Mayıs 2013 de hamile olduğunu öğrenenler :)))

SEninkine benzer bir sorunda ben de var..sabahleyin aç karına kuru kayısı yedim:)) akşamına işlem tamamdı:))

Kızlar, salı günü biz de kontrole gittik. Salı günü 8+3 idik:)) Bebeğimin kafası gayet belli oluyordu. Boyu 22 mm olmuş:)) Doktor gayet sağlıklı dedi, daha önce risk teşkil etmesin dediği tüm yasakları kaldırdı:)) 2 hafta sonra tatile gidiyoruz....Tatil dönüşü ikili test için randevu verdi. Ama bana şu bilgileri de verdi. Ben 35 yaşındayım, geç evlenen ve geç gebe kalanlardanım....35 yaş üstü down sendromu riski olduğundan bahsetti. Bunun için ikili testin sadece %85 bebek hakkında bilgi verdiğini, dörtlü testin de yine %85 oranında bilgi verdiğini söyledi. Ama ikisini yaptırırsam %92-96 oranında sonuç alabileceğimizi söyledi. Amniyonsentezden sıvı alındığından %99 sonuç verdiğini ama onun da %1 oranında düşük riski olduğunu ve bana önermediğini söyledi. Bir de yeni çıkan bir yöntem varmış fetal dna, anneden kan alınarak yapılıyormuş ve yurt dışına gönderiliyormuş...bu yüzden oldukça pahalı dedi...2400 liracıkmış...Biz de önce ikili ve dörtlü testi yapırmaya eğer sorun teşkil edecek bir durum olursa da fetal dna testini yaptırmaya karar verdik. Ama benim içimdeki ses, bebeğimin sağlıklı olduğunu söylüyor....

Benimle aynı yaşta veya durumda olan varmı bilemiyorum ama paylaşmak istedim:))

Neyseki tatil geliyor da sıkıntılı zamanları evde atlatacağız. 4-7. Aylar daha rahat oluyor zaten. Sonra da gelsin doğum izni inşallah
İyi zamana geldi bizimki yani

ay evet ayarlanmış gibi oldu ama güzel oldu. Siz de mi bebek bekliyorsunuz önceki yorumlarınızı okuyamadım. Allah sağlıklı bebekleri kucağımıza almayı nasip etsin. Gerçi ben bulantıdan seminerlere bile zor gidiyorum. Haftaya rapor alacağım sanırım. Son aylar naparız bilmiyorum. Sizce 6 aya çıkar mı?

hayırlı olsun canım.. ben de işk başta sebamedin alüminyumsuz roll onunu aldım sağlıklı diye ama hiç korumuyodu tekrar niveaya döndüm malum yaz hiç bişi sürmeden sıkmadan olmuyor çalışıyoruz da
teşekkürlerr aminn :)

sen içindeki sesi dinle bence düşünme kötüşeyler hayırlı olsun :) zaten dörtlüyü de herkese öneriyolar bildiğim kadarıyla ve %92-96 oldukça iyi bir rakam.. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

canım 11 haftalıkken cinsiyeti gözüküyormu yaa..:26:

günaydın kızlar, bu konuyu açana teşekkür ediyorum, ne güzel şeyler konuşuyoruz bildiklerimizi- bilmediklerimizi paylaşıp öğreniyoruz..ellerine sağlık...

ben parfüm ve deodorant kullanmayı çok seven biri olarak ve eşimin kimyacı olmasından dolayı bildiğimden bıraktım kullanırsam da sadece kıyafete sıkıyorum çünkü cilde sıkıldığında kandan bebeğe geçme oranı çok yüksek sonuçta kimyasal

Ben bebeğinde bir sorun olmadığını düşündüğümü belirterek şunu söylemek istiyorum.. 4 lü test 15 - 20 haftalar arasında yaptırılıyor, diyelim ki down sendromlu bebeklerimiz senin ya da bizim onu öldürmelerine izin verebilecek miyiz ? 8 haftalığa kadar anlıyorum hatta 8 de çok 5 -6 haftalığa kadar anlıyorum hiç bir şey görmüyoruz o sadece bir embriyo kan pıhtısı.. ama 7. haftadan sonra öyle mi ? Bu çok acımasızca bir test ya.. Sonucu insanı her türlü kahreden.. Allah hepimizi ve bebeklerimizi korusun..

Bizdede var canim kan uyuşmazlığı. Dogumda yada dusuk olursa anti d ignesi yapiliyor tatlim ilk dogumda bisi olmuyo ama eger tapilmazsa digerlerinde sorun olusuyor

Bende aluminyumsuz stick deo kullaniyorum parfumdede agir ve acik olanlari kullanmiyorum. Sabah iki fis yetiyo

Bizdede var canim kan uyuşmazlığı. Dogumda yada dusuk olursa anti d ignesi yapiliyor tatlim ilk dogumda bisi olmuyo ama eger tapilmazsa digerlerinde sorun olusuyor

anladım canım.annem ilk bebeğini kaybetmiş daha doğrusu ölü doğmuş kan uyuşmazlığı vardı onlardada.o yüzden annem çok pimpirikli benimde çok kafamı karıştırıyor.doktora tekrar tekrar sordum o yüzden.ilk hamilelikte bi sorun çıkmaz diyo doktorda.teşekkür ederim canm sorunsuz geçiririz inş Allah'ın izniyle

kızlar sizde de sinir oluyor mu? ben şu an çalıştığım insana çok sinirliyim şeytan diyo saç baş dal :)

canım bizde de var kan uyuşmazlığı benim de senin gibi içim rahat etmediği için kan uyuşmazlığı testi yaptırdım, doktorundan iste yaptır ilk çocukta olsa yapılıyo bu test için rahat eder

merhaba arkadaşlar nasıl gecıytor hayat bebısınızle:)) bende acayıp uyku var dakkaları sayıyorum işteyken coook zor oluyor bide ben asırı eşime düşkün oldun:))) tombul yanaklarını sıka sıka cocuk kacıyo yanımda:)) bır dogurda hayırlasıyla kurtulalım dıyo:))

sen içindeki sesi dinle bence düşünme kötüşeyler hayırlı olsun :) zaten dörtlüyü de herkese öneriyolar bildiğim kadarıyla ve %92-96 oldukça iyi bir rakam.. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah[/QUOTE]

Bence de:)) olumlu düşünmek her zaman iyidir...aminnnnnnnnnn:))

O noktaya gelmeyi hiç düşünemiyorum, psikologum ve özürlü çocuklarla ve aileleri ile de çalışıyorum, hem kabullenmesi hem de bir ömür boyu o çocukla birlikte yaşamak çok zor...Dualarımda hep fiziksel, ruhsal, duygusal, zihinsel problemleri olmasın, sağlıklı olsun vurgusu yapıyorum. Başıma gelirseyi düşünmek dahi istemiyorum. Allah'ım hepimize sağlıklı çocuklar nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…