndüm sayılır. yani 8 günümü boşa geçirdim. ay sonu ne olacak bakalım bu rakam.

aramıza hoşgeldin Birdy, evli misin, çocuklu musun, çalışıyor musun, ev hanımı mısın?
spor yapıyor musun? verdiğin kiloları hangi yöntemle verdin?

Antalya hala sıcak mı?

Bursa bugün çok serindi.
Gül Bursa'dan bildirdi efeeeem :)

ohh ne güzel Bursa püfür püfürr :) Antalya hala öğlenleri mangal ateşi kıvamında ağır ağır yakıyor bizi Ben üniversite son sınıf öğrenciyim bu sene mezun oluyorum inş :) Evlilik yolu görünüyor ama bakalım neler olup biter hiç bilmiyorum Canım ben Dukan diyetini uyguluyorum.Aslında bakarsan bu zamana kadar denemediğim diyet kalmadı.Pko yüzünden oldum olası kilo sorunum vardı.Diyetisyene gittim, kürler denedim, sağlıklı beslendim, karatay yaptım, şok diyetler yaptım..yok yok...Dukan'dan çekindim önce, protein yüklemek ne kadar doğru diye.Ama sonra araştırınca aslında herşeyden yediğimi gördüm ve bilimsel olarak da çok doğru bir sistem.Tek eksiği meyve Günde 4 porsiyon meyve yiyen biri olarak en çok o zorluyor beni, elmaya yan bakışlar atıyorum her gün Tabi hayat boyu yapılacak bir diyet değil, Dukan'da aynı şeyi söylüyor zaten,En büyük kazancı verdiklerini almamak tabi harfiyen sürece uyarsan.Anlyacağın oldukça sabır ve itina isteyen bir diyet tatlım.Gerçi hangisi değil ki ? Ha bu arada, sporu ağır yapmıyorum sadece haftada 4-5 gün 45-50 dk yürüyüş yapıyorum yetiyor.Aksi halde kasa dönüşüyor yağlar proteini çok yediğim için.

Son düzenleme:

ayy Sedef ben de yaparım herhalde öyle yanlış yola girmeler. gerçi sadece okula gidip gelicem yolları ezberledim ama yiine de korkuyorum.
hele ki kaza da ne yapılacağını hiç bilmiyorum. polisi mi sigortacıyı mı arıycam ???
görümcem geçen gün arabası bozulduğu için trafiğin ortasında kalmış istanbul'da. kenara çekmeye birileri yardım etmiş falan. ayyy gerildim ya laaaa :)))) niye gerildim ki ben paağça mı yedim???
yok yok yemedim (işler güçlerden)

suların kesilmesi kötü olmuş yaa, benim çok moralim bozulur sular kesilince. hiçbir şey yapamam.
elektrikler gitsin daha iyi :)

geçici artışlar normal. ama anında tedbir alıp yerleşmeden defetmek lazım. cıss lardan yiyince hep istek köreliyor hem de yanlış bişey yapmış olduğumuz bildiğimizden ceza verip kendimize, ertesi gün daha dikkatli olabiliyoruz artık. bu disiplin yerleşiyor artık bize farkettiniz mi?

geçenlerde ben demiştim ya kışı kilo almadan geçirsem razıyım diye. çünkü biliyorum ki kışın karbonhidrat ihtiyacım artıyor. üşüdükçe yemek istiyorum.
o nedenle sabahları ekmeği arttırabilirim. akşam yemekten iyidir tabi.

bugün yürürken çok üşüdüm. çok esiyordu. herhalde yürüyüş günlerim de azalacak git gide.
bisiklete geri dönücem galiba. salonun baş köşesinde durup duruyor öylece. pilates topum masanın altında. twisterım oğluşun oyuncaklarının içinde. pilates lastiklerim hiç kullanılmadı onlar da oğluşun oyuncağı oldu. ev sporlarına geri dönüş yapıcam galiba.

veeee k.validem gelebilir h.sonu. bizde kalacak bu kış. arada kızlarına geçebilir.

anaaaaamm daha öğrenciymişsin. küçücük ufacıksın yaff :)))
kilo vermen daha kolay olur diyecektim ki pko rahatsızlığı varmış.
onunla ilgili tedavi görüyor musun?

dukanı ne kadar süre yapıcan? çünkü meyvesiz olmaz yaa. gençsin, hoş genç olmasan bille herkesin vitamine ihtiyacı var.

kas konusuna gelince ben de kas yapma derdindeyim. bol kasım olsun ki yediklerimi daha çabuk yapabilecek kaynağım yani kasım olsun.

geçen bir yerde okudum. kadınlar hormonları nedeniyle çok çabuk kas yapamıyorlarmış. o nedenle korkma spordan. kas yapmaya gayret et.

