mrb kızlar beni yarın test günüm büyük gün yaklaştı bugün dayanamadım evde test yaptım silikte olsa incecik bir çizgi çıktı sizce tutmuşşmudur benim gibi olan varmı birde birşey sorcam ilk test gününde alttan muayene ediyorlarmı
Canim benim bildigim kadariyla ilk test gününde altan bakmiyorlar cünkü bebek kesesi ancak besinci veya altinci haftada gözüküyormus.
Umarim hamilesindir bizi habersiz birakma güzel haberlerini bekliyoruz...
Canim ben ilk transferimi 7 hafta önce oldum ve negatif sonuclandi simdi ikinci transferimi bekliyorum.
Igneler benide çok hassaslastirmisti durduk yere agladigim bile oluyordu ve bende siskinlik ve kasiklarda agri çok oldu. Ama bas agrisi cekmedim bide benim uzun protokoldü.
Sen kisa prrotokolemi tedavi görüyorsun canim??
Uzun protokol baya yorucu oluyor ve ister istemez etkileniyoruz.
Gonalf basladiysan az kalmis demektir hadi hayirlisi bakalim.
Cnm. hayırlsı ile inş. alırsın güzel haberi, Cuma günü mubarek gün Allah yüzünü güldürür inş.bu arada hangi hastane ve doktora gittin şu an hangi hapları kullanıyosun ve ağrın kanaman vs.bir durumun varmı, kendimi çok dinliyorum sanırım kafayı yedim evde :) kanamam yok çok şükür ama sadece progynex 200 mg kullanıyorum günde3 defa bana vitamin folik asit hiçbişey vermedi doktor çok gerekli değil dedi ilginç başkaları da çok önemli diyor kafam karışık ama doktora güvenip onu dinliyorum şimdilik böyle görüşürüz inş.güzel sonuçlarla inş. burda beraber seviniriz
inşallah canım ya çok umutluyum ilk denemem benim iyi ya muayene etmesinler istemiyom zaten o kadar sıkıldımki bu allttan muayenelerden artık inşallah karnımızdan muayenelere başlarız
arkadaşlar ben ilk defa tüp bebek yaptırıcam uzun protokol ve kısa protokol nasıl oluyor?farkları nelerr
inşallah güzelim, umutlarımız boşa çıkmıycakolcaz!
O alttan muayeneyi sorma. bıktırıyo artık. karından ultrasona terfi ederiz inşalllah
hımmm.sanırım bana kısa protokol uygulanacak çünkü adetini olunca gel 3.günü iğnelere başlıcaz dediler...şimdi aklıma takıldı yumurta rezervimde sorunmu vardıki bişi de demediler:44::44::44::44:
inşallah güzelim, umutlarımız boşa çıkmıycakolcaz!
O alttan muayeneyi sorma. bıktırıyo artık. karından ultrasona terfi ederiz inşalllah
slmm kızlar..benımde bugun test gunumdu.ve koskoca bı negatıf sonuc aldım.uzun bı zaman bu sıteye gırmeyı dusunmuyorum.henuz yıkılmadım ayaktayım ama uzun bı zaman denemeyı dusunmuyorum.bu surec gercekten sabır gerektıren bı surec.maddı ve manevı de cok zor.allah bunu ısteyen herkese nasıp etsın ve sabır versın.yasadıklarını kım ne derse desın allahtan baska kımse bılemez.cok sukurkı benı her zaman cok seven bır kocam ve mutlu bır evlılıgım var .en azından saglımız sıhhatımız yerınde dıe dua etmekten baska bişi gelmıyor elımden.bu yola baska koyan butun cıftlerın allah yuzunu guldursun...herkese bol sanss....
slmm kızlar..benımde bugun test gunumdu.ve koskoca bı negatıf sonuc aldım.uzun bı zaman bu sıteye gırmeyı dusunmuyorum.henuz yıkılmadım ayaktayım ama uzun bı zaman denemeyı dusunmuyorum.bu surec gercekten sabır gerektıren bı surec.maddı ve manevı de cok zor.allah bunu ısteyen herkese nasıp etsın ve sabır versın.yasadıklarını kım ne derse desın allahtan baska kımse bılemez.cok sukurkı benı her zaman cok seven bır kocam ve mutlu bır evlılıgım var .en azından saglımız sıhhatımız yerınde dıe dua etmekten baska bişi gelmıyor elımden.bu yola baska koyan butun cıftlerın allah yuzunu guldursun...herkese bol sanss....
