günaydın kızlar,
yazamıyorum bayadır çok ağır grip geçirdim. evdeydim. bu arada bende bir tüp bebek merkezine gittim tavsiye üzerine dr un adını zaten önceden biliyordum.iyi konusunda uzman bir dr. aslında ben tüp bebek diye değilde tekrar bir kontrol için gittim bakalım öncesinde bilinmeyen bişey çıkarmı diye.
bütün sonuçları götürdüm. eşiminde sonucları vardı. dr baktı herşey yapılmış görünürde bir sorun yok biraz daha derinlemesine bakılması lazım dedi. maket üzerinde gebeliğin nasıl oluştuğunu anlattı. sonra adetin sancılımı diye sordu ooo hemde nasıl ilaçsız gün geçiremem dedim. muayeneye aldı. önce rahim ağzına baktı temiz dedi. sonra vajınal ultrasonla baktı benimde 10. günümdü yumurtalıklarıda net gördü. yumurtalarda gayet iyi görünüyor dedi. sonra elle muayene etti. şimdi bi yere bakıcam ağrı olursa söyle dedi. müthiş bir ağrı oldu. sonra oturduk tekrar dediki 2 plan var sizin için 1. laparoskopi yapıcaz sonra kendi haline bırakıcaz ki bence olur çünkü başka engel hiçbirşey yok dedi. yoğun ve ağrılı adet görenlerde kan bazen rahimin çeşitli yerlerine kaçıp pıhtılaşıp oralarda yapışıklık vs. yapabilirmiş. onları temizleyip yakıcam dedi. 2. tüp bebek tercihinizi yapın dedi. bende tüp bebeğe maddi manevi hazır değiliz dedim. laparoskopi yapın sonra bekleyelim yaşımızda cok ilerlemeden bu sansımıda kullanmak istiyorum dedim. haklısın bende olsam aynısını düşünürdüm dedi. 2.750 tl özel hastanede herşey içinde sabah ameliyata alırsa akşam eve gönderecek. bu laparoskopi konusunda ciddi tecrübesi olan birisi. ne dersiniz sizcede mantıklımı? laparoskopi konusunda bildikleriniz varsa bana anlatın lütfen genel anestezi olacağı için biraz korktum.adet sonrası yapılacak karar verirsem.
ayyy ne kadar yazmısım uzun zaman olmayınca.:))
canm geçmiş olsun, ne güzel tertemiz çıkmış.. bazı tüp bebek merkezleri tekrarlayan başarısızlıklardan sonra rahim filmi, pıhtılaşma testi, toksoplazma falan flan testleri istiyormuş, aslında en doğrusu tüp bebek öncesi yaptırmak. benm doktorum da birsürü kan tahlili istemişti, devlet hastanesinde yaptırmıştım 1 hafta sürmüştü sonuçları almam. neyseki herşey normal, kızamıkçık geçirmişim daha önceden bunu da öğrenmiş oldum bu sayede.
canm doğum kontrol hapını kaç gün kullanacaksın, ben 15 gün kullanıp muaneye gidicem.. bu hap bende baya mide bulantısı yapıo dolayısıyla iştahsızlık. tedavi öncesi kilo vericem galiba
kızlar bugün moralim çok bozuk uzun zamandır böyle olmamıştım. biliyordum regl olacağımı ama olunca çok üzüldüm. birde 3 gün erken geldi. hamile olmayı çok özledim o ultrasonda bebeği gördüğüm anlar aklıma geldi başkalarının hikayelerini okudum ağladım hep. birde haberlerde yeni doğmuş bir bebeği çöpe atmışlarya onu izledim zaten orda başladım ağlamaya. çok umtsuzum bugün hadi tüp bebektede olmasa onu düşünüp duruyorum şimdi.
kızlar bugün moralim çok bozuk uzun zamandır böyle olmamıştım. biliyordum regl olacağımı ama olunca çok üzüldüm. birde 3 gün erken geldi. hamile olmayı çok özledim o ultrasonda bebeği gördüğüm anlar aklıma geldi başkalarının hikayelerini okudum ağladım hep. birde haberlerde yeni doğmuş bir bebeği çöpe atmışlarya onu izledim zaten orda başladım ağlamaya. çok umtsuzum bugün hadi tüp bebektede olmasa onu düşünüp duruyorum şimdi.
dew canım uzun zamandır görüşemiyorduk bu topikte yazıştıgınızdan haberim yoktu.sen neler yaptın nasıl gidiyor canım.
aşılama yapılacağım bunun için hsg rahim filmi çektirmem gerekiyor? hsg çektiren var mı nasıl birşey?
bebegim 01 evet cnm ya ben seni gorunce burda sasirdim ben seni baska bri bebegim ile karistirdim sanirim cunku o hamile kaldi sevindim durdum ve ben sen saniyordum sok oldum simdi....canim ben iyiyim yani olacagim insallah... 3 asilama da olmadi temmuzda baslamistim bende bu maceraya hatirlarsan ama olmadi ve ben tup bebek tedavisine basladim testlerim yapildi hersey tamam regli ile start verecegiz sen ne durumdasin peki?