Gülcüm evde spor yapmak benim işime geliyor zaten. dışarda yürümeyi spor sayamıyorum. sen de evde yaparsın olmadı sporunu havalar soğuyunca.
hakikaten yediklerimizi telafi etme bilinci oturdu. bir de ideal kilomuza insek bu çok işimize yarayacak.

şimdi iskinin sitesinden baktım akşam 17 civarı gelecekmiş sular. anneme gitmem lazım benim yine. öğle yemeğim bile yok burda, hazırlayamıyorum da.

birdycim dukan güzel bir diyet. ama yazı meyvesiz geçirmek zor. kate middleton bu diyetle incelmiş o kadar. umarım sen de başarılı olursun. seneye yazı rahat geçirirsin.

kızlar yaa, benim şu evimi dekore etme işini hep size yazıyorum ya, acaba diyet konusu dağılmasın diye dekorasyon bölümüne konu mu açsam?

dekorasyon diyince aklıma evim şahane programı geldi. kaç zamandır izlemedim.

ben de biraz çamaşır asayım, oğluşun kıyafetlerini ütüleyim.
belki salonun şeklini değiştiririm.

ayy bu halılar çok beyaz yaaa, çay dökcem diye korkuyorum. oğluşum kesin batıracak :18: üstüne polar battaniye mi kestirip sersem:18: misafir gelince kaldırırım battaniyeyi :)

ya biz salonda oturmasak ne güzel olacak :)))))

kizlarrrr Günaydinnnnnnnnnn, ohoooooo ben yokken baya bi yazi$missinizzzzzzzzzzzzz,dur cevapliyim okuyup okuyupp

Anaaaaaaaaaammmmmmmmm ne kadar cok yazmi$iniz kizzzzzz, hangi birine cevap vereyim

Esracim hic takmaaa kafayiii, annenle konus ve kilo vermene yardimci olacak ama lezzetlide seyler yapsin yemeklerde, birde her annene gittiginde mutlaka 1 saatlik yürüyü$ yap, bize göre daha kolay veriyosun sen, hic moral bozuklugu yaratma kendine.. bende utanmadan hala konusuyorum bu konuda, kelin merhemi olsa kendi ba$ina sürermi$ misali

