Aşılama Mayıs 2010 da Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

laparoskopiyi kesin ol zaten. onda düşünme bence. ben bile doktora gideceğim adet dönemi değilde ara dönemlerde garip ağrıalrım oluyor gerekirse isteyeceğim yapmasını. Recai Papuçcu gatada çalışmış. hala orada devam ediyormu bilmiyorum. laparoskopiyi tanısal amaçlıda yapıyorlar. hiçbir şikayeti olmayan birine bile birkaç denemede olmayınca yapıyorlar.

canım ya işte bende bahsettiğin güzel örneklerden olacaktım az kaldı ama yinede kendi çapında bi mucizeydi benimkide:)) şaka bi yana bence seninde çaren olacak bu operasyon..

Kizlar yazamadim ama sizleri takip ediyorum okuyorum....yarin yani (bugun aslinda) karnimdan igne yapma egitimim var oraya gidecegim...icimde garip bir heyecan ve telas var ... yavas yavas reglim yaklasiyor her an bunu dusunuyorum...hem heyecan hemde telas ..neden telas diyeceksiniz hani hepimiz tup bebegi son basamak olarak goruyoruz ya farkinda olmadna o basamaga cikiverdim sanirim telas biraz ondan....

sen şimdi ne iğnelerine başladın yumurta geliştiricimi yoksa lucrine mi.
kadınalr kulubünü ilk bebek düşünmeye başladığım zamanlar yumurtlama zamanı nasıl hesaplanırı araştırıken keşfetmiştim. bir süre ovülasyon testi kullananlar, ovülasyon hesaplama gibi sitelere takıldım. sonra hamile kalınca 2009 eylül anneleri bölümüne, hafta hafta bebek gelişimi ile ilgili yerlere takıldım. bebeğimi kaybedince malesef bebeğimi kaybettim, düşük yapanlar forumalrında uzun bir süre gezdim. o forumlarda hemen hemen herkes hamile kaldı benim dışımda. sonra aşılama süreci, mayısda aşılama yaptırdım nisanda aşılama yapacaklar topiğine takılmaya başladım, sonra meldi canım mayıs topiğini açtı o topiğe ilk yazanlardan bubuş, ben, gulem olduk sonra başka arkadaşlar katıldı ve 10 ay oldu çoğumuz aynı şekilde hala devam ediyoruz. bir ara 2010 haziran annelerine kısa bir süre bakabildim ama düşük yapınca yine aynı noktaya döndüm. şimdi geldiğimiz nokta tüp bebek şimdide tüp bebek topiklerine bakıyoruz. inşallah son bakmalarımız olur ve bundan sonra hepimiz hamilelik gelişimlerimizi sonrada bebeklerimizi konuşuruz.

Son düzenleme:

canım o kadar güzel anlatmışsınki aşamaları , bazen düşündüğümde keşke bu yola yeni başlamış olsaydım diye geçiriyorum içimden , tabiki aynı sıkıntıları yaşamak için değil , o sıkıntıları yaşıyacak posizyona kendimi getirmezdim , panik , korku yaşatmazdım ,bunu tabiki şuanki aklımla söylüyrum o zaman herşey daha farklı oluyor, bekarken istediğimiz zaman hamiş kalıcak gibi düşünürdüm hep nasıl korunurum diye düşünürdüm hep ama evliliğim 6.ayından sonra hiç korunma gibii bir sorunum olmadı , keşke olsaydı , korunmanın yollarını arasaydımda , bu kahrolası pko ile uğraşmasaydım , kabus gibi hayatıma çökmeseydi ama benim sınavım biliyorum dediğin gibi zaman gelicek inşallah bizde bu topikde bebişimizim konuşacağız , hamilelik süreçimizi paylaşacağız , inşallah hepimiz birbirimize şahit oluruz

canım ya işte bende bahsettiğin güzel örneklerden olacaktım az kaldı ama yinede kendi çapında bi mucizeydi benimkide:)) şaka bi yana bence seninde çaren olacak bu operasyon..
inşallah cnm yine olur sağlıklı bir şekilde bu sefer. bir kere olmuş, o bile dediğin gibi mucize.rabbim nasip etsin inş. tekrar. benimde içimde tuhaf bir duygu var.dediğin gibi sanki bu benim çözümüm olacak. cnm desteğin için çok tşk.

ARENCIM sanirim bana sordun ignelerim GONAL-F ve bugun sadece karnimdan nasil igne yapilcam onu ogretcekler burda kuralmis 2 saatlik egitime gidiyorsun ondan sonra regli ile birlikte baslicam igneleri yapmaya....
Bende cok topik gezdim ARENcim o an durumum neye uyarsa orada buluveriyordum kendimi...benim ilk goz agrim ''temmuz ayinda melegine kavusmak isteyenler''di..bebegim1'ide ordan taniyorum...ben hepimizi hamileleri topiginde hayal ediyorum en kisa zamanda arkadaslar...

böyle eğitim vermeleri güzel birşey. burada hemşireler sadece öylesine gsöteriyrolar ayaküstü.

uzun süredir bu kadar kişi denk geldik. ne güzel.
ben bu endometriosis midir nedir onu araştırdım da hiç bir dr bunun lafını bile etmedi ultrasonda rahim filminde falan anlaşılmıyormu yaa bunca yıldır bu şiddetli adet sancıları bosunamı cektim bunca yıldır bebeğime bos yeremi hasret kaldım. ayy okudukça sinir oluyorum..

