Aşılama Mayıs 2010 da Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
canım benım doktorum da bır hafta ılıskıye gırın dedııı cunku tutmaa sansını yukseltelım dedı..ve suan 3 haftalık hamıleyımm..ıdrar testınde cıkmaz zaten sımdı ınsallahhh hamılesındır hersey gonlunce muradınca olsunnn...

batu çok sevindim, çok çok tebrik ederim, allah tamamını erdirsin. ilk aşılamada tuttu ha, süper. benimde ilk aşılamam olduğu için ümitsizim aslında. peki bişeyler sorabilirmiyim? sizde sorun neydi, kaç yumurtan oluşmuştu, eşinin değerleri nasıldı?

bide ayın kaçında aşılama oldun, kaçıncı gün öğrendin hamile olduğunu, yani kaçıncı gün test yaptırdın.

slm kızlar , ben Emel ,biz de 10 aylık evliyiz ilk 3 ay dışında pek korunmadık,ikimiz de çocuk istiyorduk olmayınca dr gittik normal prosedür uygulandı kısacası 14 mayısta ilk aşılamamı yaptırdım,bugün adet oldum ikinci aşılamayı da haziran da yaptcm,ara vermek istemedim,ilk aşılama olunca boş yere ümitlendim,diğer aylardan farklı olarak kasıklarım aşılma sonrası daha çok ağrıdı,sızılar girdi,belim ağrıdı.Aşılama sonrası dr 20 dk yat dedi ve ertesi gün ilki olmak üzere gün aşırı 3 defa ilişkiye girmeniz yeterli dedi,biz de tek problem eşimin sperm sayısı 14 milyon,görüşmek üzere...

Son düzenleme:
slm..

canım ben 36 yaşındayım, sorunum tüplerimin uzun ve kıvrımlı olması ama sanırım bu pek önemli birşey değil, 1 yıldır yumurtlama takibi yapılıyo, bu süreç içerisinde rahim filmim çekildi ve bütün hormon testlerim yapıldı. hormonlarımda herhangi bir problem yok, hatta doktorum 25 yaşındaki bir kadının değerlerine sahipsin demişti. Ama gelgörki bir türlü olmadı ve aşılama aşamasına geçildi. Aşılama yapılırken asıl problemin rahim ağzımın çok dar olmasından kaynaklandığı anlaşıldı. Bu il aşılamam, eşimin değerleride yaşına göre iyi, 38 yaşında, 26 mil ve % 90 hareketli. 17 mayısta aşılama oldum. Pazartesi sonuç belli olacak. Benim hikayem bu kadar canım.

ben mayısta asılama yaptırdım ılk seferdı ve oldu suan 3 haftalık hamıleyım..rabbım ınsallah tum ısteyenlere verırrrr....hepınıze rabbım tez zamnda bu duyguyu yasatırrr....
öyle sevindim ki sizin için. zemuszemus Rabbim tamamına erdirsin. amin inşallah hepimiz hayırlar ile bebeğimizi kucagımıza alalım.:Saruboceq:

kızlar benim adet olacakmışım gibi karnım ağrıyor. ayaklarımda buz gibi ısıtamıyorum. dün iyiydim bugün böyle oldu. sizce bu normalmi. daha adet tarihine 9 gün var

hilyecim, o ilaçların etkisi olabilir, geçen ay benimde öyle olmuştu, eller ayaklar buz gibiydi ve karnım inanılmaz ağrıyordu, adete 1-2 gün kala düzeldi.

batu tebrik ederim, allah tamamına erdirsin inşallah sağlıkla tamamlansın. sen bizim listedeydin. aşılama yaptırdı sonuç bekliyor ama kayıp demiştim. dönüşün muhteşem oldu. bu arada gelen pozitif haberleri hepimizin moralini düzeltiyor, umut veriyor.

tebrikler...

hilyecim şu an olna hiçbir belirtiye takılma hepsi ilaçlardan kaynaklanıyor ve her büntede farklı tepkiler oluşuyor. pozitif düşün ve dua et, olmazsa tekrar denicez,tekrar ,tekrar..umudumuz olduğu sürece..

