Aşılama Mayıs 2010 da Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
merhaba kızlar..nasılsınız?ben adet oldum ve yine gün ve miktar olarak çok az..mide ve karın ağrılarım oldu bu sefer...ameliyattan önceki gibi..başa dönüyorum sanırım..neyse biliyorsunuz benim kalıtsal dediğim rahatsızlıklarım vardı.ama bir türlü teşhis konulamamıştı..hafta sonu konusunda uzman bi prof.a gittim ve fmf ve bağ dokusu hastalığı (bende yeni yeni okuyorum netten,canım çok sıkkın)teşhisini koydu.ömür boyu içeceğim ilaçlara bir yenisi eklendi..ayrıca antidepresan yazdı,kesinlikle ihtiyacın var,bu şekilde devam edemezsin hayatına dedi.inferilite sürecimi anlattım,antidepresan içemem,doğal deniyoruz hem yazın tedavim var derken lafımı kesti ve benim şu an acil bu ilaca ihtiyacımın olduğunu söyledi,hamile kaldığını öğrendiğin anda bırakırsın hiç bişey olmaz dedi..ama eşim istemiyo içmemi..

merhaba gulem. ilk defa duyuyorum böyle bir hastalığı. geçmiş olsun. başımıza gelmedikçe haberimiz olmuyor hastalıklardan. antidepresanı bir süre olsun kullan istersen doktorun bir bildiği vardır. umarım her şey yolunda gider...

bende bir ara kullanmıştım dr 6 ay kullan dedi, ama gebelik düşünüyorsan kullanma pasiflora adlı bitkisel şurubu vermişti bunu kulllanabilirisn demişti.şurubun tadını sevmedim antideprasan hapı kullandım hamile kalırsam bırakırım diye düşündüm,1 ay kullandım bir değişiklik görmedim kendimde bende bıraktım:)

Son düzenleme:

GULEMCIM cok cok gecmis olsun canim sen yazinca baktim hastaliga gercekten hic duymamisim ama okudugum her sitede tedavisi oldugunu yani en azindan durduralabilir bir hastalik oldugunu soyluyor sakin sakin moralini bozma...ve doktor sana antidepresan vermesi cok cok iyi olmus cunku bazen farkinda olmadan bi suru sey bizi yipratiyor ama isin kotusu yiprandigimizi fark etmiyoruz esim kanser gecirdi benim bilmiyorum daha once sizinle paylasmismiydim ama cok zor zamanlar gecirdik ve ben sureci yasarken o denli etkilendigimi bilemedim ne zaman ki esim iyilesti bende garip seyler tepkiler aciga cikti surekli bas agrilari filan beyin cerrahina gittik kadin benden test bile istemeden anti depresan yazip gonderdi yaklasik 6 ay ictim dunyaya tekrar geldim sandim inan bana... daha yaz var ilacini kullan arkadasim inan cocuktan daha once su anda senin kendini daha iyi hissetmen...

canım çok çok geçmiş olsun, her geçen gün gerçekten birşey ögreniyoruz , antidepresanları 1-2 ay kullan belki yararını görürsün, fmf ye de baktım , akdeniz ateşi diye geçiyor , manken tuba ünsalda yanlış hatırlamıyorsam aynı rahatsızlığı vardı ve o doğal yoldan hamile kaldı ve bebeğini doğurdu.
belkide psikolojik olarak biraz kendini toparlarsan , antidepresanlarında bunda desteği olur bekli , çok rahat hamile kalabilirsin.
Acil şifalar canım benim.

dewcim çok geçmiş olsun sanada , eşinede .Hayatda herşey bizler için , allahım dermansız dert vermesin yeterki .Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah.

