- Konu Sahibi askhicbitmez
-
- #1.881
kızlar bugun tam 9 haftalık oldum,
en son doktora 7hafta 6 gunlukken gıttım 1 ay sonra gel dedı.ben bu bır haftayı zor gecırdım nasıl gecıcek bılmıorum.ıyı mı içimde?sureklı endişeliyim.
9 haftalık hamıle olmama ragmen karnım şişti bıraz hamıle karnı gıbı deıl sertlestı ve pantolonlarım rahatsz etmeye basladı,beden olarak ıcınce gırıyorum ama dısardayken uzun sure gıyınce rahatsız edıor.szce normal mı?sızde olusan değişiklikler nelerdr?
bide kızlar sız ne kadar süre de bi doktora gıdıorsunuz?ben ozele gıttım ılk once kese ıcın sona 15 gun sona gel dedı kalp atıslarını duydum bu sefer 1 ay sonra gel dedı.
Ben hiç para odemedim. Acaba sonuçları almaya gittiğimde mi ödemem gerekiyor. Sen ne zaman ödedim acaba?
Ben yeterli beslenemiyorum sanırım. Ewde yalnızım canım hiç. Bize istemiyor. Saat 11 gibi genelde bir yumurtayla kahvaltı yapıyorum. Akşam 4 gibi az yemek yiyorum arada bazen meyve atistiriyorum. İftarda normal yemeğimi yiyorum. Ama bol su içiyorum. Annelik bilinci tam yerleşmesi sanırım. Aslında uzuluyorumda böyle yaptığım için.:-(
Kac haftaliksiniz birde hangi hastaneye gidiyorsunuz ben ankaradaym medicanaya gidiyorum
Kac haftaliksiniz birde hangi hastaneye gidiyorsunuz ben ankaradaym medicanaya gidiyorum
ben baya çok ödedim çünkü ikili testi yapan dr dışardan geliyomuş hastaneye ama çok tatlı ve iyi bi drdu.. 315 ödedik helali hoş olsun bebişime napalım ne derlerse onu yapıyoruz :)İkili test için fazladan ücret ödeniyor mu acaba?
yok canım için almıyodur zamanla düzelirsin üzülme.. ben de ilk zamanlar hiç bişi yiyemiyodum saçma sapan besleniyodum.. zorlayınca da olmuyor bu sefer tiksinti geliyo insana.. cevizden balıktan o zor zamanlarımda tiksindimBen yeterli beslenemiyorum sanırım. Ewde yalnızım canım hiç. Bize istemiyor. Saat 11 gibi genelde bir yumurtayla kahvaltı yapıyorum. Akşam 4 gibi az yemek yiyorum arada bazen meyve atistiriyorum. İftarda normal yemeğimi yiyorum. Ama bol su içiyorum. Annelik bilinci tam yerleşmesi sanırım. Aslında uzuluyorumda böyle yaptığım için.:-(
canım büyük ihtimalle çok gazın oluyodur benim de öyleydi kocaman oluyodu göbeğim özellikle akşamları.. beni de kalp atışını duyduktan 1 ay sonrasına kontrole çağırdı endişelenme.. çok garip olmuştu ama sadece kalp atışını duyduğumuz bebiş bi daha ki gidişimizde baya baya bebek olmuştu :)kızlar bugun tam 9 haftalık oldum,
en son doktora 7hafta 6 gunlukken gıttım 1 ay sonra gel dedı.ben bu bır haftayı zor gecırdım nasıl gecıcek bılmıorum.ıyı mı içimde?sureklı endişeliyim.
