• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mayıs Ayı dondurulmuş embriyo transfer sürecindekiler

Evet batma gibi ağrı gibi ifade edemediğin bir ağrı.belim ağrıdı mesela.transferden sonraki 4.-5.günlerde belim ağrıdı bi tık fazlaydı ağrı.bugünlerde de ağrılarım var.Kasık bel bacak falan ama her zaman değil.Bence belirtilere çokta takılmamak lazım ben takılmadım ilaçlara yordum. Ben 3 gün erken kan verdim çünkü regl olmadan önceki ağrılarım gelmişti transferin 7.günü falandı.kasık ağrım tamam transferden itibaren vardı dayanılmaz falan bi ağrıdan bahsetmiyorum ama ağrı işte.ama bacak ağrım olunca dedim ki: eğer tutmadıysa regl de olacaksam bileyim.Şimdiye kadar hiç gebelik yaşamadım 4 yıldır korunmuyoruz.Eğer kimyasalda oluyor ise öğreneyim de en azından sonraki tedavilerde bilgi olarak cebimizde olur.bir de çıkmazsa haftasonu planlar yaptım.Bi tık üzülüp yoluma devam etme kararı almıştım çünkü. Rahat olmaya çalışın.Bence gebelik var sizde.Kaç kişiden okudum pembemsi akıntım oldu peçeteye geldi kahverengi oldu diye.Ve hepsi yazmış kırmızı kan değilse korkulmamalı diye.
Yok kırmızı değildi sadece pembemsi biraz sulu gibi geldi şimdide bacaklarım kasıklarım ağrıyor bakalım yarın doktor ne diyecek ona göre hareket edeceğim inşallah bende pozitif sonuç alıram tüm bekleyen anne adayları rabbim hepimizi sevindirsin inşallah

Merhaba 13 mayısta 5 aa kalite embriyo transferi oldum. Doktorum test yapma demesine rağmen 5nci gün çok stres olduğum için idrar testi yaptım hafif silik bir çizgi gördüm , inanamadım bir test daha aldım awox marka yine hafif silik bir çizgi gördüm.dayanamadım 6ncı gün kan testi verdim 62,5 çıktı.2 gün sonra yani 8nci günümde sağlık ocagında test verdim beta hcg 145 çıktı şuan sürecim bu şekilde ilerliyor bugün gerçek test günüm 12 nci gün. Pazar olduğu için yarın test verip doktoruma ileteceğim.
Sadece eğilip kalkmaktan uzun yürümekten cok korkuyorum iyice panik oldum
Bu süreçte çok hareket ediyor musunuz?
Bilgilerinizi verirseniz sizi de kaydedelim tabloya. Yaş,kaçıncı deneme,kaç adet embriyo,kaçıncı gün embriyosu, transfer tarihi,test tarihi.

Ve hayır hareket ediyorum ben ama eğilmiyorum kesinlikle yerden bişey almıyorum.üstümü ilk günler eşim değiştirdi.Sonra kndim değiştiriyorum.3 gün yemek yapmadım.halen tam olarak yemek yapmıyorum.Arada sırada 10 dakika ayakta durarak yapıyorum işleri.ağır kaldırmıyorum asla.şimdiye kadar en fazla 3 kilo taşımışımdır.Yürüyüş yapıyorum 20-25 dakika falan sürüyo yavaş yürüyorum tempo yok. Bence hiç hareket etmemekte yanlış.ikindi saatlerinde iğnem var.eşim ilk 3-4 gün götürdü aracımızla.sonraki 3 gün de daha yakın bir yere yürüyerek gittim. Daha sonrasında aracı kendim kullanmaya başladım.dikkatli oturuyorum dikkatli uzanıyorum dikkatli yukarıdan bişey alıyor ya da asıyorum.ama aska eğilme yok asla yukarı esneyerek uzanıp bişey almak yok. Elim yetişiyorsa alıyorum.

