Tüp Bebek Merkezleri Maya Tüp Bebek Merkezi

canım hadi bakalım hayırlısı olsun rabbim gönlündeki versin sonuçdan haberdar edersen sevinirim..

cnm sonuç süper dün sonucu ören digim de hiç durmadan aladım kendimi durduramadım..
öle güzel bir haber aldımki şerife hemşireden allah herkez den razı olsun ben hamileyim
cuma günü tekrar gidicem kan vermeye 2 hafta sonra da kaç tane oldugunu ören cem allah herkezin istedigini kucagına versin ben öle mutluyumki allah dilegen isteyen herkeze bu mutlulugu nasip etsin cnm herkez için dua edicem çok çok mutluyum eşim de ben dün çok duygulandık ben çok aladım işallah herkezin gönlündeki olsun cnm... alkisalkisalkisalkisalkisalkis (bu alkış lar mayaya) alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis:ecrin_bebek:alkisalkisalkisalkisalkisalkis

canımmmmmmmmmmm o kadar çok mutlu oldum ki anlatamam sana inan şuan ben de ağlıyorum rabbim isteğen herkese versin çok özel olmazsa yanlış anlamazsan hatırladığım kadarıyla eşinde sorun vardı değilmi? semen sonucu nasıldı benim eşimde 100 bin tane var dışarda 3-4 en fazla 7 ye kadar göründe ama hareketsiz ve cansız sizin sorun tam olarak neydi ve nasıl olumlu sonuç aldınız beni tam olarak bi aydınlatabilirmisin.... şuan göz yaşlarımı inan tutamıyorum çok ama çok mutlu oldum senin adına rabbim sağlıklı sıhhatli eli ayağı düzgün nur topu gibi bi bebiş nasip etsin inş.

cnm saol allah gönlüne göre verir işallah eşimin sonuç larından anlamıyorum dokdorun dedigine göre haraketsiz şekilsiz düşük sayıda ama tüp bebekle olabilir dedi nasip kısmet tabi cnm ben 10 gün evde yattım sonra işe geldi 2 gün sonrada tahlile gittim sonuç pazitif çıkdı eşimden daha iyi siperm sonuç ları olan arkadaşlarım vardı hemşirelere sordum olmamış onların ki çook üzüldüm nasip kısmet hayırlısıyla olur işallah onlarında olur çok isterim allahıma çok dua ettim rabbim gönlüme gör verdi işallah kucama almayı da nasip eder cnm benimm biz maks yöntemini de istedik özellikle 100/30 şansımız çogalırmış allah dan hiç umut kesilmez cnm bilemiyorum eşimin sonucunu anlamam zaten baksamda dokdorun dedigi bize buydu cnm benm allah dan işallah olur hepinizin dilegim gönlünüze versin cnm yarın bir kan ver meye daha gidicem 10.30 orda olcam ben işallah herşey iyi gider cnm...:ecrin_bebek:

aybuka çok tebrik ederim,Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin:) bende temmuzda mayada ilk denememi yaptırıcam inşallah. bende o güz geldiğinde burdan hamileyiiiiim diye haykırmayı istiyorum.bende polikistik over var. eşiminde son tahlilinde 400 bin çıktı. sabırla bekliyorum temmuzu...
i

cnm saol allah dileyen istyen herkese nasip etsin işallah ben bugün bir kan daha verdim bakalım sonuç lar nasıl çık cak yükselişine bakcaklar işallah oda güzel çıkar cnm bekliyorum biraz tedirgin oldum orda bir hanım vardı benim de tutmuşdu sonra git gide kanım düşdü bebegimi kaybettim dedi.. şimdi gene başlıyorum işallah iyi bir sonuç alırım dedi.. korktum öle deyince sonuçlarımı bekliyorum öleden sonra arıycaklar cnm....:Saruboceq:

ben bu boş boğaz insanlara sinir oluyorum . bu lafı dedinde eline ne geçti ya? kan sonuçların belli oldumu aybuka?

