mayıs 2011 hamile kalıp ŞUBAT 2012 anne adayları beraber ilerleyelim mi?

hanımlar hangi testleti yaptı doktorunuz?buraya yazarsanız bizim içinde bi fikir olur eksik bi şey yaptımamış oluruz.

canım kan sayımı,
sarılık, guatır gb. aklıma gelmiyor ama 3 tüp kan alındı bunlar için

Doktorun oyle soylediyse oyle ic. Baska bir doktor da bana folik asit agır gelir bırak onu dedi vitamin ilacı verdi icinde folikasit de olan

bende içinde falik asid bulunan bir vitamin kullanıyorum.
doktor öyle uygun gördü hiçte sorgulamadım ilaç kullanmay sevmem

şimdi gelelim nasıl beslendiğime gebelikten 3,4 ay öncesinden folik asit içmeye başladım.bazen unuttuğum oldu ama içtim.çantamda her zaman karışık içinde üzüm,badem,ceviz,fındık olan kuruyemiş poşetimi taşıyorum.çay içmiyorum ama bazen çokkk açık olarak içiyorum zaten hiç demli içmezdim.gazlı içecekleri bıraktım.her sabah süt ve yumurta kesinlikle soframda olur.balık konusunda ton balığı kesinlikle tavsiye dilmiyor şuan doktorum prıoramında söylediler.ben düzene sokamadım balık işini.her akşam koca bir tabak meyve yerim.zaten iştahım arttığı için sorun olmuyor tabi kokular rahatsız etmezse,sabah açlıkla uyanıyorumhatta 1 kilo almışım.

Ben de sabah kalktıgımda ac karnına 1 kasık bal yiyorum. Kahvaltımda 1 bardak süt domates peynir 1 dilim ekmek yiyorum. meyve yiyorum ara ogunlerde. Haslanmıs patates yiyorum. Karısık salata yapıp yiyorum. Gazlı iceceklerden ben de uzak duruyorum kola fanta vs. Bol bol meyvesuyu iciyorum. Ve sunu da belirtiyim hamiilelikte soda icebilirsiniz kızlar sodanın hicbir zararı yok.

günaydın herkese..
folic asitin kullanım şekli hangisi olduğuna göre değişiyor ,
folic plus ise günde 3 adet , folbiol ise günde 1 tane diye biliyorum,
ben günde 3 tane folic plus kullanıyorum..
bu arada yediklerimizi liste olarak paylaşırsak süper olur ,
ilk liste benden gelsin,
dünkü menüm ,
sabah
1 bardak süt,
1 avuç ceviz badem
1 adet gün kurusu kayısı
bir dilim kepek ekmeği
1 dilim peynir
1 yumurta
öğlen
beşamel soslu tavuk ızgara
bulgur pilavı
salata
ara
ayran
ara
ceviz badem
akşam
kabak yemeği
sebzeli makarna
1 kase yoğurt
salatalık
ara
bir porsiyon meyve(kavun,çilek,erik)
yatmadan evvel
1 bardak süt

Son düzenleme:

canım ne kadarlık senin bebeğin..maşallah listen cok kabarık ve besleyici..ben daha 2 gün önce hamile olduğumu ögrendim...bende başlayayım düzenli beslenmeye...demir ilacı alayormusunuz..benim demirim de düşüktü...

onemore...merhaba canım...okyonus ötesinden bağlanmaya devam et ..ben 2 sene önce bir hafta kadar kaldım frokida da...orlando da daha doğrusu...universal studio ları gezmiştik eşim ve oğlumla...ne güzel kalabalık bir aile oluyorsunuz..benim 2. bebeğim olacak inşallah..daha cok yeni ama..

canım pazartesi günü beta hcg ölçtürdüğümde 388,8 idi,
doktorun hesabına göre 2 haftalıkmış ama son adet günümden hesapladığımızda 4 haftalık oluyor ,
her şey keseyi görmeye gittiğimizde netleşecek inşallah..
demir ilacı almıyorum ama doktorun aksini söylemedikçe doğal yoldan takviye etmen daha sağlıklı sanki,
gün aşırı kırmızı et yiyebilirsin bunun için..
ben her gün buradan menülerimizi paylaşmanın faydalı olacağını düşünüyorum..

deryainci canım...bir liste yapsak olurmu..kim ne kadarlık hamile..durumunu kısaca yazsak..hem bizde takip etmiş oluruz ne dersin gülüm..

haklısın canım...beslenmek önemli..bende takip edeceğim artık..burda olacağım inşallah...bende salı günü kanda ögrendim..henüz 101 idi değerim...bugün yine beta hcg verdim bakalım inşallah ikiye katlar..haftaya cuma ancak kese görünür dedi doktorum...ben cok tedavi gördüm bebek olsun diye..korkuyorum şimdi..umarım bi sorun olmaz..

tamam yapalım
siz bana bilgilerinizi ve günlarinizi yollayın
ilk sayfaya eklerim ordan birbirimizi takip ederiz.