Yok kırmızı değildi sadece pembemsi biraz sulu gibi geldi şimdide bacaklarım kasıklarım ağrıyor bakalım yarın doktor ne diyecek ona göre hareket edeceğim inşallah bende pozitif sonuç alıram tüm bekleyen anne adayları rabbim hepimizi sevindirsin inşallah
Haberlerini bekliyorum canım inşallah bebiş seninle içime öyle doğuyor pembe diyosun çünkü☺️

Nasip işine o kadar inanıyorum ki . Doğum ve ölüm zamanını değiştiremezsin. Ama nefis taşıyoruz Allahım imtihanımın farkındayım ama kalbime ferahlık ver diyorum. Beni bu kadar yakacağını ben bile düşünmemiştim. Neyse ki 2 güne toparladım 🥰
ah ahh keşke hepinize tek tek sarılabilseydim hep beraber ağlayıp rahatlardık sonra daha güçlü ayağa kalkıp mücadelemize devam ederdik hepiniz çok güçlü ve harikasınız 🫂🫂🫂🥹💓

Hayırlısı ile kucağınıza alın inşallah 🦋 benim şu an 2 adet 3. Gün embriyom kaldı ve ikisini bir transfer edecekler. Benim ki kimyasal oldu ilk transferim. Bu durumda da bu 2 emriyo genetiğe gönderilmelimi sizce . Siz tecrübe edinmişsiniz danışmak istedim. Birde ücretleri nasıl genetik de
Canım şimdi şöyle bana söylenen doldurulmuş embriyoyu genetiğe yollamak için çözüp tekrar dondurmak gerekiyor ve buda embriyoda travma oluşturuyormuş o yüzden çok tavsiye edilen bir yöntem değil diye biliyorum hatta biz bu nedenle yatırmamıştık. Tek embriyomuz kalmıştı transfer ettirdik ama kalp atışı alamadık. Hayırlısı buymuş. Sonra başka merkezde başladık. Sen hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama detaylı herşeyi olan nir merkezde yada hastanede devam etmeni tavsiye ederim. İst. Şişli memorialda tedavi gördüm herşeyime detaylı bakıldı her aşamada detaylı kanla alınarak ilerlerdi. Bu süreçte laboratuvar ve embriyologlar çok önemli. Araştırırken bunda dikkat et. Kesinlikle genetik yaptır evet maliyetli oluyor ama sağlıklı olduğundan emin oluyorsun. Süreç çok yorucu ve uzun o yüzden her aşaması çok önemli.

Kızlar iyi akşamlar bu gün transfer dahi 9 cu günüm biraz önce affedersiniz peçeteye silindiğim de pembemsi leke geldi kasıklarım çok ağrıyor adet oluackmışım gibi böyle durum başına gelen varmı adetmi oluyorum acaba🥺🥺
Canım telaş yapma, ilaçlardan kaynaklı ağrı ve hafif kanama olabiliyor. Ama sen uzan çok ayakta durma ayaklarının altına yastık koy. Sakın ağır iş yapma test gününe bişey kalmamış. Yarın doktorunla iletişim kur mutlaka canım. Sakın endişelenme. Güzel haberler bekliyoruz 🙏🏻

Merhabalar ben 13 mayısta 5. Gün tek embriyo transferi oldum (listeye ekleyebilirsiniz 27 yaşındayım kan verme günüm 26 Mayıs) 18 mayısta erken gebelik testinde pozitifi gördüm ve dayanamayıp 19unda kan verdim. Yani transfer +7 günde. 56 çıktı yarında kan vermeyi düşünüyorum sizce şimdilik nasıl ?
Selam hayris canım sen ne yaptın? Artışı gördün mü?

Aminnn. Hepimizin kucakları dolsun da taşsın inşallahh. Bende bu sefer farklı hissediyorum hayırlısı artık 🥹 sizin test gününüz ne zaman
Ben 15 günlük test sürecindeyim haziranın 1 ama pazara denk geliyor klinik kapalı o yüzden hani kliniğe soracağım 31’inde mi vereyim yoksa 2 nde mi vereyim diye.
Çünkü kliniğimde vermek istiyorum.