cnm sonucum çıkmış şerifem gülüm aradı beni saolsun kantahlilim gene pozitifmiş yükselmeye devam ediyo cnm çok mutlu oldum varya nasıl korktum ordaki bayan bana öle deyin ce sanki ben de öle olcam sandım cnm nasıl etkilendim piskolejim bozuldu valla şimdi iyiyim çok şükür allah dileyen herkeze nasip etsin inşallahopuyorumnanaktan

ay hadi maşallah:) bak çok sevindim.kısmetse temmuzdada ben sevinicem inşallah

slam kiar ene sin gibi mayaannesiyim ubat yn 5de traferim old ve ALLAHA sükür bend hamilyimmmm önce ALLAHAIMA sonra adnan hocama binlerce tsk ederim......

selam kizlar uzun zamnadir bu toige bakmiyordum ama su an cij sinirlendim yani bazi arkadaslarimiz olumsuz sonuc aldiklari icin merkezleri kötülüyor bu sadece maya icin gecerli degil..
Bende mayada tedavi oldum ve cok ama cok memnun kaldim doktorlarim olsun hemsirelerim olsun (canim serifecim) cok destekciler ben gecen bi vakti hemsirenin özel cebini arayip soru sordum bile oldu yani bence abartamyin...
benimde ikinci tedavim oldu ve narkaozdan sonra kendine gelmen icin sana kek ve meyve suyu vermesi normal ama o sana kalmis birsey istersen ye istersen yeme onlar basinda durup seni zorlamiyorki....... bunu cok samimiyetle söyliyorum ben bu denememde negatif alsaydim gene mayaya giderdim... ABARTMAYINNNNNNNNN

slam kiar ene sin gibi mayaannesiyim ubat yn 5de traferim old ve ALLAHA sükür bend hamilyimmmm önce ALLAHAIMA sonra adnan hocama binlerce tsk ederim......

cnm hayırlı olsun çok sevindim ben de hamileyim sanki gördüm ben seni melipsio falan odanıza geldik senin benle tanış dırdılar ikimizi anneniz vardı galiba yanınızdada yanlışmı hatırlıyorum bilmiyorum ama siz diniz galiba öle hatırladım resminizden cnm belki ben zettim tekrar hayırlı olsun işallah kucagımıza almayıda nasip eder yüce yarabbim...:Saruboceq:

merhaba aybuka hanım nasılsınız hamileliğiniz hayırlı olsun Allah sağlıcakla bebeğinize kavuştursun inşallah bende tüp bebek yaptırıcam ama çook kararsızım ve korkuyorum lütfen bana yardımcı olun teşekkürlerbilmiyorumkismile

teşekkür ederim rabbim işallah diyen isteyen herkese de nasip eder cnm... cnm sen hangi konuda karar sızsın bilmiyorum.. benim kadar korkmuyosundur heralde ben ineden bile korkuyorum cnm yani beni şerife hemşireye sor öle korkam ki kim ne derse ben de hemen bende öle olcak mışım gibi geliyodu panikliyodum hemen cnm hastane konusundada korkma maya elinden geleni yapıyo gerisi allahın takdiri nasip kısmet cnm sormak istedin kafana takılan herşeye cvp veriyolar bi hasta gibi deyil senki ablanla kardeşinle durumun hakkında konuşuyomuş gibi kesinlikle seni gerçekden dinleyen anlayan kişiler yine de sen bilir sin sen mayaya gittinmi hiç cnm :Saruboceq:

Arkadaşlar dün Ankara’daydım;

Öğlen saat 12.30da Gaziantep Milletvekili Sayın Fatma şahin ile görüştüm.Yeni çıkacak tüp bebek genelgesi ile ilgili durumumuzu anlattım.Genelgede özellikle çoğul gebelikleri ve yanlış tedavileri önleme adına özellikle kadınları zor durumda bırakacak bir kararın çıkmak üzere olduğunu belirttim.Gerekli görüşmelerini tamamla sonra da bana bir rapor yaz. Bizde gereken kişilerle görüşmelerimizi yapalım ne olduğuna bakarız ,konuyu araştırırız dedi.

