Mayıs 2013 de hamile olduğunu öğrenenler :)))

ikili test nedir kızlar ya ne zaman yaptırmak gerekir

İKİLİ KOMBİNE TEST NASIL YAPILIR?
İkili test ne zaman yapılır?
Gebelikte ikili tarama testi gebeliğin 11 - 14 haftaları arasında yapılır. (11 hafta 0 gün - 13 hafta 6 gün) Bu haftalardan önce veya sonra yapılamaz.

Nasıl yapılır?
Hamilelikte ikili kombine test yapılırken önce ultrason muayenesi yapılır. Ultrasonda bebeğin ense kalınlığı (NT, ense saydamlığı) ve boyu (CRL) ölçülür. Bu ölçüm sonuçları tetkik kağıdına not edilir. Aynı gün anne bu kağıt ile tahlil için kan vermeye gider. Kanın aç karnına, tok karnına veya günün hangi saatinde verildiği farketmez yalnız ultrasonun yapıldığı gün verilmesi gerekir. Anneden normal kan tahlillerinde olduğu gibi az miktarda kan tüp içerisine alınır ve bu kanda B-HCG ve PAPP-A tahlilleri yapılır. Bu kan tahlili sonucu çıkan değerler, ultrasonda ölçülen değerler ile birlikte bilgisayar programına girilir. Ayrıca bilgisayara annenin doğum tarihi, son adet tarihi, kilosu gibi bilgiler de girilir. Bilgisayar programı bu girilen verilen ile risk hesaplaması yapar ve sonuçta trizomi 21 (down sendromu) için risk oranı ve trizomi 18 (Edwards sendromu) için risk oranı diye iki ayrı sonuç verir. Bu oranlar 1/200 , 1/700, 1/2000 gibi yazılıdır sonuç kağıdında... Bu verilen oranlara göre sonuç düşük riskli veya yüksek riskli şeklinde ikiye ayrılır. Düşük riskli sonuçlarda bir müdahale yapılmazken yüksek riskli sonuçlarda CVS veya amniyosentez yapılabilir, buna doktorun aydınlatması ile aile karar vermelidir.

Sonuç kan günde çıkar?
Hastaneye ve labaratuara göre değişmekle birlikte ikili test sonucu genellikle en geç bir kaç gün içerisinde çıkar. Sonuç çıktığında mutlaka doktorunuza göstermelisiniz. Sonuç normal yani düşük riskli ise ne anlama gelir? Sonuç yüksek riskli ise ne anlama gelir ve bundan sonra hangi yolları izlemelisiniz doktorunuz size anlatacaktır.

İkili test fiyatı kaç liradır?
Testin yapıldığı hastaneye veya labaratuara göre değişebilir ancak ortalama 100 - 200 TL civarında değişmektedir. SGK ve özel sigortalar anlaşmalı hastanelerde ikili test ücretini karşılamaktadır.

Not: Yukarıda anlatılan ikili kombine testtir. İkili test yapılacaksa ultrason ile NT ölçümüne gerek yoktur sadece kan tahlili yapılması yeterlidir.(bkz: İkili kombine test nedir?)

slm kızlar.öncelikle diğer anne adaylarını da tebrik ediyorum Allah hayırlısıyla, sağlıklıca kucağımıza almayı nasip eder inşallah.

Bende 25 mayısta öğrendim gebe olduğumu,inanılmaz mutluyum.Pazartesi kan sonuçlarım ve kalp atışlarını alabilmek umuduyla tekrar doktora gidicem iple çekiyorum o günü

canım, üzülmemeye çalış, doktorun söylediğine göre ilk 8 haftada kromozon bozukluğu olan bebeklerin düştüğünü, gelişmediğini söyledi. Hayırlısı olan buymuş. Rabbim sana da en kısa zamanda sağlıklı evlatlar nasip eylesin...

Canım bu durumunu doktora mutlaka söyle. Premesis diye bir ilaç var, mide bulantısı ve kusmalar için içinde B12, B6, calsiyum da var aynı zamanda hiç bir yan etkisi yok, gebeler için üretilmiş bir ilaç..Benim doktorum bu ilacı verdi bana, gönül rahatlığı ile kullanabileceğimi söyledi. Ama benim bulantı ve kusma yerine, mide yanması ve gaz problemim var bu yüzden kullanmadım.

Bulantım oldugunu doktoruma dedım ılac werıcektı ama pekde gönullu deıldı.ılk 3 ay gelısım aşamasında oldugu ıcın cok tawsıye etmıyorum dedı 4 ,5 gunde bır kullan dedı.bende ozaman hıc kullnmayım dedım.mecbur cekıyorum inşallah en kısa zamanda bıter...bebegımızede hayrlısıyla kawusmus oluruz :)

canım ben 10.haftadayım şimdi ve bulantılar fena bastırdı, hazırlıklı ol :))

hayırlı olsun canım gözünüz aydın

kızlaar aranıza yeni katıldım ben de mayısta öğrendim. 9.haftamdayım
gözünüz aydınn :)

günaydın kızlar nasılsınız? hava serin bugün İstanbul'da iyi geldi bana yürümek sabah metroya kadar :)

gerçekten hava serin toprak kokusunu seviyorum..
bulantılarım çok seyreklestı benım bır gun olursa bır gun olmuyor..yarından ıtıbaren 10. haftamıza gırıyoruz..Rabbim hepimize sağlıklı bebekler nasıp etsın kızlar.. anneliği yasamayı nasıp etsın.. hamıle olduğunu yenı oğrenen arkadslarada hayırlı olsun sağlıklı olsunlar ıns..doktor kontrolume daha 9 gun var ıple cekıyorum..yavrumu görmeyı..

Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım 5. haftamdayım hepimize hayırlı olsun inşallah... :)))

Son düzenleme:
merhabalar. aramıza yeni katılan arkadaşları tebrik ederim:)
bende bu sabah göz kararması ile doktora gittim tansiyonum yerlerdeydi. 6-4 düşmüş. bu saate kadar ancak kendime geldim ilk kez oldum böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…