Canım şimdi şöyle bana söylenen doldurulmuş embriyoyu genetiğe yollamak için çözüp tekrar dondurmak gerekiyor ve buda embriyoda travma oluşturuyormuş o yüzden çok tavsiye edilen bir yöntem değil diye biliyorum hatta biz bu nedenle yatırmamıştık. Tek embriyomuz kalmıştı transfer ettirdik ama kalp atışı alamadık. Hayırlısı buymuş. Sonra başka merkezde başladık. Sen hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama detaylı herşeyi olan nir merkezde yada hastanede devam etmeni tavsiye ederim. İst. Şişli memorialda tedavi gördüm herşeyime detaylı bakıldı her aşamada detaylı kanla alınarak ilerlerdi. Bu süreçte laboratuvar ve embriyologlar çok önemli. Araştırırken bunda dikkat et. Kesinlikle genetik yaptır evet maliyetli oluyor ama sağlıklı olduğundan emin oluyorsun. Süreç çok yorucu ve uzun o yüzden her aşaması çok önemli.
Bulunduğum şehirde tek tüp bebek merkezinde referans üzerine gittim doktorumdan memnunum çok rahat hatta tüp bebek demedi hemen . Yumurta geliştirici ilaç ile başlayalım 3 ay dene olmadı aşılama son çare tüp bebek demişti. Ben zaten 2 yıldır doktor doktor gezdim teşhis konulara kadar çok yordular bizi o yüzden yıpranmak istemiyorum tüp bebek yapalım hızlı sonuç almak adına dedim. Doktorum çok emin konuştu sen telaşe yapma senin bebeğin olur falan dedi. Ama sonrası hiç öyle olmadı. Pcos olmama rağmen ultrasında çok sayıda yumurta görünüyordu 8 adet topladı 4 adet döllendi ve 3 adet 3. Gün dondurdular kaliteleri güzel beklemenin anlamı yok dediler. Ben zaten 8 yumurta da düştüm üstüne 3 embriyo diyince eyvah dedim sandığımdan daha ters giden şeyler var. Sonrasında polip çıktı bu da plan da olan birşey değildi. Aldığım antibiyotikler bağırsak sağlığımı bozdu çok afedersiniz 1 ay ishal oldum . Mart ayından bu yana yıprandım ama sonucu güzel olsun yeter dedim. Transfer sonucu pozitif geldi çok sevindik mutlu olduk . 2 gün sonra üzücü haber tekrar hüsran. Eşimin sperm tahlilleri çok iyi doktor bu açıdan çok şanslısınız dedi yani genetiği belirleyen ne bilmiyorum tam olarak. Kafam karışık ne doğru ne yanlış ne yapmalı bilmiyorum. Pozitif sonuç alsam merkezimi çok beğenirim herkese tavsiye ederim . Negatif alınca haliyle şüphe ediyorum. İşin özü merkezin iyi ya da kötü oluşu bireysel sonuca bağlı. Pozitif görenler memnun negatif görenler memnun olmaz sanırım. Ama burası bana çok şey öğretti. Başarıyı artıran iğne ve ilaçlar pozitif olan arkadaşlara göre farklı olan ilaçları var yani daha bilinçli olacağım 2 . Transfer de inşallah

Canım telaş yapma, ilaçlardan kaynaklı ağrı ve hafif kanama olabiliyor. Ama sen uzan çok ayakta durma ayaklarının altına yastık koy. Sakın ağır iş yapma test gününe bişey kalmamış. Yarın doktorunla iletişim kur mutlaka canım. Sakın endişelenme. Güzel haberler bekliyoruz 🙏🏻
Allah rrazı olsun canım çok teşekkür ediyorum inşAllah güzel haberler veririm sizlere ve sizlerden de inşallah hep güzel haberler duyarız 🤲🏻🥰🌹

Allah emek veren herkese karşılığını versin inşallah kalbimizi ferah tutuyoruz
amiin amiin :)
Bilgilerinizi verirseniz sizi de kaydedelim tabloya. Yaş,kaçıncı deneme,kaç adet embriyo,kaçıncı gün embriyosu, transfer tarihi,test tarihi.