canm benm öncelikle geçmiş olsun, kekecb in de dediği gibi tuba ünsal ın bu hastalığa olduğunu o yüzden hamileliğinde sık sık doktora gittiğini televizyondan duymuştum . şimdi ne desem bilemiyorum hastalığın ciddiyetini doktorun tabiki de daha iyi bilir ama antidepresan konusu kafama takıldı. çünkü bence antidepresan kullanmanın gerekliliğini ancak ve ancak bir piskiyatr vermeli diye düşünüyorum.. sanırım ben antidepresan kullanma konusunda biraz tutucuyum. üniversite yıllarında bir rahatsızlığım ortaya çıkmıştı( değişik bir alerji türü, tıp kitaplarında bile olmayan kongrelerde anlatılan dünyada 1000 kişide olan önlem alınmazsa solunum yetmezliği ile ölümcül olabilen bir rahatsızlık) o dönemde çok morelim bozulmuştu, tedavisi yoktu.. tek yapmam gereken allerji yapıcı o dış etkenlerden uzak durmamdı. o dönemde çok bunalım gezdim, dersleri astım falan ama hiç antidepresan almadım doktorum da vermedi.. sonra alıştım, hatta unutyorum da bazen.. ama o dış etkenlerin farkındayım onlardan uzak duruyorum, allerji olduğum zaman ne yapmam gerektiğini biliyorum. kısaca bununla yaşamayı öğredim.. allerjiden ölenler var ama belki dağın başında en yakın sağlık kuruluşuna saatlerce uzakta olup yanında ilacı olmayanlar.. farkında olmadan kendimi tehlikeye sokacak durumlardan uzak durarak böyle bir hastalığım yokuş gibi yaşıyorum. ama insan once bi sarsılıyor, neden ben diyor, sonra hayata biraz daha gelip gecici bakıyor ve kendince çözümler üretip bununla yaşamayı öğreniyor. antidepresan kullanmak istemiyorsan ve bu kararı kendin vermek seni suçlu hisettiriyorsa mutlaka piskiyatr a git ve durumu anlat.. hep birlikte karar verirsiniz. benim annem ben daha doğmadan ciddi bir depresyona girmiş durumu çok kötüleşince bir rehabilitasyon merkezinde kalmış ve ilaç tedavisi görmüş( bu yurtdışında oluyor, çok izole bir dinlenme tesisi gibi yer imiş) ordan taburcu olurken bir doktor ona bir bitkinin kök ünden bahsetmiş. bu rahatsızlık sende tekrarlayabilir o yüzden kendini sıkıntılı hisettiğin zamanlar bu kökü kaynat ve suyunu iç demiş. çok depresyon ilaçlarının etken maddesi bu bitki kökü imiş. bitkinin latincesi Valeriana officinalis, türkçesi kedi otu.. kedi otu kökü olarak aktarlarda satılıyor. kokusu oldukça keskindir. çocukluğumun kokusu diyorum ben buna çünkü annem sık sık kaynatıp içerdi. istersen bi araştır netten yan etkisi falan yok die biliyorum, yaani annem senelerce kullandı ve bir zararını görmedi

buarada bende cumartesi doktora gittim doğum kontrol hapını bıraktırdı doktor,1 hafta içinde adet olursun dedi.. bakalm eğer yumurtalık iyi durumda ise bu adetimde başlayacağız gibi duruo. doktora yumurta sayımız az olması yüzünden şansım da az mı diye sordum. bunu şuan bilemeyiz dedi, çok yumurtası olup kaltesi az olan da oluo, az yumurtası olup ta hepsi kaliteli olan da oluo dedi. ama en güzeli tabiki hem sayısı çok olan hemde kalitesi iyi olanlardır dedi.. sonra yumurta sayısı az olan erken menepoza girer mi diye sordum. onunla alakası yok dedi, bu yumurtalığın daha az yumurta üretmesinde kaynaklanıyor dedi menepoz ile alakalı değil dedi. nasıl spermi düşük veya yüksek erkekler var ise bu kişiden kişiye değişen bir şey dedi, biraz rahatladım yaani.. bakalm hayırlısı..

kızlar çok sağolun..aslında bu hastalıkla ilgili tahlillerde direk pozitif denmiyo..ama bulgularım ve yaşadığım,atak olarak tabir ettiğim tutulmalar hastalığı tarifliyo..zaten bu bile yeterliymiş..napalım,Allahtan ilacı var,3 gündür içiyorum..ilacı erkeklerde kısırlığa sebep oluyormuş,gebelikte bile kullanılıyormuş.ama antidepresanı almadım,landarch cım kedi otu kökünü araştıracağım,çok sağol,bişeyler bulmam lazım çünkü.dew daha önce bahsetmemiştin canım,çok çok geçmiş olsun,ne güzel şifa bulmuş.şimdi sizin tüp bebek olayına adapte olalım,inşallah herşey yolunda gider..