ayyy gül cok yasa emii, kizz ben oldukca daginik ve kesinlikle temizlik yapmayan biriydimm, yalniz yasarken stüdyo dairede oturuyordum, cok $irin, minik bir ev, acik mutfak.. düsünki o kücücük evi bile temizletiyordum ama benimki cok titiz bir adam, mecbur kaliyorum, aslinda alistimda, simdi ben duramiyorum temizlik yapmadan ay, hastalik gibi bu temizlik isleri..birde canim benim cocugum yok ve gelenim gidenimde yok gibi bisey. senin sorumluluklarinla benimki bir degil, benimde cocugum olsa, onu götür getir bi sürü mecburiyetim olsa bende bukadar sIk yapamam heralde.Birde benimki ben iki gün yapmasam $u evi bi süpürelim diye hemen caktirmadan ikaz eder, ona söyletmeden ben halledeyim diyorum
kizlar daha evvel hic bahsetmedim ama bir koroda solistligini yaptim ben gecen seneye kadar, benimki istemedigi icin biraktim müzikle alakami, simdi mutfakta banyoda cigiriyorum
araba konusundada bende sadece otomatik vitesli arabalari kullaniyorum, benim arabada öyle ama cok rahat canim, kesinlikle böyle al alacagin zaman.Allah kazasiz belasiz kullanmayi nasip etsin herkese.. ben sadece bir kere resmi olarak kaza yaptim carptigim araba bir firma arabasiydi, hemen polisi aradilar tutanak tutmak icin, burada insanin degeri cok büyük canim, kimse kaza nasil oldu diye gelipte sormadi, polislerin bile gelip ilk sordugu ilgilendigi iyi olup olmadigimdi, hatta carptigim insanlar bile gelip bana gürlemek yerine, hersey yolundami, biseyiniz yok degilmi diye gelipte sordular ilk. ilk polis gelip tutanak tutuyor, sonra sigorta sirketini ariyorsun ve kazadan haberdar ediyosun, tam kaskoysa iki tarafida zaten karsiliyor her durumda. Neyseeee, öyle yada böyle Allah kimseye göstermesin bir daha kaza belaa..
yeni halilarda hayirli olsun, canim en sevmedigim seydir beyaz hali ve koltuk yaaaaaaa, benimde koltuklar krem rengi ama benimkinin tercihi yani, ben olsam almazdim.. ablam kadar titiz olmak lazim temizligini muhafaza edebilmek icin, ben bas edemiyorum,evde yalnizken beyaz polar battaniye örtüyorum koltuklarin üzerine leke olmasin diye.. bu arada ben evi sürekli temizliyorum ama benim elimden büyük temizlik gelmez, nasil yapildigini bile bilmem, yaptiklarim, elektrikli süpürgeyle cekip sonra kokulu deterjanlarla silerim, banyoyu hergün temizlerim, mutfak hep derli topludur temizdir, tozlari alip evi toparlamaktan ibaret bahsettigim temizlik yani, koltuk, cam kapi, hali nasil silinir temizlenir bilmem bile, bilsemde yapmam zaten okadarinida,, yani benimkisi cakma ev hanimligi
Birdy sende hosgeldin canim aramiza..

Ay kizlar bugün saat 15.00 de ( türkiye saatiyle 16.00 oluyor ) kuaförde randevum var, daha fazla acilacak rengi bu sefer, röfle atilacak üzerinede. yillardir belime kadar uzun saclarim, kisa sac sevmem ama bu ara düsünmüyor degilim söyle omuz üstü kestirip bi degisiklik yapsammi diye,, hele bi gideyimde, insallah sag selim gelirim saclarima kiymadan
kahvaltimi 09.45 de yaptim hergün oldugu gibi, 5 minik zeytin, 1 kalin dilim peynir, yarim domates ve salatalik,1 tane yumurta, 1 dilim tam bugday ekmegi, 1 fincan acik cay..
$imdi kahvemi icecem, sonrada tirnaklarimi boyayip, yavas yavas hazirlik yaparim cikmama.
Buarada yazmayi unuttum, bütün ki$ kaynana sende kalacakmis, insallah kizlarinada gider yahuu, insanin kendi evinde huzuru kacar karsisindaki iyi biri olsa bile.. neysee hayirlisi artik bacimm hakkinda.

Son düzenleme:
naparsınız bakem bensiz? ben sizsiz hesap kitap yaptım. nereye ne harcamışım ona baktım internetten kredi kartımın extresini kopyaladım falan. aaa belki limit yükseltebilirdim. ama yok yükseltmeyim ki
hem harcama oto kontrolüm olur hem de dolandırıcıların dikkatini çekmeyim. bizim bir kez kredi kartımız kopyalanmıştı. neyse ki geri ödedi banka. çünküü orjinal kart bizdeydi. bi de kartı kaybetseydikk yanmıştık.

Sedef şimdi süsleniyor evden çıkmak için. Esra da annesinde cici mamalar yiyor. 17:00 ye kadar annesinde. belki de şu an yürüyüş bandındadır.
çok kestirme saçlarını Sedef, ben hep uzun saç severim de. kısa saçda bunalıma giriyorum. teee nisan da falan kestirdim omuz hizamda hala uzamadı gitti ya.
şu bakım yağını 10 dk da olsa sürmeye gayret ediyorum her banyo öncesi. ama hapımı unutuyorum. herşeyim yarım beyaaa

öğle yemeğim : 15: 00 ; yoğurtlu bakliyat (nohut, buğday, mercimek) bol naneli ve pul biberli.

