canm ben eşimin de tahlilleri hep aşilamalar öncesinde sonrasında yapılanlardı, biz rapordan önce de son son bi bakalm die tekrar yaptırmıştık onu da götürdük yanımızda extra bir tahlil istemediler. rahim filmine gelince benimkinin de süresi 6 ayı gecmişti ama hiçkimse bişey demedi zatane yeniden çekilcek deseler dünya kadr laf söylerdim çünkü zaten tüpler açık herşey normal kolaysa sen çek o eziyeti derdim doktora. bence hastaneyi içindeki prosedüreler göre rapor almaya müsatsin, 900 primi gerektiğini tüp bebek merkezi istiyor. ben bağ kurdan imzalı onaylı çıktı istedim ve tüp bebek merkezine verdim.
devlet hastanesimi ünivarsite hastanesindemi. belki üniversite hastanesinde böyle çok prosedür vardır. devlet hastanesine bir de gideyim.
canm ben normal bir günde ( sanırım adetim 3 gün kala) üniversite hastanesine gittim normal muane olacak gibi randevu almıştım. doktorun odasına girdiğimde şikayetimi sordu bende muaneye gelmedim ben tüp bebek için rapor almak istiyorum dedim. 5 yıllık ewliyiz 3 senedir çocuğumuz olmuyor daha önce 3 aşilama yapıldı dedim evraklarımı da gösterdim, eşimin sperm sonuçlarını kendi hormon tahlillerimi verdim. kadın da bir dosya açtı tüp bebek şartlarını okudu falan.. tamam bir problem gözükmüyor dedi bana matbuğ bir evrak verdi bunun fotokopisini çektir gel dedi, sonra evrağa benm bilgilerimi yazdı işte 5 yıllık ewli olan ..... isimli hasta primer infertilite.... tüp bbek yapılması.... ilaçların içerikleri.... gibi gibi şeyler yazıyordu bunu kadın doğum servisindeki sekretere götürün size raporunu yazsın dedi. gittim sekreter yazdı ( baya eli ağırdı). rapor hazırlandıktan sonra imzalar için biraz uğraştık işte hocalar ameliyatta oluyor falan. toplamda 3 günümü aldı diyebilirim. raporları aldıktan sonra başhekimliğe onaylatırken ordaki sekreterden fotokopisini çekip aslı gibidir kaşe vurdur raporlara. asılları hep sende dursun tüp bebek merkezine ve eczaneye aslı gibidir olanları verirsin. eczanede ilaç dozlarının yazımında bir hata olduğu ortaya çıkmıştı, bunu tekrar sekretere düzelltirmiştik. canm aslında yazarken kolay gibi duruo ama hastanede ordan oraya koşturmak gerçekten zor. o günlerde de nasıl rahattım anlatamam, sanki melek gibiydim benceallah sabrını verio.
canm inşallah gerek kalmaz haftaya netice belli olur heraldeinşallah şuan bebeğin seninledir. gülem, aren sizinde beklenmeyen adet tarihleriniz alkımda, bubuş ta adet olunca laparoraskopi yaptıracam diye harıl harıl onu araştırıo bebek stresinden uzaklaştı o yüzden ondan da ümitliyim. dew cim adet olamk üzereyim dedin galiaba seninle ikimiz tüp bebekle hamile kalıcaz
Soyle bir ben uyanana kadar yazilanlari okudumda herkese iyi dilekleri icin tesekkur ederima rkadaslar..LANDARCH ve ben umarim sizlere guzel ornekler oluruz...bencede her uygulamamiz seninle ayni cnm dun benim orda moralim duzeldi inan neler var kac ameliyat gecirmis cikolata kitslerinden,degisik ne garip ilaclar kullaniyorlar sinifta benim dozlerim en dusuk olan kisiydim herkes benden iki kat fazla ilac kullaniyorlardi...elimize bir aylik bir takvim verdi hemsire her gun ne doz igne yapacagim hangi gunler muayene gidecegim hepsini yazmislar ayrintili bir sekilde tahmini regli gunumu baz alarak ama tabi eger regli erken gelirse ki belirtiler basladi eli kulaginda gibi o zaman takvimde oynamalar yaapacaklar...bugun doktoru gorcez hem kagitlari imzalamak icin hemde genel bri konusalim kafana takilanlari cevaplayayim diye randevu koymuslar ben zaten soru listesi yaptim adamin kafasini sisircem bugun :)
ay dusundukce heyecanlaniyorum landarch sende oylemisin?icim pir pir garibim yani...
canm benm tabiki heyacanlıyım umutluyum.. ama fazla üzerinde düşünmemeye calışıyorum farkında olmadan strese girerim die. beslenmeme dikkat ediyorum şu sıralar, ben fazla et vs. yemem normalde ama şu sıralar yemeğe gayret ediyorum, protein çok önemliymiş yumurta kalitesi için[/QUOTY
Ya aslinda bende onu dusunuyorum 2-3 gundur hemsireye dun sordum yemekleri azcik daha tuzlu yemem gerekiyormus ananalamdim bi daha sordum hatta bugun doktorumu gorcem ona tkerar soracagim ozel bir diet varmi diye?sen neler yiyorsun sekerim?