Kizlar iyi haftalar,
Hepinize gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkur ederim cok sukur gecti geride kaldi :) hep ileriye bakiyoruz artik diymi hepimiz...
LANDARCH canim hadi hayirlisi bende de hafif akinti basladi ama hemsire tam regli kanaman baslamadan beni arama dedi o yuzden tam bekliyorum baslasin diye eli kulaginda ama :) 2.gunu dog.kont.hapina baslayacagim insallah... sen benden 1 hafta kadar onde gidiyorsun hayirlisi insallah...bana yumurtalarimla ilgili bir yorumda bulunmadi bakalim ilaclardan sonra ne diyecek bilemiyorum tabi...yanliz hep aklima su takiliyor klomen kullanirken benim genelde 3 tane olusuyordu ve bir keresinde cok buyumustu hani diyorum yine oyle bisey olurmu sanirim gonal-f ve diger igneler daha kuvvetli sonucta hani oyle olurda tedavi iptal olursa diye korkuyorum....:18:

günaydın kızlar
melankolik bir sabaha daha uyandım
yine onsuz olduğumu anladım bu sabah
çok fazla bişey istemiyordum aslında,sadece küçükçük bişeydi istediğim
tam bir aile olmakdı
bir tarafım tamamen kayboldu ,ama diğer tarafımda hala umut ediyor , o tarafımıda kaybetmek istemiyorum
annecim gel artık , sağlıkla , umutla

Ah cnm yaaa okuyunca nasilda etkilendim uzuldum kiyamam...sanirim hepimizin donem donem geliyor bu ruh calkantilari...olacak kekecb icini ferah tut arkadasim...opuyorum

Kizlar biz burda turk tvlerini izleyebiliyoruz ama avrupa yayinlarini izleyebiliyoruz oyle olunca yurt disinda ozellike avrupada yasayan turklere yonelik cok programlara yer veriliyor bu sabah tesaduf evden cikmadan once bir baktim tup bebek ile ilgili bir program var ve uzman doktor yumurta toplama islemini filan analtiyor hani bazilariniza belki yardimi olur bana bir bakilmaya deger geldi.Avrupada 10 kez tup bebek deneyen bir kadin ilk denemede bu klinikte bebegini kucagina almis
Fertijin Tüp Bebek Merkezi bakin bakalim belki bir fikri verir istanbuldaki arkadaslarim..

opuyorum

dew canım sen hastamıydın, yoksa ben mi anlamadım.
fertij,n nasıl bir yer bilmiyorumda çok çıkar programlara. hepde benzer hikaye bilme kaçıncı denemesi, birkeresinde 13.denemesi diye birini çıkarttılar. artık bilmiyorum. dew şmdi sen doğum kontrol hapına başlayacaksın ne kadar kullanacaksın. tahmini ne zaman başlamış olacaksın gonal-f kullanmayaç

kekeç canım hepimiz aynı duygular içindeyiz. bazen çok umutsuz oluyorum, bazende hemen şu tüp bebek sürecine girmek istiyorum bazende korkuyorum karışık işte.

ARENCIM canim ben regli olmak uzereyim 3unde bekliyordum sanirim o zaman olacagim yaklasik 10 gun kadar kullandiracaklar bana dogum kontrol hapini ancak soyle bir durum var dahada az kullandirtabilirim demisti doktorum,sanirim 6-7 gun kullandiktan sonrabeni muayene edecek ondna sonra karar verecek birseylere cok cok emin degilim hersey tam regli oldugum gune bagli....gonal f 'e ne zaman baslayacagim o da tamamen regli gunume bagli guzelim..belli olur olmaz yazarim...

merhaba kızlar
melesef gelgitler yaşıyoruz sürekli, ruh halim bir yukarda bir yerkerde.
28 şubat regli günümdü, 29 test yaptım dünde söylediğim gibi bişey çıkmadı ama hala hastalanmadım , daha öncesinde regli günü açısında vukuatlı olduğum içi ( 10-11 gün geçikmeler oluyor arada) beklemedeyim ama kafama takılan şey , iğnelerle yumurta büyütüldüğünde reglim 28 günde yada 30-31 gününde olurdum ama şimdi hiçbir hareket yok gögüslerimden başka ,büyüdüler, gündüzleri ağrı yok ama akşamları sızlamaya başlıyorlar, biran önce hastalansamda devam etsem ilaca beklemek sinir bozucu gerçekten.

canım ya cahilliğimi bağışlayın, tüp bebek tedavisine başlarken neden doğum kontrol hapı kullandırılıyor?

kekeç aşılama mı yaptıracaksın yoksa tüp bebek mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…