aren aynı şeyleri aynı zamanlrda düşünmüşüz:) dünden beri eski tanıştığım kişileri düşündüm bende...biz ilk zamanlar eşimden dolayı olmadığını düşünüyorduk,epey erkek infertilitesine takıldım:) hatta oradan özeldende görüştüğüm arkadaşlarım oldu,ve gebe kaldılar,bi daha görüşmedik,anlıyorum tabii;bebek gelişimi artık onları ilgilendiren....daha sonralardan başıma gelenlerden dolayı kadın infertilitesine transfer oldum..şimdi ise yazın gideceğim tüp bebek merkezinin sayfasını okuyorum ve doktorumun başarılarını okudukça motivasyonum artıyo:) kızlar hiç birinizle özelden görüşmedim ama bu sayfa ve sizler hayatımda ayrı bi yere sahipsiniz..gerçekten hepimizden gebelik sonucunu görmeden rahat etmycem:))))
şimdi sadece bugün öğrendiğim gebelik hikayelerini anlatcam..iki ayrı ortamda iki ayrı bayanla tanıştım.birinin 3 oğlu var..ilk 3 yıl gebe kalamamış,çok ilaçlar denemiş,doktorlara gitmiş,olmamış,sonra kayyınvalidesi kuru üzümü ezip karnına sarmış ve belini çekmiş.başaşağı sallamışlar kadını:) 15 gün sonra gebe olduğumu öğrendim dedi..sonra peşpeşe 3 tane doğurmuş:)) ikinci kahraman evlenir evlenmez hamile kalmış,doğurmuş,sonra 15 yıl olmamış,doktorlar,tedaviler...yine olmamış..en son bırakmışlar tedaviyi,verecekse Allah verecek demişler ve kadın hamile kalmış:) doktorlar yumurtlama sorunun var demişler..neyse hatta az önce oğluşu kucağımdaydı..kara kara bakışlı bi oğlan..ikiside bana sordular,düşünmüyorum dedim,,amann sakın geciktirme,1 tane olsun,ikinciyi düşünürsün dediler..içim yandı...

gülem canm sen adet oldun mu? yanlış hatırlamıyorsam bu hafta idi, inşallah bebek vardır

canım benim keşkeee:)) 26 günde bi oluyorum son zamanlarda..daha var yani..sizlere aklıma takılan bişey sorcam kızlar..7 ocakta adet görmüştüm,sonra 31 ocak akşamı saat 22.30 da falan başladı..yani ilk başlangıcıda lekelenme gibi olurya ertei gün devam etti..şimdi ben 31 ini 1.gün saymalımıyım?doktorlarınız nasıl söylüyo..benim hep karşıma farklı fikirde doktorlar çıktı,iyice karıştı benim gün sayma işim..

gülem canm sen adet oldun mu? yanlış hatırlamıyorsam bu hafta idi, inşallah bebek vardır

canım benim keşkeee:)) 26 günde bi oluyorum son zamanlarda..daha var yani..sizlere aklıma takılan bişey sorcam kızlar..7 ocakta adet görmüştüm,sonra 31 ocak akşamı saat 22.30 da falan başladı..yani ilk başlangıcıda lekelenme gibi olurya ertei gün devam etti..şimdi ben 31 ini 1.gün saymalımıyım?doktorlarınız nasıl söylüyo..benim hep karşıma farklı fikirde doktorlar çıktı,iyice karıştı benim gün sayma işim..

canm endometrizis bazı kişilerde kendini belli ediyormuş ama bazen de anlaşılmıyormuş. iki arkadaşımda da endometrizis var, bir arkadaşımda şiddetli adet sancısı vardı diğerinde ise kahverengi lekelenmeler oluyordu ve bacağına vuran ağrıları. ameliyat oldular ve bekar oldukları için sürekli doğum kontrol hapı kullanıyolar. adet sancısı çok olduğu zaman benimde aklıma geliyor acaba mı die

evet bugün kalabalığız,iyi oldu..
bubuşcum bişey hatırlatayım sana,endometrioziste derceler var okumuşsundur. 1.2.3. ve 4. evre diye..bazı kadınların endo su herhangi bir ameliyatta ortaya çıkabilirmiş..yani gebelikle yada ağrıyla değilde atıyorum apandisit operasyonunda kadının endo olduğu görülürmüş....ayrıca evre ile ağrı doğru orantılı olmayabiliyormuş..mesela kadında çok ağrı şikayeti varken başlangıç evresi yani 1.evre olabiliyomuş..yada ağrı yokken bile 4.evre çıkabiliyomuş.endometriozisin yerleştiği yer tüpler olursa eğer çikolata kisti adını alıyo,ve tüplerdeki anormallikleri bile bazen görebiliyolar..ama benim olayımdaki gibi rahim dışında endometriozis oluştuysa laparoskopi dışında teşhis yöntemi yok maalesef..doktorlarda hemen ameliyat yerine denemelerle başlıyolar işe..benim doktorum gibilerde önce operasyon diyolar:))

gulem benim her 2 aşılamamda da 2 doktorda saati soruyordu öğleden sonra 1-2 den sonra ise ertesi günü 1.gün sayıyorlardı. bende bir ara buna bayağı takmıştım.

gulemciğim ne güzel açıklamışsın endometriozisi.
evet malesef çukulata kisti oluşmadıysa laparoskopi dışında teşhis yöntemi yok. işte sadece akla getirecek bulgular var, hiç endo belirtisi olmadığı halde uzun süre denemelere rağmen hamile kalamayan kişilere bu nedenle tanısal amaçlı laparoskopi yapılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…