Mayıs 2013 de hamile olduğunu öğrenenler :)))

Slm bayanlar,
Cuma gunu doktorda randevum vardi, 13+1 oldugum icin doktor ayrintili ultrason yapti, 30 dakikalik ultrasonda bebegin butun organlarina ve uzuvlarini kontrol etti. Yasimdan dolayi benim ve esimin bazi endiseleri vardi, ense olcumunu yapti. Ense olcumu 1,1 ve en kalin yer 1,3 ciktiki sonuclar cok iyiydi. 2 ve uzeri cikmasi bebekde bir sorun oldugunu gosteriyormus. Basdan popoya 6,8 cm, basdan ayaklara 10 cm, agirligi ise 68 gramdi. Esimi en cok etkiliyense bebegin cok cok hareketli olmasiydi, kesinlikle yerinde durmadi. Doktorun muayeneden sonraki tek soyledigi, bebegimizin allaha cok sukur cok saglikli ve cok hareketli olduguydu. Ayrica bebegin boydan, elini emerkenki kafa resmini ve ayaginin resmini cekip bize verdi ve istersek diger cekdigi butun resimlerin cd sinide yapip bize verecegini soyledi. Esim ilk defa benimle birlikte doktora ( birazda benim israrimla ) geldi ve simdi bir sonraki doktor kontrolunu iple cekiyor bu arada cinsiyetini ogrenmekki ben hic merak bile etmiyorum bir dahaki kontrole kaldi. Utrason resimlerinide ins enyakin zamanda sizlerle paylasmak isterim..

Maşşallah diyelim bebeğine. Darısı önümüzdeki kontrollerde bizlere inşallah. Randevu günü yaklaştıkça korku artıyor.acaba bir sprun mu var diye? Allah yardımcımız olsun

Gozun aydın canim.

Herkese merhabalar. Cumartesi günü doktora gittik. Normal muayene, detayli ultrason, ikili test ve kan uyuşmazlığı için test yapıldı. Ultrasonda uyuyordu kaplumbağa gibi yatmis uyanmadi durtukleyince poposunu kaldirdi ve ayaklarini dışarıya cikardi sadece:)

Detaylidada ustten tam bakamadi testi donuktu galiba. Alttan baktı. Allaha bin şükür cok iyi saglikli dedi kalp atislari 171. Ense kalınlığı 1.7 boyu 6.3 cm olmus bugün artik 13. Haftamiza girdik. Gram olarak uyandirmaya calistigi icin sormak aklima gelmedi doktorumda uyandirmaya calisti cunku en sonunda ultrasona firmeden aklinda bulunsun cikolata ye hareketlensin dedi. Ikili test sonuclari c.tesi cikacak. Kontrole fitcem o gunde.
Bu arada cinsiyeti konusunda göstermiyor ama bence erkek gibi tam emin degilim dedi

uzun bi aradan sonra meraba ;
yazdığım mesajı okuyunca artık bebeklerimi birinin olmadığını ikiz hamilelikle başlayan mutlu serüvenim, tekiz olarak ama kırgın ve üzgün devam ettiğini size haber vermek istedim.. maalesef sonradan kaybolan ikiz sendromu bebeğim beni terk ettiğine üzüldüm ama en çok etrafımdaki insanların sözleri yaklaşımları tutarsız davranışları vee en yakınımın bana sırtını dönmesi bu üzüntüme tuz biber oldu.. insanı zor zamanında yalnız bırakmak, heleki böle bi dönemde ve böle bi olay yaşamış insana bu kadar kötü davranmak hangi vicdana hangi insafa sığar bilmiyorum.. çokk kırgınım ama bebeğim, canımın canı için kulaklarımı tıkayıp gözlerimi kapayıp sadece ona odaklanarak onu büyüteceğim inşallah.. ama insan bu dönemde yaşadıklarını ve yaşatanları hiç biz zaman unutamaz.. canım kuzum sağlıkla doğsun inşallah dua edin kızlar...