kızlar ben bu aralar arada okuyup çıkıyorum yoğunluktan ama aklım ve kalbim sizlerle ama ben de gulem gibi düşündüm beni kimse merak etmemiş.
dew ve landarchı okudukça heyecanlaandım. umutlandım biran önce ben de tedaviye başlamak istedim . duygularınızı çok iyi anlıyorum ve beraber gün sayacağımız günleri sabırsızlıkla bekliyorum.
hepinizi öpüyorum.
sewgiler...
kızlar ben bu aralar arada okuyup çıkıyorum yoğunluktan ama aklım ve kalbim sizlerle ama ben de gulem gibi düşündüm beni kimse merak etmemiş.
dew ve landarchı okudukça heyecanlaandım. umutlandım biran önce ben de tedaviye başlamak istedim . duygularınızı çok iyi anlıyorum ve beraber gün sayacağımız günleri sabırsızlıkla bekliyorum.
hepinizi öpüyorum.
sewgiler...
canm benm tabiki heyacanlıyım umutluyum.. ama fazla üzerinde düşünmemeye calışıyorum farkında olmadan strese girerim die. beslenmeme dikkat ediyorum şu sıralar, ben fazla et vs. yemem normalde ama şu sıralar yemeğe gayret ediyorum, protein çok önemliymiş yumurta kalitesi için[/QUOTY
Ya aslinda bende onu dusunuyorum 2-3 gundur hemsireye dun sordum yemekleri azcik daha tuzlu yemem gerekiyormus ananalamdim bi daha sordum hatta bugun doktorumu gorcem ona tkerar soracagim ozel bir diet varmi diye?sen neler yiyorsun sekerim?
canm ben dediğim gibi normalde fazla protein alamıyorum et sevmediğim için. bu yüzden mercimek, kuru fasülye, nohut gibi şeyler yemeğe çalışıyorum birkaç aydır. sabahları haşlanmış yumurta, peynir falan.. aslı9nda bunları tüp bebek için değilde birkaç ay önce yemeğe başladım , çünkü bir araştırma yazısı görmüştüm beslenmenin üremeye etkisi üzerine. bir de bazı sebzeler var mesela kereviz, karnıbahar falan onlarda faydalıymış. sarımsak hormonları çalıştırıyormuş.. tarcın da ole.. kısaca nette ne gördüysem o akşam ewe götürüyorum. kilo aldım gecen seneye oranla yaklaşık 5 kilo. gecen yıl pilatese gidiyordum hafta içi üç gün, haftada bir gün kardiyo vardı.. öğle yemekleri yemiyordum akşam da azcık bir şey ve salata. mayıs ayından itibaren sporu bırkatım ve daha çeşitli yemek yemeğe başladım sırf bebek olsun diye. 8 aydır geldiğim nokta +5 kilo :)))
canm ben dediğim gibi normalde fazla protein alamıyorum et sevmediğim için. bu yüzden mercimek, kuru fasülye, nohut gibi şeyler yemeğe çalışıyorum birkaç aydır. sabahları haşlanmış yumurta, peynir falan.. aslı9nda bunları tüp bebek için değilde birkaç ay önce yemeğe başladım , çünkü bir araştırma yazısı görmüştüm beslenmenin üremeye etkisi üzerine. bir de bazı sebzeler var mesela kereviz, karnıbahar falan onlarda faydalıymış. sarımsak hormonları çalıştırıyormuş.. tarcın da ole.. kısaca nette ne gördüysem o akşam ewe götürüyorum. kilo aldım gecen seneye oranla yaklaşık 5 kilo. gecen yıl pilatese gidiyordum hafta içi üç gün, haftada bir gün kardiyo vardı.. öğle yemekleri yemiyordum akşam da azcık bir şey ve salata. mayıs ayından itibaren sporu bırkatım ve daha çeşitli yemek yemeğe başladım sırf bebek olsun diye. 8 aydır geldiğim nokta +5 kilo :)))
DUN DOKTORA GITTIK REHLI OLMADAN ONCE HER AYRINTIYI KONUSMAK ADINA,ESIMIN ESKI DEGERLERI ILE YENI SPERM DEGERLERINI KARSILASTIRMALI OLARAK ANALTTI SPERM SAYISINDA CIDDI BIR ARTIS VAR HAREKETLERINDE HALA DEGISIKLIK YOK AMA SAGLIKLI SPERM SAYISINDA ARTIKS BUYUK DEDI ICIMDEN KECI BOYNUZU KECI BOYNUZU DEYIP DURDUM ASLINDA SOYLICEKTIM DOKTORA AMA KECI BOYNUZUNUN INGILIZCESINI BILMEDIGIM ICIN SESIMI CIAKRTAMADIM :) BUGUN HASLAYACAGIM VE BU AY BEN IGNELERI OLURKEN ONADA SUREKLI TAKVIYE YAPACAGIM :)SENINDE AKLINDA OLSUN CNM...