Tüp bebek uygulamalarında kullanılan uzun ve kısa protokoller hastaya göre değişmektedir. Uzun protokol (long protokol) olarak belirtilen kullanım bir yandan eşit düzeyde ve aynı büyüklükte follikül gelişimini sağlarken, diğer taraftan LH denilen yumurtlamayı tetikleyen hormonun erken ve bizim kontrolümüz dışında yükselmesini önler.
Bu tedavi protokolü daha çok yumurtalıklarındaki yumurta sayısı yeterli olan veya beklenenden daha fazla yumurta gelişebilecek hastalara uygulanır. Uzun protokolün diğer bir avantajı tedavi zamanının istenilen şekilde programlanabilmesidir.
Uzun protokolde tedaviye adetin 21. günü başlanır ortalama 10-12 gün süre ile yumurta baskılayıcı ilaçlar kullanılıp, yeni adetin 3. günü yumurta geliştirmeye yarayan diğer ilaçlara başlanır ve yumurta çatlatma iğnesine kadar her ikisine de devam edilir.
Kısa protokol (short protokol) ise yumurtalık cevabı zayıf olan hastalarda tercih edilebilir. Ayrıca zaman problemi olan hastalarda tedavinin daha kısa sürede kolayca tamamlanmasını sağlamak amacı ile de kullanılan bir protokoldür. Adetin 3. günü yumurtayı geliştiren ve büyüten ilaçlara başlanır adetin 6-7. günü ya da yumurta belli bir büyüklüğe eriştiğinde ise çatlamayı önleyici ilaçlara başlanır. Yumurta çatlatma iğnesine kadar her iki tedaviye devam edilir.
Yumurtalık rezervi normal olan ve herhangi bir zaman kısıtlaması olmayan hastalarda öncelikle uzun protokol ile başlamaktır. Ancak her iki protokol ile pek farklı olmayan gebelik sonuçları elde edilmektedir.
mrb kızlar beni yarın test günüm büyük gün yaklaştı bugün dayanamadım evde test yaptım silikte olsa incecik bir çizgi çıktı sizce tutmuşşmudur benim gibi olan varmı birde birşey sorcam ilk test gününde alttan muayene ediyorlarmı
Canim ben ilk transferimi 7 hafta önce oldum ve negatif sonuclandi simdi ikinci transferimi bekliyorum.
Igneler benide çok hassaslastirmisti durduk yere agladigim bile oluyordu ve bende siskinlik ve kasiklarda agri çok oldu. Ama bas agrisi cekmedim bide benim uzun protokoldü.
Sen kisa prrotokolemi tedavi görüyorsun canim??
Uzun protokol baya yorucu oluyor ve ister istemez etkileniyoruz.
Gonalf basladiysan az kalmis demektir hadi hayirlisi bakalim.
uzun protokol benim ki .bende ganola başlayınca heyecanlandım umarım herşey yolunda gider...cuma gitcem bakalım...
merhaba benim uzun protkol ama Ganol f ye adetin 10. günü geçtim.hormon değerlerimden dolayı...bu durum tedirgin etti beni aslında
bende çok sevindim..kaçgün lucrin kullandıktan sonra gonalf ye geçtiniz. ben 21 nisanda başlamıştım..16 mayısta gonala başladım 25 gün kullandım ve son 1 haftada 20 ünite olarak aldım lucrini. e2 değerim düşmemiş sen hormon değerlerini biliyormusun? birde benden siyah bir leke geliyor sende öyle bir durum varmı?
hımmm.sanırım bana kısa protokol uygulanacak çünkü adetini olunca gel 3.günü iğnelere başlıcaz dediler...şimdi aklıma takıldı yumurta rezervimde sorunmu vardıki bişi de demediler:44::44::44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?