Allah meleklerimizi bize bagıslasın..
Korkma sakın icini ferah tut sıkıntı stres cok etkiliyor hamileligi bunu anladım. Mesela ben uzuldugum agladıgım sıkıldıgım zaman hemen kasıgıma agrı giriyor. Sanki aglama uzulme anne der gibi =)

selam arkadaşlar. bende aranıza katılmak istedim. bu arada 5+6 haftalık hamileyim arkadaşlar folik asit en çok yer fıstığında varmış. bilginiz olsun. bol bol su için. su çok önemli. bunun dışında değişik birşeyler duyarsam yazarım.

canım okuyunca şok oldum, bende iş yerinde birşeylere gerilince hemen kasıklarım ağrımaya başlıyor. karın kaslarımız geriliyor demek ki. stres çok önemli dedikleri kadar varmış valla. mecbur kalmadıkça asla stresli ortamlara girmemek lazım.zaten hormonlarımız değişiyor, duygularımız karmakarışık birde üstüne üzüntü yaşamayalım.

bende 5+4 haftalık hamileyim.2 derdim var sizlerden yardım istiyorum.İlki malesef doktorumla ilgili ismini vermeyeceğim ama yaklaşık 2 ay evvel bayan doktorumun kocası vefat etmiş.Anadolu yakasının en iyi özel hastanelerinden birinde çalışıyor ve görevine devam ediyor.Bende 7 ay evvel evlendiğimde ilk ona gittim diye devam edeyim dedi.Hamileliğimi öğrendiğim gün doktora gittim.Keseyi gördük birlikte sevindik fln sonra bende kan sayımı testleri istedi.maille hatırlat pazartesi bakıp sana dönerim dedi.mail attım pazartesi dönmedi.salı günü aradım.2 saat sonra aradı.Tsh değerlerinde yani tiroidinde düşüklük gözüküyor,bu konu önemli dahiliye doktorumuza git dedi ertesi gün hemen gittim.Dahiliyeci baktı herşey normal gözüküyor dedi.Neden acaba bana yolladı diye diğer doktorumu aradı(aynı hastane) o da yanlış görmüşüm herhalde karışmış olabilir fln gibi bişeyler söyledi sanırım.Tabi dahiliyeci onun yanlışını toparlamak için çabaladı.bende kızgınlığımı belli ettim tabi ki.şimdi kadın doğum doktorumun eşi vefat ettiği için aklını toparlayamadığından(belki hala yas içindedir sonuçta kolay birşey değil) bu tür test sonuçlarını yanlış görebildiğini ve ilerde sorun olursa bu seferde göremez diye korktuğumdan doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum.Sizden ricam kadıköy,ataşehir,göztepe,maltepe taraflarında gittiğiniz gerçekten memnun olduğunuz normal doğumu savunan ama gerekli müdaheleleri iyi yapabilecek bir doktor arıyorum.
2.sorum ise 7 aylık evliyim ama yapacak yemek bulmakta zorluk çekiyorum hala.bu aralarda iyi beslenmek lazım günlük yediğimiz menüleri burda paylaşalım diğer insanlara da fikir olsun :))
aa birde ilk aylarda mide bulantısı kusma değil ama derinlerden gelen bir bulantı(aşırı olmayan) yaşayanlar bununla nasıl başa çıkıyordusunuz ve ilk aylarda hangi egzersizleri yapıyorsunuz ve ilerde büyüyen karınlarımız vs. için çatlak önlemede hangi krem+yağları kullanmayı düşünüyorsunuz uzun oldsu biraz ama bunlar benim için çok önemli yardımlarınızı bekliyorum ....

ben kızıma hamileyken göztepe medical parkta çalışan gökmen iyigüne gitmiştim
çok çok memnun kaldım nornmal doğum yaptım tavsiye ederim canım

bende dün öğrendim şoktayım eşim daha bir şokta 2. çocuğumuz geliyor.henüz doktora gitmedim.4haftalık benimkide kan testi olmadığı için emin değilim ama evde yaptığım teste bariz çift çizgi çıktı.sevinsem sevinemiyorum eşim hazır değildi galiba biraz düşünceli gördüm ne biliyim aslında zamanı oğlum kasımda 4.ü bitcek. off desteğinize ihityacım var Rabbim hayırlısını nasip etsin hepimiz için.hala inanamıyorum.

canım hayırlı olsun hamileliğin :) ben dün doktorumla görüştüm bnimki de 5+5. bu dönem riskli olduğu için aşırı egzersiz fazla hareket ayakta durma çok iyi değil. bana çok gezinme fazla merdiven inip çıkma karnı zorlayacak hareketler yapma hatta yataktan hızla bile kalkma sakin davran dedi ben de çok tez canlıyımdır uyum sağlamakta açıkcası çok zorlanıyorum. :) onun dışında kola,hamburger,cips vs gibi şeyler kesinlikle yasak günde 2 bard süt haftada 2 defa yumurta yine haftada 2 defa (daha fazlasının zararı yok) beyaz ve kırmızı et, ceviz bdem vs gibi şeyler yememi önerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…