bakliyatı nasıl ıslattıysam kontrol etmeden. az önce bir tane kocaman taş geldi. dişimi kırıyordum hee. kimbilir hangi yörenin taşıydı o yemeye çalıştığım :))))

bugün biraz erken çıkıp yani 16:00 dan önce çıkıp yol kenarındaki mobilyacılara (yeni yol güzergahım şehirlerarası yol; izmir yolu, ve mobilya dükkanları var kocaman) ve perdecilere uğrayım diyom.
mobilya kumaşı beğeneyim, tül fiyatı alayım falan filan.

sabah nasıldı hava, şimdi nasıl 10 derece farketti. güneş var şimdi.

akşam yemeğimi bilmiyorum. kıyma çıkardım. ya köfte salata ya da ???? hiç bilmiyorum.

görüşürüz kızlarrrr

çok beyaz len bu halılar :))))

aksam; 19:00 kofte ve salata

nerdeyse dayanamayacaktim cok acikmistim. ben kofteyi salatayi yapana kadar vaktim de gelmis oldu.

mobilyaci ve perdeciye ugrayamadim. gec ciktim az makyaj yapayim, utu yapayim derken yine saat 16:00 oluverdi.

Esra aksam yemegini de annesinde yiycekti galiba.
Sedef sen de daha donmedin galiba kuaforden.

ben de nescafe yapip iceyim barinyaninda bitterle:))))

Kizlarrrrrrr selammmmm, saclarimi görmeniz lazimm , okadar begendimkiii icim icime sigmiyor sevincten, yaaa cok güzel oldu ve tamin edemeyecegim kadar yakisti, kuafördeki kizlar bile cok güzel bir renk oldu deyip durdular, bir tane yabanci kadinin saclari kizildi, omuzunda, koyu kumrala dönecekti kizildan, benim saci görünce bende böyle istiyorum diye konustugunu duydum kuaförümle, harbi mutlu oldummm yaaaaaa

Gezip tozamadim kizlarrr,saat 15 de girdim ve 18.00 i geciyordu ben ciktigimda salondan, sadece benimkinin restaurantina gittim, yemek yedim, benimkide cok begendi, kuzenleride oradaydi ve en son gördüklerinde koyu renkti saclarim, taniyamadilar ilk iceri girdigimde kuzenler benimkinin bakislarindan azcik kiskandigini hissettim,, ayyyyyyyyyyyyyyy a$kimmmm benimmmmmmmm, seviyorum onu yaaaaaaaa saclarima süper bir kesim yapti cocuk, cikarken helal olsun sana dedim cocuga ve ilk kez bir kuaförden bukadar memnun ayrildim kizlar gercekten yaaa stilli ketirdim Gülcüm ama kisa degil yine uzun, kiyamam saclarima, kuaförde kiyma dedi ben bahsedince kisaltsakmi diye, yok dedii..
Gül Valla harcamanin sonu yok baciiimmm, aman dikkatt, insanin eli bir alistimi almaya her gördügünü alasi geliyor, hic limitini yükseltme canim, acilmaya lüzum yok, ev taksitleriniz bitene kadar yavas yavas alirsin esyani degistirirsin yettigi kadar, zaten cocugun kücük, birak eskilerde az daha büyüsün, tertemiz kullanirsin daha sonra oglu$ta kirletmez hicolmazsa.
ayyy ben evde donuyordum, neredeyse evden cikarken palto giyecektim, sonra baktim disari baya günesli ev soguk olsada, yürüyerek gidecegim icin terlerim dedim ve baharlik giyinip cikmisim neyseki, baya süperdi hava, ne sicak ne soguk ama bu gece 3 derece olacakmis düsünün yani :18: kisin eksi 20 lere ulasiyor arada bi :18:
bir Türk kavesi icesim var, yapip iceyim bare daha gec olmadan..

Selam kızlar,

akşam yemeğini de annemde yedik. dün 4 km yürüdüm 1 saatte. gece dizim çok ağrımıştı. bugün 3.7 km yürüdüm yine 1 saatte. 7 buçuk gibi eve geldik sular hala yoktu. çok sinirlendim tabi. iskinin sitesi 00.00 da gelecek yazmış bu sefer. aradım iskiyi, call centerdaki adama kızdım bi güzel. neyse biraz önce geldi, ip gibi akıyor işte.

