Aşılama Mayıs 2010 da Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kızlar bende biran önce başlamak istiyorum artıkç eşimi ikna etsemde 1-2 ay içinde başlasak. haftaya regl olurum, 1 dönem daha bekleyip başlasam ne güzel olur.

ARENCIM bencede esinle bir an evvel konus eger bir engeliniz yoksa zaman kaybetme cok garip bir duygu ama karar vermek insani cok hafifletiyor yani bu yola girmsi olmak bile beni hafifletti biliyorum sende su his var tup bebek son sansimiz hani belki kendiliginden olur o hep yedekte dursun hissi var aslinda hepimizde var ama inan tup bebek karari ve arkasindna gelen ilk adimlar insani gun gectikce daha cok rahatlatiyor...eminim Landarch da benimle ayni sekilde hissediyoru meldicimde yasamistir bu hisleri....Meldi sesin solugun cikmiyor nasilsin?dinlenme surecin nasil geciyor?
Sali buyuk gun benim icin testim var heyecanliyim bilmedigim birsey diye huzursuzum acikcasi....dua edin benim icin hersey yolunda gitsin tup bebege bir engel cikmasin insallah...
hepinizin sevgililer gununu kutluyorum...iyi haftalar sekerler....

selam kızlar. ben bu ralar çok yoğunum cumartesi bile toplntım vardı. çok giremiyorum arada sizi okuyup çıkıyorum. herkes yeni bir heyecana başlamak üzere. aren, dew, landarch, tüpe başlayacaklar yakında. ben bir kaç ay dinlenip başlaycaım ki hiç birimize gerek kalmaz inşallah. herkese bol şans diliyorum.

sabah eşimle kahvaltıya gittik yan masada küçük bir kız bebek vrdı on aylıkmış nasıl sevimli sürekli bize gülüyor içim gitti. allahım dedim ben nasıl bu kadar bu işi erteledim. nasıl böyle bir hata yaptım. on yıldır aklım nerdeydi. deyip deyip durdum. hayırlısı buymuş .

neyse hepinizi öpüyorum.
sevgiler..

Son düzenleme:

canım benim yarın kandil senin için de kızlar içinde dua edicem. dediğin çok doğru bu hisler benim için çok tanıdık. adım atmış olmak insanı rahatlatıyor. ben de hep tüpü son çare yedekte tuttum onlada olmazsa korkusu bu tedaviyi ertelettiriyor bizlere oysaki zaman bizler için önemliı. çok fazla şansımız kalmadı aşılama aşamalarını geçtik çünkü.yaşımız desen çok küçük değil. hele benim yumurta rezerv ğroblemim de çıktı. gerçeklerden kaçmak yerine üstüne gitmeliyiz. inşallah başlayınca göreceksin tüp tedavisinin her aşaması çok heyecanlı. her kontrol. her aşaması .

Son düzenleme:

canm benm ben tüp öncesi 3 aşilama gerektiğini savunanlardanım, mesela bende hepsi negatifti yaani kimyasal bile gebelik olmadı ama yinede pişman değilim iyiki yaptırmışım aşilamaları.. ama sanırım sen kesin kararını vermişsin ne güzel seni caydirmiim, hayırlı olsun.. istanbul tüp bebek merkezini seçmemdeki en önemli kriter sgk ile anlaşmalı olması, fiyatının çok cazip gelmesi, avrupa yakasında olması, gecen sene arkadaşlarımızın orda tüp yaptırıp şuanda dünyalar tatlısı üçüzlerinin olması ve dr. aret kamar ın tüp bebek konusunda çok deneyimli olması.. gecenlerde 52 yaşında tüp bebek ile anne olan bir sanatcı haberi vardı, artık kaçıncı denemesi bilmiyorum ama eğer o hamile kaldıysa biz neden olmayalım. belki ilkinde olmayacak, belki ikincisinde de olmayacak ama mutlaka olacakk diyorum. bu da olmazsa yıkılırım diye yazmışsın.. eğer kendini gücsüz hisediyorsan hiç başlama tedaviye.. tedavi falan hepsi bahane, önce Allah vericek..

