Kizlar selam,
Bugun sag salim iki testimde yapildi hem olcu alindi hemde cok acayip bir test yapildi..hani bu rahimi actiklari specturum varya onunla acti sonra rahimden iceri boyleee ince uzun bir hortum soktu ama incecik sonra icime sanirim su basti ve o hortum icimdeyken specturum kapadi ve normal ultrasonu soktu yani hortum iceriydeken ultrason yapti ve her yeri taradilar ve ekrandan surekli fotograf cektiler her santiminin resmi cekildi sonra ultrasonu cikardi ve hortumuda yavastan cekti cikardi yani sanki sulu ultrasondu :))) kramplar olabilir filan dedi ama hicbirsey hissetmedim sadece eve geldikten sonra surekli su akti icimden az biraz da pembe kan akti ama simdi iyiyim hicbirseyim yok benim en korktugum kismi sag salim atlattik nasil dedim doktora gordugum hicbir problem yok son derece harika hersey dedi yani sanirim ki tup bebek icin bir engel kalmadi...reglimin ilk gunu baslamak uzere dogum kontrol hapi verdiler ay cok konusmusum yine paylasayim istiyorum cunku hemen hemen hepimiz tup bebek macerasini yasaycakmisiz gibi gorunuyor (insallah gerek kalmaz sizlere) o yuzden istiyorum ki sizlerle paylasayim zaten paylasmadigim zaman eksik hissediyorum kendimi....
iyiki varsiniz....
Kizlar selam,
Bugun sag salim iki testimde yapildi hem olcu alindi hemde cok acayip bir test yapildi..hani bu rahimi actiklari specturum varya onunla acti sonra rahimden iceri boyleee ince uzun bir hortum soktu ama incecik sonra icime sanirim su basti ve o hortum icimdeyken specturum kapadi ve normal ultrasonu soktu yani hortum iceriydeken ultrason yapti ve her yeri taradilar ve ekrandan surekli fotograf cektiler her santiminin resmi cekildi sonra ultrasonu cikardi ve hortumuda yavastan cekti cikardi yani sanki sulu ultrasondu :))) kramplar olabilir filan dedi ama hicbirsey hissetmedim sadece eve geldikten sonra surekli su akti icimden az biraz da pembe kan akti ama simdi iyiyim hicbirseyim yok benim en korktugum kismi sag salim atlattik nasil dedim doktora gordugum hicbir problem yok son derece harika hersey dedi yani sanirim ki tup bebek icin bir engel kalmadi...reglimin ilk gunu baslamak uzere dogum kontrol hapi verdiler ay cok konusmusum yine paylasayim istiyorum cunku hemen hemen hepimiz tup bebek macerasini yasaycakmisiz gibi gorunuyor (insallah gerek kalmaz sizlere) o yuzden istiyorum ki sizlerle paylasayim zaten paylasmadigim zaman eksik hissediyorum kendimi....
iyiki varsiniz....
hakkaten o ay çok disiplinli çalışmıştık:))))))))))) canım benim troid ilacımı biraz yükseltti doktor ve yumurtlama olayı netleşti sanki.ama fsh ım 12...rezervlerime hep iyi dediler ama boş..doğum kokntrol hapını burda bi doktor söyledi banada..endometriozis tekrarlar,tüp bebeğe kadar iç dedi..panikle tüp bebek yaptıracağım doktoru aradım hayır dedi..panik yapma,sen bir kere gebe kalmışsın,kendiniz deneyin dedi..içmemi istemedi..bende içmedim,inşallah pişman olmam..bu doktora ilk gittiğimde bana sende sorun yok demişti:) tuhaf bi şekilde bu piyasada parayla işi olmayan bi adam..ne derse güven veriyo...
canım ovülasyon sorunu zaten biçoğumuzun ortak sorunu bence..troidlerine baktır demişti bi kadında bende gülmüştüm,çok etkiliymiş öğrenmiş oldum..senin nasıl troidlerin? ayrıca rezerv azlığı tükenmiş demek değil,duruma göre ilaç veriliyo biliyosun, o yüzden endişe etme yani...
günaydın kızlar,
yazamıyorum bayadır çok ağır grip geçirdim. evdeydim. bu arada bende bir tüp bebek merkezine gittim tavsiye üzerine dr un adını zaten önceden biliyordum.iyi konusunda uzman bir dr. aslında ben tüp bebek diye değilde tekrar bir kontrol için gittim bakalım öncesinde bilinmeyen bişey çıkarmı diye.
