ben sadece süt içebiliyorum yemek yemekten kısıyorum kilom çok fazla 65 kg daha hamileliğin başı sonunda artık 90 olurum diye düşünüyorum çok zor ve zevkli bir süreç ya
ben kızıma hamileyken göztepe medical parkta çalışan gökmen iyigüne gitmiştim
çok çok memnun kaldım nornmal doğum yaptım tavsiye ederim canım
canım hayırlı olsun hamileliğin :) ben dün doktorumla görüştüm bnimki de 5+5. bu dönem riskli olduğu için aşırı egzersiz fazla hareket ayakta durma çok iyi değil. bana çok gezinme fazla merdiven inip çıkma karnı zorlayacak hareketler yapma hatta yataktan hızla bile kalkma sakin davran dedi ben de çok tez canlıyımdır uyum sağlamakta açıkcası çok zorlanıyorum. :) onun dışında kola,hamburger,cips vs gibi şeyler kesinlikle yasak günde 2 bard süt haftada 2 defa yumurta yine haftada 2 defa (daha fazlasının zararı yok) beyaz ve kırmızı et, ceviz bdem vs gibi şeyler yememi önerdi.
Bence kısmayınn..Hamilesiniz cünkü..Sadece ekmeği , hamur işini ve makarna , pilav türlerini kesin bana kalırsa..
Zaten yemeniz gereken yiyecekler size kilo aldırmayacaktır..Meyve sebze kilo yapmaz ki..
canım hayırlı olsun hamileliğin :) ben dün doktorumla görüştüm bnimki de 5+5. bu dönem riskli olduğu için aşırı egzersiz fazla hareket ayakta durma çok iyi değil. bana çok gezinme fazla merdiven inip çıkma karnı zorlayacak hareketler yapma hatta yataktan hızla bile kalkma sakin davran dedi ben de çok tez canlıyımdır uyum sağlamakta açıkcası çok zorlanıyorum. :) onun dışında kola,hamburger,cips vs gibi şeyler kesinlikle yasak günde 2 bard süt haftada 2 defa yumurta yine haftada 2 defa (daha fazlasının zararı yok) beyaz ve kırmızı et, ceviz bdem vs gibi şeyler yememi önerdi.
kızlar sonunda resimleri yükleyebildim
işte benim 5+ 3 kesem :))))
Ben de ilk ogrendigimde doktor folikasit verdi bana ama suan 5+4 doktorum folik asiti bıraktırdı bana dozu yuksek diye ve vitamin verdi icerisinde folik asit de varmıs okudugum kadarıyla. Bence doktora danısıp oyle kullanın ilacları kızlar..
canım ben de 2.bebeğe hamileyim 6 haftalık
ilk bebeğimde o kadar güzel besledim ki tam 4 kilo doğdu ve ilke hafta bebekler genelde kilo kaybeder ama oğlum 100 gr almıştır.ne yediğime gelirsek
ilk 4 ay özellikle badem bebekte çok zeka yapıyor.
ceviz ,fındık ,semiz otu (omega3 çok fazla)
süt,ev yapımı yoğurt,yeşil mercimek.maydanoz
maalesef balık sevmiyorum ama arada bir yiyorum
asla çay kahve asitli içecek içmem bolbol su
bitter çikolata
ayrıca demir eksikliğine karşı kırmızı et
tabi hamilelikten önce 2ay folikasit içtim hala da devam ediyorum
şimdilik aklıma bu kadarı geliyor
tavsiyelerin için teşekkürler canım. gerçekten cok onemli hamilelikte beslenme geçen gün bir arkadaşımla konusuyorum 2 cocugu var. o da ilk bebeğinde cok güzel beslenmiş ve ilk çocuğu cok rahatsızlanmıyormuş ama ikinci gebelikte beslenmesine cok dikkat etmemiş ve cok rahat hastalanan bi çocuk dedi
evet beslenme çok önemli
TÜM ARKADAŞLARIMA SESLENİYORUM
LÜTFEN SEMİZ OTU VE CEVİZ YİYELİM BEBEKLERİMİZİN BEYNİ GELİŞİYOR BU AY
ARTI PEKMEZİMİZİ DE İHMAL ETMEYELİM EN AZ 2 YEMEK KAŞIĞI GÜNDE ÖZELLİKLE ÜZÜM PEKMEZİ
ÇOK ÖNEMLİ
tamam yapalım
siz bana bilgilerinizi ve günlarinizi yollayın
ilk sayfaya eklerim ordan birbirimizi takip ederiz.
kızlar ben süt hiç içemiyorum onun yerine arada yoğury yiyorum aslında beyaz peynir ve yoğurt cok yerdim ama hamile kaldığımdan beri hiç yiyesim gelmiyo tiksindin sanırım ne yapmam lazım kalsiyum açısından
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?