canm bende bazen kendime kızarken buluyorum kendimi, neden ewlenir ewlenmez bebek yapmadık, neden ödüm koptu bukadar hamile kalmaktan die.. ama sonra mantıklı düşünücnce biiz o zamanlar hazır değildik ve eğer kazara falan bebek olsa idi çok mutsuz olurdukk, belki ewliliğimiz tehlikeye girerdi, ya da başka şeyler.. doğru zaman bu zamanmış, ayrıca rezerv falan pek inanmıyorum pek nedense.. bana da acele et falan demişlerdi tam bir yıl önce.. ewet belki yaşıtlarımıza göre erken menepoza girecez ama o zamana kadr zaten çoluklu cocuklu oluruz

bu bebek işi gerçekten kısmet şans işi kızlar. ne oldu ben 2 defa hamile kaldım ama sonu gelmedi. insanın kısmetinde yoksa bir şekilde olmuyor, varsada ne olursa olsun ne sorun olursa olsun oluyor. bende inanmıyorum, rezerv azmış, erkekte sorun varmış, yaş ileriymiş, burada nice hikayeler okumuşuzdur ne durumda olup doğal yolla hamile kalanı. demekki doğru zaman değilmiş henüz bizler için.

herkese merhaba..15 gündür yoktum,kimsecikler farketmedimi yokluğumu:)
nasılsınız kızlar..
landarch ve dew tedavileriniz hayırlı olsun..aşılama geçirilmesi gereken bi basamak bencede ama sanırım artık tüp bebekle devam edecek çoğumuz..bende 3.aşılamayı denemiycem,direk tüp bebek..biliyorsunuz benim vücudum geri sayan bi bomba gibi..endometriozis her adetimle dahada ilerleyecekmiş..benim sorunumda vakitsizlik.okul kapanınca başlycam hemen.inşallah geç kalmam..
sohbetlerinizi okudum,bi olumlu bakış hakim hepinizde:) sevindim..kısır bi döngü gibi gidip gelen bi moralle yaşıyoruz değilmi:) ben eşimden de uzaktayım artık...tatili iyi değerlendirdik işin açığı,ama eşimdede morfoloji ve hareket skıntısı var..yaza kadar NORMAL olmak için dua ediyorum artık..bu arada kandiliniz mübarek olsun..dualarım hepimiz için..

canım farketmez olurmuyuz. okul tatil ya eşinin yanındasındır diye düşündüm. aşılamada bulamadığımızı inşallah hepimiz sırayla tüp bbekte buluruz.

Kizlar,

Iyi haftalar hepinize..GULEM hosgeldin cnm fark etmezmiyiz yoklugunu hic bu ara BUBUSta yok ortada ozletmeyin kendinizi cok...
kizlar size daha once sordum mu hatirlamiyorum ama benim kafami tek embriyo cift embriyo olayi cok kurcaliyor...tek mi koysam cift mi?MELDI biliyorum dew sansin varsa cift koy diyeceksin ama benim icimde bir his varki eger cift koyarsam ikiside tutacak gibi geliyor tabi ben bu kadar cocuk diye delirirken aman cift istemem dedigimi sanmayin sakin allah bana kac verirse versin basimin ustunde tasirim cok mutlu olurum ama isin diger kismi amerikada hickimsemin olmamasi yani annem kayinvalidemler herkes bana cookk uzakta burda ve ben kocam ikimiziz ve cok yogun bir calisma hayatimiz var hadi tamam isi birakacagim nasil olsa ama 2 tane bebege tek basima nasil bakarim diye endiseliyim?!sizce tek embriyo koydurtursam basari orainimi cokmu dusurmus olurum ne dersiniz?onerilerinize ihtiyacm var acikcasi....