Daha sonra saat 14.00 de Millet Meclisine Trabzon Mileltvekili Aile sağlık ve Sosyal işler Komisyon Başkanı Sn.Cevdet Erdöl’le görüşme yaptım. Cevdet Bey;Bu genelgeyi hazırlayan danışman grup tamamen uzman doktorlardan önemli tıp adamlarından oluşturuldu. Onlara özellikle kadının 35 yaş öncesi gebe kalma şansları soruldu ve bu konu çok tartışıldı dedi. Hemen bütün uzmanlar 35 yaş öncesi kadınların tüp bebek tedavisinde hamile kalma şanslarının bir embiryo ile % 40 ,iki embiryo ile % 48 olduğunu belirttiler.% 8 birimlik artış çok yüksek olmadığından bir embiryo uygun görüldü.
Siz kadının hamile kalma konusunu gündeme getiriyorsunuz ama biz farklı bir açıdan olaya bakmak durumundayız.Aşılama ve tüp bebek tedavileri neticesinde önlemez derece de çoğul gebeliklerin oluşması ve buna maruz kalan anne adaylarının ve taşıdıkları bebeklerin yaşam riskleri açısından bakıyoruz dedi.
Bende sitemizde bir anket yaptığımızı ve üyelere eğer imkan olsaydı tek mi yoksa ikiz bebekmi istediklerini sorduğumuzda % 89 ikiz gebelik istediklerini belirttiklerini söyledim.

Erken menapoza giren kadın sayısının Türkiye de çok büyük bir çoğunluğa sahip olduğunu artık kadınların 35 yaşından çok daha erken yumurta rezervleri konusunda sorun yaşamaya başladıklarını belirttim.

Sperm az olanlar yani ameliyatla sperm sahibi olabilen erkekler icin de tüp bebek tedavisinde tek embiryo

koyulmasının hamile kalınması açısından hiç bir verimi olmayacagını belirttim. Bu konuyu tekrar gündeme getirip konuşabiliriz dedi ve bunları not aldı.

Ayrıca tüp bebek tedavisini benimde geçirdiğimi hatırlatarak ;42 yaşında bana verilen embiryonun 3 adet olduğunu ve yalnızca tek gebelik elde edilebildiğini , 40 yaş sonrası zaten kadının hamile kalma şansının azaldığını ve çoğu anne adayının ne kadar embiryo kuyarsanız koyun tek embiryosunun tuttuğunu anlattım.

İkiz konusu şahsi olarak bana da sevimli geliyor elbette insan olarak ,bende bana sorsalar ikizlerim olsun derdim dedi ama sağlık açısından iki bebeklerinde yaşama şansları çok az oluyor Sibel Hanım anne de çiddi yaşamı konusunda riske giriyor dedi. Bunu tabiki tekrar gündeme getirip konuşabiliriz ama çok ümitli değilim dedi.

Oradan çıkıp Sağlık Bakanlığına gittim. Sağlık Bakanının o gün bir toplantı için İstanbul da olduğundan görüşme şansım olmadı .Tedavi hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan ile ilgili daha once bakanlıkla görüşmemde Ankara ya geldiğimde kendisi uygun oldukları anda görüşebileceğim söylenmişti. İrfan Beye ulaştım beni odasına davet etti..İrfan Bey Ankara Zekai Tahir Burak Hastanesinden Dr.Uğur Dilmen’in çoğul gebelikler ile ilgili sunumunu bilgisayarında açtı ve tüp bebek tedavilerinde çoğul gebeliklerin % 32 arttığını aşılama ile tedavilerde % 400 çoğul gebelik artışının olduğunu görülüyor dedi.Verilmiş olan miktarlar Amerika’da yapılan istatistiklerden ortaya çıkan verilerdi. Türkiye de bununla ilgili bir istatistik yok .Tamamen yurt dışı kaynaklarına dayanarak yapılan bir çalışmanın sonuçlarına gore Türkiye de bu tür önlemler alınıyordu.