Uzulme tatlım cok diger bebegini dusun sen uzuldukce o da etkilenir hayirlisi boyleymis allah digerine uzun ve mutlu ömür versin. Hicbisey sendenbebeginden onemli degil.

Arkadaşlar sizin son adet tarihinize göre hesapladığınız gebelik haftasıyla ultrasonda ölçülen gebelik haftası tutuyor mu? Tutmuyorsa hangisini esas alarak gebelik haftamızı hesaplıcaz. Benim SAT a göre 10+4, ama ultrasona göre 11+3 şimdi ben 11 haftalık mı hamileyim 12 haftalık mı? :)

canım ultrasyone göre diye düşünüyorum, yani doktor sana 11+3 demişse odur, son adete göre hesaplayınca dediğin gibi oluyor ama bebek son adetin olmadığında 1 aylık olmuş oluyor zaten, yani mesela ben öğrendiğimde bebk herhalde daha 2 haftalıktır diyoyordum aslında 5 haftalıktı yani ondan önceki ay gebe kalıyoruz aslında, sanırım böle

sslm canm senlede doğum günlerimiz aynıymış :) çok sewindim bebişinin sağlının ii olmasına rabbim sağ salim kucağımıza almayı nasip etsn inş bende çarşamba tekrar kontrole gitcem bakalım nolcakk :)

Belmacım,

Gidenin omrunu allah karnındakine versin cnm Onun omru coooook uzun olsun,saglıklı, mutlu, huzurlu yasasın. Canını sıkma demek cok kolay, uygulamak zor ama artık sen bir anne adayısın, karnında bir tane daha var. Kırgınlıklarının bir an once geçmesi dileği ile .

arkadaşlar ilk denememiz bu ay ve ben 4 gün geciktim gögüslerim her zaman adet zamanı hassas olurdu ama şimdi tshirt dahi giyemeyecek kadar acıyor arabada cukurlara falan gırıncede yanı daha hassas ve fazla.Kabızlık yasıyorum ama bu normal gıbı algılıyorum cunk zaman zaman olur.Asıl sormak ıstedıgım 4 gun gecıktı adet gunum fakat dun pembe bir leke vardı ama daha sonra hıç bir sey yok .Bu konuılarda cok bılgısızım pembe leke olunca adet oldum dıye dusundum fakat hala onun dısında bır sey yok. hamile olma ıhtımali soz konusumu ? tesekkurler sımdıden cevaplayan herkese

canım ben 1 gün gecilmiştim hamileydim adetin düzenli miydi?

canım ben 1 gün gecilmiştim hamileydim adetin düzenli miydi?

aslında soyle dıyeyım 30 nisan - 1 haziran da oldum bu ayda 4 temmus gibi bekliyordum ama su peöbe akıntı ve daha sonrasında bırsey gelmemesı kafamı karıştırdı ve hıc bır bılgım yok bu konuda tecrübeli arkadaşlara ablalarıma sormak ıstedım.goguslerım adet zamanı hassas olurdu ama bu neredeyse 3 katı daha hassas sımdı.

Günaydın...

Dün Dr gittim... Oruç meselesini sordum... Bebek için zararlı dedi... Artık karar bize... Bir arkadaşım geçen sene bizimle aynı haftalardayken oruç tutmuş... Ramazanın. 3. Haftasında Dr gitmiş... Dr ona da tam gelişimzamanında uygun değil demiş... Hem de orucunu tutan bir Drmuş... Bundan sonrası bize kalmış, kendimiz karar vereceğiz...

5 gün gecikmiş idrar testi al hemen eczaneden 4 lira çift çıkarsa kesin hamilesindir

teşekkür ederim bilgi verdiğin için. merak ediyordum. ben niyetlemedim bugün hayırlısı olsun inşallah.

canım bence hemen bir gebelik testi al bulabilirsen labmen markası var onu al kesin sonuç veriyo
3 yada 4 tl bize de haber ver sonra .. inşallah hamilesindir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…