- Konu Sahibi askhicbitmez
-
- #1.761
winebir hoşgeldin bu arada, tatil sonrası depresyonuna girmesin inşAllahben girdim çıkmak bilmiyorum
slm arkadaşlar. yaa ben size bişiy sorcam. malum ramazan ayındayız oruç tutma zamanı. sizce gebelikte oruç tutmak bebeği etkiler mi? çevremdekiler oruç tutma bebekte gelişim geriliği olur, hamilesin bebeğini düşün dio. bende bebeğime zarar gelsin istemiorum tabiki ama vicdanende kendimi rahat hissetmek istiyorum. hamileyim die bütün ayı oruç tutmadan geçirmeyeyim diorum arada tutayım diorum. ama çok da zor geçio günler uzun hava sıcak ben susuz kalıyorum bebek zarar görür die de üzülüyorum. napacağımı şaşırdım yaaa. bana bi yardımcı olun. bu arada herkese hayırlı ramazanlar..
selam kızlar... nasılsınız..bgün kendimi çok yalnız hissediyorum mutsuzum nedense
slm arkadaşlar. yaa ben size bişiy sorcam. malum ramazan ayındayız oruç tutma zamanı. sizce gebelikte oruç tutmak bebeği etkiler mi? çevremdekiler oruç tutma bebekte gelişim geriliği olur, hamilesin bebeğini düşün dio. bende bebeğime zarar gelsin istemiorum tabiki ama vicdanende kendimi rahat hissetmek istiyorum. hamileyim die bütün ayı oruç tutmadan geçirmeyeyim diorum arada tutayım diorum. ama çok da zor geçio günler uzun hava sıcak ben susuz kalıyorum bebek zarar görür die de üzülüyorum. napacağımı şaşırdım yaaa. bana bi yardımcı olun. bu arada herkese hayırlı ramazanlar..
selam kızlar... nasılsınız..bgün kendimi çok yalnız hissediyorum mutsuzum nedense
3 aya kadar bebeğin tüm organların gelişiyor ve gelişimini tamamlıyor. Bu yüzden en riskli dönem diye de adlandırılıyor. 3 aydan sonra ise bebek büyümeye ve gelişmeye başlıyor. Bebeğin gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmesi için günlük olarak protein, kalsiyum, çinko, demir, B12, A, D, C vitamini ve tabiki de su (günde 3 litre, bebek bir suyun içinde yüzüyor, ileriki dönemde suyun azlığı ya da çokluğu problem oluyor) almamız gerekiyor. Bu yüzden beslenmemize özen gösteriyor ve takviye ilaç alıyoruz. Eğer anne iyi beslenmezse bu sefer bebek annenin depolarına saldırıyor, ileriki yaştaki kemik erimesi, diş çürümeleri, bağışıklık sisteminin zayıflaması ve hastalıklara açık hale gelmek gibi sorunlarını yaşıyoruz. karar senin, bütün bunları bildiğin halde, bebeğini düşünmeden, gelişimini önemsemeden oruç tutarsan da karar senin...iyi beslenmek sadece bebeğin değil, gelecek nesillerin bile sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesini sağlamak bizim elimizde. Kararını bu yönde kullanırsan da karar senin. sadece organarının gelişimini düşünme, beyin gelişimi, bağışıklık sistemi de çok önemli...
benmde ii çok şükür akşamları bişey yemedimmi midem çok kötü oluyo süt we süt ürünlerini bi saat alma bi saat sonra kahvaltını yap dedi etki etmesi için canm :)çok şükür benim aram onunla iyi, sabah içiyorum ardından da bir meyve yiyorum 20 dk sonra da kahvaltı, tamamdır :) Doktorun sana süt ve süt ürünleri ile alma mı dedi ?
günaydın bayanlar ve kuzucukları bugün nasılsınız??? ben il dışı tayinlerin açılmasını bekliyorum bilgisayar başında
ben de geçtiğimiz günlerde bekledim il içi tayinleri sonunuz bizim gibi olmaz inşallah hayırlısı olsun :)
Aynen canım sana katılıyorum. Ben 3-4 saat bisi yemeyeyim hemem fena oluyorum. Midem kasilip bulaniyor ve yeteri kadar suda icilmezse idrar yolları intihabina bile sebep olabilir bence[/QUOT
Ben de aynı sorun oluyor, bu yüzden ha bire ya ceviz ya badem ya hurma ya meyve yiyorum ki, midemi bastırsın:))
Arkadaslar yaaa grip oluyorum sanirimburnum acayip gozlerimde sulanmaya başladı
günaydın kızlar
2 gündür raporluydum. boğzaz iltihabı için KBB ye gittim, doktor ağzımın içinin çok kötü durumda olduğunu, kulaklarımda mantar oldğ. söyledi, burnumda da alerji varmış (hapşırıp duruyordum zaten) ve bütün bunları tetikleyen çok gıdasız kalmam olmuş
antibiyotike başladım, birde mazejik gargara verdi, kualaklarım içinde bir karışım. bebeğe zarar vermiceni söyledi hiçbirinin inş vermez.
kadın doğum doktoruma gösterdim ve haberdar ettim.kendinize sağlığınıza dikkat edin, soğuk sulara ve klimalara da tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?