gulemcim seni nasıl unuturuz. evet hepmiz bir polyanna modundayız ve öyle olmalıyız aksi bizim motivasyonumuzu bozmaktan başka bir şeye yaramıyor. dew kesinlikle çift embryo sakın aksini bile düşünme ben resmen yalvardım iki tane koy diye senin böyle bir şansın var sakın sakın bunu tepme.bak bu kadar netim.inş. dilediğin gibi olur tek bile olsa tutar ama bizim şu an bu lüksümüz yok.canım arkadaşım lütfen riske atma. ikiz olursa biliyorum bana söyleneceksin olsun ben razıyım.benim noktama dilerim gelmezsin ama olursa anlarsın ne demek istediğimi şu an üç tane olsa razıyım. biliyorum yalnızsın ama riske atmandan korkuyorum bak birde rezerv azlığı problemimiz çıktı. şansımız ne kadar bilmiyoruz.lütfen beni dinle.
landarch ben aret kamerin methini çok duydum umarım sana uğurlu gelir.

sevgiler. hepinzin kandilini kutluyorum.

:))
ya çok sıkıldım biliyomusunuz,sohbetinizi özledim valla...
dew cim;ben çoğul gebelik yaşayanlara acırdım,ayyyy derdim insan delirir heralde, benim böyle bişey başıma gelmezmiş gibi düşünürdüm hep..gel gelelim şimdi değiştim;benim için birinci hayalken ikinci gebelik mümkün bile görünmediğinden olursa ikiz olsa ne iyi olur diye düşünmeye başladım:))))))))) yani fırsatım olursa ben çift emriyo istiycem..çalışma durumunuzu bilmiyorum ama,durumunuz elverirse bi yardımcı falan bulursun,eşin eve gelene kadar..benim fikrim çift emriyo..

canım benim hiç riske atma bence 2 tane koydur, sonra keşke dememek için. inşallah öyle birşey olmazda tutmazsa diyeceksin keşke 2 tane koydursaydım diye.ikisi tutarsada tutsun zor olacak mutlaka ama bir şekilde çaresine bakacaksın mecburen. büyüyecekler ne olursa olsun.insanın başına ne geleceği belli olmuyor, hemen korunmasak hamile kalacağımızı sanıp korunduk, olmayınca nasıl olsa sorun yok aşılama ile kesin olur dedik, olmadı, şimdi hepimiz tüpe yöneliyoruz bunda kesin olur diyoruz ama bak onda da olmayınca olmuyor,meldi 2.denemesini yapıyor, bizde ne ile karşılaşacağımızı bilmiyoruz.doktorlar tarafından herşey normal denirken genelimize öyle olmadığını gördük.

ah kızlar canım çok sıkıldı. çok garip duygu insan hem seviniyor hem üzülüyor. daha 1,5 ay önce evlenen bir arkadaşım bugün hamile haberi veriyor bana. evlendiği ilk hafta hamile kalmış. çok garip oldum yine umutsuzluğa düştüm.

canm hoşgeldinnn.. hiç unuturmuyuz seni aşk olsun. canm tatili sıkı çalışarak değerlendirmenin çok iyi olmuş, biliyorsun ki sen böyle disiplinli çalışma ile hamile kalmıştın canm aklıma ne geldi eşinle ayrı olduğun aylarda doğum kontrol hapı kullansan endometriozisi baskılamış olursun, gerçi sen daha iyi bilirsin mesleğin gereği..
canm bende yumurtalık zayıflığı varmış, yumurta gelişiyor fakat çatlasammı çatlamasammı diye düşünürken adet oluyormuşum :))) doktorumuz bizim anlayacağımız dilden böle anlattı.. bir de sağda ve solda yeterli sayıda yumurta yokmuş, o yüzden dondurmayı geçtim bir tane kaliteli emrbiyom olsa şükredicem..
dew cim lütfen şansın varken 2 hatta 3 tane embriyo koydur.. ve hayırlısı için dua et..

ahhh canm ahh, sne o kadr iyi anlıyorum ki.. benm çevrem sağım solum hamilelerle dolu, artk o kadr alıştım ki acıtmıyor canımı. nasır bağladım sanki..

Kizlar fikirleriniz icin cok tesekkur ederim hemen yazmissiniz cok sagolun..bugun testim var iste sonogram yani TRANSVAJINAL ULTRASONMUS sanirim trdeki adi neyse bugun onu yapacaklar heyecan basti beni bugun cok korkum bir sorun cikmamasi yonunde bakalim..size haber veririm....