OZEL DIET OLAYINA BUGUN TAM ANLAMIYLA EGIELCEGIM VE YAPMADIGIM EKSIK YAPTIGIM SEYLERI TESPIT EDIP UZERINE GIDECEGIM....
TEK EMBRIYO CIFT EMBRIYO OLAYINI UZUN UZUN KONUSTUK DOKTORUM 2 IDEAL DIYOR ANCAK YUMURTA KALITENI GOZ ONUNDE BULUNDURURSAK VE SUPER SAGLIKLI BIR EMBRIYOR ELDE EDERSEK BIR TANE KOYACAGIM DEDI YANI HERSEY DOLLENMEYE BAGLI VE KALITEYE...
DUN DOKTORA GITTIK REHLI OLMADAN ONCE HER AYRINTIYI KONUSMAK ADINA,ESIMIN ESKI DEGERLERI ILE YENI SPERM DEGERLERINI KARSILASTIRMALI OLARAK ANALTTI SPERM SAYISINDA CIDDI BIR ARTIS VAR HAREKETLERINDE HALA DEGISIKLIK YOK AMA SAGLIKLI SPERM SAYISINDA ARTIKS BUYUK DEDI ICIMDEN KECI BOYNUZU KECI BOYNUZU DEYIP DURDUM ASLINDA SOYLICEKTIM DOKTORA AMA KECI BOYNUZUNUN INGILIZCESINI BILMEDIGIM ICIN SESIMI CIAKRTAMADIM :) BUGUN HASLAYACAGIM VE BU AY BEN IGNELERI OLURKEN ONADA SUREKLI TAKVIYE YAPACAGIM :)SENINDE AKLINDA OLSUN CNM...
OZEL DIET OLAYINA BUGUN TAM ANLAMIYLA EGIELCEGIM VE YAPMADIGIM EKSIK YAPTIGIM SEYLERI TESPIT EDIP UZERINE GIDECEGIM....
TEK EMBRIYO CIFT EMBRIYO OLAYINI UZUN UZUN KONUSTUK DOKTORUM 2 IDEAL DIYOR ANCAK YUMURTA KALITENI GOZ ONUNDE BULUNDURURSAK VE SUPER SAGLIKLI BIR EMBRIYOR ELDE EDERSEK BIR TANE KOYACAGIM DEDI YANI HERSEY DOLLENMEYE BAGLI VE KALITEYE...
ne güzel LANDRACH ve sen aynı süreçte yaptırmış olacaksınız. belki benimki ile de meldininki denk gelebilir.
aşılama yaptıran kızlarr lütfen yardım...bugün aşılamamın 8.günü.ilk günden itibaren kasık ve bel ağrılarım var.bazen çok bazen az...gögüslerim sızlıyo bide hiç olmadığı kadar yumuşak oldular....tansiyonum düşüyo sık sık......akıntım var.......ağzım biraz acımsı sanki...bu ve buna benze şeyleri yaşayanınız oldu mu??cevap veriseniz sevinirim........
ne güzel LANDRACH ve sen aynı süreçte yaptırmış olacaksınız. belki benimki ile de meldininki denk gelebilir.
ARENCIM insallah guzelim hayirlisi hepimiz icin...
KIZLAR size birsey danisacagim hatirliyorum MELDICIM yazmisti doktoru sakin sacina birsey yaptirma demisti doktor bende bu hafta ici hastalanmadan gidip sacimi bir halledeyim diyordum acaba yaptirmasam mi?
ah cnm hic dusunmez olurmuyuz seni ama acikcasi ben soyle dusundum belki her yonden kendini dinlenmeye aldin ve biraz yazismalardan bile uzak duruyorsun cunku olabilir insan boyle bir ihtiyac hissedebilir o yuzden bence herkes bunu dusunerek ses etmedi sana...yoksa hep aklimizdasin inan....
evet heyecanliyim ben cok, umarim heyecanim mutluluga dusunur...daha sIk yaz olurmu?ozletme kendini
canm ben unutmak nasıl söz, asıl biz senden haber bekliyoruz kürlerin geldi mi, neler göndermiş, kullanmaya başladın mı? bazen ben uzaklaşmak için fazla girmiyorum foruma ama maximum 1-2 gün dayanabiliyorum :) bazen de okuyup çıkmak zorunda kalıyorum işlerin yoğunluğundan senin de söylediğin gibi.. ama birbirimizi en iyi anlayan kişiler olarak kalbimiz bir biliyorum. ee anlatsana kürleri falan.. bende bir hap buldum netten viola adında, tamamen bitkisel onu araştırıyorum birkaç gündür ne varsa bitkilerde var diyerek..
KIZLAR size birsey danisacagim hatirliyorum MELDICIM yazmisti doktoru sakin sacina birsey yaptirma demisti doktor bende bu hafta ici hastalanmadan gidip sacimi bir halledeyim diyordum acaba yaptirmasam mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?