9 haftalık hamıle olmama ragmen karnım şişti bıraz hamıle karnı gıbı deıl sertlestı ve pantolonlarım rahatsz etmeye basladı,beden olarak ıcınce gırıyorum ama dısardayken uzun sure gıyınce rahatsız edıor.szce normal mı?sızde olusan değişiklikler nelerdr?
bide kızlar sız ne kadar süre de bi doktora gıdıorsunuz?ben ozele gıttım ılk once kese ıcın sona 15 gun sona gel dedı kalp atıslarını duydum bu sefer 1 ay sonra gel dedı.
günaydın canım iyiyim ben teşekkürler sen nasılsın? ah ah keşke bebişlerle konuşabilsek :) şu ultrason cihazından eve istiyorum yaakızlar günaydın nasılsınızzz bebişlerinizin keyfi yerinde miii
kızlar marınlar büyümeye başladı ben çaatlakları önlemek için fındık + kayısı yağı sürüyorum kako yağı alıcam birde, kullandığınız kremler var mı çatlak için?
canım ankaradakai medicana mı ben lokman hekime gidiyorum ama bayındırda tülin hanım varmış ına gidicem 3 ağustosa randevu aldım, 16 haftalık olucam o gün tam cinsiyetide öğrenirim inş. medicana nasıl, kime gidiyorsun, ücretler hk. bilgi verir misin biraz ?
Günaydın kızlar,
Dün 2'li tarama sonuçlarını aldım dr gösterdik. Background risk 1 :276 çıktı biraz düşük ama çok endişelenilecek birşey yok dedim. Genetik araştırma yaptıralım dedi, gerekirse amniyosentes e baktırın dedi. Bu konu hakkında bilgi sahibi olan varmı.
canım hakkında hayırlısı ben öğrendim 13+0 cinsiyetini pipisinin fotoğrafını çekti doktor 2. oğlan geliyor biz de kız istiyoduk ama sağlıklı olsun hayırlı evlat olsun artık önemli değil Allah gönlüne göre versin canım
hayırlı olsun, demek pipisinin resmini çekti:))..benim de yarın kontrolüm var...ben de merakla bekliyorum, benim için hiç farketmez, sağlıklı olsun da:)) Ben de ona bu sıcakta battaniye örüyorum...Su yeşili aldım ipi, her iki cinsiyete de gider diye:))
Kizlar gunluk nasil besleniyorsunuz
İkili test için fazladan ücret ödeniyor mu acaba?
Kizlar gunluk nasil besleniyorsunuz
İkili test için fazladan ücret ödeniyor mu acaba?
kızlar marınlar büyümeye başladı ben çaatlakları önlemek için fındık + kayısı yağı sürüyorum kako yağı alıcam birde, kullandığınız kremler var mı çatlak için?
Öncelikle şunu bilmek gerekiyor, okuduklarımdan ve doktorun söylediklerine göre, riskin olması downlu olduğu anlamına gelmiyor. Riskin yüksek çıktığı 23 kadının sadece 1'inin çocuğunu downlu olarak doğmuş. Dolayısıyla testin güvenirliği çok yüksek değil. Doktorun söylediğine göre 2'li testin sonucu %82-84 arasında; dörtlü taramanın sonucu da öyle...her ikisini birlikte yatırınca sonunc %96'lara kadar yükseliyor. Amniyosentezde oran %99, ondan da %1 oranında düşük riski bulunuyor. Bir de yeni bir yöntem çıktı. Fetal dna, istersen nette bir ara, sadece anneden alınan kanla bakılıyor. ve sonucu %100 ama oldukça pahalı bir test. >Türkiye'de çalışımıyor, kanını alıp yurtdışına gönderiyorlar.
Gelelim eğer downlu ise, ne yapacağınız konusuna, psikologum ve özürlü çocuklarla da çalışıyorum. Gerçekten, özürlü bir çocuğun annesi-babası olmak çok zor ve yıpratıcı bir süreç. Aileler öncelikle kabullenemiyor. Ruhsal boyutu yıkıcı boyutta. Ama bu kararı vermek de çok zor. Şahsen ben ne yapardım bilemiyorum, hatta düşünmek dahi istemiyorum....
Başından beri söylediğim gibi bu testin oranları çok yüksek değil, içini ferah tut..
kızlar 9 haftalık hamıle olanlar ne durumdasınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?