gulem benim her 2 aşılamamda da 2 doktorda saati soruyordu öğleden sonra 1-2 den sonra ise ertesi günü 1.gün sayıyorlardı. bende bir ara buna bayağı takmıştım.
kızlar bu dönem 3 gün erken adet oldum. ve adetim bittiğinden ebri yani bu üçgündür klomen kullandığım dönemlerde yumurtalar büyürken gibi bir ahreketlilik var anlatamam. acaba erkenden yumurtlayacakmıyım yoksa diyorum kist mi oldu, ama geçen sefer kist varken adetim gecikmişti şimdi 3 gün erken bile geldi. bir aşılamalarda klomen kullanırken bu kadar yoğun hissetmiştim yine böyle. İnşallah kist falan değildir.
canım en son ne zaman ilaç kullandınki sen?kist olsa adetin gecikirdi bencede..erken olgunlaşan yumoşun olabilir..
Herkese selam,
Kizlar dun egitime gittim..gayet iyi gecti ama acikcasi tup bebek ile ilgili hala cok az bilgi sahibi oldgumu gordum 7 kisilik bayanlar grubuyduk herkesin hemen hemen ayni uygulamalardi..kullnadigim ilaclar o kadar cok ki sok oldum ben gonal f ile yirtcam saniyordum ne munasavet ilaclarimin adlarini yaziyorum(su asamada hani ne kadar ilginizi ceker bilmiyorum)ama yazayim istedim .
Reglimin ikinci gunu dogum kontrol hapina baslayacagim yaklasik 8-8 gun kullandiktan sonra doktorun muaynesiyle ilaci kesiyorlar ve tekrar kanama gercekelesecekmis iste o kanmanin ikinci gunu GONAL F'e basliyorum ayni anda MENAPUR diye bir igne yapacagim her aksam ayni saatte,sonra tekrar arada muayene olacagim ve yeni bir igne daha ekleyecekler GANIRIELIX o da 2-3 gun kullanilacak ve gonal f yaklasik 7 gun kullanilacak ve bu sure icinde yaklasik 7 kez doktoru gorecekmisim hergun sabah ultrason ile muayene...hemen akabinde antibiyotige baslatiyorlar mikrop kapma riskine karsiymis ve en son tek gunluk bir catlatma ignesi gibi birsey yapacakmisim ve hemen ertesi gun yumurtalarimi toplayacaklar kesinlikle hicbirsey hissetmeyecekmisim yumrutalar toplandiktan sonraki gunlerde ise progesteron yapmaya baslayacagim vanijadan ve doktor dur diyene kadar devam edecekmisim her sabah bir doz....ay yazarekn yoruldum yaaaaaaaaaaaa bune kizlar vallaha sokalrdayim kafam oldu davul..dua edin benim icin vallaha cok ihtiyacim var...
Herkese selam,
Kizlar dun egitime gittim..gayet iyi gecti ama acikcasi tup bebek ile ilgili hala cok az bilgi sahibi oldgumu gordum 7 kisilik bayanlar grubuyduk herkesin hemen hemen ayni uygulamalardi..kullnadigim ilaclar o kadar cok ki sok oldum ben gonal f ile yirtcam saniyordum ne munasavet ilaclarimin adlarini yaziyorum(su asamada hani ne kadar ilginizi ceker bilmiyorum)ama yazayim istedim .
Reglimin ikinci gunu dogum kontrol hapina baslayacagim yaklasik 8-8 gun kullandiktan sonra doktorun muaynesiyle ilaci kesiyorlar ve tekrar kanama gercekelesecekmis iste o kanmanin ikinci gunu GONAL F'e basliyorum ayni anda MENAPUR diye bir igne yapacagim her aksam ayni saatte,sonra tekrar arada muayene olacagim ve yeni bir igne daha ekleyecekler GANIRIELIX o da 2-3 gun kullanilacak ve gonal f yaklasik 7 gun kullanilacak ve bu sure icinde yaklasik 7 kez doktoru gorecekmisim hergun sabah ultrason ile muayene...hemen akabinde antibiyotige baslatiyorlar mikrop kapma riskine karsiymis ve en son tek gunluk bir catlatma ignesi gibi birsey yapacakmisim ve hemen ertesi gun yumurtalarimi toplayacaklar kesinlikle hicbirsey hissetmeyecekmisim yumrutalar toplandiktan sonraki gunlerde ise progesteron yapmaya baslayacagim vanijadan ve doktor dur diyene kadar devam edecekmisim her sabah bir doz....ay yazarekn yoruldum yaaaaaaaaaaaa bune kizlar vallaha sokalrdayim kafam oldu davul..dua edin benim icin vallaha cok ihtiyacim var...
kızlar bu dönem 3 gün erken adet oldum. ve adetim bittiğinden ebri yani bu üçgündür klomen kullandığım dönemlerde yumurtalar büyürken gibi bir ahreketlilik var anlatamam. acaba erkenden yumurtlayacakmıyım yoksa diyorum kist mi oldu, ama geçen sefer kist varken adetim gecikmişti şimdi 3 gün erken bile geldi. bir aşılamalarda klomen kullanırken bu kadar yoğun hissetmiştim yine böyle. İnşallah kist falan değildir.