bütün sonuçları götürdüm. eşiminde sonucları vardı. dr baktı herşey yapılmış görünürde bir sorun yok biraz daha derinlemesine bakılması lazım dedi. maket üzerinde gebeliğin nasıl oluştuğunu anlattı. sonra adetin sancılımı diye sordu ooo hemde nasıl ilaçsız gün geçiremem dedim. muayeneye aldı. önce rahim ağzına baktı temiz dedi. sonra vajınal ultrasonla baktı benimde 10. günümdü yumurtalıklarıda net gördü. yumurtalarda gayet iyi görünüyor dedi. sonra elle muayene etti. şimdi bi yere bakıcam ağrı olursa söyle dedi. müthiş bir ağrı oldu. sonra oturduk tekrar dediki 2 plan var sizin için 1. laparoskopi yapıcaz sonra kendi haline bırakıcaz ki bence olur çünkü başka engel hiçbirşey yok dedi. yoğun ve ağrılı adet görenlerde kan bazen rahimin çeşitli yerlerine kaçıp pıhtılaşıp oralarda yapışıklık vs. yapabilirmiş. onları temizleyip yakıcam dedi. 2. tüp bebek tercihinizi yapın dedi. bende tüp bebeğe maddi manevi hazır değiliz dedim. laparoskopi yapın sonra bekleyelim yaşımızda cok ilerlemeden bu sansımıda kullanmak istiyorum dedim. haklısın bende olsam aynısını düşünürdüm dedi. 2.750 tl özel hastanede herşey içinde sabah ameliyata alırsa akşam eve gönderecek. bu laparoskopi konusunda ciddi tecrübesi olan birisi. ne dersiniz sizcede mantıklımı? laparoskopi konusunda bildikleriniz varsa bana anlatın lütfen genel anestezi olacağı için biraz korktum.adet sonrası yapılacak karar verirsem.
ayyy ne kadar yazmısım uzun zaman olmayınca.:))
canm benm laporaskopi hakkında bir bilgim yok açıkcası. yanlış hatırlamıyorsam burda kızlardan yaptıran vardı ama kim hatırlamıyorum. sana yan etkilerinden bahsetti mi hiç? yumurta rezervini azaltıyor gibi birşey duymuştum ama yanlış ta olabilir.. iyice araştır bence, hatta başka bir doktora da sorabilirsin.. canm neden tüp bebek raporu çıkartmıyorsun benm gibi.. bende tüp bebek için maddi olarak hazır değilim diyordum ama raporu çıkarınca bir de uygun bir merkez bulunca dedim bunu da deneyeyim. bak ilaçlarım 1000 tl tuttu, merkez de 750 tl istiyor. hemen hemen pahalı bir merkezde yapılan aşilama kadar. tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarından sonra yapıyorlar gibi hatırlıyorum.
günaydın kızlar,
yazamıyorum bayadır çok ağır grip geçirdim. evdeydim. bu arada bende bir tüp bebek merkezine gittim tavsiye üzerine dr un adını zaten önceden biliyordum.iyi konusunda uzman bir dr. aslında ben tüp bebek diye değilde tekrar bir kontrol için gittim bakalım öncesinde bilinmeyen bişey çıkarmı diye.
bütün sonuçları götürdüm. eşiminde sonucları vardı. dr baktı herşey yapılmış görünürde bir sorun yok biraz daha derinlemesine bakılması lazım dedi. maket üzerinde gebeliğin nasıl oluştuğunu anlattı. sonra adetin sancılımı diye sordu ooo hemde nasıl ilaçsız gün geçiremem dedim. muayeneye aldı. önce rahim ağzına baktı temiz dedi. sonra vajınal ultrasonla baktı benimde 10. günümdü yumurtalıklarıda net gördü. yumurtalarda gayet iyi görünüyor dedi. sonra elle muayene etti. şimdi bi yere bakıcam ağrı olursa söyle dedi. müthiş bir ağrı oldu. sonra oturduk tekrar dediki 2 plan var sizin için 1. laparoskopi yapıcaz sonra kendi haline bırakıcaz ki bence olur çünkü başka engel hiçbirşey yok dedi. yoğun ve ağrılı adet görenlerde kan bazen rahimin çeşitli yerlerine kaçıp pıhtılaşıp oralarda yapışıklık vs. yapabilirmiş. onları temizleyip yakıcam dedi. 2. tüp bebek tercihinizi yapın dedi. bende tüp bebeğe maddi manevi hazır değiliz dedim. laparoskopi yapın sonra bekleyelim yaşımızda cok ilerlemeden bu sansımıda kullanmak istiyorum dedim. haklısın bende olsam aynısını düşünürdüm dedi. 2.750 tl özel hastanede herşey içinde sabah ameliyata alırsa akşam eve gönderecek. bu laparoskopi konusunda ciddi tecrübesi olan birisi. ne dersiniz sizcede mantıklımı? laparoskopi konusunda bildikleriniz varsa bana anlatın lütfen genel anestezi olacağı için biraz korktum.adet sonrası yapılacak karar verirsem.