Sedefcim saçlarını çok merak ettim. içine sindiyse kesin çok güzel olmuştur. küllü bir renk mi? küllü renkler doğal duruyor, genç gösteriyor. ben de bazen düşünüyorum açtırsam mı diye. ama kilo vermem şart önce.

Gülcüm benim koltuklarım beyaz, halılarım da beyaz yoğunlukta gri desenli. ilk yıl çok hor kullandık tabi. üzerine çaylar kahveler döküldü. halıları yıkattım ve gayet güzel olmuştu. koltukların kılıflarını da makinada yıkadım onlar da güzel oldu. bu kadarını beklemiyordum açıkçası. ben de çocuk olursa nasipse büyüyene kadar bunları nasıl kullanacağım onları düşünüyorum. ama hoşuma gidiyor genelde beyaz salonlar.

eşim uyudu şimdi. benim de karnım ağrıyor, nedenini bilmiyorum. türk kahvem bitmiş, canım istemişti

hosgeldin canim, ben bugün spor yapamadim ne yazikki ama yürüdüm gidip gelirken, hic yoktan iyidir )
tam bi sarii oldu saclarim, röfle yapti üzerine i$ikli bir görüntüsü var, göstermek isterim resmini biara gül ve sen birarada varken canim, cektim gelir gelmez resmimi yigenim merak ediyor diye yollamak icin
canim sac boyaninca ancak 2-3 boyada oturuyor zaten yerine, sende yaptirmaya basla, kilo verimin tamamlanana kadar saclarinda tam kivaminda olur ancak ama diger türlü sinecekse icine bekle tabii... yalniz ben birseye ikinci kez $ahit oldum kendimdeee, o da bir$eyi yapmadan yakisip yakismayacagini bilemiyorsun. beni yillardir uzun kizil saclarimla bilen herkes, ailemde dahil, sana asla sari sac yakismaz derlerdiii ve ablama kameradan gösterdigimde cok begendi, beklemiyordum böyle dedi.. demekki denemek lazimmis.
Benim zevkim bu esya konusunda sizden azicik daha farkli kizlar yaaa, ben sadece beyaz hakim olan bir salonu istemem, hem bakimi zor oluyor hemde birazda canlilik seviyorum sadelik cercevesinde..tabiii benim zevkim bu, herkesin zevki mutlakaki farklilik gösterecektir.
azcik basim agridi yikama setinde bekletilirken, insallah kahve iyi gelir

Buarada karnin icin gecmis olsun demeyi unutmusum Esracim, cok gecmis olsun, umarim gecer ve gece rahat uyursun

Sarı saç genelde beyaz tenlilere, en fazla kumrallara yakışır derler ama ben daha çok esmerelere yakıştırıyorum. sen de bunu bir kez daha kanıtladın canım. güle güle kullan saçlarını :)) ben de şimdi cesaret edemem ama bi süre sonra deneyeyim hakikaten.
yürümüşsün tatlım, spor yapamadım diye hayıflanma. yarın yaparsın. salon konusunda hakikaten kişisel zevkle ilgili bu. eminim senin salonun da çok güzeldir.

benim için de iç kahve Sedefcim

yaa bisiklet sürmeye alisinca bacaklarim spordan sonra agrimamaya basladi ama azcikta olsa hizli yürüyüsten sonra bacagim uzun uzun yürümüs gibi agridi, her spordan azcik ucundan yapmak lazimmis demekki
Eski evim stüdyo daireydi yalniz yasarken ama o kutu gibi evimi bile görmen lazimdi canim, cok süper dösemistim, zevkli sayilirim, buraya tasindigimdada koltuklar sadece kaldi benimkinin eski esyalarindan,onlarda krem rengi, cabuk kirleniyor, yeni almisti oda koltuklari benden önce, atmaya yada vermeye kiyamadi ben istemedigim halde
yüzüne acik rengin yakisacagini saniyorum canim, yaparsan görürüz insallah. ikimizin serefine iciyorum kahveyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…