KIZLAR ŞU ANDA HİÇBİRİMİZ ALLAHA ŞÜKÜR TÜP BEBEK AŞAMASINDA DEĞİLİZ HALA ÜMİDİMİZ VAR AŞILAMA İLE ÇOCUK SAHİBİ OLMAYA AMA BİLGİLENMENİZ İÇİN BU YAZIYI EKLEDİM. OKUMANIZI ÖNERİRİM.

AİHM: Donöre karışma Türkiye: Söz Danıştay'da

Sperm ve yumurta donörünü yasaklayan Avusturya hükümetini haksız bulan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, evli çiftlerin çocuk sahibi olmalarını engellemeyi aile hakkına aykırı buldu. Türk doktorlar da Danıştay'a embriyo sayısını kısıtlayan yönetmeliğin iptali için dava açtı

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Prof. Dr. İsmail Mete İtil, Sağlık Bakanlığı'nın embriyo sayısını 'bir' ile sınırlayan yeni yönetmeliğin iptali için Danıştay'a dava açtıklarını duyurdu. Türkiye'de bir milyon çiftin kısırlık sorunu yaşadığını anlatan İtil, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin yumurta ve sperm donörünü yasaklayan Avusturya hükümetinin düzenlemesini aile, hayatına aykırı bulduğunu açıkladı.

Antalya'da düzenlenen TJOD 8. Ulusal Kongresi'nde görüştüğümüz Prof. Dr. İtil, Danıştay 10. Dairesi'ne yürütmenin durdurulması ve iptali için dava açtıklarını söyledi. Danıştay'da konuyla ilgili 5 dava olduğunu belirten İtil, Türkiye'de yüz binlerce çiftin çocuk hasretiyle yanıp tutuştuğunu, birçok etken yüzünden tedaviye ulaşamadıklarını Sağlık Bakanlığı'nın 6 Mart 2010'da uygulamaya başladığı yeni yönetmeliğin de bu durumu perçinlediğini söyledi.

TJOD 2. Başkanı Prof. Dr. Bülent Tıraş da, kişilerin bireysel özgürlüklerine müdahale olarak gördükleri bu yönetmeliğin iptal edilmesini istediklerini söyledi. Türkiye'de çiftlerin ekonomik durumlarıyla kıyaslandığında tüp bebek tedavisinin pahalı olduğuna işaret eden Tıraş, şöyle konuştu: 'Sosyal Güvenlik Kurumu'nun tüp bebek uygulamalarını 2 kez ile sınırladığı düşünüldüğünde, çiftler ilk 2 uygulamada gebelik elde edemezse bundan sonraki denemelerde ilaç dahil tüm harcamaları kendi ceplerinden karşılamak zorunda kalacaklar. Oysa tüp bebek uygulamalarında tek embriyo transferi uygulayan Kuzey Avrupa ülkelerinde, devlet çiftlere sınırsız tüp bebek uygulama hakkı veriyor. Amerikan Üreme Tıbbı Derneği ise '35 yaşından küçük kadınlara 1 ya da 2, 35-37 arasındakilere 2 ya da 3, 38-40 arasındakilere 3 ya da 4, 40 yaşından büyüklere ise 5 embriyo verilmesini' öneriyor.'

AİHM, 'Evli çiftlere yasak olmaz' dedi
Avusturya'da kısırlık tedavisi görmek isteyen bir ailenin başvurusunu değerlendiren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Türkiye'de de emsal olabilecek bir karar verdi. 1 Nisan 2010'da kararını açıklayan AİHM, evli çiftlerin çocuk sahibi olmasıyla ilgili engellemeleri aile hakkına aykırı buldu. Avusturya hükümeti aleyhine dava açan çift, yardımcı üreme yöntemleriyle ilgili görmek istedikleri tedavide karşılarına çıkan Yapay Üreme Yasası'nın iptalini istedi. Mahkeme, çiftin yardımcı üreme yöntemleriyle tedavilerinde sperm ve yumurta donörü kullanılmasını yasaklayan düzenlemenin evli çiftlerin çocuk sahibi olmasını aile haklarına aykırı bulduğunu açıklayarak Avusturya devletinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ayrımcılık yasağı ile özel hayatın ve aile, hayatının korunmasının ihlal ettiğine karar verdi. Avrupa Konseyi'ne üye olan ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 47 Avrupa devleti, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin yargı yetkisini tanıyor. Uzmanlara göre bu durum Türkiye'yi de donör tedavisine evet demek zorunda bırakabilir.