Iki embriyo icin bende aradayim daha cok 2 taneye gidiyor aklim haftaya persembe doktor ile randevum var hem test sonuclarini degerlendircez hemde protokol imzalanacak aman ne is ne is..o zaman degerlendirme yapip karar verecegiz...hayirlisi hepimiz icin...

Landarch ben varya yumurta catlama olayina cok sasirdim ve inan bence bendede sorun o benim hep asilamalrdan sonra kist olustu hatirlasana yumrutalarim catlamaiyordu benim catlatam ignesine ragmen bunu defalarca kendi kendime dusunmustum mumkun mu acaba diye demek mumkun olabiliyormus...
Hamile haberlerine gelince benimde o kadar cok ki etrafimda ure geldi herkese saka gibi...sevineyim mi icim mi aksin arada kalip duruyorum her haberde...
bizimde herkese verilecek mujdelerimiz olacak yakinda kizlar...cok yakinda

canım benim,ben yıkılıyorum ne yalan söliim..içim çok acıyor..ama kesinlikle kötü ve fesatça değil..en son kuzenimin hamile olduğunu duyduğumda saatlerce ağlamıştım,kızı şimdi 2 yaşında.hatta bu haberi veren ablama bile sitem etmiştim..insanız..insani duygular bunlar..şu an bile gözlerim dolu dolu oldu..şimdi biliyosunuz yeni bi ortamdayım ben..kimsenin bişey bilmiyor olması kendimi iyi hissettirdi..karşımda başarısız girişimlerimden dolayı bana acıyarak bakan insanlar yok artık..düşünmüyoruz,daha ona sıra gelmedi gibi yalanlarla donattım kendimi..herkes bebek ve gebelik maceralarını anlatıyo ve bende tebessümle dinliyorum onları...otobüs yolculuğumda çaprazımdaki 3 aylık bebeği unutamıyorum:) annesinin o yüzündeki gururu(ben doğurdum:))) neyse....başa geleni çekiyoruz,bizim günahımız yok.....................

Son düzenleme:

hakkaten o ay çok disiplinli çalışmıştık:))))))))))) canım benim troid ilacımı biraz yükseltti doktor ve yumurtlama olayı netleşti sanki.ama fsh ım 12...rezervlerime hep iyi dediler ama boş..doğum kokntrol hapını burda bi doktor söyledi banada..endometriozis tekrarlar,tüp bebeğe kadar iç dedi..panikle tüp bebek yaptıracağım doktoru aradım hayır dedi..panik yapma,sen bir kere gebe kalmışsın,kendiniz deneyin dedi..içmemi istemedi..bende içmedim,inşallah pişman olmam..bu doktora ilk gittiğimde bana sende sorun yok demişti:) tuhaf bi şekilde bu piyasada parayla işi olmayan bi adam..ne derse güven veriyo...
canım ovülasyon sorunu zaten biçoğumuzun ortak sorunu bence..troidlerine baktır demişti bi kadında bende gülmüştüm,çok etkiliymiş öğrenmiş oldum..senin nasıl troidlerin? ayrıca rezerv azlığı tükenmiş demek değil,duruma göre ilaç veriliyo biliyosun, o yüzden endişe etme yani...

Son düzenleme:
çenem düştü bugün:))
kızlar ben bazen bazı şeyler görürüm rüyamda,işaret gibi..ama dua ederim mesela yatarken,ve bazen denkmi gelir bilmiyorum,görürüm rüyamda..eşim tatilden beri hamile olabilirsin bu ay,bak ovülasyon oldum diyosun falan deyip duruyo..adamıda zaman sayar hale getirdim...neyse benimde geldiğimden beri acabamı diye düşündüğüm anlar oldu...dün artık dua ettim,Allahım bi şekilde bişey göster,gösterki kendi kendimi umutlandırmayayım dedim..ve rüyamda adet oldum:) komik gelebilir ama ben bunu daha öncede yaşadım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…