yan etkilerini henüz konuşmadık karar verince tekrar gel dedi. cnm tüp bebek raporu çıkaramam çünkü aşılamaları özelde yaptırmıştım 3 negatif aşılama devlet hastanesinde olunca rapor vermiyorlarmı? maşallah cok uygun olmuş seninki. ne bileyim ufak bir operasyon sonrasında doğal yolla gebelik şansı bana daha cazip geldi açıkcası. neden bilmiyorum ama tüp bebek aşamaları beni daha çok korkutuyor.
yaptıran kimdi acaba?
hayırlısı bakalım bunuda yaşıycakmısız demekki. cnm sen hangi aşamadasın şimdi?
ahhh canm ahh, sne o kadr iyi anlıyorum ki.. benm çevrem sağım solum hamilelerle dolu, artk o kadr alıştım ki acıtmıyor canımı. nasır bağladım sanki..
yan etkilerini henüz konuşmadık karar verince tekrar gel dedi. cnm tüp bebek raporu çıkaramam çünkü aşılamaları özelde yaptırmıştım 3 negatif aşılama devlet hastanesinde olunca rapor vermiyorlarmı? maşallah cok uygun olmuş seninki. ne bileyim ufak bir operasyon sonrasında doğal yolla gebelik şansı bana daha cazip geldi açıkcası. neden bilmiyorum ama tüp bebek aşamaları beni daha çok korkutuyor.
yaptıran kimdi acaba?
hayırlısı bakalım bunuda yaşıycakmısız demekki. cnm sen hangi aşamadasın şimdi?
sana doktor kısa mı yoksa uzun protokolmü yapılacak.
canm bende özelde yaptırdım 3 aşilamayı da. zaten 2 kez aşilama olması yeterli rapor için. ilk önce aşilama yaptırdığım özel hasteneden bir belge aldım. belgede benm hastanedeki aşilama tarihlerim yazıyordu. aşilamaların nasıl yapıldığı hangi ilaçla yapıldığı falan yazmıyordu. sadece şu şu tarihlerde şu isimli hastamıza aşilama yapılmıştır yazıyordı imzalı kaşeli bir kağıt. bu belgeyi, rahim filmimi ve elimdeki tüp tahlilleri alarak ünv. hastanesinde herhangi bir kadın doğumcudan randevu alarak gittim. şikayetiniz nedir die sorunca durumu anlattım, muane olmak istemiyorum ben rapor için buraya geldim dedim ve tahlilleri inceledi ve sekretere yönlendirdi. sekreter ilaç ve tüp bebek raporunu hazırladı imzaları toparlamam 2 günümü aldı.
bende senin gibi korkuyordum aslında hala korkuyorum ama.. raporumu alayım kenarda dursun diye bu yola girmiştim ben, ilaç raporunun 1 ay süresi olduğunu öğrenince biraz mecburi başladık gbi oldu. bu yüzden reçetemi yazdırdım ilaçlarımı aldım ewde duruyorlar. tüp bebek raporu 6 ay gecerli. doktorun uygun gördüğü ay başlanacak tedaviye. devlet 2 denemeyi karşılıyor, ben kanunlar değişmeden devlet desteklerinden yararlanayım die düşündüm.
içinden gelen hislere güven canm, eğer gönlün bu operasyondan yana ise yaptır mutlaka.
rapor için 2 iğneli aşılama şartı var sadece bunu nerde yaptırdığın önemli değil özeldende alabilirisn bunu ama özellikle belirtecek ne ile yapıldığını.