Kadın doğum doktorlarının aşılama yapmaları konusunda ve bir çok tüp bebek merkezinin hasta tedavisinden çok yalnızca ticari amaçla hizmet vermeleri nedeniyle bir çok istenmeyen ve Türkiye de de yasal olmayan bir çok olayla karşı karşıya kaldıklarını bunları önlemek icinde bir dizi yeni önlem alınması gerektiğini söyledi. Tüp bebek merkezlerinin yapmış oldukları tedavi şekillerinden biz çocuk sahibi olmaya çalışan hastaların asıl karşı karşıya kaldığını ve bununla da bizi başbaşa bırakanın devlet olduğunu ,şimdi onları yanlıslarını önlemek icin gene hastaların mağdur edildiğini Tek embiryo degil en az 2 embiryo üzerinde mutlaka durulması gerektiğini belirttim.

Çiftlerin tek embiryo ile tedavi nedeniyle başarı şanslarının düşeceğini, kadınların zaten yumurta rezevrleri az yada yumurtlararın kendi başına döllenme gücü yetersiz olduğundan hamile kalamadıklarını

Tüp bebek merkezlerinin hepsinin tam kapasiteli alt yapısı olmadığından ,bundan da hastaların haberi olmadığından hamile kalma başarı şanslarının olmayacağını ,

Tedavide kullanılan ilaçların yarısından fazlasının hasta tarafından ödendiğini ,doktorların pahalı ilaç reçete olarak yazdıklarını ama devletin bu ilaçları ödemediğini ,bunun da hastaya artı maliyeti olduğunu,

Hastaların kendi paralarıyla tedavi olduklarını ,çoğu kişinin ikinci defa tedavi şansı olmayacağını bu nedenle kadının gene mağdur duruma düşeceğini, zaten sosyal çevrenin baskısını hissettiklerini şimdi o baskının tekrar artacağını,

Tüp bebek tedavilerinin devlet tarafından 3 defaya kadar Kabul edilmişken 2 ye düşürülüp ayrıca katılım payı adı altında ek para ödemek zorunda kaldıklarını söyleyerek madem Avrupa ülkeleri ve Amerika bu konuda baz olarak alındı ozaamn o ülkelerde tüp bebek tedavilerinin tamamını devlet karşılıyor Türkiye de de 3 defaya kadar devlet karşılasın dedim.Bu defa tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlarda herhangi bir ayırım yapmadan ucuz pahalı demeden ödeme yapılmalı dedim

Çoğul gebelikte bebeklerin bir günlük iki günlük kuvez paraları devlete ve anne babaya madem çok daha ağır maliyet getiriyor o zaman tüp bebek tedavisi bu maliyetten daha az tutacağından hastaların tedavisini tamamen devlet karşıladığında daha az embiryoya bir şey demeyebiliriz dedim.

İrfan Bey; Çok yakın bir zamanda online kontrol sistminide gündeme getirecegiz.İlaçlarda da gereksiz yere çok ilaç yazdırılması konusu da böylelikle gündemden kalakacak dedi.Tedavilerin erken doğan bebeklerin kuvez maliyetlerinden daha az olduğu konusunda sizinle aynı fikideyim.Devletin tedavileri 3 defaya kadar çıkarmasını ve ilaçların düşüğü pahalısı neyse hepsinin de kapsaması konusunda sizinle birlikte çalışma yapabilir ve sosyal güvenlik kurumuna iletebilir sağlık bakanıyla bunu görüşebiliriz dedi.

İrfan Beyle görüşmemiz sırasında telefon çaldı ve Vatan gazetesinden “ Anneee ben Anne oluyorum” kitabınmın yazarı Ayşe Aydın kendisini aradı ve benimde şahit olduğum bir konuşma yapıldı. Ayşe hanımda bir embiryo konusunda takılmıştı. İrfan Beyle uzun uzun konuştular .Aynı gün Hürriyet Gazetesinden köşe yazarı Ayşe Arman da köşesinde bundan bahsetmişti.

