Mayıs 2013 de hamile olduğunu öğrenenler :)))

slm arkadaşlar. yaa ben size bişiy sorcam. malum ramazan ayındayız oruç tutma zamanı. sizce gebelikte oruç tutmak bebeği etkiler mi? çevremdekiler oruç tutma bebekte gelişim geriliği olur, hamilesin bebeğini düşün dio. bende bebeğime zarar gelsin istemiorum tabiki ama vicdanende kendimi rahat hissetmek istiyorum. hamileyim die bütün ayı oruç tutmadan geçirmeyeyim diorum arada tutayım diorum. ama çok da zor geçio günler uzun hava sıcak ben susuz kalıyorum bebek zarar görür die de üzülüyorum. napacağımı şaşırdım yaaa. bana bi yardımcı olun. bu arada herkese hayırlı ramazanlar..

selam canım.. ben de çocukluğumdan bu yaşıma kadar tek bir kez Ramazanda oruç tutmadığımı bilmem, regl dönemi dışında tabi ki.. Hatta öyle ki üniversitede final dönemlerinde arkadaşlar tutmazdı ben gene de tutardım rahat edemezdim.. Bu sene de Ramazanın başında tutabilirim ne olur ki dedim ama midem çok rahatsız benim susuz ya da aç kalmak çok kötü yapıyor beni.. dayanamayacağımı anladım.. hatta bu hafta garip bir şekilde acıktığımda midem ağrımaya başlıyor ve bişi yemezsem çok kötü oluyorum.. demem o ki yüce Rabbim zaten hamilelik lohusalık hastalık gibi durumlarda izin vermiş bize tutmamamız için.. tutamıyorsak da tutmamalıyız.. içimizde bir canlı var artık bize bağımlı onu aç susuz bırakıp gelişimine engel olmamalıyız diye düşünüyorum.. Allahü Teala izin verirse sonrasında tutarız napalım.. hamileliğin ilk aylarına geldi Ramazan ayı ilerki dönemlerde olsa gene bir nebze düşünülür de şu an ben kendimde o gücü göremiyorum tutmuyorum da Allah affetsin napalım

Merhaba,
Artık 2 canlıyız, bende oruç tutamadığım için rahat değilim ama yapacak birşey yok. Bebişlerimiz için böyle olmak zorunda. Seninde bildiğin gibi artık bebişlerimiz bizden besleniyorlar onları da aç ve susuz bırakmak olmaz. Zaten dr larda önermiyor. Allah kısmet ederse lohusalık ve emzirme döneminden sonra günün kısa olduğu zamanlarda telafı edebiliriz ben öyle yapmayı düşünüyor kısmetse.

selam tümm annelere,, nasılsınız,, ben çokk çok şükür eskiye göre iyiyim artık sanırım bulantılar halsizlik geçiyor sadece akşamları midem biraz garip oluyor o kadar Allah ım az mı ağladım az mı üzüldüm hep böyle mi olacak diye amaa şükür ki değilmiş Rabbim her zorluğun bir güzelliğini veriyormuş..

3 aya kadar bebeğin tüm organların gelişiyor ve gelişimini tamamlıyor. Bu yüzden en riskli dönem diye de adlandırılıyor. 3 aydan sonra ise bebek büyümeye ve gelişmeye başlıyor. Bebeğin gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmesi için günlük olarak protein, kalsiyum, çinko, demir, B12, A, D, C vitamini ve tabiki de su (günde 3 litre, bebek bir suyun içinde yüzüyor, ileriki dönemde suyun azlığı ya da çokluğu problem oluyor) almamız gerekiyor. Bu yüzden beslenmemize özen gösteriyor ve takviye ilaç alıyoruz. Eğer anne iyi beslenmezse bu sefer bebek annenin depolarına saldırıyor, ileriki yaştaki kemik erimesi, diş çürümeleri, bağışıklık sisteminin zayıflaması ve hastalıklara açık hale gelmek gibi sorunlarını yaşıyoruz. karar senin, bütün bunları bildiğin halde, bebeğini düşünmeden, gelişimini önemsemeden oruç tutarsan da karar senin...iyi beslenmek sadece bebeğin değil, gelecek nesillerin bile sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesini sağlamak bizim elimizde. Kararını bu yönde kullanırsan da karar senin. sadece organarının gelişimini düşünme, beyin gelişimi, bağışıklık sistemi de çok önemli...

Aynen canım sana katılıyorum. Ben 3-4 saat bisi yemeyeyim hemem fena oluyorum. Midem kasilip bulaniyor ve yeteri kadar suda icilmezse idrar yolları intihabina bile sebep olabilir bence

arkadaşlar ben gelene kadar yeterli cevabı vermişler.. Hangi din adamı söylemişti hatırlamıyorum. Bu tarz şeyler dinin ruhsatıdır, bu ruhsatları kullanın ki dininizi daha çok sevin.. Allahın izin verdiği şeyleri yapın.. Yolculuktaysanız tutmayın, çünkü tutmama ruhsatınız var elinizde.. Tüm bu izin ruhsatları dinimizin kolaylığı içindir.. Yüce Allahın bizim ibadetimize ihtiyacı yok, bizim asıl sorumluluğumuz bize emanet ettiği bedene en iyi şekilde bakarak geri iade etmektir.. Bu yüzden izinli olduğunuz zamanlarda kendinizi de bünyenizi de zorlamayın, kaş yapayım derken göz çıkarmayın demişti..

selam kızlar... nasılsınız..bgün kendimi çok yalnız hissediyorum mutsuzum nedense

Aaa nolduu neden mutsuzsun

çok şükür benim aram onunla iyi, sabah içiyorum ardından da bir meyve yiyorum 20 dk sonra da kahvaltı, tamamdır :) Doktorun sana süt ve süt ürünleri ile alma mı dedi ?
benmde ii çok şükür akşamları bişey yemedimmi midem çok kötü oluyo süt we süt ürünlerini bi saat alma bi saat sonra kahvaltını yap dedi etki etmesi için canm :)

günaydın bayanlar ve kuzucukları bugün nasılsınız??? ben il dışı tayinlerin açılmasını bekliyorum bilgisayar başında

günaydın kızlar

2 gündür raporluydum. boğzaz iltihabı için KBB ye gittim, doktor ağzımın içinin çok kötü durumda olduğunu, kulaklarımda mantar oldğ. söyledi, burnumda da alerji varmış (hapşırıp duruyordum zaten) ve bütün bunları tetikleyen çok gıdasız kalmam olmuş

antibiyotike başladım, birde mazejik gargara verdi, kualaklarım içinde bir karışım. bebeğe zarar vermiceni söyledi hiçbirinin inş vermez.

kadın doğum doktoruma gösterdim ve haberdar ettim.kendinize sağlığınıza dikkat edin, soğuk sulara ve klimalara da tabi

Çookkk geçmiş olsun, bu arada iyi beslenmene özen gösterirsen, çabuk toparsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…