canm inşallah tüpe falan gerek kalmaz, doktor çok haklı daha önceden kendiliğinden hamile kaldın bu çok önemli..
canm benm hormon değerlerim çok iyi çıkıyor testlerde. birkaç kez kendim de ısrar ederek baktırdım tiroidlere hep normal çıktı. birkez de devlet hast. dahiliye doktorundan rica etmiştim bakalım diye onda da normal çıktı. fsh 3 ila 5 arasında çıkıyor genelde, ama ultrasonda sağda ve solda olması gereken gelişmemiş yumurta sayısı az mış tüp bebek doktorumun dediğine göre. normalde kendi doktorum böyle birşeyden bahsetmemişti. tüp bebek doktoru toplamda 3 kez muane etti beni ve her seferinde farklı büyüklükte foliküller gördü. bu yumurtalığın az çalışmasından kaynaklanıyor dedi. farklı bir doktor farklı bir yorum..
rüyana gelince, seni umutlandırmak yada moral olsun diye söylemiyorum ama rüyalar tersine çıkarr :) ovulasyon oldu diyorsun, ee sıkı da çalışmışsınız, daha ne olsun.. hadi inşallah.. beklenmeyen adetin ne zaman??
Kizlar selam,
iyiki varsiniz....
günaydın kızlar,
bubuşcum laparoskopi olan benim:) özetle anlatayım;
bebek işi olmayınca özel hastanede bi doktor bana hsg çekti,temiz dedi,klomen verdi 4 kere..olmadı.hep kistler falan oluştu..bu arada ben ilişki sırasında ağrı olarak tabir edemem ama afedersiniz makatıma doğru biyere içte baskı hissediyordum evliliğimin başından beri..önemsememiştim.ve adetim hep ağrılı olurdu..sonra geçen kış şiddetli mide ve bağırsak ağrıları çekmeye başladım,endoskopiler ve kolonoskopiler .çekildi,hatta midemden parça alındı ve (Allah korusun) ileride mide kanserine sebep olabilecek doku bulduk dedi doktor..her 5 ayda bi midene bakılacak dediler..tabi büyük bir şokla gastroloji prof.unda aldık soluğu,oda aynı işlemleri uyguladı,korkmamam gerektiğini söyledi,bişey bulamadı..ben bebeğimizde olmuyo deyince doktor endometriozis olabilir kadın doğuma git dedi.tıp fakültesi tüp bebek merkezindeki prof a gittim,hsg temizdi dedim,ama tüpler hareketli organlardır ve yumurtayı salınma hareketiyle spermle buluşturur,içinin temiz olması bişey anlatmaz,endometriozisle tüpler dıştan karın içi organlarına yapışmış olabilir dedi,hemen laparoskopi ve aynı anda histeroskopi yaptı,ve içi temiz olan tüplerim bağırsaklarıma ve karın zarıma yapışmış,doktor şoke olarak geldi ve bana sen nasıl dayandın,nasıl ilişkiye girdin dedi..endometriozis ve rahimde birsürü polip varmış(bu bile tek başına engel biliyosunuz)ve ben ameliyattan sonraki ikinci adetimle hamile kaldım..aşılamaların tutmamasını şans olarak görüyorum ben..ameliyatı arka arkaya 10 kişi olduk..en ağır vaka bendim ve 3 gün yattım hastanede.ama direk ayağa kalktı diğerleri..ben hsg ve benzeri işlemleri kesinlikle güvenilir bulmuyorum.genel anesteziyle oluyo..karına 3 tane delikle giriyolar,karını 4-5 litre gazla şişirip inceliyolar,temizliyolar..ben ameliyat sonrasında sıkıntı çektim çünkü hastane koşulları çok iyi değildi ve enfeksiyon kapmıştım,gittiğim doktorfarklı şekillerde yığnla para aldı(google da ömür taşkın diye aratın lütfen,ne demek istediğimi anlayacaksınız)..neyse,ve ben şimdi hiç bir tane bile ağrı kesici içmeden adet görüyorum(maşallah diim:))..ilişki anlamındaki farkıda anlamış oldum:))
canım benim kesinlikle olmalısın bu operasyonu..hiç korkma..kendiliğinden olma şansını arttırmış olacaksın,tedaviyle olmazsa keşke operasyon olsaydım diyebilirsin,başta yapılması gerekeni yaparsan sonrasıda sağlam olacaktır:)
(çok güzel özet oldu dimi:))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?