canım allah yardımcın olsun , gerçekten zor , karışık bir yol , sakin olmakla halledicez inşallah hepsini.
sizler böyle yazınca bende çok korkuyorum aslında , bende bi haberim tüp konusunda, burdaki prasedürü anlamak için gidip tüp merkezi ile konuşmak daha iyi olucak herhalde.
istanbuldaki tüp merkezlerinden hangisini tavsiye edersiniz diye sormuşdum ama kimse cevap vermedi
bu çabaların sonuç alıcak inşallah , rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Herkese selam,
canm ben sana yazacaktım tüp bebek merlezleri ile ilgili ama unutmuşum kusura bakma. ben istanbulda tüp bebek merkezi araştırırken birincisi avrupa yakasında olanlarını ve sgk ile anlaşmalı olanlara yöneldim yani dğerleri eledim.. bu seçenelerden direk istanbul tüp bebek merkezi ortaya çıktı, dedim ön görüşme yapayım eğer kafama yatmazsa daha uzak ama yine sgk lı yerlere bakarım. ön görüşmede aret bey den pozitif enerji aldım ve tamam burası dedim. memorial de arkadaşım vardı ama sgk ile anlaşma yoktu, ama memorial tüp bebek raporu alanalra özel bir indirim yapıyormuş ona rağmen toplamda istanbul tüpe göre yaklaşık 2 katı fiyatı var
canmmmm hayırlı olsun eğitimin, ne güzel bilgileri birinci ağızdan öğrenmiş oldn.. ben bu bilgileri 3 haftadır internette araştıra araştıra öğrendim :) seninle tedavimiz hemen hemen aynı, bende adetin 3. günü kullanmaya başaldım doğum kontrol hapını ama senden farklı bende 15 gün içilio sonra bırakınca adet gelio tekrar muane uygunsa gonel-f ve menagone beraber. eğer bende bu ay kist falan yoksa hemen hemen beraber başlayacağız tedaviye
sağol canım benim verdiğin bilgiler için , benim tercihimde avrupa yakası olucak, ben sonbahar gibi düşünüyorum ama öncesinde dediğin gibi bende ön görüşme yapıyorum , ben ssk lıyım ,ssk geçerli olmuyor değilmi?tüp için rapor almakta çok zahmetliymiş , artık ozaman kadar para biriktiricez.
sende son durum nedir ne zaman başlayacaktın tüp'e
canm bende tüp bebek raporu almanın çok zahmetli olduğunu sanıyordum ama değilmiş. bir günde raporum çıktı birkaç günde imzaları toparlamakla geçti ama neticede raporu aldım. 2.500 tl lik ilaçları 1000 tl e aldım, tüp bebek merkezi de 750 tl istiyor. bence rapor mutlaka al, zaten yasa sadece 2 denemeyi karşılıyor, inşallah gerek kalmaz ama en kötü ihtimalle ilk 2 deneme de tutmazsa işte o zaman ciddi para biriktirmek zorunda kalıcaz. 1750 tl az para mı? hiç değil hemde ama mesela ilaçları kredi kartımla almıştım hatta ödemesi bitti bile bize tedaviye başlayana kadr. şimdi bir 750 tl var önümüzde, bir nevi taksitle tüp yaptırmış gibi olduk tedaviye hemen başlanamayınca..
canım rapor için prasedür nedir ?zahmet olmazsa onun içinde bilgi verirsen çok sevinirim ? çok soru sordum değil mi?:78:
kızlar demin bir topikte okudumda dikkatimi çekti ne ilginç şeyler oluyor. kızın biri aşılama yaptırmış. aşıalmadan 1 hafta sonra kanaması olmuş ve dr bhcg baktır demiş ve kız 6,5 haftalık hamile çıkmış. çok ilginç geldi aşılamada yumurta gelişimi yapılıyor hamile kalan birinde yumurtlama olur mu. nasıl olmuş öyle.
burada o kadar kısa sürmüyor 1 gün gibi. belki landrach aşılamaları yaptırdığı yerden almıştır o nedenle kısa sürmüştür. 2 iğneli aşılama şartı, hsg, 3 tane sperm tahlili en az 15 gün arayla yapılmış,900 gün prim ve dieğr evraklar. burada adetin 2.günü randevu alıyon muayeneni yapıyorlar, eşinin en az 1 tahlili o hastaneden olacak yoksa onuda yapıyorlat evrakları teslim ediyorsun kurula giriyor 1-2 hafta içinde çıkıyor rapor.
gerçekten detaylıymış , 2 iğneli aşılamada sorun yok , sperm tahlili 3 tane var ama farklı tarihlerde 2 si aşılamalardan ,1 diğeri ise onlardan önce ( yani bunlar işe yaramıyor mu ?)primde de sorun yok , hsg yaptımıştım 1 yıl önce , onuda yeniden mi çektiricekler?
özellikle çalışan birisi için bunları toparlama sancılı olur gerçekten?
hangi devlet hastanesine gidlmeli peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?