Bugün derneğe gelince Ayşe Aydın hanımla maille irtibat kurdum ve sağolsun hemen bana döndü .Ben dedi gazeteci ve tüp bebek tedavisi ile anne olmuş bir kişi olarak bunu basında gündeme getiriyorum. Genelge tüp bebek tedavileri konusunda merkezlere bir çok zorunluluk getiriyor,15 sayfayı tek tek okudum tedaviler konusunda bir çok açıklar var bunları gündeme getirmeliyiz.Cumartesi günü Sn.İrfan Şencan ile yaptığım röpörtaj çıkacak. Orada da genelge de bir çok açıklar olduğu göz önüne çıkıyor. İrfan bey çok iyi niyetli ve gayretli bir insan ama genelgenin mutlaka tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Dedi.

Ayşe Hanımla,erken yaşta yumurta yetmezliği olan kadınların tedavisi ,sperm sorunu yaşayan ve yalnızca ameliyatla sperm bulunan erkekler nedeni ile tüp bebek tedavisi görmesi gereken kadınlarla ilgili özel bir çalışma yapılması ve istisnai durumlarında genelgede tedavi şeklinin tek embiryo ile sınırlandırılamayacağı alternatifler sunulması gerçeğinde aynı fikirde olduğumuzu gördüm.

İrfan bey bugün Ayşe Aydın Hanımı aramış ve tek embiryo konusunun dün akşam tekrar gündeme getirildiğini tekrar tartışılacağını ve gözden geçirileceğini söylemiş.Bende bugün saat 14.00 gibi aradım Mecliste olduğunu söylediler.Not bıraktım gelişmeleri takip edeceğim.

Şimdi Gaziantep Milletvekili ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sn.Fatma Şahin’e de bu görüşmelerimizin özetini yazıp yollayacağım.

Şimdilik Ankara raporum bu kadar.

sudenur hanım bende tüp ebek düşünüyorum ama çook kararsızım maya tüp bebek merkezi hakkında bilgi veriseniz çok sevinirim herşey için teşekkürlerr

hiç gitmedim aybuka hanım
gidecez inşallah şu an kara verme aşamasındayız.istanbul tüp bebk merkezi ve medicana ve maya arasında kararsız kaldık..bende bi poblem yok çok şükür sperm düşüklüğü nedeniyle tüp bebek olucak hayırlısı inşallahh.hastane şartları ve ortamından bahsederseniz sevinirim

:Saruboceq:
cnm hastane çok temiz dokdorum benim adnan hocaydı.. ilk gittigimizde adnan hocayla sonrada osman hocayla konuşduk tedavimize başladıkdan sonra bizi hep adnan hoca takip etti... hemşireler gerekli bilgileri verdi.. temiz bir hastane ortam çok güzel cana yakın insanlar hastagibi deyil yıllardır tanışdıgınız arkadaşınız gibi kafamda çok soru işareti olmuşdu başlamadan önce ama başladıkdan sonra her aşamada birlikdeydik benim gibi tedavi gören biçok arkadaşım oldu orda... devletten rapor getirir seniz daha uygun oluyo 802 tl hastane 1000 tl de ilaçlar tutuyor ama biz devletten yarar lana madık çünkü eşim 900 işgününü doldurmuşdu devlet yardım ediodu ama ben 200 iş günü oldugu için yarar lana madım yani ya benim işden çıkmam gereke cekdi yada sigortasıs çalışmam gerekdi benim 900 işgünü doldurmadım için bize yardım etmedi devletin bana yardım etmesi için de işden çıkamazdım.. bizim için maliyeti 4.000 tl tuttu özel yapdırdık herşeyimizi herkez için bu maliyet farklı oluyor.. bizim sorunumuzda siperm düşüklügüydü hareketsidi cnm sen bilirsin gelip görüş men gerek tabi merkezle ücretli deyil görüşmeler falan hatta ilk görüş meye geldiginizde sonuçlarınızı falan da getirin.. seni ulturosona sokuyolar eşin sonuçlarını da getir hepsine bakıp size bir açıklama yapıyor doktorlar yine de seçim sizin cnm :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…