aşılama yapılacağım bunun için hsg rahim filmi çektirmem gerekiyor? hsg çektiren var mı nasıl birşey?
bubuşcum laparoskopi olan benim:) özetle anlatayım;
bebek işi olmayınca özel hastanede bi doktor bana hsg çekti,temiz dedi,klomen verdi 4 kere..olmadı.hep kistler falan oluştu..bu arada ben ilişki sırasında ağrı olarak tabir edemem ama afedersiniz makatıma doğru biyere içte baskı hissediyordum evliliğimin başından beri..önemsememiştim.ve adetim hep ağrılı olurdu..sonra geçen kış şiddetli mide ve bağırsak ağrıları çekmeye başladım,endoskopiler ve kolonoskopiler .çekildi,hatta midemden parça alındı ve (Allah korusun) ileride mide kanserine sebep olabilecek doku bulduk dedi doktor..her 5 ayda bi midene bakılacak dediler..tabi büyük bir şokla gastroloji prof.unda aldık soluğu,oda aynı işlemleri uyguladı,korkmamam gerektiğini söyledi,bişey bulamadı..ben bebeğimizde olmuyo deyince doktor endometriozis olabilir kadın doğuma git dedi.tıp fakültesi tüp bebek merkezindeki prof a gittim,hsg temizdi dedim,ama tüpler hareketli organlardır ve yumurtayı salınma hareketiyle spermle buluşturur,içinin temiz olması bişey anlatmaz,endometriozisle tüpler dıştan karın içi organlarına yapışmış olabilir dedi,hemen laparoskopi ve aynı anda histeroskopi yaptı,ve içi temiz olan tüplerim bağırsaklarıma ve karın zarıma yapışmış,doktor şoke olarak geldi ve bana sen nasıl dayandın,nasıl ilişkiye girdin dedi..endometriozis ve rahimde birsürü polip varmış(bu bile tek başına engel biliyosunuz)ve ben ameliyattan sonraki ikinci adetimle hamile kaldım..aşılamaların tutmamasını şans olarak görüyorum ben..ameliyatı arka arkaya 10 kişi olduk..en ağır vaka bendim ve 3 gün yattım hastanede.ama direk ayağa kalktı diğerleri..ben hsg ve benzeri işlemleri kesinlikle güvenilir bulmuyorum.genel anesteziyle oluyo..karına 3 tane delikle giriyolar,karını 4-5 litre gazla şişirip inceliyolar,temizliyolar..ben ameliyat sonrasında sıkıntı çektim çünkü hastane koşulları çok iyi değildi ve enfeksiyon kapmıştım,gittiğim doktorfarklı şekillerde yığnla para aldı(google da ömür taşkın diye aratın lütfen,ne demek istediğimi anlayacaksınız)..neyse,ve ben şimdi hiç bir tane bile ağrı kesici içmeden adet görüyorum(maşallah diim:))..ilişki anlamındaki farkıda anlamış oldum:))
canım benim kesinlikle olmalısın bu operasyonu..hiç korkma..kendiliğinden olma şansını arttırmış olacaksın,tedaviyle olmazsa keşke operasyon olsaydım diyebilirsin,başta yapılması gerekeni yaparsan sonrasıda sağlam olacaktır:)
(çok güzel özet oldu dimi:))))
cnm çok geçmiş olsun. zor şeyler yaşamışsın zaten her gittiğinde aa buda varmıs olayı beni acayip geriyor.
ne güzel anlatmıssın. kafamdaki bütün soruları cevapladın süpersin.
cnm ben ilişkide ara sıra ağrı hissediyorum. ama kendimi bildim bileli adetlerim aşırı ağrılı geçer.ve çok fazla parça düşürürüm. yıllardır dr lar yapısal yapısal diye hiç ilgilenmediler. şimdi daha iyi anlıyorum uzmanlıkları olmadığı için anlamadılar. birde mesela adet kanamam devam ederken yumurtlama akıntısına benzer bir yapışkan bişey gelir benden. tabi kanama olduğu için pek umursamadım ama şimdi öğrendikçe onunda bir belirti olabileceğini düşünüyorum. bende karar verdim cnm kesinlikle parayı hemen hazırlayıp gidip yaptırıcam ameliyatı. dediğin gibi sonra keşke olsaydım demektense.
çok sağol cnm desteğin için.
canım insaallah tüp bebekle bebegine kavusursun canım.yanlışlık yok o hamile kalan bebegim benim canım.ama maalesef bebegimin kalp atışları durduonu kaybettim canım.rabbim büyük ümidimizi kesmeyelim.rabbim neyler neylerse güzel eyler canlarım....her şerde bir hayır vardır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?