Hayırlı olsun canım inşallah bu ayki pozitif habercilerimiz siz siniz ikinizinde sabırsızlıkla haberlerini bekleiyorum sizin le gün sayacağımızdan emin olun.
Allahım bu iki arkadaşımın ve bizler gibi hayırlı evlatlar isteyen herkesin gönlünün muradını ver (Amin)
günaydın arkadaşlar.. aren, meldi aşilamanız hayırlı olsun inşallah güzel haberler devam edecek. bende bugün doktora gidicem bakalm kist yoksa bu ay aşilama için start vericez
canım kaan aydos bu konuda gerçekten iyiymiş. ben ona eşimin sonuçalrını maille atmıştım. hemen cevap vermişti ve öneride de bulunmuştu. bende eşime geçen sefer git dedim gitmedi. bu seferde olmazsa mutlaka göndereceğim.
sizde morfoloji değeri nasıl. sayı hareketlilik ne kadar iyi olsada morfolojinin düşük olamsıda sorun.
meldi canım bu 2.çatlama iğnesini sordunmu bu sefer. merak ettim tek sende duydum. acaba çatlamamış yumurtanın kistleşmesini engellemek içinmi vuruluyor aklıma bu geldi.
benide sadece yarım saat yatırdı. bana da aksine yatma dedi ulaşan zaten gidiyor yatmakla bu değişmiyor dedi. ilişki içinde dün için yok dedi. çarşambadan sonra serbest dedi. ama özellikle şu kaadr ilişki falan diye birşey demedi.
eşinin değerleri nasıldı bu sefer.
günaydın arkadaşlar.. aren, meldi aşilamanız hayırlı olsun inşallah güzel haberler devam edecek. bende bugün doktora gidicem bakalm kist yoksa bu ay aşilama için start vericez
evet cnm öyleymiş. bakalım kısmet olursa gideriz inş.
cnm en son bakıldığında krugere göre %8 çıktı. dr gayet yeterli ortalama sayımız 100 milyon civarı hareketde a+b %70 i buluyor.
ben şöyle bir hesap yaptım dr da onayladı
her 100 spermden 8 tanesi sağlamsa 100 milyonda istemediğimiz kadar sağlam sperm var oda bize zaten yeterli.
ama gel görki kısmet olmayınca isterse milyonlarca olsun işe yaramıyor.
işte böyle cnm
senden ricam banada kaan hocanın mail adresini özelden atabilirmisin. son değerleri bi göndereyim bakalım ne diyecek.
hayırlı uğurlu olsun rabbim o güzel hazinesinden sağlıklı eli ayağı düzgün hayırlı birer melek göndersin inşallah ikinizede.
dr ların uygulamaları ne kadar farklı dimi valla insanın aklı karısıyor hangisi daha doğru diye ama biz neyi biliyoruz hangi dr ne uygularsa uygulasın hepsi sebep rabbim ol dedikten sonra her türlü oluyor. onun için hiç kalbinizi bozmayın.
bende dün dr un muayenehanesinin önünden geçiyordum. baktım arabası kapıda girdim çat kapı benim dr cok rahat bi adam öyle randevu falan pek uğraşmaz tel et direk git hiç önemliideğil. neyse dedim yine olmadı adet oldum biraz kendimi toparladım zaten ara vereceğimiz içinde geç geldim diye. şaşırdı hiçbir sorun yokken neden diye kendi kendine söylendi. sonra ben dedimki bu hareketli ve sağlam görünen spermlerin dölleme yeteneğine baktırmayı düşünüyorum diye. evet bu durumda tek akla gelen spermin yumurtayı döllememesi dedi. kaan aydos var ankara tıpta yanlıs hatırlamıyorsam onun cebini vermişti zaten bi onunlada görüşün aklınızda soru işareti kalmasın diye. tatil dönüşü ona bi gitmeyi düşünüyorum o hocada cok güvenilir ve konusunda cok başarılı.
bakalım günler neler getirecek..allahtan hayırlısı olsun inş.
bu arada kızlar gece rüyamda acayip kustuğumu gördüm. (afedersiniz)
eşimde kolumdan tutuyor ben de elimle git kapıyı kapat demeye çalışıyorum. cok tuhaftı
ne demek olduğunu bilen varmı???
canım bu sefer 2. çatlatma iğnesinide, aşıla saatini de, yasak cinselliğide sordum doktoruma.
cinselliği yasaklamasını şöyle açıkladı; cinselliğin faydası olduğu kadar zararı da vardır. bir kere aşılamnın olduğu ilk gün kesinlikle yasak dedi. çünkü bu esnada rahim kasılabilir ve spermleri geri atabilir dedi. 4. günden sonra olan cinsellikte direkt zarar verir, tutunmayı riske atar. eğer istiyorsan ertesi gün (yani bugün için) yapabilirsiniz dedi.
çatlatma iğnsi içinde,7 gün sonra dedi rahimin desteklenmesi gerekir kimi dr bunu progestron hormonuyla yapar dedi, biz hcg içeren çatlatma iğnesini tercih ediyoruz dedi.yani tutunmayı ve rahimi hcg ile destekliyormuş..
aşılama saati içinde şunu söyledi, 36 ssat aşılamaın yapılmaıs için maksimum geçen süre. yumurta çatladığında spermlerin orada bulunması gerekiyor dedi.
eşimin geçen sefer 118 milyondu, morfolojiyi bilmiyorum. bu sefer 98 milyondu. çok iyi dedi. yıkandıktan sonra 38 milyon muş.
aren bu amh testi nedir canım..
fsh dolaylı olarak overların durumunu ölçüyormuş. fsh ın iyi olması yumurta rezervi falan hakkında net bilgi vermiyormuş. amh testi yani anti mulerrian hormonu direk overlardan salgılanan bir hormon olduğu için daha kesin bilgi veriyormuş. menepoza yaşını saptayabiliyorlarmıi. ve 1 in altında olması sıkıntı.
hocanın bilgilerini gönderdim. sitesinde de faydalı bilgiler var.
olmayınca olmuyor bizde de sayı hareketlilik iyi, krugere göre %15 morfoloji, doktor bunca yıldır bu işi yapıyorum morfolojisi böyle olan nadir kişi gördüm dedi. bende değerler iyi, amh testi bile yaptırdım. hormon değerleri gayet iyi. kiminin ne sorunları var olmaz deniyor oluyor, bana dr aşılama niye yaptırdın ben taraftar değilim dedi. ama ortada birşey yok.bu koşullarda aşılamayla bile denk gelmiyorsa tamamen şans işi olduğunu düşünüyorum.
bubuşum çok iyi bir konuya değinmişisin. bu hareketli ve sağlam gözüken spermlerin sağlamlığı neye göre tespit ediliyor, bizim yaptırdğımız bu testlerde bunlar anlaşılmıyor mu. daha mı ileri tetkikler geriyor bunun için. yada dr lar bu ihtimal de üzerinde durup niye bu araştırmayı bizden istemiyorlar. anlamadım ben...biraz açıklarmısın canım ya kafam karıştı..
Aren, meldi aşilamanız hayırlı olsun.ınşallah bu ay sizin de mutlu haberlerinizi alırız.
Aren, meldi aşilamanız hayırlı olsun.İnşallah bu ay sizin de mutlu haberlerinizi alırız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?