Çocuk özlemi çekenlerden Akdağ'a mektup
Çocuk İstiyorum Derneği Başkanı Sibel Tuzcu, Sağlık Bakanlığı'nın çoğul gebelik oranlarını azaltmak için embriyo kısıtlamasına gitmesinin, bebek hasretiyle yanıp tutuşan anne, baba adaylarını mağdur ettiğini söyledi. Tuzcu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a yeni yönetmelikte embriyo ve yumurta ile sperm donörüyle ilgili getirilen yasakların aileleri ne ölçüde etkilediğine yönelik bir mektup yazdıklarını anlattı.

Embriyo sayılarının çok katı olduğunu, esnetilmesi gerektiğini söyleyen Tuzcu, 'Çiftler tüp bebek tedavisine başlamadan aylar önce para biriktirmeye başlıyor, bankadan kredi çekiyor. Oldukça pahalı bir uygulama. Embriyo sayısının az olması deneme sayının artmasına, bu da ailelerin tekrar tekrar tüp bebek için tedavi yoluna gitmelerine sebep oluyor. Maalesef hem ekonomik, hem fiziksel hem de psikolojik açıdan mağduriyetten başka bir sonucu yok' diye konuştu. İnsanların bebeklerine ulaşma haklarının ellerinden alınmaması gerektiğini de anlatan Tuzcu, 'Düşünün hiç yumurtası ya da spermi olmayan ailelere doktorun donör alternatifinden bahsetmesi bile yasak. Oysa bırakın yasaklamayı Sağlık Bakanlığı'nın bizzat bu bilgilendirmeyi yapması gerekir. Mektubumuzda bunları da dile getirdik ve randevu talep ettik' dedi.

Türkan Yılmazer

Paylaş | Google Live Facebook Twitter Digg| Diğer HaberlerYAZARLAR
Oray EğinGöksel'e son görevim
Burhan AyeriTransfer Balonları
Nagehan Alçı'Erdoğan olmamak' iş yapar mı?
Deniz GökçeAB ve euro baş belası oluyor!
Sevim GözaySırdaş medya - 1
Ahmet İnamOnlar bir gün siyasette olmayacaklar
Nihal KemaloğluEmek karşıtlığı
Metin Taş-Sezgin ÖzcanEsnafa acılım yok mu?
Cemalettin TaşçıSiyaset ve koreografi
Ali EceRakibimiz değil ki!
EN ÇOK OKUNANLAR
1 Çalışanlara vergi müjdesi ...2 Yağ yakan 15 yiyecek ...3 Lucescu geri geliyor! ...4 Şaşırtan araştırma ...5 Peres Erdoğan'ı çok kızdıra ...6 'Türkiye İsrail'i tehdit etti' ...7 Sarkisyan'dan büyük tehdit! ...8 Cep telefonuna gelen mesajlara i ...9 3 partiden CHP'ye katılım ...10 Boşanmamı daha çok beklerler ... İletişim | Künye |

meldi benim bu tüp bebek konusunda pek bilgim yok, şimdi yazıyı okudum, benim bildiğim bu sınırlama 35 yaşa kadar, doğrumu biliyorum. yoksa herkes içinmi geçerli.

meldi benim bu tüp bebek konusunda pek bilgim yok, şimdi yazıyı okudum, benim bildiğim bu sınırlama 35 yaşa kadar, doğrumu biliyorum. yoksa herkes içinmi geçerli.

sona 35' e kadar tek embriyo 35 ten sonra 2 embryo diye biliyorum canım.

kızlar gece gece internette araştırma yaparken bir şey öğrendim. preseed diye bir ürün varmış. doğal yolla hamile kalmayı kolaylaştıran vaginal bir jel. detaylarını yazamıyorum yasakmış ve reklama giriyormuş. internetten araştırın benim aklıma yatı kullansammı kullanmasammı size bir sormak istedim..
aşılama tüp yptırmadan önce veya negatif sonuçtan sonraki bekleme döneminde kullanılıyormuş yani tedavi esnasında değil. negatif görüp bu ay bekleyecek olanlar için denemeye değer.

kızlar günaydın, günün ilk haberi benden olsun, sabah erken testlerden yaptım ve koca bir tek çizgi gördüm, çok üzgünüm ama yapıcak bişey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…