Ve hayır hareket ediyorum ben ama eğilmiyorum kesinlikle yerden bişey almıyorum.üstümü ilk günler eşim değiştirdi.Sonra kndim değiştiriyorum.3 gün yemek yapmadım.halen tam olarak yemek yapmıyorum.Arada sırada 10 dakika ayakta durarak yapıyorum işleri.ağır kaldırmıyorum asla.şimdiye kadar en fazla 3 kilo taşımışımdır.Yürüyüş yapıyorum 20-25 dakika falan sürüyo yavaş yürüyorum tempo yok. Bence hiç hareket etmemekte yanlış.ikindi saatlerinde iğnem var.eşim ilk 3-4 gün götürdü aracımızla.sonraki 3 gün de daha yakın bir yere yürüyerek gittim. Daha sonrasında aracı kendim kullanmaya başladım.dikkatli oturuyorum dikkatli uzanıyorum dikkatli yukarıdan bişey alıyor ya da asıyorum.ama aska eğilme yok asla yukarı esneyerek uzanıp bişey almak yok. Elim yetişiyorsa alıyorum.
Ben çok eğilim kalkıyorum ya. Ama sıkıntı olacağını sanmıyorum zaten namaz kılıyorum yani ger türlü eğiliyorum

Selamlar ilk tüp bebek denemem 5nci gün embriyosu 29 yaşındayım. 13 Mayıs transfer tarihim 26 Mayıs test tarihim. Bende sizinle aynı fikirdeyim hiç hareket etmemek yanlış sonuçta doğal gebelik yaşasak şu aşamada bilmiyor olabilirdik biraz sanıırım bunun rahatlığıyla fazla hareket ediyorum. Ama burada herkesin çok çok dikkatli olduğunu gördüm çok tedirgin oldum açıkçası.ilk hafta bende dikkatliydim ilk 3 gün yemek yemek ve tuvalete gitmek dışında çok kalkmadım bir kaç kez dışarıya yemeğe çıktık o kadar. Ama son günlerde biraz fazla hareketliyim

Merhaba canım, bende 3 defa başarısız denemem oldu ve hepsi çift embriyo transferiydi. O zamanlar çok bilmediğim için herşeyi doktoruma bıraktım ve embriyolarım çok iyi diye genetiğe göndermemiştik. Çok pişmanım. Yeniden başladım ve başka bir merkezde başladım tabiki. 5 yumurta toplandı ve 5. Güne 3 embriyo geldi. 3 müde genetiğe yolladık ve sadece 1 tane sağlıklı geldi. Burda genetiğin önemini anladım. Eğer yapmasaydım yine kayıp yaşayavaktım. Şimdi hamileyim inşallah 5 haziranda kalp atışını duyacağım hayırlısıyla. Hem endişeliyim yaşadıklarımdan dolayı hemde mutluyum çünkü sağlıklı olduğunu biliyorum. Gerisi nasip gerçekten. Hakkımızda hayılısı olsun ve gerçekten burdaki herkese allah kolaylık versin. Her anı çok zor.
Hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Benim de şanssızlığım şöyle oldu. Ankarada bilinen ve bu konuda en iyilerden bir hoca ile başladım. Birinciyi yaptık negatif geldi. Hemen ikinciye başladık sıfırdan. Transfer yapacağımız zaman benim progesteron değerimden dolayı donduralım sonraki ay yapalım denildi. Ve ben tam o ay çalışmaya başladım. 1 buçuk sene geçti neredeyse, hep doğal okur belki dedik ama olmadı. Tam yeniden yapalım dediğimizde ise şok! Tüp bebek merkezimiz el değiştirdi ve 2 yeni hoca orayı devraldılar. 2 genç hoca ile sürece devam etmek zorunda kaldık ama çok sevdik, güvendik derken 2 transfer olmasına rağmen negatif sonuçlandı. Şimdi yine ankarada başka bir yerde sıfırdan mı başlasam diyorum, eşim de hazır 1 tane var diyor. Benim de içim bulandı açıkçası.

Selam hayris canım sen ne yaptın? Artışı gördün mü?
Evet 19 Mayıs transferin 6. Günü 56 görmüştüm
21 Mayıs 221
23 Mayıs 691 gördüm
Yarın doktorumun istediği test günüm yarın tekrar kan vereceğim bakalım neler olmuş 🥰 ne olursa olsun ben bu kan sonucunu ilk kez görüyorum. Anı yaşamaya çalışıyorum. Rabbim nasip ettiyse kucağımıza alacağız. Çokta korkuyorum. Daha önce maksimum 41e çıkan bir dış gebeliğim var. Ve tüp bebekte de dış gebelik ihtimali devam ediyormuş. Bir kere olanın özellikle riski daha fazlaymış. En çok bundan korkuyorum. Hepinize kocaman sarılıyorum.

Back
X